podpiwniczka 09.06.2014 13:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2014 Witajcie po dość długiej i nieprzewidzianej przerwie. U Podpiwniczki wielkie zmiany - będzie nowa lokalizacja domu. Tak jej się sprawy ułożyły, że musi sprzedać obecną działkę, aby mieć pieniądze na postawienie wymarzonego domku na innej, którą otrzymali od rodziny. Obecnie zmuszeni są mieszkać w wynajętej chatce. Aby, w tej ich trudnej sytuacji, jak najmniej tracić pieniędzy na wynajem, chcą jak najszybciej sprzedać tamtą działkę i zacząć budowę na nowym. Mogę tutaj wkleić ogłoszenie? Zaryzykuję, jak coś to zbiorę baty Sprzedam działkę budowlaną 0,37 ha w miejscowości Zalesice Kolonia, 15 km od Radomia. Działka jest uzbrojona, woda, telefon, sad. Pozwolenie na budowę domu i budynku gospodarczego z mapą zagospodarowania przestrzennego. Działka posiada dwie drogi dojazdowe. Jest możliwość utworzenia dwóch odrębnych działek. Cena 27zł za metr kwadratowy. Telefon do kontaktu 511152936 Jeśli jest jakieś odrębne miejsce na forum do takich ogłoszeń, to bardzo proszę: podpowiedzcie gdzie (czasu nie mam szukać, przepraszam). Pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wilko 15.06.2014 11:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2014 Witajcie po dość długiej i nieprzewidzianej przerwie. U Podpiwniczki wielkie zmiany - będzie nowa lokalizacja domu. Tak jej się sprawy ułożyły, że musi sprzedać obecną działkę, aby mieć pieniądze na postawienie wymarzonego domku na innej, którą otrzymali od rodziny. Obecnie zmuszeni są mieszkać w wynajętej chatce. Aby, w tej ich trudnej sytuacji, jak najmniej tracić pieniędzy na wynajem, chcą jak najszybciej sprzedać tamtą działkę i zacząć budowę na nowym. Mogę tutaj wkleić ogłoszenie? Zaryzykuję, jak coś to zbiorę baty Sprzedam działkę budowlaną 0,37 ha w miejscowości Zalesice Kolonia, 15 km od Radomia. Działka jest uzbrojona, woda, telefon, sad. Pozwolenie na budowę domu i budynku gospodarczego z mapą zagospodarowania przestrzennego. Działka posiada dwie drogi dojazdowe. Jest możliwość utworzenia dwóch odrębnych działek. Cena 27zł za metr kwadratowy. Telefon do kontaktu 511152936 Jeśli jest jakieś odrębne miejsce na forum do takich ogłoszeń, to bardzo proszę: podpowiedzcie gdzie (czasu nie mam szukać, przepraszam). Pozdrawiam serdecznie Powiedzmy, że Moderator przymknie na oko na ptywatne ogłoszenie A tak poza tym to mam nadzieję, że szybko znajdą nabywcę na działkę i rusza z budową swojego domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wilko 15.06.2014 11:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2014 wszyscy chyba buduja i brak czasu by tu zagladac hehe a tak wogole to ten domek bede budowal http://www.galeriadomow.pl/projekty-domow/projekt-dom-przy-cyprysowej-12.html jesli jest ktos kto ten domek ma wybudowany lub buduje prosze o kontakt i wogole co myslicie o tym domie moze ktos cos doradzi itd. z gory dzieki. pozdrawiam wszystkich. Dokladnie tak zrób jak radzi Stefa 222. Można dzięki temu zobaczyć jakie zmiany wprowadzili inni i rozważyc czy chce sie to samo u siebie. To bardzo pomaga. Tak poza tym to widze, że ostatnio spadła aktywność forumowiczów. No cóż jest ładna pogoda i kazdy na działkach pracuje do późnego wieczora. Wiem i ja coś o tym. Wracając do twojego projektu to na jakim etapie budowy jesteście? Pralni nie robił bym poniżej poziomu gruntu tylko ew. max. na 0. Z projektu widzę że ogrzewanie raczej na gaz przewidujecie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dado01 15.06.2014 13:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2014 witam wszystkich i pozdrawiamWraz z żoną mamy zamiar postawić dom w/g tego projektu: http://archdesign.pl/projekty/domy_pietrowe/dn_021d,p1361627486, z małymi zmianami w postaci przesunięcia komina w salonie maksymalnie do ściany łączącej z małym pokojem, wejście do pomieszczenia gospodarczego pod schodami (to w garażu zlikwidowane). Likwidacja balkonu na rzecz większego pokoju. Usytuowanie na działce wjazd i wejście od wschodu. Co o nim sądzicie? Pozwolenie już mamy, dom na ławicach wyznaczony na działce (czekamy na ekipę budowlaną). W tym roku mam zamiar postawić stan surowy otwarty przykryty dachówką ceramiczną. I moje pytanie może ktoś mi pomoże. 1. Cena za dachówkę ceramiczną roben titan glazura na ok. 300 m2 z wykończeniem i rynnami stalowymi wgranicach 28-29 tyś na 23%vat jest dobrą ceną czy przesadzoną?2. Okna w oknoplaście na Warszawskiej na jaki rabat można liczyć?, w innych punktach troszkę się orientowałem i rabaty wachają się w granicach 40-45%.Od dnia dzisiejszego będę dość częstym gościem na forum więc postaram się na bieżąco relacjonować postępy na budowie.PS poszukuję sprawdzonego hydraulika, który zajmie się hydrauliką od początku do końca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
danielh 15.06.2014 18:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2014 witam wszystkich i pozdrawiam Wraz z żoną mamy zamiar postawić dom w/g tego projektu: http://archdesign.pl/projekty/domy_pietrowe/dn_021d,p1361627486, z małymi zmianami w postaci przesunięcia komina w salonie maksymalnie do ściany łączącej z małym pokojem, wejście do pomieszczenia gospodarczego pod schodami (to w garażu zlikwidowane). Likwidacja balkonu na rzecz większego pokoju. Usytuowanie na działce wjazd i wejście od wschodu. Co o nim sądzicie? Pozwolenie już mamy, dom na ławicach wyznaczony na działce (czekamy na ekipę budowlaną). W tym roku mam zamiar postawić stan surowy otwarty przykryty dachówką ceramiczną. I moje pytanie może ktoś mi pomoże. 1. Cena za dachówkę ceramiczną roben titan glazura na ok. 300 m2 z wykończeniem i rynnami stalowymi wgranicach 28-29 tyś na 23%vat jest dobrą ceną czy przesadzoną? 2. Okna w oknoplaście na Warszawskiej na jaki rabat można liczyć?, w innych punktach troszkę się orientowałem i rabaty wachają się w granicach 40-45%. Od dnia dzisiejszego będę dość częstym gościem na forum więc postaram się na bieżąco relacjonować postępy na budowie. PS poszukuję sprawdzonego hydraulika, który zajmie się hydrauliką od początku do końca. 40-45% rabatu od ceny okien ? Też mam zamiar odwiedzić Oknoplast na Warszawskiej - fajnie byłoby dostać taki rabat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dado01 15.06.2014 22:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2014 40-45% rabatu od ceny okien ? Też mam zamiar odwiedzić Oknoplast na Warszawskiej - fajnie byłoby dostać taki rabat 40% zaproponowano mi w Euro-okna na 11- go Listopada i w fachowcu na 1905-go Roku, natomiast 45% w Brokacie na Słowackiego. Do oknoplastu mam zamiar się dopiero wybrać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dado01 16.06.2014 17:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2014 Nowy w grupie z zapytaniem.Hydraulik cena za punkt 140 zł i za ułożenie podłogówki 13-14 zł z m2 zależy od ilości metrów sama robocizna oczywiście. Co o tym myślicie?Dodam, że jest to osoba z polecenie. Poprzedni inwestor zadowolony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dado01 17.06.2014 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2014 Kochani kolejne zapytanie.Możecie kogoś polecić do wykończenia wnętrz od a do z (podłogi, ściany, sufity) na wiosnę przyszłego roku? I kogoś od mebli (kuchennych, szaf itp)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EWBUD 18.06.2014 09:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2014 Kochani kolejne zapytanie. Możecie kogoś polecić do wykończenia wnętrz od a do z (podłogi, ściany, sufity) na wiosnę przyszłego roku? I kogoś od mebli (kuchennych, szaf itp)? Polecić Ci nie mam kogo, ale muszę Cię pochwalić, że szukasz dużo wcześniej Bardzo rozsądnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boodzisz 19.06.2014 19:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2014 witam wszystkich i pozdrawiam Wraz z żoną mamy zamiar postawić dom w/g tego projektu: http://archdesign.pl/projekty/domy_pietrowe/dn_021d,p1361627486, z małymi zmianami w postaci przesunięcia komina w salonie maksymalnie do ściany łączącej z małym pokojem, wejście do pomieszczenia gospodarczego pod schodami (to w garażu zlikwidowane). Likwidacja balkonu na rzecz większego pokoju. Usytuowanie na działce wjazd i wejście od wschodu. Co o nim sądzicie? Pozwolenie już mamy, dom na ławicach wyznaczony na działce (czekamy na ekipę budowlaną). W tym roku mam zamiar postawić stan surowy otwarty przykryty dachówką ceramiczną. I moje pytanie może ktoś mi pomoże. 1. Cena za dachówkę ceramiczną roben titan glazura na ok. 300 m2 z wykończeniem i rynnami stalowymi wgranicach 28-29 tyś na 23%vat jest dobrą ceną czy przesadzoną? 2. Okna w oknoplaście na Warszawskiej na jaki rabat można liczyć?, w innych punktach troszkę się orientowałem i rabaty wachają się w granicach 40-45%. Od dnia dzisiejszego będę dość częstym gościem na forum więc postaram się na bieżąco relacjonować postępy na budowie. PS poszukuję sprawdzonego hydraulika, który zajmie się hydrauliką od początku do końca. Pomogę w sprawie ceny dachówki. Wiadomość poszła na PW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wilko 20.06.2014 13:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2014 witam wszystkich i pozdrawiam Wraz z żoną mamy zamiar postawić dom w/g tego projektu: http://archdesign.pl/projekty/domy_pietrowe/dn_021d,p1361627486, z małymi zmianami w postaci przesunięcia komina w salonie maksymalnie do ściany łączącej z małym pokojem, wejście do pomieszczenia gospodarczego pod schodami (to w garażu zlikwidowane). Likwidacja balkonu na rzecz większego pokoju. Usytuowanie na działce wjazd i wejście od wschodu. Co o nim sądzicie? Pozwolenie już mamy, dom na ławicach wyznaczony na działce (czekamy na ekipę budowlaną). W tym roku mam zamiar postawić stan surowy otwarty przykryty dachówką ceramiczną. I moje pytanie może ktoś mi pomoże. 1. Cena za dachówkę ceramiczną roben titan glazura na ok. 300 m2 z wykończeniem i rynnami stalowymi wgranicach 28-29 tyś na 23%vat jest dobrą ceną czy przesadzoną? 2. Okna w oknoplaście na Warszawskiej na jaki rabat można liczyć?, w innych punktach troszkę się orientowałem i rabaty wachają się w granicach 40-45%. Od dnia dzisiejszego będę dość częstym gościem na forum więc postaram się na bieżąco relacjonować postępy na budowie. PS poszukuję sprawdzonego hydraulika, który zajmie się hydrauliką od początku do końca. Witamy w Grupie Radomskiej. Widzę, że poważny projekt sobie wybraliście. Toż to nie dom tylko willa. Chyba jeszcze nikt z naszej grupy nie budował tak okazałego gmachu. Wieczorem postaram się odpowiedzieć na twoje pytania. Teraz z braku czasu napisze tylko krótko. Przy takim domu (willi) proponuję dachówkę dać Koramik lub jeszcze lepszą Creaton. Po prostu Roben to przy tamtych dwóch wyrób raczej dachówko-podobny. Naprawdę różnica jest spora w jakości. Creaton wyjdzie najdrożej ale wart swej ceny. Oczywiście wersja z pełną glazurą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boodzisz 20.06.2014 13:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2014 Witamy w Grupie Radomskiej. Widzę, że poważny projekt sobie wybraliście. Toż to nie dom tylko willa. Chyba jeszcze nikt z naszej grupy nie budował tak okazałego gmachu. Wieczorem postaram się odpowiedzieć na twoje pytania. Teraz z braku czasu napisze tylko krótko. Przy takim domu (willi) proponuję dachówkę dać Koramik lub jeszcze lepszą Creaton. Po prostu Roben to przy tamtych dwóch wyrób raczej dachówko-podobny. Naprawdę różnica jest spora w jakości. Creaton wyjdzie najdrożej ale wart swej ceny. Oczywiście wersja z pełną glazurą. Braas też byłby duzo lepszy ale już nie aktualne (zamówione) z tego co wiem. Niestety Roben zwlaszcza w "glazurze" to nie glazura. Ale z zawsze to dachówka, a przy takim dachu róznica cenowa z pozostałymi wymienionymi to byłaby przepaść dochodząca do 10tyś zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wilko 20.06.2014 14:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2014 Braas też byłby duzo lepszy ale już nie aktualne (zamówione) z tego co wiem. Niestety Roben zwlaszcza w "glazurze" to nie glazura. Ale z zawsze to dachówka, a przy takim dachu róznica cenowa z pozostałymi wymienionymi to byłaby przepaść dochodząca do 10tyś zł. Bodzisz ale Brass to chyba tylko cementowa? Chyba że robia teraz ceramiczną. Już od dawna nie jestem w temacie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boodzisz 20.06.2014 16:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2014 Bodzisz ale Brass to chyba tylko cementowa? Chyba że robia teraz ceramiczną. Już od dawna nie jestem w temacie. Kiedyś Braas robiło tylko beton, po jakimś czasie połączyło się ze swoją siostrzana firmą produkującą ceramikę Ruppceramika. Dziś produkty ceramiczne i betonowe są pod jedną wspólną marką Braas całkiem dobrej jakości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wilko 20.06.2014 17:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2014 Kiedyś Braas robiło tylko beton, po jakimś czasie połączyło się ze swoją siostrzana firmą produkującą ceramikę Ruppceramika. Dziś produkty ceramiczne i betonowe są pod jedną wspólną marką Braas całkiem dobrej jakości. OK. Nie wiedziałem tego. Z tego co pamiętam to Ruppceramika miała niezłe wyroby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dado01 20.06.2014 18:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2014 Wybór padł na Roben z uwagi na cenę związana z dniami otwartymi w tej firmie. I tak jak przedmówcy pisali cena różniąca się ok.10tys to dla mnie już kwota nie do przeskoczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wilko 20.06.2014 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2014 Wybór padł na Roben z uwagi na cenę związana z dniami otwartymi w tej firmie. I tak jak przedmówcy pisali cena różniąca się ok.10tys to dla mnie już kwota nie do przeskoczenia. A tak z ciekawości można zapytać po ile ci sprzedali za m2? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dado01 20.06.2014 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2014 A tak z ciekawości można zapytać po ile ci sprzedali za m2? Info poszło na pw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wilko 21.06.2014 08:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2014 Info poszło na pw Odpisałem Ci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dado01 22.06.2014 13:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2014 WitamPonowie swoje pytanie: czy macie może kogoś godnego polecenia do kompleksowego wykończenia wnętrza domu? Zapotrzebowanie na wiosnę przyszłego roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts