kashia 26.10.2011 17:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2011 Wilko a możesz powiedzieć ile twoi fachowcy biorą za metr. Ocieplenie i zabudowa poddasza przede mną tak więc powoli się rozglądam za ekipą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bugmar 26.10.2011 17:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2011 Mam ekipę od ociepleń ale jeszcze nie sprawdzona. Poprostu wzięci na szybko z łapanki, gdyż poprzednia ekipa się rozmyśliła Na razie położyli I warstwe wełny i przyjdą dopiero po Wszystkich Swiętych, więc nie moge ich jeszcze polecać, a i wiem że terminy też maja obstawione. Nie widziałam wykonania poddasza przez nich, ale za to oglądałam inne czyli płytki, gładzie, zabudowy...i nie ukrywam że chyba pozostaną u mnie na dłużej! Aaa!!...za poddasze powiedzieli mi 60zł. z poprzednią ekipą umówiona byłam na 45zł, ale widocznie przekalkulowali że im sie nie opłaca i nie wstawili sie do pracy w terminie Ja też jestem ciekawa Wilko ile Ty płacisz za poddasze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wilko 26.10.2011 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2011 Prześlij mi jakieś namiary do nich. thx. Poszlo na Priva. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wilko 26.10.2011 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2011 Wilko a możesz powiedzieć ile twoi fachowcy biorą za metr. Ocieplenie i zabudowa poddasza przede mną tak więc powoli się rozglądam za ekipą. Kashia ja placilem 40 zł/m2 + dodatkowo zabudowa okna dachowego chyba 100zł + scianka dzialowa 40zl/m2 x2 (obie strony)+ wylaz dachowy (chyba 50 zł) Jesli masz jakies dodatkowa rzeczy (pólki itp) to dodatkowa kasa. Powiem Ci ze chlopaki bardzo solidni i dokladni. Mialem sam ocieplac ale jak zobaczylem jak to sie robi i ile z tym schodzi to ciesze sie, że sie za to nie brałem Cena atrakcyjn abo to troche po znajomosci. Jakby co to mozesz sie na mnie powolywać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wilko 26.10.2011 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2011 Mam ekipę od ociepleń ale jeszcze nie sprawdzona. Poprostu wzięci na szybko z łapanki, gdyż poprzednia ekipa się rozmyśliła Na razie położyli I warstwe wełny i przyjdą dopiero po Wszystkich Swiętych, więc nie moge ich jeszcze polecać, a i wiem że terminy też maja obstawione. Nie widziałam wykonania poddasza przez nich, ale za to oglądałam inne czyli płytki, gładzie, zabudowy...i nie ukrywam że chyba pozostaną u mnie na dłużej! Aaa!!...za poddasze powiedzieli mi 60zł. z poprzednią ekipą umówiona byłam na 45zł, ale widocznie przekalkulowali że im sie nie opłaca i nie wstawili sie do pracy w terminie Ja też jestem ciekawa Wilko ile Ty płacisz za poddasze? Bugmar sprawdz czy ci dali sznurek dylatacyjny czyli tzw. szczeline powietrzna od welny do desek. PO drugiej warstwie tez powinni zrobic oplot na krokwiach ze sznurka. Cena spora ale ty masz skomplikowany dach wiec pewnie cena adekwatna do ilosci pracy. Masz duzo skosow wiec beda mieli u ciebie duzo kombinowania i ciecia. U nas dach jest dwu spadowy wiec az tyle docinania nie bylo. Odnoscie schodow strychowych to odradzam Roto. Ja kupiłem bo na Fakro tzreba bylo długo czekać. Niestety Fakro sa lepsze. Lepiej wziac wieksze 70x140 lub 70x130 no i oczywiscie te lepsze Termo lub podobne bo cieplejsze i solidniej wykonane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bugmar 26.10.2011 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2011 Bugmar sprawdz czy ci dali sznurek dylatacyjny czyli tzw. szczeline powietrzna od welny do desek. PO drugiej warstwie tez powinni zrobic oplot na krokwiach ze sznurka. Cena spora ale ty masz skomplikowany dach wiec pewnie cena adekwatna do ilosci pracy. Masz duzo skosow wiec beda mieli u ciebie duzo kombinowania i ciecia. U nas dach jest dwu spadowy wiec az tyle docinania nie bylo. Odnoscie schodow strychowych to odradzam Roto. Ja kupiłem bo na Fakro tzreba bylo długo czekać. Niestety Fakro sa lepsze. Lepiej wziac wieksze 70x140 lub 70x130 no i oczywiscie te lepsze Termo lub podobne bo cieplejsze i solidniej wykonane. Szczelinę powietrzną zrobili na pewno. Rzeczywiście ta cene wynika z załamań dachu. Odnośnie schodów, to wymyśliłam sobie że ich nie będzie, tzn. będzie sam wyłaz (chłopcy jakieś drzwiczki zbiją) i to w garderobie, a gdy będzie potrzeba wyjścia na dach, wtedy trzeba będzie się pofatygować i pójść po drabinę. Nie chcę widoku wyłazu na korytarzu. Nie wiem jeszcze czy ten pomysł bedzie dobry. Jakieś za lub przeciw? chętnie wysłucham! :rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szybkaosa 26.10.2011 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2011 Poszlo na Priva. Podziękować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wilko 26.10.2011 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2011 Podziękować. No problem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wilko 26.10.2011 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2011 Szczelinę powietrzną zrobili na pewno. Rzeczywiście ta cene wynika z załamań dachu. Odnośnie schodów, to wymyśliłam sobie że ich nie będzie, tzn. będzie sam wyłaz (chłopcy jakieś drzwiczki zbiją) i to w garderobie, a gdy będzie potrzeba wyjścia na dach, wtedy trzeba będzie się pofatygować i pójść po drabinę. Nie chcę widoku wyłazu na korytarzu. Nie wiem jeszcze czy ten pomysł bedzie dobry. Jakieś za lub przeciw? chętnie wysłucham! :rolleyes: Co do schodów to bardzo źle ze ich nie chcesz zrobic. Bardzo sie przydaja. Trzeba je zrobic w miejscu dostepnym. W projekcie masz na pewno na korytarzu wiec nie kombinowal bym i tam je zrobil. Ewenjtualnie lekkie korekty. Szczegolnie na etapie budowy sie przydaja jak tzreba cos na strych schowac. Schody strychowe sa w komplecie z wylazem i prawie zupelnie ich nie widac. Rozumiem, że bedziesz gdzies trzymala 3.5 m drabine i bedziesz za kazdym razem ja do garderoby wstawiala jak tylko bedziesz cos potrzebowala ze strychu. ) sorry za ten usmiech. Wyobraziłem sobie jak potych schodach wchodzisz z ta drabina. Jak bedziesz w jakims sklepie zobacz jak wyglada taka drabina. Druga sprawa to nad garderoba masz skos dachu. Jak bedziesz wychodzila na strych bedziesz od razu musiala sie czolgac. Przy wchodzeniu niezbyt wygodnia a w druga strone to juz niezla wyzwanie. W projekcie masz te schody na pewno w holu i przy tym bym zostal. Projektanci czasem maja racje. Masz go na pewno prostopadle do dlugosci sciany w holu. Jesli hol ma 2 m szerokosci to ja bym na pewno dal wylaz 70x130 lub 70x140. Te 60 cm sa zbyt waskie ni niewygodne. To samo z dlugoscia. Te na 120 stanowczo za mało. A fachowcom bym pozostawil ocieplenie poddasza bo u ciebie musza sie w szczegolnosci wykazac ze wzgledu na skosy. Powodzenia w podejmowaniu decyzji. Mam nadzieje, że troche pomoglem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 28.10.2011 16:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2011 Wszystko zależy od tego, czy strych jest mozliwy do zagospodarowania i czy wogole jest sens na niego wchodzić. Przy dachach wielospadowych wysokości strychu niekiedy ma niecały 1m. Nie widzę potrzeby wchodzenia tam bo i po co jeśli dom zabezpiecza powierzchnię do przechowywania? Wejscie sie zazwyczaj zostawia jedynie w celach awaryjnych. Mój strych ma 2,2m wysokości. Będę go wykańczać w pełni użytkowo ale to keidyś.... Wtedy tez dam schody stałe a nie właz. Jednak póki co ani razu tam nic nie wyniosłam bo tachanie czegoś po tych rozkladanych schodkach wlazu to dla mnie samobójstwo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ganiutek 29.10.2011 06:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2011 Witam. Budujemy w Radomiu, właśnie ekipa dachowa weszła na plac budowy. Dam znać czy jesteśmy z nich zadowoleni. Więźba impregnowana ciśnieniowo, deskowanie, papowanie + blachodachówka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szybkaosa 29.10.2011 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2011 Witam. Budujemy w Radomiu, właśnie ekipa dachowa weszła na plac budowy. Dam znać czy jesteśmy z nich zadowoleni. Więźba impregnowana ciśnieniowo, deskowanie, papowanie + blachodachówka. No to mają pogodę . Witamy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wilko 29.10.2011 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2011 Wszystko zależy od tego, czy strych jest mozliwy do zagospodarowania i czy wogole jest sens na niego wchodzić. Przy dachach wielospadowych wysokości strychu niekiedy ma niecały 1m. Nie widzę potrzeby wchodzenia tam bo i po co jeśli dom zabezpiecza powierzchnię do przechowywania? Wejscie sie zazwyczaj zostawia jedynie w celach awaryjnych. Mój strych ma 2,2m wysokości. Będę go wykańczać w pełni użytkowo ale to keidyś.... Wtedy tez dam schody stałe a nie właz. Jednak póki co ani razu tam nic nie wyniosłam bo tachanie czegoś po tych rozkladanych schodkach wlazu to dla mnie samobójstwo. A nam sie nasz stryszek bardzo przydaje zwlaszcza mnie do przechowywanie roznych rzeczy ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wilko 29.10.2011 10:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2011 Witam. Budujemy w Radomiu, właśnie ekipa dachowa weszła na plac budowy. Dam znać czy jesteśmy z nich zadowoleni. Więźba impregnowana ciśnieniowo, deskowanie, papowanie + blachodachówka. Witamy kolejnych budowniczych i polecamy sie w pomocy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wilko 29.10.2011 10:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2011 No to mają pogodę . Witamy. Jak tam ekipa od poddaszy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szybkaosa 30.10.2011 16:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2011 Jak tam ekipa od poddaszy? W tym tygodniu przyjedzie zobaczyć co jest do zrobienia i powie cenę. Zobaczymy jaką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moose 30.10.2011 18:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2011 A własnie Moose jak tam wycena schodów? Ano od 8 do 14 tysięcy... Różnych firm wyceny były i różne drewno mi proponowano... Stanęło na 8,5 bezsęczna sosna, jutro będą montować... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wilko 30.10.2011 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2011 Ano od 8 do 14 tysięcy... Różnych firm wyceny były i różne drewno mi proponowano... Stanęło na 8,5 bezsęczna sosna, jutro będą montować... Wzięlaś pana Adama czy zdecydowałas sie na innego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gelo_26 30.10.2011 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2011 Moose - jak będziesz zadowolony z tych schodów to podeślij namiar na wykonawcę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moose 31.10.2011 09:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2011 Wzięlaś pana Adama czy zdecydowałas sie na innego? Na innego... czy lepszego... nie wiem, ale zdecydowanie tańszego:rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts