Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Radomska

Djack

Recommended Posts

• Odpowiedzi 4,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Witam

Ja mam całą stolarkę od Urzędowskiego mija trzeci rok i naprawdę jest wszystko ok. Panowie przyjeżdzają co roku jesienią (oczywiście po moim telefonie) konserwują okna i regulują z drzwiami nigdy nie było prblemu. Jestem bardzo zadowolony i polecam ten wybór. Salon na Czachowskiego.

Czy ktoś miał do czynienia z rurkami wężami do podlewania trawy zakopanymi w ziemi, tzw system podlewania korzeniowego??

Chwila załamania... Zagmatwałam się w papierkach. Mgprojekt ponad miesiąc przysyła mi projekt! Były już nerwy i zniecierpliwienie a teraz... nie wiem co robić :cry: Gdybym miała inny jakiś, który by mi pasował nie czekałabym dnia dłużej... Do tego doszedł mi zjazd z drogi wojewódzkiej. Znów kolejne zezwolenia, projekt... i tak w kółko. :cry: Bez projektu nie wiem jaki materiał kupować i ile. Bez pozwolenia na budowę nie dadzą mi kredytu buuu :cry: Chyba stoję w miejscu... I nic nie wskazuje na to, że w najbliższym czasie sie to zmieni :cry: Szkoda gadać...

Do tego doszedł mi zjazd z drogi wojewódzkiej. Znów kolejne zezwolenia, projekt... i tak w kółko. ...

z tego co się orientuję to najłatwiej, najszybciej -trzeba iść do zarządu dróg (raczej Traugutta), i poprosić o namiar na projektanta z uprawnieniami, żeby było szybko. Pogadasz że masz problem STRASZNY to Ci coś "doradzą", przynajmniej powinni.

Pracownia poprostu olała moje zmówienie :( Miało być 7-10 dni, choć to i tak długo jak na gotowy projekt. Zamawiałam 7 lutego. Pracują tam bardzo niekompetentni ludzie. Nikomu nie polecę tej pracowni! Wręcz przeciwnie!

Co do zjazdu to nie na Traugutta a na Mokrej dają zezwolenia. Już złożyłam wniosek i... czekam sobie. Pogoda ładna a ja ciagle czekam. :cry:

Złożyłam o warunki bo nie wiem (oni zresztą też nie wiedzą jak to rozstrzygną) jakie dostanę. Mogę dostać na nowy zjazd lub na remont istniejącego. Zjazd bowiem istnieje, ale zarówno on jak i dorga nie są moją własnością :lol: No paranoja normalnie! Moja działka jest druga od ulicy. W poniedziałek mają tam jechać na oględziny bo sami nie wiedzą co z tym zrobić :(

ooo to ja miałam podobnie, z tą różnicą że zjazd z drogi gminnej ( o ile o drodze można mówić w moim przypadku)

I stwierdzili przy tych oględzinach -zjazd istniejącym zjazdem (ciężko im to szło). Trwało to ok 2 tyg tzn 5 dni zanim przyjechali i ponad tydzień zanim został podpisany

To może nie będzie problemu z robieniem projektu (kasa i czas).

A z kupowaniem projektu to jakieś nieporozumienie. Może przyjęli do pracy jakąś panienkę, która "nie ma czasu" na realizację przyjętych zamówień.

Moje doświadczenie z biurami projekt

1.Pierwszy projekt Bilbo miałam kupic z pracowni (chyba) -dom na horyzoncie

obsługa rewelacja przysłali moment darmowy katalog, plik archiwalny z projektem -było tam wszystko- czyli ok

2.Drugi projekt to M05 z Muratora zadzwoniłam w "sekundę" przysłali plik pokazowy czyli też ok

3.Trzeci projekt też z Muratora C117 i poczatek taki sam -zadzwoniłam, ale pani stwierdziła, że oni nie dysponują żadnymi plikami pokazowymi i nie będzie mi nic wysylać, po bardzo długiej rozmowie stwierdziła- to niech pani da ten adres-nic nie przysłala, następnego dnia taki sam problem. więc zadzwoniłam pod inny nr tel i druga pani przysłala plik bez problemu.

Miałam dać sobie spokój z tym projektem, przez tą leniwą panią z obsługi, ale nie chciało mi się szukać następnego domku.

Gelus, zas, jak nadal jesteście zainteresowani ekipą i kierownikiem budowy/adaptatorem to dajcie znać dam namiary mojego super inspektora i ekipę którą wybrałem po długich poszukiwaniach.

Obecnie czekam na pozwolenie na budowę (wszystkie papierzyska złożyłem tydzień temu) i zaczynam się rozglądać za materiałami, planuje budować z suporeksu z Puław i pytanko do wszystkich gdzie zawitać w poszukiwaniu najniższych cen ??

Pozdr.Tomek.

"Mój" Kierownik budowy/adaptator - pan Zdzisław Nosowski tel. ( 48 ) 3607869

Wszystko szybciutko i tanio załatwia aż miło, 100% sprawdzony bo już prowadził budowę moich rodziców parę lat temu.

Natomiast ekipa budująca - Andzej Szatan tel. ( 48 ) 3261642, kom. 502480612 Budowali znajomym moich teściów którzy bardzo ich chwalili, ekspresem, ceny umiarkowane, konkretny w rozmowie. Ja podpisałem z nim umowe w listopadzie zeszłego roku i zaczynamy w czerwcu ;) wątpie aby mieli sensowne terminy na ten rok.

Moge polecić jeszcze jednego fajnego murza z ekipą, Pryczkowski Krzysztof ( 48 ) 3811374

Pozdr.Tomek.

Gelus, zas, jak nadal jesteście zainteresowani ekipą i kierownikiem budowy/adaptatorem to dajcie znać dam namiary mojego super inspektora i ekipę którą wybrałem po długich poszukiwaniach.

Obecnie czekam na pozwolenie na budowę (wszystkie papierzyska złożyłem tydzień temu) i zaczynam się rozglądać za materiałami, planuje budować z suporeksu z Puław i pytanko do wszystkich gdzie zawitać w poszukiwaniu najniższych cen ??

Pozdr.Tomek.

Kupowaliśmy w Kadexie- Kielecka, jeszcze przed podwyżką cen w styczniu. Kadex jest dystrybutorem białego pustaka z Pulław. :D

hej u nas tez przestój :( , czekamy na projekt, który robi nam znajomy architekt

bez niego nie wiemy ile pustaków mamy kupić a te drożeją z tygodnia na tydzień i z tego co wiemy do kwietnia co najmniej będą drożeć :( :evil:

do tego trzeci miesiąc czekamy na warunki zabudowy, a te z kolei potrzebne są do odlesienia działki Normalnie masakra z tymi papierami

ale mamy nadzieje do lata zebrać wszystko ...

Mi przyszedł projekt. Leży u adaptatora. Mam nadzieję, że za tydzięń złożę już o pozwolenie na budowę komplet papierów. Pustaki zamówiłam, mają byc 3 kwietnia. W przyszłym tygodniu zamówię też stal i bloczki. No i beton łącznie ze stropem. Dobrze zamówić strop wcześniej bo belki lepiej wyschną. Chyba na Mokrej będę zamawiać wszystko :-?

W Antoniówce. Jest to 8 km od Radomia w stronę Kozienic.

.

Pozdrawiam

Witam, wygląda na to, że zostaniemy sąsiadami. :D Nasz bliźniak powstaje około 400 metrów od Antoniówki w kierunku Groszowic.

Pozdrawiam. :D

.

W którym miejscu w Groszowicach budujesz? Ja z Groszowic mam ekipę murarzy.

.

Pozdrawiam

Tomek