celtorek 06.03.2007 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2007 Mają okna na profilu Veka Veka to wiodące w rankingach producent profili- a jak to już składa ta Firma Brokat to trudno powiedzieć. Jestem ogólnie za VEką A Ty już wiesz gdzie będziesz kupować okna?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 06.03.2007 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2007 Ja okna to pewnie w PlastSystemie. Raz juz się sprawdziły więc zamierzam drugi raz je wybrać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zes 07.03.2007 17:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2007 Jak przedmówca w Plastsystemie - jezeli to mają być Plastikiobecnie mam drewniane Sokółki i takie bym kupował gdyby miały być drewniane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agiles1978 07.03.2007 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2007 WitamJa mam całą stolarkę od Urzędowskiego mija trzeci rok i naprawdę jest wszystko ok. Panowie przyjeżdzają co roku jesienią (oczywiście po moim telefonie) konserwują okna i regulują z drzwiami nigdy nie było prblemu. Jestem bardzo zadowolony i polecam ten wybór. Salon na Czachowskiego. Czy ktoś miał do czynienia z rurkami wężami do podlewania trawy zakopanymi w ziemi, tzw system podlewania korzeniowego?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
celtorek 08.03.2007 18:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2007 dziękuję wszystkim za odp Mój nr 1 to też Urzędowski, ale przestraszyliśmy się odległych terminów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 11.03.2007 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2007 Chwila załamania... Zagmatwałam się w papierkach. Mgprojekt ponad miesiąc przysyła mi projekt! Były już nerwy i zniecierpliwienie a teraz... nie wiem co robić Gdybym miała inny jakiś, który by mi pasował nie czekałabym dnia dłużej... Do tego doszedł mi zjazd z drogi wojewódzkiej. Znów kolejne zezwolenia, projekt... i tak w kółko. Bez projektu nie wiem jaki materiał kupować i ile. Bez pozwolenia na budowę nie dadzą mi kredytu buuu Chyba stoję w miejscu... I nic nie wskazuje na to, że w najbliższym czasie sie to zmieni Szkoda gadać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
celtorek 11.03.2007 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2007 Chwila załamania... Zagmatwałam się w papierkach. Mgprojekt ponad miesiąc przysyła mi projekt! ... czemu MIESIĄC?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
celtorek 11.03.2007 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2007 Do tego doszedł mi zjazd z drogi wojewódzkiej. Znów kolejne zezwolenia, projekt... i tak w kółko. ... z tego co się orientuję to najłatwiej, najszybciej -trzeba iść do zarządu dróg (raczej Traugutta), i poprosić o namiar na projektanta z uprawnieniami, żeby było szybko. Pogadasz że masz problem STRASZNY to Ci coś "doradzą", przynajmniej powinni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 11.03.2007 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2007 Pracownia poprostu olała moje zmówienie Miało być 7-10 dni, choć to i tak długo jak na gotowy projekt. Zamawiałam 7 lutego. Pracują tam bardzo niekompetentni ludzie. Nikomu nie polecę tej pracowni! Wręcz przeciwnie! Co do zjazdu to nie na Traugutta a na Mokrej dają zezwolenia. Już złożyłam wniosek i... czekam sobie. Pogoda ładna a ja ciagle czekam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
celtorek 11.03.2007 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2007 Ja war zjazdu miałam na Traugutta. Złożyłaś o war zjazdu, czy już projekt? Mg projekt ma chyba siedzibę w Warszawie , to zawsze można pojechać i przywieźć lub zamówić przez osobę robiącą Ci adaptację.Czekanie jest męczące. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 11.03.2007 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2007 Złożyłam o warunki bo nie wiem (oni zresztą też nie wiedzą jak to rozstrzygną) jakie dostanę. Mogę dostać na nowy zjazd lub na remont istniejącego. Zjazd bowiem istnieje, ale zarówno on jak i dorga nie są moją własnością No paranoja normalnie! Moja działka jest druga od ulicy. W poniedziałek mają tam jechać na oględziny bo sami nie wiedzą co z tym zrobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
celtorek 11.03.2007 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2007 ooo to ja miałam podobnie, z tą różnicą że zjazd z drogi gminnej ( o ile o drodze można mówić w moim przypadku) I stwierdzili przy tych oględzinach -zjazd istniejącym zjazdem (ciężko im to szło). Trwało to ok 2 tyg tzn 5 dni zanim przyjechali i ponad tydzień zanim został podpisany To może nie będzie problemu z robieniem projektu (kasa i czas). A z kupowaniem projektu to jakieś nieporozumienie. Może przyjęli do pracy jakąś panienkę, która "nie ma czasu" na realizację przyjętych zamówień. Moje doświadczenie z biurami projekt 1.Pierwszy projekt Bilbo miałam kupic z pracowni (chyba) -dom na horyzoncieobsługa rewelacja przysłali moment darmowy katalog, plik archiwalny z projektem -było tam wszystko- czyli ok 2.Drugi projekt to M05 z Muratora zadzwoniłam w "sekundę" przysłali plik pokazowy czyli też ok 3.Trzeci projekt też z Muratora C117 i poczatek taki sam -zadzwoniłam, ale pani stwierdziła, że oni nie dysponują żadnymi plikami pokazowymi i nie będzie mi nic wysylać, po bardzo długiej rozmowie stwierdziła- to niech pani da ten adres-nic nie przysłala, następnego dnia taki sam problem. więc zadzwoniłam pod inny nr tel i druga pani przysłala plik bez problemu.Miałam dać sobie spokój z tym projektem, przez tą leniwą panią z obsługi, ale nie chciało mi się szukać następnego domku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomlolo 12.03.2007 15:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2007 Gelus, zas, jak nadal jesteście zainteresowani ekipą i kierownikiem budowy/adaptatorem to dajcie znać dam namiary mojego super inspektora i ekipę którą wybrałem po długich poszukiwaniach. Obecnie czekam na pozwolenie na budowę (wszystkie papierzyska złożyłem tydzień temu) i zaczynam się rozglądać za materiałami, planuje budować z suporeksu z Puław i pytanko do wszystkich gdzie zawitać w poszukiwaniu najniższych cen ?? Pozdr.Tomek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gelus 13.03.2007 07:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2007 tomlolo, daj namiary PozdrawiamGelus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomlolo 13.03.2007 15:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2007 "Mój" Kierownik budowy/adaptator - pan Zdzisław Nosowski tel. ( 48 ) 3607869 Wszystko szybciutko i tanio załatwia aż miło, 100% sprawdzony bo już prowadził budowę moich rodziców parę lat temu. Natomiast ekipa budująca - Andzej Szatan tel. ( 48 ) 3261642, kom. 502480612 Budowali znajomym moich teściów którzy bardzo ich chwalili, ekspresem, ceny umiarkowane, konkretny w rozmowie. Ja podpisałem z nim umowe w listopadzie zeszłego roku i zaczynamy w czerwcu wątpie aby mieli sensowne terminy na ten rok. Moge polecić jeszcze jednego fajnego murza z ekipą, Pryczkowski Krzysztof ( 48 ) 3811374 Pozdr.Tomek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rkl3 13.03.2007 15:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2007 Gelus, zas, jak nadal jesteście zainteresowani ekipą i kierownikiem budowy/adaptatorem to dajcie znać dam namiary mojego super inspektora i ekipę którą wybrałem po długich poszukiwaniach. Obecnie czekam na pozwolenie na budowę (wszystkie papierzyska złożyłem tydzień temu) i zaczynam się rozglądać za materiałami, planuje budować z suporeksu z Puław i pytanko do wszystkich gdzie zawitać w poszukiwaniu najniższych cen ?? Pozdr.Tomek. Kupowaliśmy w Kadexie- Kielecka, jeszcze przed podwyżką cen w styczniu. Kadex jest dystrybutorem białego pustaka z Pulław. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 13.03.2007 16:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2007 Czy ktoś tu wspominał, że buduje się z Goździe? Przejeżdżałam tamtędy ostatnio i oczy przecierałam ze zdziwienia. Dom przy domu Sporo rozpoczętych budów. W kazdym razie, coraz ładniej zaczyna się robić w okolicy Pozdrawiam budujących Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gsylwek 16.03.2007 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2007 hej u nas tez przestój , czekamy na projekt, który robi nam znajomy architekt bez niego nie wiemy ile pustaków mamy kupić a te drożeją z tygodnia na tydzień i z tego co wiemy do kwietnia co najmniej będą drożeć do tego trzeci miesiąc czekamy na warunki zabudowy, a te z kolei potrzebne są do odlesienia działki Normalnie masakra z tymi papierami ale mamy nadzieje do lata zebrać wszystko ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 17.03.2007 12:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2007 Mi przyszedł projekt. Leży u adaptatora. Mam nadzieję, że za tydzięń złożę już o pozwolenie na budowę komplet papierów. Pustaki zamówiłam, mają byc 3 kwietnia. W przyszłym tygodniu zamówię też stal i bloczki. No i beton łącznie ze stropem. Dobrze zamówić strop wcześniej bo belki lepiej wyschną. Chyba na Mokrej będę zamawiać wszystko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek1969 17.03.2007 15:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2007 W Antoniówce. Jest to 8 km od Radomia w stronę Kozienic. . Pozdrawiam Witam, wygląda na to, że zostaniemy sąsiadami. Nasz bliźniak powstaje około 400 metrów od Antoniówki w kierunku Groszowic. Pozdrawiam. . W którym miejscu w Groszowicach budujesz? Ja z Groszowic mam ekipę murarzy. . Pozdrawiam Tomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts