Ana. 20.12.2013 17:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2013 Witam na forum grupę radomską .Chciałam zapytać, gdzie polecacie zakup okien w Radomiu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EWBUD 21.12.2013 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2013 Witam na forum grupę radomską .Chciałam zapytać, gdzie polecacie zakup okien w Radomiu? Nie chcę Cię wprowadzić w błąd, ale o Zwoleniu coś było kiedyś o oknoplaście chyba.... Musisz poszukać dokładnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wilko 22.12.2013 11:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2013 Witam na forum grupę radomską .Chciałam zapytać, gdzie polecacie zakup okien w Radomiu? Witamy kolejną Forumowiczkę. Większość z nas kupowała okna w Oknoplaście na Warszawskiej. Jak tam będziesz to powiedz panu Marcinowi, że dostałaś namiary od forumowiczów z grupy radomskiej a na pewno dostaniesz dobrą cenę. Ostatnio chyba Makowa Panienka załatwiała sobie tam okna. Musisz ją zapytać. Gratulacje dla męża za samodzielność przy budowie. Polecamy się przy kolejnych etapach jako, że mamy juz je za sobą. Zawsze lepiej zapytać o cokolwiek. Zawsze staramy się pomóc najlepiej jak umiemy. Ładna okolica. Ośmieliłem sie zajrzeć do dziennika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ros77 22.12.2013 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2013 Witam na forum grupę radomską .Chciałam zapytać, gdzie polecacie zakup okien w Radomiu? Witam! Również polecam zakup okien w firmie Oknoplast na ul. Warszawskiej u Pana Marcina. Nadmieniam, że daje dobre rabaty:-} Pozdrawiam:-} Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EWBUD 24.12.2013 11:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2013 Witamy kolejną Forumowiczkę. Większość z nas kupowała okna w Oknoplaście na Warszawskiej. Jak tam będziesz to powiedz panu Marcinowi, że dostałaś namiary od forumowiczów z grupy radomskiej a na pewno dostaniesz dobrą cenę. Ostatnio chyba Makowa Panienka załatwiała sobie tam okna. Musisz ją zapytać. Gratulacje dla męża za samodzielność przy budowie. Polecamy się przy kolejnych etapach jako, że mamy juz je za sobą. Zawsze lepiej zapytać o cokolwiek. Zawsze staramy się pomóc najlepiej jak umiemy. Ładna okolica. Ośmieliłem sie zajrzeć do dziennika. Czyli wiedziałem, że gdzieś dzwonią, ale w którym kościele to już nie do końca .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ana. 29.12.2013 08:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2013 Dziękuję wszystkim za podpowiedź już wysłałam maila i czekam na ofertę :)Będę ma pewno czestym gościem dylematów mam wiele a czasu mało:bash:Rozglądam się też za więźbą. Czy ktoś brał może z Gajowej w Radomiu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wilko 29.12.2013 11:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2013 Dziękuję wszystkim za podpowiedź już wysłałam maila i czekam na ofertę :)Będę ma pewno czestym gościem dylematów mam wiele a czasu mało:bash:Rozglądam się też za więźbą. Czy ktoś brał może z Gajowej w Radomiu? My braliśmy więźbę i deski z tartaku w Makowie. Tel:661-843-344 Bardzo dobre drewno. Belki proste i bez sęków. Deski też ładne. Pamiętajcie że najlepsze drewno jest tzw. zimowe czyli wycięte jeszcze zanim przyroda się rozbudziła. Ma wtedy mało soków i nie traci tak na objętości podczas schnięcia. Zalecam kupienie całej więźby teraz w zime i składowanie do przeschnięcia aż do robienia konstrukcji dachu oczywiście jeśli tylko macie takie możliwości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ana. 29.12.2013 14:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2013 No właśnie możliwości takich nie mam muszę kupić więźbę teraz ,jeżeli zimy nie będzie zaraz, to w styczniu chcę zrobić cały dach:eek: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ros77 31.12.2013 10:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2013 Dziękuję wszystkim za podpowiedź już wysłałam maila i czekam na ofertę :)Będę ma pewno czestym gościem dylematów mam wiele a czasu mało:bash:Rozglądam się też za więźbą. Czy ktoś brał może z Gajowej w Radomiu? Polecam tartaki w okolicach Skaryszewa np. Tomaszów, Anielin, Dzierzkówek, Nowy Maków sam tam byłem, można się rozpatrzyć w cenach:-} Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ros77 31.12.2013 10:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2013 Wszystkim z forum Grupy Radomskiej życzę wszystkiego najlepszego 2014 roku :-} Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ana. 31.12.2013 16:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2013 Wszystkim tu zaglądającym i doradzającym pomyślności w nowym 2014 roku,zabawy do białego rana:) http://www.topkartki.pl/kartki/4295/original/2.jpg?1388357346 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ana. 15.01.2014 09:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2014 Co tu taka cisza w Nowym roku:)Chyba wszyscy już wybudowali.Ja jeszcze nie,więc dylematów sporo:rolleyes:Może ktoś polecić ekipę od tynków maszynowych i wylewek,z góry dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EWBUD 15.01.2014 10:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2014 Co tu taka cisza w Nowym roku:)Chyba wszyscy już wybudowali.Ja jeszcze nie,więc dylematów sporo:rolleyes:Może ktoś polecić ekipę od tynków maszynowych i wylewek,z góry dziękuję Wylewki: grzesiek 889 391 929 Tynki: zapraszam 667 003 003 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ana. 16.01.2014 16:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2014 Proszę o ofertę na priv na tynki cementowo-wapienne zacierane na gładko i gipsowe diamant -około 450metrów:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
podpiwniczka 17.01.2014 01:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2014 Witam Grupę Radomską w imieniu przemiłej osoby kryjącej się pod nickiem Podpiwniczka, oraz swoim Chwilowo moja kuzynka ma utrudniony dostęp do komputera, dlatego ja - ponieważ czas nagli - postanowiłam pomóc jej i oto piszę do Was, rozwiązując wielki worek z prośbami... A tak poważnie, to naprawdę liczę na Waszą pomoc. Sytuacja u Podpiwniczki wygląda mniej więcej tak: jest działka, jest projekt, papierki w dużej mierze pozałatwiane. Teraz przydał by się tani geodeta - znacie takiego? Pewnie co drugi jest tani, ale może naprawdę jest ktoś, kto potrafi zejść z ceny (jeśli to w ogóle możliwe? ja nie budowałam się - swojego czasu tylko remontowałam solidnie i wtedy to poznałam stronę Muratora). Cena jest w tym przypadku bardzo ważna, i to cena nie tylko tych około papierkowych spraw, ale wszystkiego: materiałów, transportu, robocizny itd. Jest to sytuacja o tyle wyjątkowa, że z dnia na dzień muszą przeprowadzić się, wynajmując od kogoś dom na czas budowy własnego. Mają troje szkolnych dzieci i niewielkie dochody. Ich domek miał stawiać się powoli, w miarę możliwości. Ale teraz sytuacja nagle się zmieniła. Szkoda jest wydawać pieniądze na wynajem domu. W tej chwili to konieczność, ale niechby nie trwała ona za długo. Dlatego mamy serdeczną prośbę: jeśli wiecie, gdzie tanio coś kupić, jeśli Wam (albo Waszym znajomym) pozostało coś z budowy, co mogłoby im się przydać - odpowiedzcie na nasz apel. Dosłownie: każda cegła się liczy. Każdy rodzaj materiału odsprzedany taniej, to już duża pomoc. Działka znajduje się w okolicach Wierzbicy. A może jest gdzieś w pobliżu przysłowiowy „wóz Drzymały” do przewiezienia, nadający się do zamieszkiwania na czas budowy? Z tym, że to byłoby mieszkanie całoroczne, z rodziną, a nie tylko zaczepka dla robotników. Rozważali też kwestię budowy domku gospodarczego, ale obawiają się, że koszty mogą być za wysokie i lepiej zaczynać już powolutku budowę właściwego domu a nie wkładać pieniądze w tymczasowy. I tak to pokrótce wygląda… Oczekując na Wasze odpowiedzi, pozdrawiam miło – pełnomocniczka Podpiwniczki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wilko 19.01.2014 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2014 Co tu taka cisza w Nowym roku:)Chyba wszyscy już wybudowali.Ja jeszcze nie,więc dylematów sporo:rolleyes:Może ktoś polecić ekipę od tynków maszynowych i wylewek,z góry dziękuję Jeśli chodzi o wylewki to możesz spokojnie brać tą ekipę: P. Jacek 601-701-297 Robili wylewki już kilku osobom na forum i każdy ich chwalił więc i ty bedziesz zadowolona. Dla mnie to była jedna z moich najlepszych ekip na budowie żeby nie powiedzieć że najlepsza. Chłopaki pracowali od rana do wieczora jak roboty. Nie mogłem się nadziwić a ja wiem co mówię. Bardzo wygodną sprawą jest to, że maja zaprzyjaźniona hurtownię która dostarcza styropian + wszystkie potrzebne materialy na telefon w dobrych cenach. Najważniejsza sprawą w wylewkach jest odpowiedni piach czyli siany i płukany. P. Sławek tel.602-326-154 też sprawdzona firma. Polecam ten piach również na tynki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wilko 19.01.2014 12:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2014 Witam Grupę Radomską w imieniu przemiłej osoby kryjącej się pod nickiem Podpiwniczka, oraz swoim Chwilowo moja kuzynka ma utrudniony dostęp do komputera, dlatego ja - ponieważ czas nagli - postanowiłam pomóc jej i oto piszę do Was, rozwiązując wielki worek z prośbami... A tak poważnie, to naprawdę liczę na Waszą pomoc. Sytuacja u Podpiwniczki wygląda mniej więcej tak: jest działka, jest projekt, papierki w dużej mierze pozałatwiane. Teraz przydał by się tani geodeta - znacie takiego? Pewnie co drugi jest tani, ale może naprawdę jest ktoś, kto potrafi zejść z ceny (jeśli to w ogóle możliwe? ja nie budowałam się - swojego czasu tylko remontowałam solidnie i wtedy to poznałam stronę Muratora). Cena jest w tym przypadku bardzo ważna, i to cena nie tylko tych około papierkowych spraw, ale wszystkiego: materiałów, transportu, robocizny itd. Jest to sytuacja o tyle wyjątkowa, że z dnia na dzień muszą przeprowadzić się, wynajmując od kogoś dom na czas budowy własnego. Mają troje szkolnych dzieci i niewielkie dochody. Ich domek miał stawiać się powoli, w miarę możliwości. Ale teraz sytuacja nagle się zmieniła. Szkoda jest wydawać pieniądze na wynajem domu. W tej chwili to konieczność, ale niechby nie trwała ona za długo. Dlatego mamy serdeczną prośbę: jeśli wiecie, gdzie tanio coś kupić, jeśli Wam (albo Waszym znajomym) pozostało coś z budowy, co mogłoby im się przydać - odpowiedzcie na nasz apel. Dosłownie: każda cegła się liczy. Każdy rodzaj materiału odsprzedany taniej, to już duża pomoc. Działka znajduje się w okolicach Wierzbicy. A może jest gdzieś w pobliżu przysłowiowy „wóz Drzymały” do przewiezienia, nadający się do zamieszkiwania na czas budowy? Z tym, że to byłoby mieszkanie całoroczne, z rodziną, a nie tylko zaczepka dla robotników. Rozważali też kwestię budowy domku gospodarczego, ale obawiają się, że koszty mogą być za wysokie i lepiej zaczynać już powolutku budowę właściwego domu a nie wkładać pieniądze w tymczasowy. I tak to pokrótce wygląda… Oczekując na Wasze odpowiedzi, pozdrawiam miło – pełnomocniczka Podpiwniczki Witamy nową pomocniczke forumowiczki. To telefon do geodety: p. Krzysztof 601-923-232 Myślę, że cenowo będzie trochę tańszy od większości. Nie spodziewał bym się jednak dużych różnic w cenach. Historia twojej kuzynki jest dość cieżka. W takim momencie chcą rozpoczynać budowę? Będzie bardzo ciężko. Jedną z najgorszych rzeczy na budowie to pośpiech. Niestety wiele osob się o tym przekonuje na własnym przykładzie. Jeśli już kuzynka twoja musi rozpocząć budowę to mogę jej polecić skład budowlany Hadson w Parznicach a właściwie przy drodze między Parznicami a Maliszewem. Właściciel jest OK. Ceny mi dał najlepsze ze wszystkich składów. Można też było wynegocjowac spłatę reszty kasy w późniejszym terminie. Jeśli kuzyna chce bardzo ekonomicznie budować to trzeba bardzo skrupulatnie przeanalizować cały projekt pod kątem oszczędności kasy. Jak podasz nazwę projektu to postaram się pomóc jak tylko mogę a sądzę, że reszta Forumowiczów też się podzieli swoimi doświadczeniami. Na początek mam tylko nadzieję, że Nick Podpiwniczka nie sugeruje, że ich projekt ma piwnicę. A tak poza tym to okolice Wierzbicy są mi bardzo dobrze znane. Niedaleko mieszka jeden z naszych kolegów z forum-Gelo. Powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ana. 19.01.2014 16:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2014 Jeśli chodzi o wylewki to możesz spokojnie brać tą ekipę: P. Jacek 601-701-297 Robili wylewki już kilku osobom na forum i każdy ich chwalił więc i ty bedziesz zadowolona. Dla mnie to była jedna z moich najlepszych ekip na budowie żeby nie powiedzieć że najlepsza. Chłopaki pracowali od rana do wieczora jak roboty. Nie mogłem się nadziwić a ja wiem co mówię. Bardzo wygodną sprawą jest to, że maja zaprzyjaźniona hurtownię która dostarcza styropian + wszystkie potrzebne materialy na telefon w dobrych cenach. Najważniejsza sprawą w wylewkach jest odpowiedni piach czyli siany i płukany. P. Sławek tel.602-326-154 też sprawdzona firma. Polecam ten piach również na tynki. Dzięki, zadzwonię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
podpiwniczka 21.01.2014 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2014 Witamy nową pomocniczke forumowiczki. To telefon do geodety: p. Krzysztof 601-923-232 Myślę, że cenowo będzie trochę tańszy od większości. Nie spodziewał bym się jednak dużych różnic w cenach. Historia twojej kuzynki jest dość cieżka. W takim momencie chcą rozpoczynać budowę? Będzie bardzo ciężko. Jedną z najgorszych rzeczy na budowie to pośpiech. Niestety wiele osob się o tym przekonuje na własnym przykładzie. Jeśli już kuzynka twoja musi rozpocząć budowę to mogę jej polecić skład budowlany Hadson w Parznicach a właściwie przy drodze między Parznicami a Maliszewem. Właściciel jest OK. Ceny mi dał najlepsze ze wszystkich składów. Można też było wynegocjowac spłatę reszty kasy w późniejszym terminie. Jeśli kuzyna chce bardzo ekonomicznie budować to trzeba bardzo skrupulatnie przeanalizować cały projekt pod kątem oszczędności kasy. Jak podasz nazwę projektu to postaram się pomóc jak tylko mogę a sądzę, że reszta Forumowiczów też się podzieli swoimi doświadczeniami. Na początek mam tylko nadzieję, że Nick Podpiwniczka nie sugeruje, że ich projekt ma piwnicę. A tak poza tym to okolice Wierzbicy są mi bardzo dobrze znane. Niedaleko mieszka jeden z naszych kolegów z forum-Gelo. Powodzenia. Witaj Wilko Bardzo Ci dziękuję - dziękujemy! Od razu przekazałam Podpiwniczce. Nie, nie mają piwnicy w projekcie domu ) Ten nick to raczej żeńska forma podpiwniczenia, które jest podwaliną, stabilizatorem domu. Do fundamentu odpowiednik - podfundamentka?... Dlatego Podpiwniczka. Bo to siłaczka zmagająca się dzielnie z przeciwnościami losu i niechby jej się i w sprawie budowy upragnionego domku wszystko układało jak najlepiej. O tym, jaki jest projekt domu poinformujemy, jak tylko dostanę dokładne informacje. Bardzo się cieszę, że jest odzew na forum, bo już się troszeczkę bałam, że nikt tu nie zagląda i cisza tylko mieszka. Pozdrawiam serdecznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
psotka1719512075 22.01.2014 08:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2014 witam grupe radomskądo tej pory tylko czytałemzima wiecej czasu i mysle juz o wiosnie stad moje 2 zapytania:dach - czy kupował ktos z grupy blachę na rąbek no i jaką? okna - mam kilka wycen - ceny i jakosc różna - ostatnio Ana pisała o oknach - czy udało sie sfinalizować zakup? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts