anarkh 28.06.2012 06:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2012 No to nie rozumię.... Kosiłeś co? Skoro trawnik dopiero chcesz zakładać... Jesli kosiłeś chwasty to chyba dobrze, bo nie zdażyły się porozsiewać. To tylko 1300m2! Ja mam pod trawą....ponad 3000m2 To dopiero jest co kosić No własnie. Jestem totalnym laikiem jak nie ignorantem jeśli chodzi o powierzchnie zielone:yes: Kosiłem tę trawę które przez ostani rok razem z chwastami "zadomowiła się" na naszym podwórku. Chciałym w tym roku w końcu zrobic z tym porządek - stąd moja prośba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mhk 29.06.2012 15:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2012 Aaaa to taka historia - ja tak mialam w maju tego roku - zabralam sie wreszcie za zrobienie trawnika - startwoalam z takiej pozycji jak ty - i u nas bylo tak 1.glebogryzarka przejechane 2-3x 2.grabienie i wyciaganie wszytskich chwastow, korzeni, etc. etc. - u nas znajdowalam jeszcze pzoostalosci zakopane przez kostkarzy ale sie na nich nagadalam przy tym grabieniu 3.grabienie drobniejszymi grabkami zeby zlikwidowac wsyztskie kamyczki i grudki 4. sianie trawy w poprzek i podluznie 5.zagrabienie zeby przykryc nasiona 6.zawalowanie zeby nie odfrunelo 7.podlewanie, podlewanie, podlewanie.... Wiem ze powinno byc jeszcze zalozenie siatki przeciw kretom, nornicom - ale dalam spokoj Wczesniej przydaloby sie jeszcze opryskanie ziemi przed chwastami - tez tego nie zrobialam - wg mnie powinno sie Jezeli wypoziomuje sie ziemie pod linki bedzie po prostu ladnie i równo - ja juz nie mialam sily na to - zrobione na prosto od oka Efekt po 2 miesiacach - jako ze mieszkamy w polu - co wiatr mial zasiac i naniesc - to zasial i naniosl i czy mi sie to podoba czy nie rosna z tarwnikiem chwasciska - mam tylko nadzieje ze regularne koszenie w jakis sposob je zlikwiduje Czasami pryskam trawnik na chwasty dwuliscienne i na mlecze - daje efekty - ale jeszcze w tym roku tego nie robilam. Na wiosne zakupilam wertykulator z areatorem i po raz pierwszy przejechalam po trawniku - mysle ze warto - trawa i ziemia dostaje troche swiezosci i oddechu. Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gaga33 08.07.2012 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2012 witam, mam do sprzedania 150 stempli, zainteresowani pisać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Matdar 09.07.2012 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2012 Pozostało z budowy: pustaki wentylacyjne keramzytowe 2-kanałowe - 23 szt, dymowy z wentylacją - 10 szt, dymowy - 5 szt, trójnik ceramiczny fi200, wkład fi200, wełna, czapy kominowe betonowe. Posiadam również Porotherm 25 P+W Wienerberger - 66szt. Może jest ktoś zainteresowany. Ceny do uzgodnienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agusia10 09.07.2012 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2012 chetnie odkupie, budke kempingowa lub garaz blaszak.info na priv.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wilko 10.07.2012 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2012 czy ktoś z Państwa kupował bloczki fundamentowe w PPHU KWADRAT w Dobrucie...jaka jest ich jakość, ofertę cenową przedstawili dość atrakcyjną, ale czy są godne polecenia? Proszę o opinie... O firmie nie słyszałem. W Dobrucie jest Wasik. Od nniego braliśmy strop Teriva. Jaka to atrakcyjna cena? Dobre bloczki mieli na Mokrej i w Makowie. Powinny być robione na wibroprasie i zawierać w składzie dużo kruszywa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wilko 11.07.2012 04:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2012 zaproponowali nam cene 2,48/szt. z transportem, a budujemy około 100 km od Radomia (za Kielcacmi). Jak rozpoznać czy bloczki były robione na wibroprasie i zawierają w składzie dużo kruszywa? chcieliśmy kupić 1-2 szt. na próbę i pokazać naszemu kierownikowi budowy, niestety nie sprzedają pojedynczo Czy moge prosić jakieś namiary.- adres, czy tel>na tego Wasika? Oto namiary: http://www.wasik.pl/oferta/elementy-murowe Ta cena z transportem jest wg. mnie zbyt niska ale zapytajcie u Wasika ile wam powiedzą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gaga33 11.07.2012 12:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2012 sprzedam 150 stempli,wysokosc 2,80m , cena 4 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcel7755 18.07.2012 04:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2012 Mam złą wiadomość dla wszystkich, którzy planują podłączenie gazu do swojego domu. Gazownia nie chce wydawać nowych warunków przyłączy ani podpisywać nowych umów z nowymi klientami na dostawę tego paliwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 19.07.2012 08:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2012 Zgadza się. Są wstrzymane nowe przyłącza i to na kilka lat. Kraj nie ma już mocy dostawczych gazu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gaga33 19.07.2012 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2012 z tego co wiem to radpec jest przerabiany na gaz i nie mogą innym podłączyc ponieważ radpecowie będzie potrzebny, znajoma rozmawiała z gościem który jest w temacie,ale ile w tym prawdy to nie wiem;/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcel7755 21.07.2012 07:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2012 Na blogu posła PO ziemi radowskiej jest pełne i dość wystarczające wyjaśnienie całego problemu. Oto link, proszę: http://witkowski.blox.pl/2012/07/O-gazie-z-Prezes-PGNiG-Konkretne-propozycje.html A więc realizacje podpisanych umów (dotyczy to już mnie) mają nastąpić w okresie 2-3 lat. Mnie po podpisaniu aneksu do umowy zapewniono,że przyłącze gazownia na pewno wykona do końca listopada. Konkluzja nasuwa się sama Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcel7755 21.07.2012 08:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2012 I jeszcze jedno spojrzenie na problem spotkania gazowego radnego Radomia Bohdana Karasia, tym razem już na chłodno http://radom.blox.pl/2012/07/Blisko-gazowej-eksplozji-Kulisy-spotkania-w.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wu-zetka 02.08.2012 16:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2012 Witam.Czy ktoś może podać namiary na jakiegoś solidnego "kominkowca'? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gaga33 03.08.2012 16:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2012 czy ktos z was montowal odkurzecz centralny? kiedy dokladnie sie go robi jelsi chodzi o prace budowalne?czy mozecie polecic mi jakas firme? i jakie sa ceny z montazem?mam dom 170m2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ros77 03.08.2012 16:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2012 Witam!Mam pytanko czym lepiej pomalować słupy drewniane impregnatem czy lakierobejcą?Słupy dewniane łączą wydłurzony dach z tyłu garażu z fundamentem chcę zabezpieczyć na zimę. Jeszcze jedno pytanko jak robiliście balkony nad wykuszami i wolnostojące przed wylewkami chodzi mi o metodę ocieplenia itp? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mhk 06.08.2012 23:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2012 Jezeli chodzi o malowanie słupów - proponuje impregnat! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Daila 08.08.2012 08:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2012 Witam Grupę Radomską . We wrześniu mam zamiar robić tynki cem. wapienne maszynowe, czy mógłby ktoś polecić jakie są dobre. Fachowcy jakieś tam polecają, ale chciałabym mieć jakieś rozeznanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wilko 08.08.2012 17:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2012 Witamy kolejną forumowiczkę.Co do tynków to bardzo istotne znaczenie ma jakośc piachu. Koniecznie musi być przesiany i płukany.Jeśli chcesz to znajdę namiar na gościa który takowy piach sprzedaje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Daila 08.08.2012 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2012 Witamy kolejną forumowiczkę. Co do tynków to bardzo istotne znaczenie ma jakośc piachu. Koniecznie musi być przesiany i płukany. Jeśli chcesz to znajdę namiar na gościa który takowy piach sprzedaje. To bardzo będę wdzięczna za namiar na gościa. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts