Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Radomska

Djack

Recommended Posts

• Odpowiedzi 4,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Witam. Jestem tu nowy. Mam pytanie do was jako tych którzy napewno są już po zakończeniu budowy albo bliżej końca niż poczatku, ile w radomiu lub okolicach kosztuje podłączenie wody z kanalizacją?

Mamy działkę w gminie jedlnia letnisko i do asfaltu a co za tym idzie wody i kanalizacji mamy ok.120mb. Wiem,że to daleko i ciekawi z żoną jesteśmy w ogóle kosztów, czy nie taniej będzie wykopać studnię i jakieś szambo zrobić. Najpierw chcemy uzbroić działeczke a potem myslec o budowie. Ile zajmują te wszystkie formalności związane z mediami (woda, kanał ,prąd)

Witam. Jestem tu nowy. Mam pytanie do was jako tych którzy napewno są już po zakończeniu budowy albo bliżej końca niż poczatku, ile w radomiu lub okolicach kosztuje podłączenie wody z kanalizacją?

Witaj, U nas podłączenie wody nastąpiło w 2008 roku w gminie Jedlińsk i wtedy kosztowało nas tak:

-Projekt przyłącza wody 440 zł

-Mapka do wody - zajęcie pasa jezdni 200

-Opłata za projekt i zegary pomiarowe 810

-Podłączenie wody (wykonanie przyłącza przez uprawnioną firmę lub podmniot prywatny) 2000

-ryczałt za cały rok 85zł (teraz jest więcej) - na okres budowy

Na dzień dzisiejszy do podanych cen dodaj sobie 15% inflacji a otrzymany wynik da Ci realne ceny dostępne na rynku.

Jeśli masz możliwość podłączenia się do kanalizacji - TO SIĘ NAWET NIE ZASTANAWIAJ!!! Nie mam pojęcia ile to kosztuje bo tu gdzie my będziemy mieszkać na chwilę bieżąca nie ma możliwości podłączenia się.

Zbiornik szamba 11 tyś litrów z montażem to wydatek ok 3300 zł bez VAT oczywiście! Nie muszę Ci chyba tłumaczyć że w tych pieniądzach możesz mieć projekt kanalizacji i jak dołożysz parę Kupisów :-) jeszcze to i przyłącze docelowe.

Pozdrawiam i życzę powodzenia

Ps. U nas ogrodzenie frontowe już wymurowane, teraz montaż rygli

w ubiegłum roku 30zł to koszt (wykop + rura + zasypanie ) za tyle robił mi hydraulik ze Skaryszewa ale też tyle samo powiedział mi zakład usług komunalnych za zrobienie przyłącza.

O to jak będe może ruszał w tym roku to napisze do ciebie z prośbą o kontakt do tego hydraulika.

Nie wiesz czy kanalizacja liczona jest tak samo??

Wilko - Zdaje sobie z tego sprawę :) rozrzut mam duzy bo celuje w Almere N15 z ostatniego roku produkcji, Premacy, SpaceSta, Peugeot 406, może Scenic, Galant ( tego ma akurat mój brat z silnikiem 2,5V6 fajny samochodzik przy mojej jeździe pali poniżej 10l gazu tylko ciezko znaleźć zadbany egzemplarz ). Ogólnie szukam czegoś w granicach do 15tys w miarę ekonomicznego :). i raczej benzynka.

Ogólnie to wkurza mnie gratka ze nie bity jeden właściciel itp. potem przyjeżdżasz ze znajomym mechanikiem i się okazuje ze robione pół samochodu.

A tak w ogóle to zawsze myślałem o foresterze ewentualnie legacy ale to nie za taką kasę. Trochę budowa mnie spłukała a jest jeszcze sporo do zrobienia. fięc leśnik musi poczekać jeszcze parę latek :)

Ktoś kiedyś chyba polecał tu gościa od gładzi moglibyście mi przypomnieć namiar na niego, kuzyn szuka własnie szuka kogoś do wykonania gładzi gipsowej na tynkach cw.

na pewno nie bierz Peugeota. Części drogie i problemy z elektroniką. Jeśli Scenic to tylko pierwsza wersja z silnikiem 8 zaworowym.

Subaru jest fajne ale jak ci się coś zepsuje to części będziesz na necie szukał albo u wrózki za kolosalną kasę.

A nie myślałeś o jakiejś niemieckiej technologii?

Jeśli myślisz o VW Passat bądź o Audi to zastanów się dobrze - pojazdy mają wielowahaczowe zawieszenie a co za tym idzie na naszych polskich drogach koszty koszty i jeszcze raz koszty jego naprawy. Silniki to naprawdę mistrzostwo świata jeśli chodzi o oczywiście o DIESLA.

No cóż a wybór zawsze pozostaje po twojej stronie :-)

Jeśli myślisz o VW Passat bądź o Audi to zastanów się dobrze - pojazdy mają wielowahaczowe zawieszenie a co za tym idzie na naszych polskich drogach koszty koszty i jeszcze raz koszty jego naprawy. Silniki to naprawdę mistrzostwo świata jeśli chodzi o oczywiście o DIESLA.

No cóż a wybór zawsze pozostaje po twojej stronie :-)

EOT. Są inne, lepsze fora na te sprawki.