Wilko 09.08.2012 15:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2012 To bardzo będę wdzięczna za namiar na gościa. Pozdrawiam Dalia gość od piachu to pan Sławek tel: ( 48 ) 383-57-15 kom. 602-326-154 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Daila 09.08.2012 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2012 Dalia gość od piachu to pan Sławek tel: ( 48 ) 383-57-15 kom. 602-326-154 Wielkie dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Daila 10.08.2012 11:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2012 A dziś się dowiedziałam od męża, że my piachu nie potrzebujemy bo to będzie tynk gotowy. Fachowcy polecali tańszy i droższy tzn. tymi co robią, ale ja bym chciała, aby ktoś się wypowiedział postronny. Może ktoś coś polecić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wilko 10.08.2012 16:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2012 Tak myślałem, że maszuynowe są gotowe z worka i tylko rozrabiają w agregacie.Tu masz linka do ppodobno solidnej ekipy.http://forum.muratordom.pl/showthread.php?168780-TYNKI-GIPSOWE-z-agregatu-Warszawa-i-okolice/page4Możesz ewentualnie zapytać fachmanów na co macie zwrócić uwagę przy tych tynkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Daila 11.08.2012 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2012 Tak myślałem, że maszuynowe są gotowe z worka i tylko rozrabiają w agregacie. Tu masz linka do ppodobno solidnej ekipy. http://forum.muratordom.pl/showthread.php?168780-TYNKI-GIPSOWE-z-agregatu-Warszawa-i-okolice/page4 Możesz ewentualnie zapytać fachmanów na co macie zwrócić uwagę przy tych tynkach. Jeszcze raz bardzo dziękuję za podpowiedzi i namiary:). Choć jedna osoba coś podpowiedziała Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wilko 13.08.2012 15:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2012 Nie ma sprawy Napisz jak tam postępy w budowaniu. Jakby co to pytaj o wszystko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Daila 15.08.2012 09:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2012 Dzięki bardzo za chęć pomocy. Zapewne będę pytać jeszcze nie raz, więc cieszę się, że ktoś chce pomóc. My budujemy bez kredytu więc trochę nam zejdzie. Większość prac jak mąż zjeżdża z zagranicy dlatego też tak pytam by coś tam wiedzieć.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EWBUD 19.08.2012 17:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2012 A dziś się dowiedziałam od męża, że my piachu nie potrzebujemy bo to będzie tynk gotowy. Fachowcy polecali tańszy i droższy tzn. tymi co robią, ale ja bym chciała, aby ktoś się wypowiedział postronny. Może ktoś coś polecić? Jak chcesz tak na 95 % to zastosuj Nidę Superlekką, a jak na 99 % to alpol at 304. Jakość tego drugiego jest lepsza od nidy. mniejsze ziarno + biały cement = dobry efekt. Jak masz jakieś wątpliwości/pytania to zapraszam: 667 003 003 Szybciej będzie przez telefon. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcel7755 21.08.2012 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2012 Witam po dłuższej przerwie,Czy zasadne będzie zastosować styropian gr.15cm na pustaka ceramicznego (grubość ściany 29cm) czy w zupełności wystarczy płyta 12cm. Proszę Was doradźcie mi aby to miało ekonomiczne i praktyczne rozwiązanie Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EWBUD 22.08.2012 05:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2012 Witam po dłuższej przerwie, Czy zasadne będzie zastosować styropian gr.15cm na pustaka ceramicznego (grubość ściany 29cm) czy w zupełności wystarczy płyta 12cm. Proszę Was doradźcie mi aby to miało ekonomiczne i praktyczne rozwiązanie Pozdrawiam http://www.termoorganika.com.pl/kalkulator/kalkterm.html Ale obliczenia czy się opłaca, czy nie, to już sam musisz zrobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcel7755 22.08.2012 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2012 Dzięki wielkie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Daila 23.08.2012 16:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2012 Jak chcesz tak na 95 % to zastosuj Nidę Superlekką, a jak na 99 % to alpol at 304. Jakość tego drugiego jest lepsza od nidy. mniejsze ziarno + biały cement = dobry efekt. Jak masz jakieś wątpliwości/pytania to zapraszam: 667 003 003 Szybciej będzie przez telefon. Pozdrawiam Dam numer mężowi to on pogada bo ja to tylko badam temat a on zajmuje się resztą Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Daila 23.08.2012 16:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2012 Witam po dłuższej przerwie, Czy zasadne będzie zastosować styropian gr.15cm na pustaka ceramicznego (grubość ściany 29cm) czy w zupełności wystarczy płyta 12cm. Proszę Was doradźcie mi aby to miało ekonomiczne i praktyczne rozwiązanie Pozdrawiam My tez mamy pustaka ceramicznego 29 cm i mamy 15 cm styropianu, mąż coś tam właśnie wyliczał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcel7755 24.08.2012 04:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2012 ... i mamy 15 cm styropianu, mąż coś tam właśnie wyliczał. u nas też tak będzie grubo - zastosujemy grubość 15 cm. Dziękuje i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EWBUD 24.08.2012 05:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2012 u nas też tak będzie grubo - zastosujemy grubość 15 cm. Dziękuje i pozdrawiam Teraz standard to 150 mm gr., rok temu, dwa, było to 120 mm - teraz idziemy w coraz grubsze izolacje - 200 mm to nic nowego na budowie. A jak ze 3 lata temu zadzwonił klient i pytał o cenę ze styro 200 mm - to pomyślałem sobie, że to niezła masakra jest taki gr. styro dawać, a tu coraz więcej. Takie tylko moje przemyślenia to były Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
abbell 27.08.2012 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2012 Poszukuję informacji o aktualnych cenach usług dekarskich i oczywiście namiar na sprawdzoną, niedrogą ekipę dekarską. W Radomiu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wilko 30.08.2012 10:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2012 Poszukuję informacji o aktualnych cenach usług dekarskich i oczywiście namiar na sprawdzoną, niedrogą ekipę dekarską. W Radomiu. Generalnie wszystko zależy od kształtu dachu i rodzaju pokrycia. Kilka lat temu wychodziło w granicach 40-50 zł/m2 dachówki ceramicznej już na gotowo czyli ze wszystkimi obróbkami blacharskimi, rynnami, oknami dachowymi, wyłazami i obróbka kominów. Blachę liczy się jaki kazdy element odzielnie z m2 lub bieżącego. Generalnie jeśli chodzi o robociznę to dekarze mi mówili, że na dachu wychodzi drożej za dachówkę jakies 2 tyś. zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcel7755 01.09.2012 12:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2012 Chciałem zapytać wszystkich użytkowników,którzy mają podłączony gaz, to jak wygląda sprawa rachunków jeśli masz GO a z niego nie korzystasz - bo np. wyjechaliście i pracujecie za granicą bądź też inne uwarunkowania wykluczające was z jego odbioru. Podzielcie się informacjami ile kosztuje opłata przesyłowa i ile się płaci w takim przypadku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
abbell 01.09.2012 18:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2012 Dzięki Wilko za odpowiedź. Poprosiliśmy o wycenę w kilku miejscach to się z grubsza zorientujemy. Na dzień dzisiejszy nie mamy zielonego pojęcia o kosztach związanych z dachem. W każdym razie w tym momencie zdecydowaliśmy się na wycenę z dachówką Brass. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boodzisz 06.09.2012 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2012 Witam. Szukajacym solidnego pokrycia dachowego blachodachówką lub dachówką w Radomiu i okolicach mogę pomóć w doborze kompleksowego towaru.Atrakcyjne ceny, konkretnie, rzeczowo i terminowo. Szczegóły i kontakt na pw. Proszę pisac co państwa interesuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts