elamysza 20.05.2012 21:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2012 Ela pamiętaj, że styropian to nie wszystko. Ważne są także dobry klej do styropianu i do siatki, siatka, kołki oraz tynk. Do tego dobra ekipa, która to wszystko dobrze zrobi. W sumie wychodzi bardzo dużo kasy za całość a to dopiero ocieplenie. HE ,HE no właśnie . Już dostaję głupoty odnośnie tego styropianu , chyba w końcu ocieplę jakimś 040 i zakończę te poszukiwania , bo nie mam już siły ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mhk 21.05.2012 09:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2012 Witam, Zacząłem czytać o stropach wykonanych z belek ze strunobetonu (sprężonego) i mam pytanie do was drodzy forumowicze czy zetknęliście się osobiście z takim stropem, co możecie o nim powiedzieć? Może ktoś z was ma trochę informacji na temat cen takiego stropu? Słyszałem też, że w Radomiu jest jakaś firma oferująca takie stropy, ale nie mogę jej namierzyć. Pozdrawiam Zapytaj w Kadexie - napewno maja umowę z firma Rector - sama tez byłam na szkoleniu z ich stropow w fabryce w Chrzanowie - bardzo porzadne stropy, no i duze rozpietosci :)pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
T i A 22.05.2012 15:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2012 na pewno nie bierz Peugeota. Części drogie i problemy z elektroniką. Jeśli Scenic to tylko pierwsza wersja z silnikiem 8 zaworowym. Subaru jest fajne ale jak ci się coś zepsuje to części będziesz na necie szukał albo u wrózki za kolosalną kasę. A nie myślałeś o jakiejś niemieckiej technologii? Witam,po sporej przerwie. Jako użytkownik i miłośnik subaru nie mogłem powstrzymać się od komentarza. Mam Legacy turbo (my94) od kilkulat (od 10lat dokładnie ) i jak narazie nic się nie zepsuło. Części jest ogrom w necie i znajdziesz wszystko (pełno porozbieranych anglików) za rozsądną kasę bez usług wróżki. Tak wogóle to legacy nie jest jedynym subaru które miałem. Przyjemność z jazdy w zimie subaru jest nie porównywalna do innych aut. Raz spróbujesz subaru i po tobie. Dużo osób widzi te auta jako "rajdowe" a to zła ocena. Prowadzenie się,przyczepność,bezawaryjność to plus tych aut ,natomiast spalanie jest minusem (napędzanie dwóch osi) troszkę wyższe niż w innych autach podobnej klasy,ale akceptowalne. Polecam subaru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dziuniek07 24.05.2012 18:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2012 Zapytaj w Kadexie - napewno maja umowę z firma Rector - sama tez byłam na szkoleniu z ich stropow w fabryce w Chrzanowie - bardzo porzadne stropy, no i duze rozpietosci :)pzdr Dzięki MHK, byłem, czekam na ofertę. Mam jeszcze inne to wrzucę porównania kilku rozwiązań, może się komuś przyda. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wilko 24.05.2012 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2012 Ma ktoś może tel. do polecanego na forum hydraulika? Pan Jacek z tego co pamiętam.Gdzieś mi się zawieruszył numer a potrzebuję dla znajomego.Z góry dzięki za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iddt 25.05.2012 06:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2012 Ma ktoś może tel. do polecanego na forum hydraulika? Pan Jacek z tego co pamiętam. 692 613 916 A przy okazji hydraulika. Zna ktoś Piotra Kruka? Potrzebuję opinii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mhk 25.05.2012 09:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2012 Dzięki MHK, byłem, czekam na ofertę. Mam jeszcze inne to wrzucę porównania kilku rozwiązań, może się komuś przyda. Pozdrawiam A kto w radomiu ma takie stropy jeszcze - chetnie sie przyjrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wilko 25.05.2012 17:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2012 692 613 916 A przy okazji hydraulika. Zna ktoś Piotra Kruka? Potrzebuję opinii. A imię i nazwisko? Może być na priva. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zaka 25.05.2012 18:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2012 Witam. Potrzebuję stempli budowlanych. Czy jest tu ktoś kto się akurat chce ich pozbyć? A może wiecie gdzie można kupić w R-miu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wilko 25.05.2012 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2012 Witam. Potrzebuję stempli budowlanych. Czy jest tu ktoś kto się akurat chce ich pozbyć? A może wiecie gdzie można kupić w R-miu? Nowe można w kazdym tartaku kupić. W Makowie powinni mieć. Tniej będzie od kogos, kto już wylał strop. Ile sztuk ci potrzeba i na jaką długosć? Do stropu lanego czy terriva? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zaka 25.05.2012 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2012 Do stropu lanego. Ok 100 szt - 2,7m, 140 szt - 2,9m, 30 szt. - 3,5m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bsm 29.05.2012 08:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2012 Witamy po dłuższej przerwie.Mam prośbę o namiary wykonawców barierek kutych na balkon oraz (może trochę nie na czasie) o dobry (sprawdzony) ekogroszek i miał w radomiu i okolicach. Piecyk już jedzie i nie chcemy zaczynać od problemów z opałem. I jeszcze jedno pytanie, gdzie kupujecie drewno do kominków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dziuniek07 29.05.2012 16:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2012 A kto w radomiu ma takie stropy jeszcze - chetnie sie przyjrze Gdyby ktoś taki miał i podzielił się swoim doświadczeniem jako użytkownik byłoby miło. Sądzę, że mała popularność takich stropów wynika chyba z ceny. Oto porównanie dla stropu o powierzchni 125 m2: 1. Teriva 1 - 7500 belki + pustaki, 1500 - beton, 500 na dozbrojenie i inne razem daje 9500 2. Monlityczny - 5000 cement, 4000 stal - 9000 (trzeba dodać deskowanie i stemple) 3. Belki z betonu sprężonego firmy Rector (z kadex'u) - 11500, 2000 beton = 13500 4. Strop SMART firmy Konbet z płyt betonu sprężonego - 17000 Cenu brutto. Monolityczny to moje szacunkowe wyliczenia. Nigdzie nie uwzględniłem wykonania wieńcy. Nie dziwię się, że większość wybiera strop monolityczny mimo dużej pracochłonności przy wykonaniu. I pewnie u mnie będzie też monolityczny. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mhk 29.05.2012 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2012 Tyle tylko ze sprezone daja wieksze szerokosci bezpodporowe - jezeli bedzie nam zalezec na tym zaplacimy te 4 tys wiecej, no i duzo mniejsze zuzycie deskowania - szczegolnie jezeli chodzi o rector - te widzialam to moge sie wypowiedziec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcel7755 29.05.2012 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2012 Witamy po dłuższej przerwie. Mam prośbę o namiary wykonawców barierek kutych na balkon... . Co prawda ja u nich nie zamawiałem balustrad balkonowych bo było juz po fakcie ale za to zamówiłem bramę i furtkę. Mili młodzi ludzi z którymi można się dogadać i mają wiele ciekawych projektów. Balustrdy zamawiała u nich natomiast moja sąsiadka, która jest naprawdę zadowolona z efektu końcowego. Gruby materiał a do tego dobra cena!!!! Oto link do nich: http://www.rozanskiogrodzenia.pl/?id=5 Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcel7755 29.05.2012 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2012 A teraz ja mam do was pytanie: Ile kosztuje m2 tynków cementowo wapiennych,czyli zwykłe (z ich materiałem bądź materiał we własnym zakresie) oraz ile kosztują tynki tzw. "kwarcowe" ( z ICH materiałem albo materiał sam muszę zakupić). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elamysza 30.05.2012 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2012 Ja płaciłam ostatnio 28 zł / m2 kwarcowego z materiałem , bez materiału sama robota 18zł /m2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yeti125 01.06.2012 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2012 Witam. Potrzebuję stempli budowlanych. Czy jest tu ktoś kto się akurat chce ich pozbyć? A może wiecie gdzie można kupić w R-miu? Właśnie zdejmujemy stemple - ok 200 szt dł 3m (kilka będzie dłuższych) Zainteresowanych proszę o kontakt- m. Jedlnia-Letnisko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yeti125 01.06.2012 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2012 Witam forumowiczów, dołączam do forum.Zastanawiam się jakim materiałem obłożyć systemowe kominy Schedel. Myślałam o okładzinach imitujących kamień ewentualnie płytkach klinkierowych. Jak prawidłowo wykonać taką okładzinę. Czy możecie podpowiedzieć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gaga33 01.06.2012 21:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2012 A gdzie kupilas kominy tej firmy i jaka cena?ja mam wycene presto i chyba raczej na nie sie zdecyduje:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts