Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Radomska

Djack

Recommended Posts

• Odpowiedzi 4,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Witam, podzwoniłem trochę po składach i takie ceny mi zaproponowano:

YTONG Forte 24 P+W -7,10zł/szt.

H+H 24 P+W 6,90zł/szt.

Chyba zdecyduje się na Ytonga...

Wiercił ktoś z Was studnie głębinową?

Zastanawiam się czy warto w to inwestować, podobno woda rzadko nadaje się do picia i trzeba zakładać uzdatniacze wody a wiąże się to ze sporymi kosztami.

Ytong to bardzo dobry materiał ale z tego co pamiętam potrzeba 2 szt. więcej na 1m2 w porównaniu z H+H czy Solbet-em.

Witm,

Polecam mojego kierownika budowy P. Robert tel. 502-597-456. Jest na każdym etapie budowy, a nie jak inni kierownicy.

Ponadto doradzi w każdej kwestii. Nawet przyjedzie na budowę jak się zadzwoni i ma problem techniczny z budynkiem.

Nie wiem czy ma czas ponieważ jest bardzo oblegany i dużo prowadzi nowych inwestycji .

Mi został etap wykończenia domu tak więc dużo mój kierownik budowy mi pomógł.

Pozdrawiam.:-)

Niestety nie pomogę koledze. Swojego nie mogę polecić bo on raczej tylko na wpisywaniu w dziennik się zna.

Wogóle to będzie bardzo duży problem ze znalezieniem takiego kierownika. Na 100% więcej sie dowiesz na naszym forum od nas budujących niż o jakiego kolwiek kierownika.

Niestety taka jest prawda.

Forum czytamy na biezaco, wiemy ze dobrego kier. bud. ciezko znalesc, ale wychodzi na to ze sie udalo :)

Witm,

Polecam mojego kierownika budowy P. Robert tel. 502-597-456. Jest na każdym etapie budowy, a nie jak inni kierownicy.

Ponadto doradzi w każdej kwestii. Nawet przyjedzie na budowę jak się zadzwoni i ma problem techniczny z budynkiem.

Nie wiem czy ma czas ponieważ jest bardzo oblegany i dużo prowadzi nowych inwestycji .

Mi został etap wykończenia domu tak więc dużo mój kierownik budowy mi pomógł.

Pozdrawiam.:-)

Dzieki, dotarlem do P. Robeta innymi kanalami, a Twoja rekomendacja tylko Nas upewnila w wyborze.

Pozdrawiamy

Witam,

szukam kierownika budowy, moze ktos poleci.

Chodzi o takiego ktory nie tylko zainkasuje walute i zrobi wpis, ale podpowie podczas budowy to i tamto. Milo by bylo zeby mial jakie kolwiek pojecie o wentylacji mechanicznej.

Dzieki.

P.Jacek 601-761-095 - wentylację mechaniczną ma obcykaną, na pewno podpowie w wielu kwestiach

Witam forumowiczów . zgadzam sie wybór Pana Roberta na kierownika to b.dobry pomysł ale tak jak już pisaliście człowiek mocno zajęty więc czasem trzeba poczekac cierpliwie zeby znalazł chwile na tzw pogadanki ale kiedy trzeba jest zawsze. My zaczynamy własnie ciągnąc mury w górę (parter) ,pozdrawiam wszystkich i życzę cierpliwości i zadowolenia z podjetych decyzji . pozdrawiam Arek

Jak długo czekaliście na warunki zabudowy? Myślałem że zacznę budowę w tym roku ale to chyba nie realne,

masa papierów a na wszystko się czeka minimum miesiąc :bash:

Z drugiej srony patrząc, to bedziesz miał czas, żeby odłożyć więcej kasy :)

Jak długo czekaliście na warunki zabudowy? Myślałem że zacznę budowę w tym roku ale to chyba nie realne,

Napisze na naszym przykladzie:

1. Zapewnienie dostaw energi, wody, odbioru sciekow - chyba 1 tydzien, ale juz dziury w pamieci :)

4. Decyzja o warunkach zabudowy - 1 miesiac + 2 tygodnie na uprawomocnienie

5. Warunki techniczne podlaczenia energi elektrycznej ~3 tygodnie

6. Warunki techniczne zaopatrzenia w wodę ~2 tygodnie

7. Mapa do celow projektowych - mielismy wznowienie granic, wiec troche to trwalo - 1 miesiac

8. Adaptacja projektu gotowego + projekt zagaspodarowania dzialki, zalezne od architekta ~1,5 miesiaca

9. Pozwolenie na budowe ~3 tygodnie + 2 tygodnie na uprawomocnienie

10. Wniosek o Wydanie zarejestrowanego dziennika budowy - 3 dni

11. Zgloszenie zamierzenia budowlanego - 7 dni

12. Mozna zaczynac :)

Witam,

Również polecam projekty Mayland. Tak jak pisze Wilko meble P.Pawła niczym nie odbiegają od tych firmowych sklepów. Różnica jest taka, że ceny są 1/2 tańsze od tych firmowych sklepów. Zawsze z biegiem lat można zmienić kuchnie np. blat itp. a i tak zostaną pieniądze. Chyba, że ktoś nie liczy się z kasą to proszę bardzo kupywać w firmowych sklepach. Duże zagłębie mebli jest w Skaryszewie i okolicach:-)

Witam,

Słuchaj jak się sprężysz to na lato będziesz miał fundamenty,

życzę powodzenia wszystko przed Tobą:-)

witam forumowiczow. jestem na etapie zalatwiania spraw papierkowych. ale co z tego bedzie to sie okaze mam nadzieje ze wszystko zakonczy sie pozytywnie. czy jest moze ktos z okolic skaryszewa co sie w osttnim czasie wybudowal? mialbym kilka pytan i licze ze ktos sie odezwie i pomoze. pozdrawiam.

wszyscy chyba buduja i brak czasu by tu zagladac hehe a tak wogole to ten domek bede budowal

http://www.galeriadomow.pl/projekty-domow/projekt-dom-przy-cyprysowej-12.html

jesli jest ktos kto ten domek ma wybudowany lub buduje prosze o kontakt i wogole co myslicie o tym domu moze ktos cos doradzi itd. z gory dzieki. pozdrawiam wszystkich.

Pewnie pan wie że można wpisać moja budowa dom przy cyprysowej i wyskakują blogi osób które buduję ten dom my w ten sposób się komunikujemy z osobami które budują ten sam dom co my.

• 3 weeks później...