marcel7755 26.04.2012 22:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2012 Może miał ktoś z Was "pozytywną przygodę" z firmą bądź też z prywatnym wykonawcą odnośnie kutych bram wjazdowych do ogrodzenia. Za wszystkie wiadomości bądź też linki do witryn internetowych z okolic Radomia będę bardzo wdzięczny. Proszę podzielcie się informacjami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
budokan 04.05.2012 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2012 Witam. Jestem tu nowy. Mam pytanie do was jako tych którzy napewno są już po zakończeniu budowy albo bliżej końca niż poczatku, ile w radomiu lub okolicach kosztuje podłączenie wody z kanalizacją? Mamy działkę w gminie jedlnia letnisko i do asfaltu a co za tym idzie wody i kanalizacji mamy ok.120mb. Wiem,że to daleko i ciekawi z żoną jesteśmy w ogóle kosztów, czy nie taniej będzie wykopać studnię i jakieś szambo zrobić. Najpierw chcemy uzbroić działeczke a potem myslec o budowie. Ile zajmują te wszystkie formalności związane z mediami (woda, kanał ,prąd) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcel7755 05.05.2012 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2012 Witam. Jestem tu nowy. Mam pytanie do was jako tych którzy napewno są już po zakończeniu budowy albo bliżej końca niż poczatku, ile w radomiu lub okolicach kosztuje podłączenie wody z kanalizacją? Witaj, U nas podłączenie wody nastąpiło w 2008 roku w gminie Jedlińsk i wtedy kosztowało nas tak: -Projekt przyłącza wody 440 zł -Mapka do wody - zajęcie pasa jezdni 200 -Opłata za projekt i zegary pomiarowe 810 -Podłączenie wody (wykonanie przyłącza przez uprawnioną firmę lub podmniot prywatny) 2000 -ryczałt za cały rok 85zł (teraz jest więcej) - na okres budowy Na dzień dzisiejszy do podanych cen dodaj sobie 15% inflacji a otrzymany wynik da Ci realne ceny dostępne na rynku. Jeśli masz możliwość podłączenia się do kanalizacji - TO SIĘ NAWET NIE ZASTANAWIAJ!!! Nie mam pojęcia ile to kosztuje bo tu gdzie my będziemy mieszkać na chwilę bieżąca nie ma możliwości podłączenia się. Zbiornik szamba 11 tyś litrów z montażem to wydatek ok 3300 zł bez VAT oczywiście! Nie muszę Ci chyba tłumaczyć że w tych pieniądzach możesz mieć projekt kanalizacji i jak dołożysz parę Kupisów jeszcze to i przyłącze docelowe. Pozdrawiam i życzę powodzenia Ps. U nas ogrodzenie frontowe już wymurowane, teraz montaż rygli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
budokan 05.05.2012 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2012 Wszystko fajnie i pięknie ale czy też masz 120mb do najbliższego przyłącza? jakbym miał wodę przy działce to nawet bym sie nie zastanawiał a tak to koszta mogą być kosmiczne razem z rurami, wykopem robocizną itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcel7755 05.05.2012 15:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2012 ... a więc musisz liczyć siły na zamiary, krótko: na ile masz kasy na tyle Cie stać. Wszytko ma swoje plusy i minusy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gelo_26 05.05.2012 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2012 robocizna z materiałem wykonania 1mb przyłącza wody to około 30zł ( tyle ja płaciłem ) ewentualny przewiert pod droga powiatową min 120zł/mb materiałem + wszystkie te opłaty które wymienił Marcel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
budokan 06.05.2012 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2012 robocizna z materiałem wykonania 1mb przyłącza wody to około 30zł ( tyle ja płaciłem ) ewentualny przewiert pod droga powiatową min 120zł/mb materiałem + wszystkie te opłaty które wymienił Marcel A kiedy robiłeś to przyłącze? i 30 zł to materiał, robocizna, wykop itd? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gelo_26 06.05.2012 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2012 w ubiegłum roku 30zł to koszt (wykop + rura + zasypanie ) za tyle robił mi hydraulik ze Skaryszewa ale też tyle samo powiedział mi zakład usług komunalnych za zrobienie przyłącza. Słuchajcie znacie jakis godny polecenia komis samochodowy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
budokan 07.05.2012 14:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2012 w ubiegłum roku 30zł to koszt (wykop + rura + zasypanie ) za tyle robił mi hydraulik ze Skaryszewa ale też tyle samo powiedział mi zakład usług komunalnych za zrobienie przyłącza. O to jak będe może ruszał w tym roku to napisze do ciebie z prośbą o kontakt do tego hydraulika. Nie wiesz czy kanalizacja liczona jest tak samo?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gelo_26 07.05.2012 18:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2012 ok nie ma problemu chyba gdzies jeszcze numer do niego mam tylko uprzedzam ze na wykonanie przyłacza przez niego czekałem 2 mies no ale mi sie nie spieszyło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wilko 07.05.2012 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2012 Słuchajcie znacie jakis godny polecenia komis samochodowy? Gelo generalnie żadnego. W komisach się nie kupuje samochodów tylko je ogląda. Szukasz czegoś konkretnego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gaga33 07.05.2012 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2012 Jesli ktos jest zainteresowany przyprowadzenie m auta z niemiec to sie polecam,mamy w ofercie sporo sprowadzonych aut z niemiec,a takze istnieje mozliwosc śprowadzenia auta pod konkretne zamowienie,polecam sie Mateusz 504-678-738 Radom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gaga33 07.05.2012 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2012 nasza oferta,zapraszam http://m.otomoto.pl//dealer/Auto-Luk/Jedlnia-Letnisko/i?fromweb 504-678-738 Radom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gelo_26 08.05.2012 07:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2012 Wilko - Zdaje sobie z tego sprawę rozrzut mam duzy bo celuje w Almere N15 z ostatniego roku produkcji, Premacy, SpaceSta, Peugeot 406, może Scenic, Galant ( tego ma akurat mój brat z silnikiem 2,5V6 fajny samochodzik przy mojej jeździe pali poniżej 10l gazu tylko ciezko znaleźć zadbany egzemplarz ). Ogólnie szukam czegoś w granicach do 15tys w miarę ekonomicznego . i raczej benzynka. Ogólnie to wkurza mnie gratka ze nie bity jeden właściciel itp. potem przyjeżdżasz ze znajomym mechanikiem i się okazuje ze robione pół samochodu. A tak w ogóle to zawsze myślałem o foresterze ewentualnie legacy ale to nie za taką kasę. Trochę budowa mnie spłukała a jest jeszcze sporo do zrobienia. fięc leśnik musi poczekać jeszcze parę latek Ktoś kiedyś chyba polecał tu gościa od gładzi moglibyście mi przypomnieć namiar na niego, kuzyn szuka własnie szuka kogoś do wykonania gładzi gipsowej na tynkach cw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wilko 08.05.2012 22:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2012 na pewno nie bierz Peugeota. Części drogie i problemy z elektroniką. Jeśli Scenic to tylko pierwsza wersja z silnikiem 8 zaworowym.Subaru jest fajne ale jak ci się coś zepsuje to części będziesz na necie szukał albo u wrózki za kolosalną kasę.A nie myślałeś o jakiejś niemieckiej technologii? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gaga33 09.05.2012 06:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2012 Polecam niemieckie auta,nasza oferta w linku wyzej.Zapraszam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcel7755 12.05.2012 08:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2012 Jeśli myślisz o VW Passat bądź o Audi to zastanów się dobrze - pojazdy mają wielowahaczowe zawieszenie a co za tym idzie na naszych polskich drogach koszty koszty i jeszcze raz koszty jego naprawy. Silniki to naprawdę mistrzostwo świata jeśli chodzi o oczywiście o DIESLA. No cóż a wybór zawsze pozostaje po twojej stronie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szybkaosa 13.05.2012 22:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2012 Jeśli myślisz o VW Passat bądź o Audi to zastanów się dobrze - pojazdy mają wielowahaczowe zawieszenie a co za tym idzie na naszych polskich drogach koszty koszty i jeszcze raz koszty jego naprawy. Silniki to naprawdę mistrzostwo świata jeśli chodzi o oczywiście o DIESLA. No cóż a wybór zawsze pozostaje po twojej stronie EOT. Są inne, lepsze fora na te sprawki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcel7755 14.05.2012 06:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2012 EOT. Są inne, lepsze fora na te sprawki. Racja OFFTOPIC ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iddt 14.05.2012 08:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2012 Wiecie może, gdzie w Radomiu i okolicach znajdę styropian na fundamenty, hydrofobizowany? Wszędzie wciskają mi drogi jak diabli XPS, który mnie akurat nie jest potrzebny. No i rzecz jasna nie "garażowa" produkcja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts