Wilko 27.04.2014 11:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2014 Witam, czy moze mi ktoś polecić kogos do polozenia plyt K-G? Pozdrawiam NA ten rok to już za późno żeby ekipa którą mogę polecić ci mogła zrobić. Jeśli na przyszły rok to mogę dać namiar. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wilko 27.04.2014 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2014 Witam, podzwoniłem trochę po składach i takie ceny mi zaproponowano: YTONG Forte 24 P+W -7,10zł/szt. H+H 24 P+W 6,90zł/szt. Chyba zdecyduje się na Ytonga... Wiercił ktoś z Was studnie głębinową? Zastanawiam się czy warto w to inwestować, podobno woda rzadko nadaje się do picia i trzeba zakładać uzdatniacze wody a wiąże się to ze sporymi kosztami. Ytong to bardzo dobry materiał ale z tego co pamiętam potrzeba 2 szt. więcej na 1m2 w porównaniu z H+H czy Solbet-em. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ros77 29.04.2014 06:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2014 Witm, Polecam mojego kierownika budowy P. Robert tel. 502-597-456. Jest na każdym etapie budowy, a nie jak inni kierownicy. Ponadto doradzi w każdej kwestii. Nawet przyjedzie na budowę jak się zadzwoni i ma problem techniczny z budynkiem. Nie wiem czy ma czas ponieważ jest bardzo oblegany i dużo prowadzi nowych inwestycji . Mi został etap wykończenia domu tak więc dużo mój kierownik budowy mi pomógł. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Djack 29.04.2014 09:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2014 Niestety nie pomogę koledze. Swojego nie mogę polecić bo on raczej tylko na wpisywaniu w dziennik się zna. Wogóle to będzie bardzo duży problem ze znalezieniem takiego kierownika. Na 100% więcej sie dowiesz na naszym forum od nas budujących niż o jakiego kolwiek kierownika. Niestety taka jest prawda. Forum czytamy na biezaco, wiemy ze dobrego kier. bud. ciezko znalesc, ale wychodzi na to ze sie udalo Witm, Polecam mojego kierownika budowy P. Robert tel. 502-597-456. Jest na każdym etapie budowy, a nie jak inni kierownicy. Ponadto doradzi w każdej kwestii. Nawet przyjedzie na budowę jak się zadzwoni i ma problem techniczny z budynkiem. Nie wiem czy ma czas ponieważ jest bardzo oblegany i dużo prowadzi nowych inwestycji . Mi został etap wykończenia domu tak więc dużo mój kierownik budowy mi pomógł. Pozdrawiam. Dzieki, dotarlem do P. Robeta innymi kanalami, a Twoja rekomendacja tylko Nas upewnila w wyborze. Pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ros77 30.04.2014 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2014 Witam,Cieszę się, że pomogłem. Służę pomocą i jak widzicie są jescze dobrzy fachowy w Radomiu i okolicach. Pozdrawiam:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mhk 03.05.2014 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2014 Witam, szukam kierownika budowy, moze ktos poleci. Chodzi o takiego ktory nie tylko zainkasuje walute i zrobi wpis, ale podpowie podczas budowy to i tamto. Milo by bylo zeby mial jakie kolwiek pojecie o wentylacji mechanicznej. Dzieki. P.Jacek 601-761-095 - wentylację mechaniczną ma obcykaną, na pewno podpowie w wielu kwestiach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ana. 04.05.2014 14:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2014 Gdzie robiliście swoje kuchnie,może ktoś poleci jakiś sprawdzony salon ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ana. 04.05.2014 14:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2014 Gdzie robiliście swoje kuchnie,może ktoś poleci jakiś sprawdzony salon ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aaron71 04.05.2014 14:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2014 Witam forumowiczów . zgadzam sie wybór Pana Roberta na kierownika to b.dobry pomysł ale tak jak już pisaliście człowiek mocno zajęty więc czasem trzeba poczekac cierpliwie zeby znalazł chwile na tzw pogadanki ale kiedy trzeba jest zawsze. My zaczynamy własnie ciągnąc mury w górę (parter) ,pozdrawiam wszystkich i życzę cierpliwości i zadowolenia z podjetych decyzji . pozdrawiam Arek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wilko 04.05.2014 18:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2014 Gdzie robiliście swoje kuchnie,może ktoś poleci jakiś sprawdzony salon ? My spokojnie możemy polecić: projekt - Mayland, wykonanie mebli- p. Paweł. Dużo lepsza jakość wykonania niż gotowe meble z salonu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wilko 04.05.2014 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2014 Dobrze że, są jeszcze polecani dobrzy kierownicy budowy. Ważne jest to żeby kierownik odpowiednio wcześniej potrafił doradzić w konkretnych decyzjach inwestorskich. Każda nieprzemyślana decyzja pociąga za soba duże koszty po stronie inwestora dlatego to takie ważne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
danielh 05.05.2014 17:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2014 Jak długo czekaliście na warunki zabudowy? Myślałem że zacznę budowę w tym roku ale to chyba nie realne, masa papierów a na wszystko się czeka minimum miesiąc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EWBUD 05.05.2014 17:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2014 Jak długo czekaliście na warunki zabudowy? Myślałem że zacznę budowę w tym roku ale to chyba nie realne, masa papierów a na wszystko się czeka minimum miesiąc Z drugiej srony patrząc, to bedziesz miał czas, żeby odłożyć więcej kasy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Djack 05.05.2014 19:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2014 Jak długo czekaliście na warunki zabudowy? Myślałem że zacznę budowę w tym roku ale to chyba nie realne, masa papierów a na wszystko się czeka minimum miesiąc Napisze na naszym przykladzie: 1. Zapewnienie dostaw energi, wody, odbioru sciekow - chyba 1 tydzien, ale juz dziury w pamieci 4. Decyzja o warunkach zabudowy - 1 miesiac + 2 tygodnie na uprawomocnienie 5. Warunki techniczne podlaczenia energi elektrycznej ~3 tygodnie 6. Warunki techniczne zaopatrzenia w wodę ~2 tygodnie 7. Mapa do celow projektowych - mielismy wznowienie granic, wiec troche to trwalo - 1 miesiac 8. Adaptacja projektu gotowego + projekt zagaspodarowania dzialki, zalezne od architekta ~1,5 miesiaca 9. Pozwolenie na budowe ~3 tygodnie + 2 tygodnie na uprawomocnienie 10. Wniosek o Wydanie zarejestrowanego dziennika budowy - 3 dni 11. Zgloszenie zamierzenia budowlanego - 7 dni 12. Mozna zaczynac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ros77 06.05.2014 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2014 Witam,Również polecam projekty Mayland. Tak jak pisze Wilko meble P.Pawła niczym nie odbiegają od tych firmowych sklepów. Różnica jest taka, że ceny są 1/2 tańsze od tych firmowych sklepów. Zawsze z biegiem lat można zmienić kuchnie np. blat itp. a i tak zostaną pieniądze. Chyba, że ktoś nie liczy się z kasą to proszę bardzo kupywać w firmowych sklepach. Duże zagłębie mebli jest w Skaryszewie i okolicach:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ros77 06.05.2014 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2014 Jak długo czekaliście na warunki zabudowy? Myślałem że zacznę budowę w tym roku ale to chyba nie realne, masa papierów a na wszystko się czeka minimum miesiąc Witam, Słuchaj jak się sprężysz to na lato będziesz miał fundamenty, życzę powodzenia wszystko przed Tobą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stefa222 09.05.2014 18:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2014 No chyba, że trafi na Panią B w Urzędzie Miasta i będzie tak jak my czekał 7 miesięcy na warunki zabudowy. Oby nie czego serdecznie życzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arti2206 15.05.2014 18:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2014 witam forumowiczow. jestem na etapie zalatwiania spraw papierkowych. ale co z tego bedzie to sie okaze mam nadzieje ze wszystko zakonczy sie pozytywnie. czy jest moze ktos z okolic skaryszewa co sie w osttnim czasie wybudowal? mialbym kilka pytan i licze ze ktos sie odezwie i pomoze. pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stefa222 17.05.2014 17:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2014 wszyscy chyba buduja i brak czasu by tu zagladac hehe a tak wogole to ten domek bede budowal http://www.galeriadomow.pl/projekty-domow/projekt-dom-przy-cyprysowej-12.html jesli jest ktos kto ten domek ma wybudowany lub buduje prosze o kontakt i wogole co myslicie o tym domu moze ktos cos doradzi itd. z gory dzieki. pozdrawiam wszystkich. Pewnie pan wie że można wpisać moja budowa dom przy cyprysowej i wyskakują blogi osób które buduję ten dom my w ten sposób się komunikujemy z osobami które budują ten sam dom co my. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel. 01.06.2014 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2014 Witam. Czy ktoś buduje może dom wg projektu WRZOS, pracowni horyzont.?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts