Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Radomska

Djack

Recommended Posts

• Odpowiedzi 4,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

ze styropianem to teraz loteria jak trafisz, ja kupowałem z izolbetu, co w niektórych paczkach trafiała się łódkowata płyta.

Co do grafitowy czy biały to wydaje mi się że to kwestia kasy i podejścia do tematu. Rozbraja mnie np. klejenie szarego styro i mocowanie np zwykłymi kołkami.

co do styropmin to jak kładłem na podłogę izolbeta i zabrakło mi kilka płyt to własnie dokupiłem styropmin i niby te same oznaczenia ale był miększy od tego z izolbetu.

Ale ogólnie polecane firmy to:

Knauf

Austhoterm

Ganderka

ze styropianem to teraz loteria jak trafisz, ja kupowałem z izolbetu, co w niektórych paczkach trafiała się łódkowata płyta.

Co do grafitowy czy biały to wydaje mi się że to kwestia kasy i podejścia do tematu. Rozbraja mnie np. klejenie szarego styro i mocowanie np zwykłymi kołkami.

co do styropmin to jak kładłem na podłogę izolbeta i zabrakło mi kilka płyt to własnie dokupiłem styropmin i niby te same oznaczenia ale był miększy od tego z izolbetu.

Ale ogólnie polecane firmy to:

Knauf

Austhoterm

Ganderka

Hej.

Mógłbyś rozwinąć myśl o mocowaniu grafitowego styro zwykłymi kołkami?

Chodzi Ci o to, że powinny być tzw. termodyble- zatyczki styropianowe?

Czy też o coś innego?

:)

Jeśli miałbym polecić jakiś styro to: termoorganika, z tańszych styropmin.

Pozdrawiam

Hej.

Mógłbyś rozwinąć myśl o mocowaniu grafitowego styro zwykłymi kołkami?

Chodzi Ci o to, że powinny być tzw. termodyble- zatyczki styropianowe?

Czy też o coś innego?

:)

Jeśli miałbym polecić jakiś styro to: termoorganika, z tańszych styropmin.

Pozdrawiam

Wiesz coś na temat tego styropminu , mało jest o nim opinii ,czy on nie jest za miękki ?

Wiesz coś na temat tego styropminu , mało jest o nim opinii ,czy on nie jest za miękki ?

Jutro, specjalnie dla Ciebie :) jak będę w hurtowni to rozpakuję paczkę i sprawdzę jaki on jest.

Wrażenia opiszę na forum.

Biały styro ze styropminu jest ok, ilość krzywych płyt w normie itp.

Grafitu ze styropminu jeszcze nie robiliśmy, ale myślę, że powinien też być ok.

Ale jak pisałem powyżej, jutro sprawdzę.

Pozdrawiam

Jutro, specjalnie dla Ciebie :) jak będę w hurtowni to rozpakuję paczkę i sprawdzę jaki on jest.

Wrażenia opiszę na forum.

Biały styro ze styropminu jest ok, ilość krzywych płyt w normie itp.

Grafitu ze styropminu jeszcze nie robiliśmy, ale myślę, że powinien też być ok.

Ale jak pisałem powyżej, jutro sprawdzę.

Pozdrawiam

Sliczne dzięki !

kupującx styropian na docieplenie trzeba zwrócić uwagę na lambdę rzeczywista i delarowaną .W Styropminie obecnie jest 4 rodzaje styropianu fasadowego białegood 0,44 do 038 i różnie sie nazywaja .Osobiście polecam styropmin Fasada Perfekt lambda 040.Na składach najczęściej jest fasada standard 044 a co za tym idzie cena wydaje sie atrakcyjna dla klienta ,który nie dokońca musi sie znać.Kupując styropian należy czytać metryczki i napisy na opakowaniu paczek.Nie dajmy sie nabijać w butelkę .Co do styropianu pasywnego 031 jedno jest ważne nie wolno go składować, należy go po dostarczeniu z fabryki kleić na sciane bo w przeciwnym wypadku płyty będa się krzywiły ... nie wszyscy o tym wiedzą...

Byłem, sprawdziłem :)

Genderka twardsza, styropmin dość miękki w porównaniu do termoorganiki.

Generalnie: termoorganika - dziś zamawiałem platinium + za 218 brutto.

Pozdrawiam

w Styropminie odpowiednik styropian pasywny fasada perfekt lamda 031 a w platinum ma 032...więc styropmin jest cieplejszy :-))

a teraz z innej beczki... moze ktoś z was ma namiary na rzetelnego stolarza ktory podejmie sie wykonania altany ośmiokatnej ... bo normalnie jakaś masakra nikogo nie mogę namierzyć za rozsądne pieniądze.

Witam,

Zacząłem czytać o stropach wykonanych z belek ze strunobetonu (sprężonego) i mam pytanie do was drodzy forumowicze czy zetknęliście się osobiście z takim stropem, co możecie o nim powiedzieć? Może ktoś z was ma trochę informacji na temat cen takiego stropu? Słyszałem też, że w Radomiu jest jakaś firma oferująca takie stropy, ale nie mogę jej namierzyć.

Pozdrawiam

Dziękuję bardzo za wszystkie wypowiedzi .Pozdrawiam serdecznie .

Ela pamiętaj, że styropian to nie wszystko. Ważne są także dobry klej do styropianu i do siatki, siatka, kołki oraz tynk.

Do tego dobra ekipa, która to wszystko dobrze zrobi. W sumie wychodzi bardzo dużo kasy za całość a to dopiero ocieplenie.

:-(