celtorek 27.02.2007 23:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2007 Witam wszystkich budujących lub dopiero mających to w planach. Niestety swoją inwestycję budowlaną już zakończyłem całkiem niedawno w okolicy osiedla Wośniki (wspominam ten czas naprawdę jako przygodę ekstremalną – pozytywnie) ale nadal udoskonalam i wprowadzam zmiany. Przedarłem się przez gąszcz wykonawców pogonią za dobrą ceną materiałów i majstrów którzy najczęściej mówią „że się nie da”. Posiadam sprawdzonych wykonawców chętnie się podzielę opiniami na tematy materiałów. Witaj Głównie z jakiej hurtowni korzystałes przy zakupie materiałów? My zamierzamy budować " w okolicy" tzn Halinów. Chciałabym być na etapie "inwestycję budowlaną zakończyłem" . Opinie na temat materiałow BARDZO mile widziane pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zes 28.02.2007 06:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2007 Niedawno ktos wspominał o planach budowy oświtlenia ulicy co dalej w tej sprawie? plan został złożony w gminie u Wujta. Ma na to przeznaczoną kasę- z naszej strony załatwiliśmy plan - ok.2200zł i wszystko. No prawie wszystko bo prawie 4 miechy bujaliśmy się od furtki do furtki żeby zgody na budowę pozbierać - ufff. Plan złożony na jesieni 2006 - planowany czas rozpoczęcia inwestychi wiosna 2007 - ale to już zależy od gminy. A gmina Zakrzew. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zes 28.02.2007 06:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2007 jeżeli ktoś mówi że BK z Puław to jest Beton komórkowy H+H Celcon - białyjeżeli Warszawka - to PrefabetKozienice, Stalowa Wola i innee to zwykle BK szary Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amor 28.02.2007 13:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2007 A może ktoś potrzebuje stempli? Mam w odsprzedazy ok. 300 szt. (2,9 m) w cenie 3 zł/szt i ok. 50 szt. (3,5 m) w cenie 4 zł/szt. PzdrAmor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 28.02.2007 15:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2007 Czuć wiosnę w kościach Grupa się pozytywnie rozruszała jak widzę Trzeby by jesienią o jakiejs integracji pomysleć... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
basset 28.02.2007 18:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2007 Czuć wiosnę w kościach Grupa się pozytywnie rozruszała jak widzę Trzeby by jesienią o jakiejs integracji pomysleć... Czemu dopiero jesienia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 28.02.2007 18:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2007 Bo jak się zaczną budowy to wakacje mamy z głowy Jesienią dopadnie nas pewnie zmęczenie i będziemy szukać "znieczulaczy" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kate74 01.03.2007 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2007 Witam wszystkich po długiej nieobecnosci ależ ten czas leci , co prawda juz mieszkam w nowym domku ale cały czas go wykańczam , albo raczej siebie .Podobnie jak Zes gmina Zakrzew ,udało nam sie zrobić swiatło i drogę asfaltową ale sieci gazowej nie możemy przewalczyć ciągnie sie to jak ..... z olejem.Cały czas ktoś sie odwołuje i zabawa zaczyna sie od nowa.Co do materiałów to macie racje wełna twarda na elewacje i porotherm na zapisy ... coś o tym wiem... pozostałe rzeczy raczej dostępne.Słuchajcie teraz jest cyrk z cementem w cementowni stoi się po 48 godzin ...normalnie nadchodzą dobre czasy dla handlowców...Mam pytanie poszukuje wykanonawcy przyłącza gazowego do budynku mieszkalnego , mozecie mi kogoś polecić..?? pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agiles1978 01.03.2007 22:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2007 Jeżeli chodzi o hurtownie to korzystałem z Kadeksu bo najbliżej i z takiej na ul. Warszawskiej ale to nie ma znaczenia bo jeżeli się dogadasz z właścicielem droga celtorek to uzyskasz rabat na wyroby w Kadeksie miałem 15% a w Kim na całość 10 % a na wybrane towary nawet 20%. Podejrzewam że większość hurtowni pójdzie na taki układ jeżeli zadeklarujesz zakup materiałów na cała budowę. Materiały zamawiałem na bieżąco wyłącznie przez telefon a transport gratis. Pod koniec miesiąca jechałem do hurtowni z WZ kami i regulowałem. Naprawdę było to wygodne i sporo tańsze, a nie jakaś partyzantka z hurtowni do hurtowni. Jeżeli chodzi o instalację gazowa to polecam pana Kobielę nie pamiętam nazwy firmy można go znaleźć w informacji telefonicznej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
celtorek 01.03.2007 23:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2007 Jeżeli chodzi o hurtownie to korzystałem z Kadeksu bo najbliżej i z takiej na ul. Warszawskiej ale to nie ma znaczenia bo jeżeli się dogadasz z właścicielem droga celtorek to uzyskasz rabat na wyroby w Kadeksie miałem 15% a w Kim na całość 10 % a na wybrane towary nawet 20%. Podejrzewam że większość hurtowni pójdzie na taki układ jeżeli zadeklarujesz zakup materiałów na cała budowę. Materiały zamawiałem na bieżąco wyłącznie przez telefon a transport gratis. Pod koniec miesiąca jechałem do hurtowni z WZ kami i regulowałem. Naprawdę było to wygodne i sporo tańsze, a nie jakaś partyzantka z hurtowni do hurtowni. Dziękujemy bardzo. Zbieram z zapałem opinie na temat hurtowni, cen i rabatów. Też mam do Kadexu najbliżej, nawet baardzo blisko. Jeszcze raz dziękuję za odp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agiles1978 02.03.2007 07:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2007 Witam wracając do pytania jakie postawiłem w sprawie oświetlenia ulicznego. Czy ktos orietuje się jaka droge pokonać by na mijej ulicy jest to obszar miasta Radom energetyka podpieła kabelk z pradem. Zaznaczam że ulica nie jest przekazana w zasoby miasta jest utwardzona kostką, grunty pod ulicą nalezą do mieszkańców i są postawione latarnie uliczne tyle że zasilane indywidualnie z każdej posesii - co powoduje że wogule nie są właczane bo niestety trochę energii pochłaniają. Co uczynić by ZEORK połozył kabel i podpioł prąd do tychże latarni????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zes 03.03.2007 17:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2007 Witam wracając do pytania jakie postawiłem w sprawie oświetlenia ulicznego. Czy ktos orietuje się jaka droge pokonać by na mijej ulicy jest to obszar miasta Radom energetyka podpieła kabelk z pradem. Zaznaczam że ulica nie jest przekazana w zasoby miasta jest utwardzona kostką, grunty pod ulicą nalezą do mieszkańców i są postawione latarnie uliczne tyle że zasilane indywidualnie z każdej posesii - co powoduje że wogule nie są właczane bo niestety trochę energii pochłaniają. Co uczynić by ZEORK połozył kabel i podpioł prąd do tychże latarni????? Jeżeli miasto Radom - to starostwo i zapytanie o położenie kabla - Czy nic nie maja na przeciwko? No bo prawnie musi to być jakoś rozwiązane. Rozumiem że fizycznie są słupy, tylko aby światło było od miasta a nie swoje - za które należy płacić A ZEORK? podejrzewam że nie będą się sprzeciwiać jak Starostwo postanowi - w końcu to oni będą poźniej płacić za światło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zes 03.03.2007 17:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2007 A na mojej ulicy, miesiąc temu, jeden gościu podłączył sie do gazu. Wszystko było by O.K. gdyby nie rozkopana uliczka i związane z tym problemy. Jacy to ludzie są podli. Sam na tej uliczce mieszka i takie numery odwala. No normalnie nie da się przejechać - istne jedno grzęzawisko. Nawet prośby sąsiadów nic nie pomagają. Skąd tacy się biorą I co tu począć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agiles1978 03.03.2007 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2007 ZES wyluzuj właściciel posesii chciał mieć gaz, a sprawę zawalił wykonawca i to jego trzeba scigać za rozkopanie i nie utwardzenie drogi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agiles1978 03.03.2007 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2007 W sprawie kabla dzięki za podpowiedzi bede informował co w tej sprawie. Czy wie ktoś jak skutecznie pozbyć się mchu z ogródka, trawnika i kostki???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zes 04.03.2007 17:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2007 ZES wyluzuj właściciel posesii chciał mieć gaz, a sprawę zawalił wykonawca i to jego trzeba scigać za rozkopanie i nie utwardzenie drogi. No tak, tylko ja nie płaciłem wykonawcy więc nie ja powinienem dopilnować całej sprawy , tylko właściciel posesji. Co mogę mieć do wykonawcy który zrobił jak mu pozwolono. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
celtorek 04.03.2007 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2007 Interesują mnie opinie na temat okien z firmy Brokat ul Słowackiego za wiaduktem.Mają okna na profilu Veka. Sprawiają dobre wrażenie, ale ja nie znam się na oknach.Cenowo porównywalne, odrobine tańsze od oknoplastu kraków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zes 05.03.2007 12:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2007 Mają okna na profilu Veka Veka to wiodące w rankingach producent profili- a jak to już składa ta Firma Brokat to trudno powiedzieć. Jestem ogólnie za VEką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gelus 06.03.2007 10:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2007 Witam wszystkich Dopiero teraz na was trafiłem....Jestem na etapie końcówki papierologii......Projekt:http://www.projekty.ign.com.pl/?p=detail&id=246Budowa:Piastów KoloniaJak dobrze pójdzie to chciałbym na jesień (albo szybciej) lać fundamenty.... ale jak się rozglądam mogą być problemy z ekipą...Może macie kogoś godnego polecenia?Szukam też jakiegoś konkretnego kierownika budowy. Pozdrawiam wszystkich Gelus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zes 06.03.2007 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2007 ... rozglądam mogą być problemy z ekipą... Może macie kogoś godnego polecenia? Szukam też jakiegoś konkretnego kierownika budowy. ... również się podłączam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts