Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Radomska

Djack

Recommended Posts

• Odpowiedzi 4,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Witam, mam pytanie,czy mamy jakiegoś zaprzyjażnionego z forum sprzedawcę pokryć dachowych, jak pana z Oknoplastu.

Jest wśród forumowiczów sprzedawca pokryć. Ma hurtownię przy ul. Warszawskiej.

Pewnie się do ciebie odezwie po przeczytaniu tego wpisu.

Ja mam znajomości w skladzie budowlanym Tendach.

http://www.tendach.com.pl/6/kontakt

Jakby co to napisz czy porozmawiać o rabatach dla ciebie.

Witam ponownie.W dalszym ciągu poszukuję sprawdzonej ekipy do ocieplenia poddasza wełną i gładzi.Może ktoś z Was ma kogoś do polecenia.Z góry dziękuję.Pozdrawiam

Nie pamiętam Ros77 czy dawałem ci namiar do moich fachowców od ociepleń i gładzi.

Są dobrzy ale uprzedzam, że możesz czekac na nich do wakacji bo jak znam życie to sa zawaleni robotą.

Wilko czy Ty budowałeś może Oriona?Jeśli tak czy możliwe byłoby spotkanie z Tobą lub kontakt talefoniczny?

Nie budowałem Oriona.

Tu masz linka do budujących Oriony:

http://forum.muratordom.pl/showthread.php?148193-projekt-ORION-pracownia-DOBRE-DOMY/page399

Jeśli masz jakieś pytania ogólne to chętnie pomogę zarówno ja jak i inni forumowicze. :-)

Dzieki za porady!

Byłem w Oknoplaście żeby sprawdzić czy te okna są w jakiś normalnych rozmiarach i czekam na wycenę. Cena za anatracyt taka sama jak za te w kolorze drewna.

Drzwi na poddaszu będą zmniejszone, wg sugestii Pana z Oknoplastu.

Mam nadzieję że u Pana na Warszawskiej byłeś to jest człowiek godny polecenia, który się zna na tym co robi, przestrzegam przed Panem z Oknoplastu z Waryńskiego!!!

Nie zamówiłabym u niego nigdy więcej!! Szkoda czasu na pisanie ale same nieprzyjemne wrażenia.

Wilko dzięki, byłem w tendach, pan ma wycenić dachówkę brasa i zaproponował ceramiczną robena podobno w dobrej cenie. Widzę że jeszcze ktoś z forum buduje Orionka.

Robena bedzie lepsza i ładniejsza. Na pewno droższa ale tak to już jest.

Mają pewnie jeszcze Koramik-a ale to już wyższa półka cenowa i jakościowa.

Okna dachowe też sobie od razu zamów najlepiej FAKRO. Weź sobie największe jakie ci wejda między krokwie.

NAjlepiej aby miały nawiewniki o dużej wydajności.

Do tego dochodzi jeszcze orynnowanie. Dobrej jakosci jest Galeco stal.

To musieli Ci nieźle krwi napsuć skoro tak tu piszesz.

Kupowałaś u nich Okna?

Rozumiem, że towar dobry tylko obsługa klienta do kitu?

Dokładnie, bardzo niekompetentny Pan. Wmówił mi np że okna które zamawiam są z ciepłą ramką a zamontowali mi ze zwykłą ramką dystansową!! Najpierw starał się utrzymać swoje zdanie, że to ciepła ramka a potem powiedział, że ta ramka to nic nie daje, a żeby przy oknie nie skraplała się woda to wentylacja jest potrzebna. To jednen z licznych ciężkich przypadków, które miałam z tym Panem. Pan z Warszawskiej natomiast poprawiał po Panu z Waryńskiego błędy...

Witam w mroźny piękny dzionek. Wilko kupowałeś więźbę surową czy gruntowaną,bo mnie pan z tartaku w Makowie zaproponował taki układ ,wytnie komplet ułoży u siebie a jak podeschnie to zaimpregnuje zanurzeniowo i mnie by to pasowało. Jedno mnie martwi drewna tam więcej opałowego.

JA kupowałem nie impregnowaną. Własnoręcznie to robilem (cała więźba + deski) po wyschnięciu. Impregnowałem Tytanem.

Jak masz miejsce na działce i czas to lepiej żebyć to zrobil własnoręcznie. NA pewno zrobisz to dokładniej i lepiej niż oni wtartaku.

Przede wszystkim przed impregnowaniem trzeba bardzo dokładnie oczyścic wszystkie krokwie i deski z kory !!! To siedlisko wszelakiego robactwa które pozostawione na deskach żadna impregnacja nie ruszy.

Na krokwiach nie powinno być kory ale może się sporadycznie trafic. NA deskach już jej będzie więcej.

Poza tym u ciebie na pewno lepiej dosuszysz całe drewno.

Dokładnie, bardzo niekompetentny Pan. Wmówił mi np że okna które zamawiam są z ciepłą ramką a zamontowali mi ze zwykłą ramką dystansową!! Najpierw starał się utrzymać swoje zdanie, że to ciepła ramka a potem powiedział, że ta ramka to nic nie daje, a żeby przy oknie nie skraplała się woda to wentylacja jest potrzebna. To jednen z licznych ciężkich przypadków, które miałam z tym Panem. Pan z Warszawskiej natomiast poprawiał po Panu z Waryńskiego błędy...

Dobrze, że ostrzegasz przed tym panem z Waryńskiego.

Miejmy nadzieje że już nikt z naszego forum nie będzie miał przez nich żadnych nieprzyjemności.