Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Radomska

Djack

Recommended Posts

• Odpowiedzi 4,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Tak myślałem, że maszuynowe są gotowe z worka i tylko rozrabiają w agregacie.

Tu masz linka do ppodobno solidnej ekipy.

http://forum.muratordom.pl/showthread.php?168780-TYNKI-GIPSOWE-z-agregatu-Warszawa-i-okolice/page4

Możesz ewentualnie zapytać fachmanów na co macie zwrócić uwagę przy tych tynkach.

Tak myślałem, że maszuynowe są gotowe z worka i tylko rozrabiają w agregacie.

Tu masz linka do ppodobno solidnej ekipy.

http://forum.muratordom.pl/showthread.php?168780-TYNKI-GIPSOWE-z-agregatu-Warszawa-i-okolice/page4

Możesz ewentualnie zapytać fachmanów na co macie zwrócić uwagę przy tych tynkach.

Jeszcze raz bardzo dziękuję za podpowiedzi i namiary:). Choć jedna osoba coś podpowiedziała :rolleyes:

Pozdrawiam

Dzięki bardzo za chęć pomocy. Zapewne będę pytać jeszcze nie raz, więc cieszę się, że ktoś chce pomóc. My budujemy bez kredytu więc trochę nam zejdzie. Większość prac jak mąż zjeżdża z zagranicy dlatego też tak pytam by coś tam wiedzieć.

Pozdrawiam

A dziś się dowiedziałam od męża, że my piachu nie potrzebujemy bo to będzie tynk gotowy. Fachowcy polecali tańszy i droższy tzn. tymi co robią, ale ja bym chciała, aby ktoś się wypowiedział postronny. Może ktoś coś polecić?

Jak chcesz tak na 95 % to zastosuj Nidę Superlekką, a jak na 99 % to alpol at 304.

Jakość tego drugiego jest lepsza od nidy. mniejsze ziarno + biały cement = dobry efekt.

Jak masz jakieś wątpliwości/pytania to zapraszam: 667 003 003

Szybciej będzie przez telefon.

Pozdrawiam

Witam po dłuższej przerwie,

Czy zasadne będzie zastosować styropian gr.15cm na pustaka ceramicznego (grubość ściany 29cm) czy w zupełności wystarczy płyta 12cm. Proszę Was doradźcie mi aby to miało ekonomiczne i praktyczne rozwiązanie

Pozdrawiam

http://www.termoorganika.com.pl/kalkulator/kalkterm.html

Ale obliczenia czy się opłaca, czy nie, to już sam musisz zrobić :)

Jak chcesz tak na 95 % to zastosuj Nidę Superlekką, a jak na 99 % to alpol at 304.

Jakość tego drugiego jest lepsza od nidy. mniejsze ziarno + biały cement = dobry efekt.

Jak masz jakieś wątpliwości/pytania to zapraszam: 667 003 003

Szybciej będzie przez telefon.

Pozdrawiam

Dam numer mężowi to on pogada bo ja to tylko badam temat a on zajmuje się resztą :D

Pozdrawiam

Witam po dłuższej przerwie,

Czy zasadne będzie zastosować styropian gr.15cm na pustaka ceramicznego (grubość ściany 29cm) czy w zupełności wystarczy płyta 12cm. Proszę Was doradźcie mi aby to miało ekonomiczne i praktyczne rozwiązanie

Pozdrawiam

My tez mamy pustaka ceramicznego 29 cm i mamy 15 cm styropianu, mąż coś tam właśnie wyliczał.

u nas też tak będzie grubo - zastosujemy grubość 15 cm.

Dziękuje i pozdrawiam

Teraz standard to 150 mm gr., rok temu, dwa, było to 120 mm - teraz idziemy w coraz grubsze izolacje - 200 mm to nic nowego na budowie.

A jak ze 3 lata temu zadzwonił klient i pytał o cenę ze styro 200 mm - to pomyślałem sobie, że to niezła masakra jest taki gr. styro dawać, a tu coraz więcej.

Takie tylko moje przemyślenia to były :)

Pozdrawiam

Poszukuję informacji o aktualnych cenach usług dekarskich i oczywiście namiar na sprawdzoną, niedrogą ekipę dekarską. W Radomiu.

Generalnie wszystko zależy od kształtu dachu i rodzaju pokrycia.

Kilka lat temu wychodziło w granicach 40-50 zł/m2 dachówki ceramicznej już na gotowo czyli ze wszystkimi obróbkami blacharskimi, rynnami, oknami dachowymi, wyłazami i obróbka kominów.

Blachę liczy się jaki kazdy element odzielnie z m2 lub bieżącego. Generalnie jeśli chodzi o robociznę to dekarze mi mówili, że na dachu wychodzi drożej za dachówkę jakies 2 tyś. zł.

Chciałem zapytać wszystkich użytkowników,którzy mają podłączony gaz, to jak wygląda sprawa rachunków jeśli masz GO a z niego nie korzystasz - bo np. wyjechaliście i pracujecie za granicą bądź też inne uwarunkowania wykluczające was z jego odbioru. Podzielcie się informacjami ile kosztuje opłata przesyłowa i ile się płaci w takim przypadku?