Wilko 16.10.2012 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2012 ja mogę polecić pana Sławka który ma super piasek do budowy do tynku 602-326-154. ogólnie facet ma pojecie i może doradzić. http://www.piach-radom.pl Wiemy, wiemy. OD pana Sławka wielu z nas brało piach i osobiście mogę z czystym sumieniem polecic ten piach. Jest najlepszy jaki miałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Matdar 21.10.2012 15:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2012 Poszukuję sprawdzonej ekipy do tynków cementowo-wapiennych z kwarcem, tzw. "pod malowanie". Zależy mi oczywiście na dobrym efekcie za rozsądne wynagrodzenie. Z tego co się zorientowałem rozrzut cenowy jest znaczny. Możecie podesłać jakieś kontakty? Z góry wielkie dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EWBUD 21.10.2012 17:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2012 Poszukuję sprawdzonej ekipy do tynków cementowo-wapiennych z kwarcem, tzw. "pod malowanie". Zależy mi oczywiście na dobrym efekcie za rozsądne wynagrodzenie. Z tego co się zorientowałem rozrzut cenowy jest znaczny. Możecie podesłać jakieś kontakty? Z góry wielkie dzięki. Wiesz skąd się bierze rozrzut cenowy? Tynk cem. pod gładź będzie najtańszy - najmniejszy nakład pracy. Tynk "pod malowanie" - cena z automatu idzie do góry - jeden pracownik m2 dziennie dużo nie narobi. Jeśli jeszcze w użyciu jest lampa - to cena jest najwyższa, ale jakość też jest najlepsza. Z tego co się orientuję, a orientuję się b. dobrze ceny są od 12 do 22 zł za robociznę, zależnie od regionu i tego jaki tynk wybierzesz. Nie wierz tylko gościom, którzy za wspomniane 12 zł powiedzą Ci, że zrobią tynk pod malowanie - jest to po prostu niemożliwe- chcąc zarobić będą robić szybko i co za tym idzie nie będzie dokładnie i po pierwszym malowaniu będziesz dość rozczarowany. Pozdrawiam ps najważniejsza sprawa: jak umawiasz się na usługę, spytaj, gdzie dana ekipa aktualnie pracuje - pracowała - podjedź, zobaczysz efekt pracy i wiesz już wtedy wszystko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Daila 22.10.2012 10:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2012 Popieram to co piszesz my właśnie po tynkach, ale rozrzutu cenowego nie było bo chcieliśmy cem. wap. z automatu. Fajnie wyszły i oglądalismy jak robią u innych. Płaciliśmy 15 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EWBUD 09.11.2012 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2012 no i zima zapanowała na radomskiej grupie Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dziuniek07 15.11.2012 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2012 Na pewno wszyscy zajęci by przez zimą zrobić jak najwięcej. Ja niedawno rozpocząłem budowę a teraz staram się postawić ścianę fundamentową i zasypać piachem.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wilko 19.11.2012 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2012 O tak potwierdzam każdy łacznie ze mną chce zrobić jak najwięcej przed zimą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
regnar 27.11.2012 18:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2012 Witam Drogich Forumowiczów, Czy ktoś z Was ma doświadczenia z oknami z Oknoplastu z ul. Warszawskiej lub innej placówki na Waryńskiego? Chodzi mi dokładnie o montaż i jego jakość. Podobno to podstawa sukcesu w oknach. Zastanawiam się jeszcze nad oknami z Okno-budu, czyli Kowalczyka z Przytyka. Są o ok. 1000 zł tańsze od Oknoplastu w mojej wycenie. Okna mam dość duże. Opłaca się dopłacać do Oknoplastu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gelo_26 28.11.2012 10:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2012 Czy się opłaca to nie wiem ja mam z OknoPlastu kupiłem w saonie na warszawskiej okna, bramę garażowa, drzwi zewnętrzne i drzwi wewnętrzne i bardzo sobie chwalę. Z tego co wiem to jest tu dużo osób które miało do czynienia z tym salonem i jak na razie nie słyszałem złego zdania o nim. A myślę że jak powiesz Panu Marcinowi w salonie na Warszawskiej że przysłali cię z tego forum i z tej grupy to może jeszcze jakiś rabacik dostaniesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
regnar 28.11.2012 14:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2012 A myślę że jak powiesz Panu Marcinowi w salonie na Warszawskiej że przysłali cię z tego forum i z tej grupy to może jeszcze jakiś rabacik dostaniesz Dzięki za wskazówkę, przyda się Ktoś jeszcze miał doświadczenia z salonem Oknoplastu na Warszawskiej lub Okno-budem (Kowalczykiem) na Wernera? Wciąż się waham, bo to poważna jakby nie było decyzja. Im więcej opinii tym lepiej I pytanko z innej beczki. Czy przed montażem bramy segmentowej z automatem muszę wcześniej mieć wytynkowaną ścianę garażu? Tak słyszałem w jednym z salonów (innych producentów niż wyżej wymienieni), ale nie jestem pewien czy to racja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EWBUD 28.11.2012 14:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2012 Dzięki za wskazówkę, przyda się Ktoś jeszcze miał doświadczenia z salonem Oknoplastu na Warszawskiej lub Okno-budem (Kowalczykiem) na Wernera? Wciąż się waham, bo to poważna jakby nie było decyzja. Im więcej opinii tym lepiej I pytanko z innej beczki. Czy przed montażem bramy segmentowej z automatem muszę wcześniej mieć wytynkowaną ścianę garażu? Tak słyszałem w jednym z salonów (innych producentów niż wyżej wymienieni), ale nie jestem pewien czy to racja. Przed montażem bramy musi być rzucony tynk, bo prowadnice od bramy są mocowane do płaszczyzny ściany - wcześniej wytynkowanej. Trochę to mało jasno napisałem, ale jakoś tak trudno mi było to wytłumaczyć Generalnie: tynkowanie, poźniej brama. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wilko 28.11.2012 17:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2012 Dobrze to opisałeś Ewbuxxxo. Dokładnie tak. Musi być koniecznie wytynkowane i zrobione wylewki.Najlepiej jakby też były płytki na podlodze ale jak nie ma to się zostawia szczelinę na połozenie płytek.Do do Oknoplastu na Warszawskiej to oczywiscie polecamy jak najbardziej. Nie znam osoby, która by źle mówiła o tych oknach.Powołaj się koniecznie na nas a Pan Marcin na pewno zrobi ci po znajomosci dobrą cenę.Ja oprócz okien, wszystkich drzwi, bramy brałem również parapety wewnętrzne.Wszystkoi w jak najlepszym porządu i w bardzo dobrej cenie.Regnar okna to całość a więc dobre profile , szyby ale i dobre ukucia. To wszystko składa się na cenę okien. Te okna warte są swojej ceny.Jeśli będziesz kupował bramę weź sobie taką na sprężynach skrętnych i z górnym prowadzeniem + szybszy napęd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcel7755 28.11.2012 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2012 Dzięki za wskazówkę, przyda się Ktoś jeszcze miał doświadczenia z salonem Oknoplastu na Warszawskiej lub Okno-budem (Kowalczykiem) na Wernera? Wciąż się waham, bo to poważna jakby nie było decyzja. Im więcej opinii tym lepiej I pytanko z innej beczki. Czy przed montażem bramy segmentowej z automatem muszę wcześniej mieć wytynkowaną ścianę garażu? Tak słyszałem w jednym z salonów (innych producentów niż wyżej wymienieni), ale nie jestem pewien czy to racja. Ja w tym roku brałem u nich parapety zewnętrzne - wszystko w porządku, wcześniej jeszcze zamawiałem bramę garażową Hormana i też jest super. Okna mam z oknoplastu ale zamawiałem na waryńskiego, było ciężko ale o tym pisałem już kilkanaście stron temu. Jeśli chodzi o okno-bud to też tutaj się ten temat przewijał, pamiętam dobrze - ktoś pisał niepochlebne recenzje, krótko mówiąc nie polecano tego miejsca - cięzko wyegzekwować serwis gwarancyjny! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
regnar 29.11.2012 11:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2012 Dzięki, za porady. Sporo rozjaśniliście mi w głowie Zdecydowałem się na Oknoplast na Warszawskiej. Pan Marcin oczywiście obiecał rabat dla forum muratora więc jest dodatkowy plus. Zamawiam u nich okna, bramę i zapewne drzwi. Teraz muszę szukać jakiejś ekipy co wytynkuje mi na szybko garaż, chociaż tam gdzie montuje się bramę. Z wylewek mam w garażu tylko chudziaka. Wystarczy do montażu? Macie może jakiś namiar na dobrych i tanich tynkarzy? Aha, czy przed ociepleniem warto montować od razu parapety z oknami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wilko 29.11.2012 17:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2012 Regnar poszło na Priva.Garaż musisz wytynkować praktycznie cały bo brama wchodzi do połowy garażu i później nie będzie jak tego zrobić.Jeśli nie zrobisz wylewek to zostanie pusta przestrzeń pod bramą na grubość wylewki + płytki.Ja bym radził zrobić wylewki bo przed montażem bramy ekipa od bramy zapyta cię jaka będzie grubość wylewki a ty wtedy co im powiesz?Jeśli nie wyrobisz sięz wylewkami to przynajmniej porozmawiaj z gościem od wylewek a on ci doradzi co i jak i jaka grubość przyjąć.Mamy jakby co sprawdzoną ekipę.Parapety na pewno trzeba montować wraz z ociepleniem. Robi to zazwyczaj ekipa od ociepleń bo mają juz rozstawione rusztowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
simonb1 29.11.2012 17:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2012 Witam wszystkichW przyszłym roku planuję budowę domu.Czy ktoś może podrzucić jakiś namiar na dobrą ekipę? Będę wdzięczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yaa 07.12.2012 09:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2012 Witam, Czy ktos korzystal z uslug firmy SAN-GAZ ( instalacje) z Radomia ul. Wałowa Interesują mnie opinie na jej temat. z gory dziekuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wilko 14.12.2012 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2012 Witam, Czy ktos korzystal z uslug firmy SAN-GAZ ( instalacje) z Radomia ul. Wałowa Interesują mnie opinie na jej temat. z gory dziekuje Ja korzystałem z oferty sklepu. Fachowa obsługa i ceny tez OK. Duży wybór wszelakiej armatury. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wilko 14.12.2012 21:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2012 Witam wszystkich W przyszłym roku planuję budowę domu. Czy ktoś może podrzucić jakiś namiar na dobrą ekipę? Będę wdzięczny. Jak widzisz mało kto ma sprawdzoną ekipę do budowy domu. Jeśli planujesz w przyszłym roku to masz na poszukiwanie ekipy bardzo mało czasu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MacGavor 19.12.2012 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2012 Witam Sprzedam Termo płyty szamotowe o wymiarach 500 mm x 1000 mm x 30 mm. Posiadam 6 szt. tych płyt. Cena 130 zł za sztukę. Dodam gratis ok 10 kg kleju TK1100. Płyty te służą do wykonania obudowy kominka z ciepłymi ścianami.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts