Desspero 23.08.2014 11:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2014 Jeśli chodzi o wykończenie (płytki , panele, gładzie itp) to planuje robić sam + przyjaciele ale do SSO nie mam żadnego doświadczenia w tej dziedzinie, dlatego waham sie czy nie zleci tego jakieś ekipie, wolałbym nie uczyc sie na swoim na pierwszy rzut poszedł ten projekt, http://www.domo.com.pl/projekt-rio# jakieś opinie?sugestie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wilko 24.08.2014 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2014 Jeśli chodzi o wykończenie (płytki , panele, gładzie itp) to planuje robić sam + przyjaciele ale do SSO nie mam żadnego doświadczenia w tej dziedzinie, dlatego waham sie czy nie zleci tego jakieś ekipie, wolałbym nie uczyc sie na swoim na pierwszy rzut poszedł ten projekt, http://www.domo.com.pl/projekt-rio# jakieś opinie?sugestie? Pomyśl czy chcecie mieć salon od strony wejścia.Zazwyczaj ludzie wybieraja w tym miejscu kuchnię. Wejście do kotłowni przez wiatrołap to kłopotliwe rozwiązanie chyba, że będzie piec na gaz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Desspero 24.08.2014 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2014 Dla "Pani inwestor" cały urok tego domu własnie w tym ze salon i taras od frontu o kotłowni juz myślałem, trzeba zrobić dodatkowe drzwi bo piec będzie na groszek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wilko 25.08.2014 04:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2014 Dla "Pani inwestor" cały urok tego domu własnie w tym ze salon i taras od frontu o kotłowni juz myślałem, trzeba zrobić dodatkowe drzwi bo piec będzie na groszek. Zapytaj nasze dziewczyny z Forum w sprawie tego umiejscowienia salonu co one o tym sądzą. Co do kotlowni na eko-groszek to muszisz przestawić piec o 90* jeśli chcesz mieć z podajnikiem. Za podajnikiem musi byc 1m wolnej przestrzeni na wyjęcie ślimaka. Do kotłowni musisz zrobic dobre drzwi i je zadaszyć. POza tym projekt dość prosty w budowie. NA strychu będzie niewiele miejsca ale pewnie liczyliście się z tym przy kopertowym dachu. Pochwała dla biura projektowego za trzy kominy. Dzieki temu macie dużo punktów wentylacyjnych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Desspero 25.08.2014 16:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2014 dzieki, o tym nie pomyślałema sądzisz, że piec o "standardowych " wymiarach da się tam wcisnąć, czy konieczne będzie przesuniecie komina? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wilko 25.08.2014 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2014 dzieki, o tym nie pomyślałem a sądzisz, że piec o "standardowych " wymiarach da się tam wcisnąć, czy konieczne będzie przesuniecie komina? Trzeba wstawić piec z podajnikiem 17 kW SAS, DEFRO lub Klimosz i wtedy się zobaczy. Gdzie chcesz przesuwac komin. Teraz stoi w najlepszym miejscu czyli w rogu i dzieki temu możesz kombinować z ustawieniem pieca. Przesunięcie komina to dość ryzykowna decyzja i trzeba to zrobic juz na etapie fundamentów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Desspero 26.08.2014 07:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2014 Przy takim ustawieniu komina jak obecnie, piec byłby ustawiony prawie po samej ścianiedlatego pomysł o jego lekkim przesunięciu(jakieś 50 cm ), byc możne błędny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wilko 26.08.2014 10:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2014 Przy takim ustawieniu komina jak obecnie, piec byłby ustawiony prawie po samej ścianie dlatego pomysł o jego lekkim przesunięciu(jakieś 50 cm ), byc możne błędny. TAk jak pisałem wcześniej trzeba wstawic z podajnikiem i pokombinowac na etapie adaptacji projektu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bizslawek 30.09.2014 11:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2014 Witam serdecznie i ja u mnie juz za tydzien strop takze, troszke spóźniłem przywitanie ale lepiej pozno niz wcale. Mój mały dziennik http://forum.muratordom.pl/showthread.php?230592-Naleśnik-Energo-Helena&p=6616821#post6616821 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wilko 03.10.2014 04:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2014 Witam serdecznie i ja u mnie juz za tydzien strop takze, troszke spóźniłem przywitanie ale lepiej pozno niz wcale. Mój mały dziennik http://forum.muratordom.pl/showthread.php?230592-Naleśnik-Energo-Helena&p=6616821#post6616821 Witamy nowego Forumowicza. Pozwoliłem sobie zerknąć w dziennik. Nie wiem czy dobrze zrozumiałem wpis w dzienniku ale czy zmniejszyłeś głębokość fundamentów z 90 na 70 cm? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bizslawek 05.10.2014 16:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2014 Nie wiem czy dobrze zrozumiałem wpis w dzienniku ale czy zmniejszyłeś głębokość fundamentów z 90 na 70 cm? Tak jest, bo jak pisałem woda wypływała i podmywała sciany, dlatego tez jest wiecej bloczków niz wczesniej założylismy. Do tego kiero kazał mi nawieźć ziemi na minimum 3-4 bloczki, aby sterfa przymarzania była zachowana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wilko 05.10.2014 21:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2014 Bardzo ryzykownie z tą głębokością . U nas było 1.3 m bo zimy bywają nawet poniżej -30 *C. Moim zdaniem te 4 bloczki ziemi to absolutne minimum. Trzeba było wykopać koparką głęboki dół nieopodal fundamentów aby tam się woda zbierała i powinno pomóc na zalewane wodą wykopy pod fundamenty.Jeszcze jedno czemu na wylewce murarze nie robili ci tzw. rolki czyli jednej warstwy bloczków lub jeszcze lepiej cegły a na to dopiero bloczki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bizslawek 06.10.2014 15:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2014 Teoretycznie nikt nie podejrzewał, ze na takiej głębokości bedzie woda. Teren jest piaskowy a woda nigdy nie stała ale jak to koparkowy powiedział, w tym roku to nie koapł fundamentów w których nie było wody. Co do tej 'rolki' to nie mam pojecia o co chodzi i po co ja sie stosuje, nie moge znaleźć w google. A kierownik tez nic nie mowił. Podpowiedz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wilko 07.10.2014 04:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2014 Teoretycznie nikt nie podejrzewał, ze na takiej głębokości bedzie woda. Teren jest piaskowy a woda nigdy nie stała ale jak to koparkowy powiedział, w tym roku to nie koapł fundamentów w których nie było wody. Co do tej 'rolki' to nie mam pojecia o co chodzi i po co ja sie stosuje, nie moge znaleźć w google. A kierownik tez nic nie mowił. Podpowiedz. To taka jedna warstwa bloczka lub cegły na wylewce. Na nią idzie gruba folia a później dopiero pierwsza warstwa bloczka. W linku poniżej są zdjęcia jak to wygląda. http://niedokonczony.blogspot.com/2012/03/tu-gdzie-dzisiaj-jest-sciernisko-cz2.html Zwróć też uwagę na zbrojenie pod oknami które jest konieczne aby ci ściana w rogach okien nie pękała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bizslawek 07.10.2014 15:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2014 Czyli to nie jakis karygodny bład? Wpływ na cokolwiek to ma? Zwróć też uwagę na zbrojenie pod oknami które jest konieczne aby ci ściana w rogach okien nie pękała. Ale tu chyba juz musztarda po obiedzie ;(. Sciany juz stoją i czekaja na strop Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ros77 08.10.2014 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2014 Witam, Mam pytanie odnośnie wykonania łazienek. Czy gdy umawiam się z wykonawcą na wykonanie łazienki wraz z białym montażem na gotowo,Czy w skład tego montażu wchodzi też montaż oświetlenia, halogenów, wklejenia luster i malowanie sufitów. Nie wiem po prostu czy ktoś nie chce mnie na ciągnąć. Proszę o poradę. Jeszcze jedno mam pytanie jaka jest średnia cena prostego ułożenia płytek o wym. 60*60 z fugą epoksydową?Proszę doradzie mi?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ros77 08.10.2014 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2014 Witam, Mam pytanie odnośnie wykonania łazienek. Czy gdy umawiam się z wykonawcą na wykonanie łazienki wraz z białym montażem na gotowo, Czy w skład tego montażu wchodzi też montaż oświetlenia, halogenów, wklejenia luster i malowanie sufitów. Nie wiem po prostu czy ktoś nie chce mnie na ciągnąć. Proszę o poradę. Jeszcze jedno mam pytanie jaka jest średnia cena prostego ułożenia płytek o wym. 60*60 z fugą epoksydową? Proszę doradzie mi?! Dodam, że płytki mają być układane na podłodze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Desspero 09.10.2014 16:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2014 Witam, Mam pytanie odnośnie wykonania łazienek. Czy gdy umawiam się z wykonawcą na wykonanie łazienki wraz z białym montażem na gotowo, Czy w skład tego montażu wchodzi też montaż oświetlenia, halogenów, wklejenia luster i malowanie sufitów. Nie wiem po prostu czy ktoś nie chce mnie na ciągnąć. Proszę o poradę. Jeszcze jedno mam pytanie jaka jest średnia cena prostego ułożenia płytek o wym. 60*60 z fugą epoksydową? Proszę doradzie mi?! biały montaż odnosi się do ceramiki sanitarnej i zajmuje się tym przeważnie hydraulik. Reszta płatne ekstra Chociaż wszystko to kwestia dogadania pomiędzy Tobą a "fachowcem" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ros77 09.10.2014 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2014 biały montaż odnosi się do ceramiki sanitarnej i zajmuje się tym przeważnie hydraulik. Reszta płatne ekstra Chociaż wszystko to kwestia dogadania pomiędzy Tobą a "fachowcem" witam, Dzięki za szybką odpowiedz. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dado01 11.10.2014 22:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2014 Witam wszystkichMa może ktoś namiar w Radomiu bądź w okolicy na kogoś kto pomoże w dobraniu systemu grzewczego ( piec , zasobnik, automatyka pogodowa, cyrkulacja itp) dodam, że chodzi o piec gazowy kondensacyjny z zamkniętą komorą spalania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts