Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Radomska

Djack

Recommended Posts

• Odpowiedzi 4,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Ja mam Tapparele ale zwykle zewnętrzne naokienne rolety. To chyba największy producent rolet i zaluzji w naszym regionie. Wiele firm, które oferują te usługi wystroju okien zaopartuja się u nich. Sam montaż wykonuje wiele firm ale producentów jest niewielu.

Ja ze swoich rolet jestem zadowolona. Z ceny też :D

wielkie dzięki dzisiaj zamawiam te rolety jak zamontuja to opisze wrażenie i opinie. Po pomiarze z tapparelli widać, że gość który przyjechał to fachowiec i wie o co chodzi;)

Cieśla tel:508-344-283

Gość jest dobry jako fachowiec ale nieco marudny. Możesz z nim porozmawiać jakby co.

Nie wiem jak teraz ceny ale wczesniej było 10 zł./m2

Pamiętaj kilka istotnych szczegółów. Deski muszą być bezwzględnie oczyszczone bardzo dokładnie z kory.

Pamiętaj tam gdzie kora tam są korniki. Deszki koniecznie impregnowane. Papa dobra np. Matizol.

Jakościowo jedna z najlepszych. Deski muszą być wysuszone bo inaczej jak ci wyschną na dachu to będziesz miała duże szczeliny. Najlepiej je suszyć na powietrzu ze 3 miesiące.

Deska tzw. wiatrówka, ta do której mocowana jest rynna musi być 1.5" i max. 13-14 cm szeroka bo inaczej blacha obróbkowa wyjdzie bardzo szeroka.

Jeśli impregnowane ciśnieniowo to powinno być OK. Podobno najlepsza metoda.

Ile płaciłas za m3 takiej impregnacji. Przetnij deskę i zobacz czy głęboko sięga impregnacja. Będziemy wiedzieć czy dobrze tam impregnują.

Sprawdź czy nie masz tej kory na deskach. Ela przed deskowaniem sprawdź jak masz zrobioną więźbę. Przede wszystkim czy masz jśtki i krokwi poskręcane śrubami min. M12. Możesz wkleić zdjęcie to zobaczymy.