kate74 14.05.2012 18:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2012 Wiecie może, gdzie w Radomiu i okolicach znajdę styropian na fundamenty, hydrofobizowany? Wszędzie wciskają mi drogi jak diabli XPS, który mnie akurat nie jest potrzebny. No i rzecz jasna nie "garażowa" produkcja. a jakiej grubosci poszukujesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iddt 15.05.2012 05:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2012 a jakiej grubosci poszukujesz? 12 lub 14cm potrzebuje ok 50m2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gelo_26 15.05.2012 07:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2012 Dzieki za rady chłopaki. Ja kupowałem na lubelskiej, matpol albo matbud się nazywała ta hurtowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elamysza 16.05.2012 21:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2012 Pomóżcie w wyborze styropianu na ocieplenie domu ,ściana porotherm 25 , jeśli biały z niską lambdą to jakiej firmy ?Może ktoś wyrazić opinię o styropianie grafitowym - styropmin pasywna fasada 033 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gelo_26 17.05.2012 07:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2012 ze styropianem to teraz loteria jak trafisz, ja kupowałem z izolbetu, co w niektórych paczkach trafiała się łódkowata płyta. Co do grafitowy czy biały to wydaje mi się że to kwestia kasy i podejścia do tematu. Rozbraja mnie np. klejenie szarego styro i mocowanie np zwykłymi kołkami.co do styropmin to jak kładłem na podłogę izolbeta i zabrakło mi kilka płyt to własnie dokupiłem styropmin i niby te same oznaczenia ale był miększy od tego z izolbetu. Ale ogólnie polecane firmy to:KnaufAusthotermGanderka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EWBUD 17.05.2012 10:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2012 ze styropianem to teraz loteria jak trafisz, ja kupowałem z izolbetu, co w niektórych paczkach trafiała się łódkowata płyta. Co do grafitowy czy biały to wydaje mi się że to kwestia kasy i podejścia do tematu. Rozbraja mnie np. klejenie szarego styro i mocowanie np zwykłymi kołkami. co do styropmin to jak kładłem na podłogę izolbeta i zabrakło mi kilka płyt to własnie dokupiłem styropmin i niby te same oznaczenia ale był miększy od tego z izolbetu. Ale ogólnie polecane firmy to: Knauf Austhoterm Ganderka Hej. Mógłbyś rozwinąć myśl o mocowaniu grafitowego styro zwykłymi kołkami? Chodzi Ci o to, że powinny być tzw. termodyble- zatyczki styropianowe? Czy też o coś innego? Jeśli miałbym polecić jakiś styro to: termoorganika, z tańszych styropmin. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gelo_26 17.05.2012 10:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2012 dokładnie no bo skoro inwestujemy w coś co ma być super oszczędne to po co potem robić tyle mostków. a z drugiej strony to po co kołkować styropian np. klejony do ceramiki ale to tak jak ze wszystkim ile ludzi tyle opinii a decyzje i tak podejmujemy sami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elamysza 17.05.2012 11:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2012 Hej. Mógłbyś rozwinąć myśl o mocowaniu grafitowego styro zwykłymi kołkami? Chodzi Ci o to, że powinny być tzw. termodyble- zatyczki styropianowe? Czy też o coś innego? Jeśli miałbym polecić jakiś styro to: termoorganika, z tańszych styropmin. Pozdrawiam Wiesz coś na temat tego styropminu , mało jest o nim opinii ,czy on nie jest za miękki ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elamysza 17.05.2012 11:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2012 Dzięki Gelo za odp. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gelo_26 17.05.2012 11:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2012 elomysza - a i jeszcze jedno ktoś z grupy dawał mi namiar na styropian nawet niezłe ceny mieli wtedy ale nie pamiętam kto może się wkrótce odezwie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elamysza 17.05.2012 13:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2012 elomysza - a i jeszcze jedno ktoś z grupy dawał mi namiar na styropian nawet niezłe ceny mieli wtedy ale nie pamiętam kto może się wkrótce odezwie . No dobra , to czekam . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EWBUD 17.05.2012 16:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2012 Wiesz coś na temat tego styropminu , mało jest o nim opinii ,czy on nie jest za miękki ? Jutro, specjalnie dla Ciebie jak będę w hurtowni to rozpakuję paczkę i sprawdzę jaki on jest. Wrażenia opiszę na forum. Biały styro ze styropminu jest ok, ilość krzywych płyt w normie itp. Grafitu ze styropminu jeszcze nie robiliśmy, ale myślę, że powinien też być ok. Ale jak pisałem powyżej, jutro sprawdzę. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elamysza 17.05.2012 17:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2012 Jutro, specjalnie dla Ciebie jak będę w hurtowni to rozpakuję paczkę i sprawdzę jaki on jest. Wrażenia opiszę na forum. Biały styro ze styropminu jest ok, ilość krzywych płyt w normie itp. Grafitu ze styropminu jeszcze nie robiliśmy, ale myślę, że powinien też być ok. Ale jak pisałem powyżej, jutro sprawdzę. Pozdrawiam Sliczne dzięki ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EWBUD 18.05.2012 18:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2012 Sliczne dzięki ! Byłem, sprawdziłem Genderka twardsza, styropmin dość miękki w porównaniu do termoorganiki. Generalnie: termoorganika - dziś zamawiałem platinium + za 218 brutto. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kate74 18.05.2012 18:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2012 Wiesz coś na temat tego styropminu , mało jest o nim opinii ,czy on nie jest za miękki ? kupującx styropian na docieplenie trzeba zwrócić uwagę na lambdę rzeczywista i delarowaną .W Styropminie obecnie jest 4 rodzaje styropianu fasadowego białegood 0,44 do 038 i różnie sie nazywaja .Osobiście polecam styropmin Fasada Perfekt lambda 040.Na składach najczęściej jest fasada standard 044 a co za tym idzie cena wydaje sie atrakcyjna dla klienta ,który nie dokońca musi sie znać.Kupując styropian należy czytać metryczki i napisy na opakowaniu paczek.Nie dajmy sie nabijać w butelkę .Co do styropianu pasywnego 031 jedno jest ważne nie wolno go składować, należy go po dostarczeniu z fabryki kleić na sciane bo w przeciwnym wypadku płyty będa się krzywiły ... nie wszyscy o tym wiedzą... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kate74 18.05.2012 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2012 Byłem, sprawdziłem Genderka twardsza, styropmin dość miękki w porównaniu do termoorganiki. Generalnie: termoorganika - dziś zamawiałem platinium + za 218 brutto. Pozdrawiam w Styropminie odpowiednik styropian pasywny fasada perfekt lamda 031 a w platinum ma 032...więc styropmin jest cieplejszy ) a teraz z innej beczki... moze ktoś z was ma namiary na rzetelnego stolarza ktory podejmie sie wykonania altany ośmiokatnej ... bo normalnie jakaś masakra nikogo nie mogę namierzyć za rozsądne pieniądze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elamysza 18.05.2012 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2012 Dziękuję bardzo za wszystkie wypowiedzi .Pozdrawiam serdecznie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarosław_c 18.05.2012 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2012 witam.moze ktos ma na zbyciu 12 plyt styropianu 17cm z felcem zabraklo mi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dziuniek07 20.05.2012 10:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2012 Witam, Zacząłem czytać o stropach wykonanych z belek ze strunobetonu (sprężonego) i mam pytanie do was drodzy forumowicze czy zetknęliście się osobiście z takim stropem, co możecie o nim powiedzieć? Może ktoś z was ma trochę informacji na temat cen takiego stropu? Słyszałem też, że w Radomiu jest jakaś firma oferująca takie stropy, ale nie mogę jej namierzyć.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wilko 20.05.2012 16:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2012 Dziękuję bardzo za wszystkie wypowiedzi .Pozdrawiam serdecznie . Ela pamiętaj, że styropian to nie wszystko. Ważne są także dobry klej do styropianu i do siatki, siatka, kołki oraz tynk. Do tego dobra ekipa, która to wszystko dobrze zrobi. W sumie wychodzi bardzo dużo kasy za całość a to dopiero ocieplenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts