Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Radomska

Djack

Recommended Posts

A czemu to nie chcecie deskowac i papować jeśli mozna wiedzieć?

Ja bym stanowczo radził to zrobić.

Ja też kiedyś nie chciałam. Tam gdzie pytaliśmy o wyceny na dachówkę to wszyscy doradzali deskowanie.

A jak masz poddasze użytkowe to jeszcze dochodzi m.in. wyciszenie dachu podczas deszczu ...:yes:

• Odpowiedzi 4,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Wylewki zrobione 2 m-ce temu. I cały problem w tym ,że cały czas czekam na załatwienie formalnosci w gazowni do włączenia pieca....wiec ,żeby wygrzać trzeba by było kombinować inne żródło ciepła a to już niestety trochę zachodu i "kasiorki".Czytałam skrajne opinie na ten temat od tych,że "koniecznie wygrzewać" po te "a po co?" i tak naprawde mam mieszane uczucia. Podłogówka będzie włączona w tym roku po ułożeniu płytek.

Znam dobrych gosci od gładzi i karton gipsów ale obawiam się, że będą mieli czas dopiero na wiosnę.

Bugmar miała też jakaś ekipę od K-G . Możesz jej zapytać czy była z nich zadowolona.

Wilko! Dzięki kontaktowałem się z Bumar!

Powiem Ci, że chciałbym pogadać jeszcze z Twojmi Fachowcanmi od poddasza! Terminy nie śpieszy mi się! Jest ok! Wiosna czy lato itp.... to wolę poczekać dłużej:-}Jak dokładni i cenowo! A mam pytanko jak Oni sobię liczą za ocieplenie poddasza plus gładzie na gotowo! Dawno coś takiego robieś u Siebie!

Pozdrawiam:-}

Bugmar a nie Bumar bo nam się koleżanka obrazi :-)

Chłopaki od poddasza są naprawdę OK. Ja w zeszlym roku płacilem 40 zł/m2. Gładzie robili mi ich koledzy bo oni mieli nabranych za dużo robót i się nie wyrabiali.

Za gładzie płaciłem 13 zł./m2 i też chłopaki OK.

Wszystko zalezy od tego jaki masz dach . U nas był prosty dwu-spadowy więc prosta robota.

Bugmar placiła chyba coś koło 60 zł ale to i tak wydaje mi się dobra cena przy dachu kopertowym i tylu skosach.

Witam,

Ponieważ dłuższy czas nikt nie poruszał tematu, więc małe odświeżenie. Poszukuję sprawdzonej, dobrej, ekipy budowlanej. Jeśli ktoś mógłby mi polecić byłbym wdzięczny.

I jeszcze może ktoś się orientuje jakie aktualnie są ceny robocizny: murowanie ścian, ciesielka, deskowanie, stropy etc?

Pozdrawiam

ja mogę polecić pana Sławka który ma super piasek do budowy do tynku 602-326-154. ogólnie facet ma pojecie i może doradzić.

http://www.piach-radom.pl

a może ktoś poleci dobrą ekipę do układania kostki?

i przy okazji jestem na etapie kuchni... gdzie najlepiej takową zrobić?

W sprawie kuchni to najlepie zwróć się do naszej forumowej expertki czyli Mayland. :-)

Wielu z nas doradzała w sprawach wystroju kuchni jak również pozostałych pomieszczeń.

Myslę że wszyscy byli równie zadowoleni jak my.