rkl3 17.03.2007 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2007 W Antoniówce. Jest to 8 km od Radomia w stronę Kozienic. . Pozdrawiam Witam, wygląda na to, że zostaniemy sąsiadami. Nasz bliźniak powstaje około 400 metrów od Antoniówki w kierunku Groszowic. Pozdrawiam. . W którym miejscu w Groszowicach budujesz? Ja z Groszowic mam ekipę murarzy. . Pozdrawiam Tomek Skręcając z drogi do Kozienic do Groszowic, przed przejazdem kolejowym w lewo, potem jakieś 200 metrów, i już jesteś na naszym ranczo . Jest to pierwsza działka za wybudowanymi już domami. Też poszukuję (może niekoniecznie ekipy) ale sprawdzonego murarza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomlolo 18.03.2007 08:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2007 mayland mam do Ciebie pytanko, bo widze że już robisz zamówienia i zakupy materiałów. Ja z tym wszystkim czekam aż dostanę pozwolenie na budowę, bo pani ze skarbowego powiedziała że aby móc odliczyć te 15% vat'u faktury muszą być z datą późniejszą niż pozwolenie na budowę. Może kobitki ze skarbowego nie wiedzą dobrze ? a moży Ty nie zamierzasz odliczać różnicy vat'u ?? jeżeli w skarbowym nie mieli racji to pójdę tam z kijem, bo pustaki chciałem kupić w grudniu i chyba żałuje że nie kupiłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 18.03.2007 08:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2007 tomlolo albo źle zrozumiałeś albo źle Cię poinformowano. Pozwolenie to musisz okazać w chwili składania wniosku VZM. Natomiast materiały możesz kupować juz wcześniej by odliczyć. Pewnie masz już WZ a to już świadczy o tym, że kupujesz materiały na budowę. Nie jest nigdzie napisane, że odliczeniu podlegają tylko zakupy dokonane po otrzymaniu pozwolenia!!! Na 100% Więc kupuj!!! Pewnie zanim złożysz wniosek o zwrot to już bedizesz miał pozwolenie Jeśli masz watpliwości zadzwoń: IIUS 048-360-30-61 wew. 103. To komórka ds. zwrotów VZM Będziesz miał pewność Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomlolo 18.03.2007 08:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2007 Dzięki za info jutro dzwonię. WZ to już miałem na początku grudnia a co do pozwolenia to wiem że będę miał już we wtorek ewentualnie środa. Szkoda że wcześniej nie drążyłem tematu głębiej, teraz "to se moge w brode pluć" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 18.03.2007 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2007 Z tymi zwrotami VZM to byłabym ostrożna. Czasem lepiej taniej kupić niż kupić drożej i czekać na zwrot Ja też żałuję, że w styczniu kupiłam za mało pustaków. Kupowałam po 5,1 a teraz???!!!! Cenowy szok! No nic, trzeba iść do przodu i nie rozpaczać. Koszt ścian to podobno zaledwie 3% ceny całego domu Pocieszam jak potrafię i siebie i innych Ale coraz bardziej sie obawiam, czy sama temu wszystkiemu podołam Narazie jakoś idzie Troche niedosypiam tylko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
celtorek 20.03.2007 21:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2007 W składzie na Ustroniu-Prędocinek ( końcowy 4,9 ) pustaki siwe 24 cm z Kozienic pan sprzedaje po 8,40 zł.Może to obecnie "normalna" cena. Potrzebuje rady w sprawie dachówki1.gdzie kupowaliscie dachówke braaslub2.gdzie kupowaliscie dachówke ceramiczną Brałam wyceny dachu w kilku miejscach, ale nie potrafię wybrać, bo ciągle jakieś ale... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
celtorek 20.03.2007 21:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2007 Ja okna to pewnie w PlastSystemie. Raz juz się sprawdziły więc zamierzam drugi raz je wybrać. zes Jak przedmówca w Plastsystemie - jezeli to mają być Plastiki obecnie mam drewniane Sokółki i takie bym kupował gdyby miały być drewniane Skorzystałam z rady. Dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 21.03.2007 14:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2007 Dziś jeszcze na składzie w Zwoleniu pustaki były po 7,90 Od czwartku wchodzi nowa cena na pustaki. Chyba oczywiste, że to podwyżka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
celtorek 22.03.2007 06:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2007 Właśnie wyszło na to, że wszędzie oczywiste, że to podwyżka. Jeszcze trochę i beton komórkowy będzie materiałem z górnej półki, tyle że cenowej. Może wyceniał ktoś dach w dachówce rupp ceramika. Gdzie dostaliście dobre ceny?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zes 22.03.2007 12:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2007 gdzie kupowaliście skrzynki przyłączeniowe na gaz i prąd? i po ile Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
celtorek 22.03.2007 16:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2007 gdzie kupowaliście skrzynki przyłączeniowe na gaz i prąd? i po ile Na prąd to chyba zakład energetyczny montuje ,a koszt tej skrzynki pokrywany jest z opłaty przyłączeniowej ( od 01.01.2006). Przynajmniej ja żyję w takim przekonaniu. Odnośnie gazu to pan powiedział , ze mamy mieć wymurowaną podmurówkę pod skrzynkę w płocie i nic mnie nie interesuje. Nie wiedziałam że trzeba kupić skrzynkę do gazu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agiles1978 23.03.2007 09:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2007 Potrzebuje rady w sprawie dachówki1.gdzie kupowaliscie dachówke braaslub2.gdzie kupowaliscie dachówke ceramiczną Forumowiczu Celtorek moze to zabrzmi jak antyreklama ale zrezygnuj z dachówki BRAAS jest po prostu (w tym miejscu jest słowo niecenzuralne) 1. jest to bardzo ciężka dachówka - cementowa - duże obciążenie dachu, musi być wzmocniona więżba. 2. porasta mchem w bardzo szybkim czasie nie jest anglezowana (to taka warstwa jak szkliwo) 3. jest bardzo kruchą dachówką (jak widze dach mojego sąsiada to mnie serce ściska, dwa lata temu spadła mu 1/4 pokrycia dachu - burze lipcowe - a teraz ma dziury w dachu do dachówka popękała) Jezeli jesteś zdecydowana na dachówkę polecam Roobena mam ją u siebie i jest sprawdzona żadnych problemów jest droższa od Braasa ale nie porównywalna. Jeżeli uznasz że za droga to lepszym rozwiązaniem będzie dobra blacha niż Braas. A jezeli chodzi o skrzynki gaz energia to wszystko załatwiają instalatorzy wiedzą gdzie i za ile można to kupić Jeżeli chodzi o gazową ja wkopałem w ziemie trzy bloczki z stropu teriva i na tym postawiłem skrzynkę. Nie trzeba nic murować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 25.03.2007 15:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2007 Poszłam sobie dziś do Praktikera. Drzwi antywłamaniowe zewnetrzne z blachy 799zł (całkiem niedrogo jak myslę). Trzy wzory i kolory do wyboru. Schody na stryszek do włazu - 289zł (albo coś koło tego ) Też się niektórym przydadzą... Wyprzedaż płytek podłogowych jest. Gresy już od 13zł za m2. Nie jest to najnowsza kolekcja ale do kotłowni czy pomieszczeń gospodarczych jak znalazł. Przecenionej jest też troche armatury i drzwi wewnętrznych. Pustaki szklane (luxfery) białe - ok. 6zł/szt również kilka wzorów. Całkiem niegłupi wkład do kominka - 999zł. Obudowy z różnego kamienia ok 2500zł. Promocje na kamień elewacyjny również. To wynik niedzielnego spacerku Oglądałam też gonty. Coraz bardziej podobają mi sie takie pokrycia dachowe. Jeszcze nie zdecydowałam czym bedę kryć. Więźbę mam robioną pod dachówkę, więc wytrzymałą. Pełne odeskowanie i papa. Co na to? Jeszcze nie wiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rkl3 26.03.2007 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2007 Interesują nas koszty wynajęcia murarza i pomocnika- płacicie za dniówkę czy też za godzinę. Proszę o informacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 26.03.2007 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2007 Ja płacę za cołość prac murarskich od ław fundamentowych (w tym zbrojenia) po szczyty (łącznie ze schodami i tarasem). Murarz zapewnia mi potrzebny sprzęt i pomocników. Dziś byłam na rozmowie z nim. Jak wszystko pójdzie pomyslnie to jeszcze w kwietniu zalejemy fundamenty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pattaya 28.03.2007 18:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2007 Małe wtrącenie... Na ogół dachówka ceramiczna jest cięższa od cementowej Forumowiczu Agiles1978 Serdecznie współczuję Twojemu sąsiadowi,ale Braas nic do tego nie ma. Dekarze mu dach spie...li. Zastanowiłbym się też dłużej nad zakupami w marketach.To nie jest mit,że reprezentują one "inną jakość". Widzimy z żoną często te produkty po kilku-,kilkunastomiesięcznej eksploatacji. Delikatnie mówiąc -najlepsze nie są. Pozdrawiam budujących Radomian. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 28.03.2007 18:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2007 pattaya.... o tym jakiej jakości są marketówki chyba każdy wie Ale niektórzy budują tanio cokolwiek to znaczy... Napisałam o tym tylko w celach informacyjnych, bez zachęcania czy promowania marki. Każdy swój rozum ma. Ceny niestety wokół rosną, a nie maleją To tak, ku pokrzepieniu miało być Macie jakąś ekipę do dachu godną polecenia? Bo ja niby mam a nie mam Do pokrycia 330m2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafallogi 30.03.2007 14:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2007 Mają okna na profilu Veka Veka to wiodące w rankingach producent profili- a jak to już składa ta Firma Brokat to trudno powiedzieć. Jestem ogólnie za VEką Ja natomiast miałem z firmą Brokat co nieco do czynienia ( i to z polecenia) ....i firmie tej mówię stanowcze NIE!!!!!!! Chodziło ttaj o parapety wew. a nie o okna. Poszukuję kory (sosnowej) na klomby, podkładów kolejowych, kamieni ozdobnych do ogrodu po tzw. okazyjnych cenach. Jeśli macie takowe namiary, podzielcie się proszę. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agiles1978 30.03.2007 17:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2007 Podkłady kolejowe sa na złomowisku na podkanowie wjaz ulicą (ta gdzie jest GlobalCosmed) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek1969 01.04.2007 16:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2007 W Antoniówce. Jest to 8 km od Radomia w stronę Kozienic. . Pozdrawiam Witam, wygląda na to, że zostaniemy sąsiadami. Nasz bliźniak powstaje około 400 metrów od Antoniówki w kierunku Groszowic. Pozdrawiam. . W którym miejscu w Groszowicach budujesz? Ja z Groszowic mam ekipę murarzy. . Pozdrawiam Tomek Skręcając z drogi do Kozienic do Groszowic, przed przejazdem kolejowym w lewo, potem jakieś 200 metrów, i już jesteś na naszym ranczo . Jest to pierwsza działka za wybudowanymi już domami. Też poszukuję (może niekoniecznie ekipy) ale sprawdzonego murarza. No to faktycznie będziemy sąsiadami. Moja działka jest jakieś 300 metrów od Twojej w kierunku Wrzosowa przy samej granicy Antoniówka-Groszowice. . Pozdrawiam Tomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts