Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Radomska

Djack

Recommended Posts

• Odpowiedzi 4,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Zębiec to tragiczny piec. Wiem co piszę bo sama mam :bash: Każdemu odradzę. I nie chodzi o awaryjność a poprostu o tandetę.

Co zaś się tyczy dodatkowego podajnika i palenia drewnem to.... jak palę 4 sezon groszkiem tak nie miałam potrzeby ani ochoty palić drewnem czy czym innym. Poprostu jak sie juz kupi piec na dane paliwo to inne alternatywy stają się bezuzyteczne. Co z tego, ze np. mogłabym palic drewnem gdy nie ma pradu i nie działa podajnik skoro cała kotłownia wtedy też stoi i żadna pompa nie działa. Dla mnie te alternatywy są do niczego. Nie ma sensu inwestować w piec z podajnikiem na ekogroszek skoro mysli się o paleniu drewnem. Lepiej już kupić tańszy piec na drewno i węgiel i palić 2-3 razy dziennie. Jako uzupełneinie kominek z GRC.

• 2 weeks później...
  • 2 weeks później...
Widzę że wszyscy na tym forum już zakończyli budowy i sam będe musiał się męczyć ale co tam damy radę.Może ktoś buduje według projektu Orion III pracownia dobre domy było by łatwiej.Tak więc projekt w adaptacji wszystkie papiery w komplecie,pozwolenie ma byc koniec lutego początek marca i tak do wiosny trza poczekać .

Widzę że wszyscy na tym forum już zakończyli budowy i sam będe musiał się męczyć ale co tam damy radę.Może ktoś buduje według projektu Orion III pracownia dobre domy było by łatwiej.Tak więc projekt w adaptacji wszystkie papiery w komplecie,pozwolenie ma byc koniec lutego początek marca i tak do wiosny trza poczekać .

Nie ma tak dobrze i są jeszcze tacy którzy jeszcze nie mieszkają. :-( Poszukaj na forum i na pewno ktoś buduje jeszcze Oriona.

Masz tu linka:

http://forum.muratordom.pl/showthread.php?24712-Kto-buduje-dom-quot-ORION-quot/page381

Spojrzałem na wasz projekt. Czemu nie wybraliście projektu Orion 1 z garażem?

NAd wykuszem radzę zrobić nie balkon tylko daszek. Unikniecie problemów z przeciekaniem balonu a i będzie znacznie cieplej w salonie.

Witaj i raz jeszcze wszystkiego dobrego w nowym roku.

Wszyscy na pewno nie zakończyli budowy własnego domu bo na przykład my ciągle się budujemy http://www.extradom.pl/projekt-domu-tryton-WRP1061, co do projektu my mamy podobny i z tej samej pracowni. Na marginesie mogę dodać że taki sam domu wybudowała siostra mojej żony !

Pozdrawiam i życzę wytrwałości