mono50 27.01.2013 16:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2013 Moim skromnym zdaniem niektórzy panowie sprzedawcy zapomnieli że istnieje taki twór jak klient indywidualny,któremu trzeba wytłumaczyć pokazać i sprzedać to co wybrał . A jaka rzeczywistość to widać po poście nefretetee. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mhk 30.01.2013 06:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2013 Witam forumowiczów - ostatnie miesiące były dość ciężkie wpadłam żeby się przywitać ponownie - przeczytałam wszystko od czasu kiedy mnie nie było Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
makowa_panienka 30.01.2013 14:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2013 witam Grupę Radomską! Podczytywałam od jakiegoś czasu i w końcu i mnie się nasunęło pytanie. Chodzi mi o to drewno z tartaku w Makowie. Mianowicie - i tu proszę się ze mnie nie śmiać, bo ja to naprawdę zielona jestem w tym wszystkim - ile czasu trzeba czekać od momentu zamówienia drewna na więźbę do chwili, gdy można ją już montować (wliczając czas sezonowania, impregnowania)? P.S. a czemu tu się nie pojawiają sygnaturki? znaczy, raz są a raz nie? wkleję ręcznie lik do mojego dziennika:) http://forum.muratordom.pl/showthread.php?200413-Z8-ciasny-ale-w%C5%82asny-przytulny-dom-makowej_panienki&p=5669712#post5669712 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wilko 30.01.2013 18:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2013 witam Grupę Radomską! Podczytywałam od jakiegoś czasu i w końcu i mnie się nasunęło pytanie. Chodzi mi o to drewno z tartaku w Makowie. Mianowicie - i tu proszę się ze mnie nie śmiać, bo ja to naprawdę zielona jestem w tym wszystkim - ile czasu trzeba czekać od momentu zamówienia drewna na więźbę do chwili, gdy można ją już montować (wliczając czas sezonowania, impregnowania)? P.S. a czemu tu się nie pojawiają sygnaturki? znaczy, raz są a raz nie? wkleję ręcznie lik do mojego dziennika:) http://forum.muratordom.pl/showthread.php?200413-Z8-ciasny-ale-w%C5%82asny-przytulny-dom-makowej_panienki&p=5669712#post5669712 Witam Makową Panienkę. Pytanie bardzo dobre. Generalnie drewno kupuje się albo wczesna wiosna albo późną jesienią. Chodzi o to aby drewno nie mailo za dużo soków. Generalnie zalecam zakup wiosną, suszenie latem a montaż późnym latem bądź wczesną jesienią. Im dłużejk suszysz tym lepiej. Gruntując samodzielnie Tytanem trzeba chronic drewno przez 2 dni po malowaniu. Później impregnat wchodzi w drewno na stałe. Drewno schnąc traci ok.15 % objętosci więc może warto pomysleć np. o grubszych krokwiach. Po zakupie desek na deskowanie koniecznie przesegreguj wsyzstkie te które mają korę. Wykorzystać je możesz na szalunki ale nie na deskowanie dachu. W korze jest pełno robactwa i absolutnie nie można ich przybic na krokwie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EWBUD 30.01.2013 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2013 makowa-panienka - fajny nick, niektórym może się ze strzykawkami skojarzyć bez urazy Wilko jak zawsze czuwa i pomaga - pochwalić takiego moderatora Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gaga33 30.01.2013 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2013 ja brałam drewno z tartaku z Rybiczyzny koło Iłży i mogę polecić, miałam już zainpregrowane, w razie co mogę dać namiary zainteresowanym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gaga33 30.01.2013 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2013 Sluchajcie wiecie jak rozkładają się ceny w Radomiu dachówki płaskiej betonowej braas tegalit? Ogólnie prosze namiary na priva odnośnie firm sprzedających dachówki ale tylko sprawdzone.Be wdzięvczna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gaga33 30.01.2013 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2013 znaczy chodzi mi o dachówkę płaską cementową Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
makowa_panienka 31.01.2013 10:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2013 makowa-panienka - fajny nick, niektórym może się ze strzykawkami skojarzyć bez urazy Się uśmiałam Co komu po głowie chodzi. Jednym się kojarzy z bajką z dzieciństwa, a innym...cóż Pozdrawiam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wilko 31.01.2013 11:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2013 makowa-panienka - fajny nick, niektórym może się ze strzykawkami skojarzyć bez urazy Wilko jak zawsze czuwa i pomaga - pochwalić takiego moderatora Stara się jak może Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
makowa_panienka 31.01.2013 15:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2013 Stara się, stara. Jeszcze raz dziękuję Wilko za odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wilko 31.01.2013 17:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2013 Chyba troszkę przesadzacie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mak-dusi 03.02.2013 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2013 Witam wszystkich.Potrzebuję informacji o dobrym i przystępnym w cenie cemencie. Może wiecie o jakimś dobrym źródle w okolicach Radomia lub Zwolenia. Będę wdzięczna za informacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wilko 04.02.2013 11:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2013 Najlepszy jest cement z Ożarowa I. W Zwoleniu masz Skład Budowlany Kowalczyk przy rondzie.W RAdomiu na Lubelskiej jest kilka hurtowni. Cena pewnie ok.500 zł/t. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mak-dusi 04.02.2013 15:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2013 Dzięki za informację.Zdecyduję się chyba na Kowalczyka w Zwoleniu, braliśmy tam pustaki i nie było sie czego czepiać - towar był ok i w przystępnej cenie z rabatem.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EWBUD 04.02.2013 16:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2013 Kowalczyk musi mieć chyba najlepsze ceny w okolicy, bo nie ma dnia, żebym nie widział jego samochodu/samochodów jak mkną do Ożarowa chyba. A że mieszkam po drodze i dużo jeżdżę to siłą rzeczy ich widuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wilko 04.02.2013 16:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2013 Dokładnie tak. JA też bralem od Kowalczyka cement I z Ożarowa. Towar pierwsza klasa i ceny też OK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mono50 06.02.2013 08:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2013 Wilko masz może mamiar na materiał na utwardzenie drogi na działce?Może być gruz z kruszarki albo kamień. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EWBUD 06.02.2013 12:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2013 Wilko masz może mamiar na materiał na utwardzenie drogi na działce?Może być gruz z kruszarki albo kamień. Widzisz Wilko, a pisałeś, że przesadzamy z tym, że jesteś pomocny, a tu już ludzie nie pytają: ma ktoś namiar na........ tylko: Wilko, masz namiar na ......... Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wilko 06.02.2013 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2013 Wilko masz może mamiar na materiał na utwardzenie drogi na działce?Może być gruz z kruszarki albo kamień. Taniej cię wyjdzie jak załatwisz sobie jakiś gruz z rozbiórki. Tłuczeń mozna kupić na Sołtykowie obok tych kopalni piachu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts