Ros77 13.01.2013 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2013 Wilko czy Ty budowałeś może Oriona?Jeśli tak czy możliwe byłoby spotkanie z Tobą lub kontakt talefoniczny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wilko 13.01.2013 21:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2013 Witam, mam pytanie,czy mamy jakiegoś zaprzyjażnionego z forum sprzedawcę pokryć dachowych, jak pana z Oknoplastu. Jest wśród forumowiczów sprzedawca pokryć. Ma hurtownię przy ul. Warszawskiej. Pewnie się do ciebie odezwie po przeczytaniu tego wpisu. Ja mam znajomości w skladzie budowlanym Tendach. http://www.tendach.com.pl/6/kontakt Jakby co to napisz czy porozmawiać o rabatach dla ciebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wilko 13.01.2013 21:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2013 Witam ponownie.W dalszym ciągu poszukuję sprawdzonej ekipy do ocieplenia poddasza wełną i gładzi.Może ktoś z Was ma kogoś do polecenia.Z góry dziękuję.Pozdrawiam Nie pamiętam Ros77 czy dawałem ci namiar do moich fachowców od ociepleń i gładzi. Są dobrzy ale uprzedzam, że możesz czekac na nich do wakacji bo jak znam życie to sa zawaleni robotą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wilko 13.01.2013 21:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2013 Wilko czy Ty budowałeś może Oriona?Jeśli tak czy możliwe byłoby spotkanie z Tobą lub kontakt talefoniczny? Nie budowałem Oriona. Tu masz linka do budujących Oriony: http://forum.muratordom.pl/showthread.php?148193-projekt-ORION-pracownia-DOBRE-DOMY/page399 Jeśli masz jakieś pytania ogólne to chętnie pomogę zarówno ja jak i inni forumowicze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ros77 14.01.2013 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2013 Wilko wielkie dzięki za linka-napewno bardzo pomoże.Jakby to nie był kłopot prosiłbym o namiary do panów od poddasza.Widzę że na Ciebie można liczyć w potrzebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wilko 14.01.2013 21:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2013 Wilko wielkie dzięki za linka-napewno bardzo pomoże.Jakby to nie był kłopot prosiłbym o namiary do panów od poddasza.Widzę że na Ciebie można liczyć w potrzebie. Poszedł kontakt na Priva. Ale tak jak pisaem nie liczył bym na szybkie terminy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ros77 15.01.2013 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2013 Bardzo dziękuję a z namiarów skorzystam.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nefretetee 16.01.2013 07:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2013 Dzieki za porady! Byłem w Oknoplaście żeby sprawdzić czy te okna są w jakiś normalnych rozmiarach i czekam na wycenę. Cena za anatracyt taka sama jak za te w kolorze drewna. Drzwi na poddaszu będą zmniejszone, wg sugestii Pana z Oknoplastu. Mam nadzieję że u Pana na Warszawskiej byłeś to jest człowiek godny polecenia, który się zna na tym co robi, przestrzegam przed Panem z Oknoplastu z Waryńskiego!!! Nie zamówiłabym u niego nigdy więcej!! Szkoda czasu na pisanie ale same nieprzyjemne wrażenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wilko 16.01.2013 16:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2013 To musieli Ci nieźle krwi napsuć skoro tak tu piszesz.Kupowałaś u nich Okna?Rozumiem, że towar dobry tylko obsługa klienta do kitu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mono50 17.01.2013 16:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2013 Wilko dzięki, byłem w tendach, pan ma wycenić dachówkę brasa i zaproponował ceramiczną robena podobno w dobrej cenie. Widzę że jeszcze ktoś z forum buduje Orionka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mono50 17.01.2013 17:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2013 Bardzo ważne rabaty bardzo ,bardzo mile widziane. I jeszcze jeden temat ogrzewanie, może używa ktoś pompę ciepła Ecopower producent z Ostrowca Św, jeśli można to poproszę o opinie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wilko 17.01.2013 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2013 Wilko dzięki, byłem w tendach, pan ma wycenić dachówkę brasa i zaproponował ceramiczną robena podobno w dobrej cenie. Widzę że jeszcze ktoś z forum buduje Orionka. Robena bedzie lepsza i ładniejsza. Na pewno droższa ale tak to już jest. Mają pewnie jeszcze Koramik-a ale to już wyższa półka cenowa i jakościowa. Okna dachowe też sobie od razu zamów najlepiej FAKRO. Weź sobie największe jakie ci wejda między krokwie. NAjlepiej aby miały nawiewniki o dużej wydajności. Do tego dochodzi jeszcze orynnowanie. Dobrej jakosci jest Galeco stal. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mono50 18.01.2013 06:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2013 Na teraz mam mieć wycenę całości z rynnami z okien zrezygnowałem .A teraz jadę poszukać jakiegoś tartaku,drewno się troche wysezonuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wilko 18.01.2013 17:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2013 My kupawaliśmy całą więźbęi deski w tartaku w Makowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mono50 18.01.2013 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2013 Byłem w tartaku w Brodach ceny tarcica gruba 600 kubik, calówka 400 kubik,impregnacja po 40 zł od każdego metra sześciennego.No to zajrzę do Makowa bo to nawet bliżej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leszek93 22.01.2013 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2013 Witam. Przeczytalem na forum że polecacie mayland do aranzacji wnętrz. Wlaśnie kogoś takiego poszukuję. Czy ma ktoś jakis namiar do niej? Kilka dni temu pisałem do niej na priva ale bez odzewu. Z góry dziekuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nefretetee 23.01.2013 13:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2013 To musieli Ci nieźle krwi napsuć skoro tak tu piszesz. Kupowałaś u nich Okna? Rozumiem, że towar dobry tylko obsługa klienta do kitu? Dokładnie, bardzo niekompetentny Pan. Wmówił mi np że okna które zamawiam są z ciepłą ramką a zamontowali mi ze zwykłą ramką dystansową!! Najpierw starał się utrzymać swoje zdanie, że to ciepła ramka a potem powiedział, że ta ramka to nic nie daje, a żeby przy oknie nie skraplała się woda to wentylacja jest potrzebna. To jednen z licznych ciężkich przypadków, które miałam z tym Panem. Pan z Warszawskiej natomiast poprawiał po Panu z Waryńskiego błędy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mono50 27.01.2013 11:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2013 Witam w mroźny piękny dzionek. Wilko kupowałeś więźbę surową czy gruntowaną,bo mnie pan z tartaku w Makowie zaproponował taki układ ,wytnie komplet ułoży u siebie a jak podeschnie to zaimpregnuje zanurzeniowo i mnie by to pasowało. Jedno mnie martwi drewna tam więcej opałowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wilko 27.01.2013 16:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2013 Witam w mroźny piękny dzionek. Wilko kupowałeś więźbę surową czy gruntowaną,bo mnie pan z tartaku w Makowie zaproponował taki układ ,wytnie komplet ułoży u siebie a jak podeschnie to zaimpregnuje zanurzeniowo i mnie by to pasowało. Jedno mnie martwi drewna tam więcej opałowego. JA kupowałem nie impregnowaną. Własnoręcznie to robilem (cała więźba + deski) po wyschnięciu. Impregnowałem Tytanem. Jak masz miejsce na działce i czas to lepiej żebyć to zrobil własnoręcznie. NA pewno zrobisz to dokładniej i lepiej niż oni wtartaku. Przede wszystkim przed impregnowaniem trzeba bardzo dokładnie oczyścic wszystkie krokwie i deski z kory !!! To siedlisko wszelakiego robactwa które pozostawione na deskach żadna impregnacja nie ruszy. Na krokwiach nie powinno być kory ale może się sporadycznie trafic. NA deskach już jej będzie więcej. Poza tym u ciebie na pewno lepiej dosuszysz całe drewno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wilko 27.01.2013 16:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2013 Dokładnie, bardzo niekompetentny Pan. Wmówił mi np że okna które zamawiam są z ciepłą ramką a zamontowali mi ze zwykłą ramką dystansową!! Najpierw starał się utrzymać swoje zdanie, że to ciepła ramka a potem powiedział, że ta ramka to nic nie daje, a żeby przy oknie nie skraplała się woda to wentylacja jest potrzebna. To jednen z licznych ciężkich przypadków, które miałam z tym Panem. Pan z Warszawskiej natomiast poprawiał po Panu z Waryńskiego błędy... Dobrze, że ostrzegasz przed tym panem z Waryńskiego. Miejmy nadzieje że już nikt z naszego forum nie będzie miał przez nich żadnych nieprzyjemności. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts