Wilko 11.06.2012 18:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2012 Nie ma żadnych kratek do podbitki z blachy a to dlatego że ich nie potrzeba. Szczeliny zostaną na łaczeniu blach (niewielkie) oraz na styku blachy z ociepleniem.To w zupełnosci wystarczy do wentylacji. W panelach PCV jest wymagana kratka wentylacyjna ponieważ panele łączy się listwą zarówno przy scianie jak i między sobą. Blachę łaczy się na zakładkę więc połaczenie nie jest zbyt szczelne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ros77 11.06.2012 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2012 Wilko dzięki za odpowiedz. Zdjęcia elektryki to podstawa. Ja mam jedną skrzynkę na cały dom w garażu. A gdzie na górze dałeś skrzynkę? Macie w pokojach na górze gniazda antenowe na TV. Ja dałem w każdym pokoju. Dalibyście gdzieś jeszcze gniazda dodatkowe lub oświetlenie bo nie mam pojęcia gdzie dać a mam dwustanowiskowy garaż i na górze jest bardzo duży pokój ale koncepcji na elektrykę nie mam. Pytanko gdzie na zewnątrz domu daliście gniazda elektryczne? Ile punktów w podprzybitce wypuścić halogenów w obrysie domu na przód, tył itp....? czy facjatki też doświetlaliście w podrzybitce? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elamysza 11.06.2012 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2012 Nie ma żadnych kratek do podbitki z blachy a to dlatego że ich nie potrzeba. Szczeliny zostaną na łaczeniu blach (niewielkie) oraz na styku blachy z ociepleniem. To w zupełnosci wystarczy do wentylacji. W panelach PCV jest wymagana kratka wentylacyjna ponieważ panele łączy się listwą zarówno przy scianie jak i między sobą. Blachę łaczy się na zakładkę więc połaczenie nie jest zbyt szczelne. Dzięki . Właśnie podobnie tłumaczył mi człowiek ze sklepu , ale jakoś nie bardzo mnie przekonał , więc zwróciłam się do was z zapytaniem, jeszcze raz dzięki . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wilko 11.06.2012 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2012 Dzięki . Właśnie podobnie tłumaczył mi człowiek ze sklepu , ale jakoś nie bardzo mnie przekonał , więc zwróciłam się do was z zapytaniem, jeszcze raz dzięki . Nie ma sprawy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wilko 11.06.2012 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2012 Wilko dzięki za odpowiedz. Zdjęcia elektryki to podstawa. Ja mam jedną skrzynkę na cały dom w garażu. A gdzie na górze dałeś skrzynkę? Macie w pokojach na górze gniazda antenowe na TV. Ja dałem w każdym pokoju. Dalibyście gdzieś jeszcze gniazda dodatkowe lub oświetlenie bo nie mam pojęcia gdzie dać a mam dwustanowiskowy garaż i na górze jest bardzo duży pokój ale koncepcji na elektrykę nie mam. Pytanko gdzie na zewnątrz domu daliście gniazda elektryczne? Ile punktów w podprzybitce wypuścić halogenów w obrysie domu na przód, tył itp....? czy facjatki też doświetlaliście w podrzybitce? Masz jedną skrzynke? To niezłą musisz mieć ścieżkę przewodów na ścianie. Skrzynkę trzeba było dać na górze w tym pokoju nad garażem. Najlepiej jakbyć ten duży pokój przedzielił ściankąz K-G.Na zewnątrz zrobiłem 3 gniazdka na tarasie i przy drzwiach frontowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcel7755 11.06.2012 21:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2012 Chłopaki a ja mam dwie rozdzielnie, jedna w garażu - na cały dół i malutką na górze w holu na ścianie - biała, skromna nieźle się prezentuje:-), tam jest tylko 8 bezpieczników. Ponadto w pokoju nad garażem mam całe serce alarmu - centralka z nadajnikiem i zasileniem awaryjnym na wypadek braku prądu. Klawiatur do alarmu mam 3 sztuki - jedna w garażu, drugą przy drzwiach głównych oraz jedna przy sypialni na górze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 11.06.2012 21:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2012 Kurcze......nie piszcie w sieci takich rzeczy.... Jeszcze tylko kod do alarmu podać.... Może przesadzam, ale juz od dawna było nagłaśniane, że były przypadki włamań po wpisach na fm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gelo_26 12.06.2012 12:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2012 jeśli alarm jest dobrze zrobiony to informacja potencjalnemu włamywaczowi o tym gdzie jest centralka nic nie da. Ale masz mayland racje, bo znam przypadek gdzie podczas wakacji gospodarzy włamywacze unieszkodliwili sygnalizator rozwiercając go ( był nisko w bardzo dostępnym miejscu ) a nadajnik zagłuszyli zagłuszaczem no i na nic sie zdał alarm i powiadomienie o włamaniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gelo_26 12.06.2012 13:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2012 mam takie pytanie oftopic Czy wiecie gdzie lub znacie kogoś, gdzie można szybko zrobić szkolenie BHP ( praca w sklepie )? Pilnie potrzebuje takiej informacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ros77 17.06.2012 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2012 Masz jedną skrzynke? To niezłą musisz mieć ścieżkę przewodów na ścianie. Skrzynkę trzeba było dać na górze w tym pokoju nad garażem. Najlepiej jakbyć ten duży pokój przedzielił ściankąz K-G.Na zewnątrz zrobiłem 3 gniazdka na tarasie i przy drzwiach frontowych. Ja dam dwa gnizada z tyłu na tarasie i jedno z przodu jak jest uskok między domem, a garażem po boku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ros77 17.06.2012 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2012 Masz jedną skrzynke? To niezłą musisz mieć ścieżkę przewodów na ścianie. Skrzynkę trzeba było dać na górze w tym pokoju nad garażem. Najlepiej jakbyć ten duży pokój przedzielił ściankąz K-G.Na zewnątrz zrobiłem 3 gniazdka na tarasie i przy drzwiach frontowych. Mam na dole niezłą ścieszkę przedów jak piszesz ale i tak wszystko będzie schowane! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mono50 18.06.2012 05:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2012 Jakby byl ktorg zaintresowany moge smialo polecic ekipe budowlana ktora mi buduje domek ,sa profesjonalni i naprawde niedrodzy.Zainteresowanych prosze o wiadmńsci to podam nr tel.Ekipa z okolic Radomia. Witaj To daj namiar na tą ekipę pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wilko 18.06.2012 16:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2012 Ja dam dwa gnizada z tyłu na tarasie i jedno z przodu jak jest uskok między domem, a garażem po boku. Z boku też mogoą ci sięprzydać np do podłączenia odkurzacza przy sprzątaniu samochodu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wilko 18.06.2012 16:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2012 Mam na dole niezłą ścieszkę przedów jak piszesz ale i tak wszystko będzie schowane! Bedzie schowane to jasne ale jak ci przyjdzie jakąś czujkę od alarmu zamontować albo jakąś szafkę zawiesić to już nie będzie tak wesoło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boodzisz 22.06.2012 12:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2012 Witam. Budującym w Radomiu i okolicach mogę pomóc w doborze blachy dachowej, podbitek, okien dachowych, systemów rynnowych. itd. Zainteresowanych blachami: SSAB, RUUKKI, THYSSENKRUPP, YODOGAWA,HYDRO ALUMINIUM, ARCELOR,AHI ROOFING, proszę o kontakt na PWPozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anarkh 23.06.2012 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2012 Witam! Mam prośbę... nawiozłem ponad rok temu ziemie na działkę i ją rozrzuciłem. Teraz, jak już się wszystko uleżało chciałbym znów zamówić koparkę, żeby wszystko ładnie zrównać i wyprofilować. Podpowiedzcie mi co powinienem dalej zrobić by założyć trawnik - taki już docelowy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 25.06.2012 14:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2012 Ziemia jest juz odpowiednia pod trawe? Ja bym przed koparką prysnęła preparatem chwastobójczym i dopiero jak chwasty znikną to kopanie. Zanim zasiejesz przemyśl położenie rurek do nawodnienia i siatki zabezpieczającej przed kretami. Wybierz korzenie, resztki chwastów, kamienie i śmieci. Posiej trawe, ubij walcem, podlewaj. Nawożenie dopiero jak już trawa urośnie i będzie mocniejsza. Wybierz nasiona traw odpowiednie do naszego klimatu, niekoniecznie te angielskie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 25.06.2012 14:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2012 Ziemia jest juz odpowiednia pod trawe? Ja bym przed koparką prysnęła preparatem chwastobójczym i dopiero jak chwasty znikną to kopanie. Zanim zasiejesz przemyśl położenie rurek do nawodnienia i siatki zabezpieczającej przed kretami. Wybierz korzenie, resztki chwastów, kamienie i śmieci. Posiej trawe, ubij walcem, podlewaj. Nawożenie dopiero jak już trawa urośnie i będzie mocniejsza. Wybierz nasiona traw odpowiednie do naszego klimatu, niekoniecznie te angielskie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anarkh 26.06.2012 05:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2012 Ziemia jest juz odpowiednia pod trawe? Ja bym przed koparką prysnęła preparatem chwastobójczym i dopiero jak chwasty znikną to kopanie. Zanim zasiejesz przemyśl położenie rurek do nawodnienia i siatki zabezpieczającej przed kretami. Wybierz korzenie, resztki chwastów, kamienie i śmieci. Posiej trawe, ubij walcem, podlewaj. Nawożenie dopiero jak już trawa urośnie i będzie mocniejsza. Wybierz nasiona traw odpowiednie do naszego klimatu, niekoniecznie te angielskie Ziemia chyba jest odpowiednia, nawoziłem ziemie z łąk we Wsoli. wydaje mi się że jest odpowiednia. Czy problemem jest to, że już trzy razy w tym roku ją kosiłem? Najgorsze, że to troche ponad 1300 m2. Dzięki za odpowiedź! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 27.06.2012 18:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2012 No to nie rozumię.... Kosiłeś co? Skoro trawnik dopiero chcesz zakładać... Jesli kosiłeś chwasty to chyba dobrze, bo nie zdażyły się porozsiewać. To tylko 1300m2! Ja mam pod trawą....ponad 3000m2 To dopiero jest co kosić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts