Nani 13.10.2014 07:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2014 Witam wszystkich, Postanowiłam do Was dołączyć, co prawda u nas już SSO, nie obyło się bez nerwów, ale ten etap, który właśnie zakończyliśmy, to widać był pikuś w porównaniu do tego co przed nami. Mianowicie teraz stoimy na "rozdrożu" w temacie okien. Historia jest bardzo długa, więc streszczę może pokrutce na co w końcu się zdecydowaliśmy odnośnie oszklenia etc. Stanęło na 3 szybach, klamki z kluczykiem i wk1. Mamy oferty z 3 firm - drutex, który od razu został odrzucony, Oknoplast z Warszawskiej i okna od Kowalczyka. O Oknoplaście już widzę, że zostało napisane co nieco, widzę, że kilku forumowiczów ma okna z tej właśnie firmy, prosiłabym o informacje na temat ilości szyb, klamek, okuć i kształtu ram i ile lat użytkujecie te okna, jak one się sprawują? Drugie pytanie w temacie okiennym, to czy ktoś z Was ma bądź brał pod uwagę okna od Kowalczyka z Przytyka? Ogólnie ceny są porównywalne, parametry całego okna lepsze niż w oknoplaście, wizualnie te okna też bardziej do mnie przemawiają. No i drugi argument, to taki, że okna z tej firmy ma nasz kolega, użytkuje je od dwóch lat, są to 3 szyby - przede wszystkim ramy są w normalnym stanie tzn. nie wygięły się pod ciężarem 3 szyb, chodzi wszystko bez zarzutu. Czy możecie mi pomóc w tej kwestii? Będę wdzięczna za wszelką pomoc ew.sugestie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nani 14.10.2014 17:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2014 Ja nie mogę, ależ tu gwarno... :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bizslawek 14.10.2014 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2014 Drutex odrzucony, a kolega blisko 2 rok zamontowane w domku i jest zadwolony w tym duze okno tarasowe 2,8/2,3 i regulacji jeszcze nie potrzebowało. Ma dwuszybowe okna. Ile kupujacych tyle opini, musisz sam wybrac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nani 15.10.2014 08:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2014 Drutex odrzucony, a kolega blisko 2 rok zamontowane w domku i jest zadwolony w tym duze okno tarasowe 2,8/2,3 i regulacji jeszcze nie potrzebowało. Ma dwuszybowe okna. No właśnie, a tu tak każdy psy wiesza na tym drucie, design tego okna też mi najbardziej odpowiadał, jako kobieta patrzę na takie coś musisz sam wybrac P.S. Jestem kobietą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bizslawek 15.10.2014 18:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2014 Nani ktokolwiek by Ci doradził okna x,y,z to i tak wybierzesz wedle swojego mniemiania ;)Kobieto zostaw temat facetowi, niech sie głowi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nani 16.10.2014 09:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2014 Nani ktokolwiek by Ci doradził okna x,y,z to i tak wybierzesz wedle swojego mniemiania ;)Kobieto zostaw temat facetowi, niech sie głowi Mój facet niestety, ale nie ma czasu na wybieranie okien, on zarabia na nie pieniądze Ja mu podstawiam tylko gotowe oferty Ot taka jestem dobra żona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nani 19.10.2014 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2014 Puk, puk jest tam kto? Opinię o oknach z Przytyka potrzebuję, ma ktoś tak owe w swoim domku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wilko 21.10.2014 10:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2014 Puk, puk jest tam kto? Opinię o oknach z Przytyka potrzebuję, ma ktoś tak owe w swoim domku? Ktoś na naszym forum pisał jakieś niepochlebne opinie o tych oknach z Przytyka. Poszukaj pod hasłami Oknobud lub tym podobne. Osobiście doradzam Oknoplast i Drutex z czego ten drugi może być droższy ale trzeba porownac ceny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wilko 21.10.2014 10:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2014 TAkie coś znalazłem:http://forum.muratordom.pl/showthread.php?181333-Brama-segmentowa-Wi%C5%9Bniowski-problem-wypaczania-wykrzywiania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nani 21.10.2014 12:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2014 Ktoś na naszym forum pisał jakieś niepochlebne opinie o tych oknach z Przytyka. Poszukaj pod hasłami Oknobud lub tym podobne. Jeśli chodzi o ścisłość, to tam jest napisane raczej o bramach Wiśniowskiego i problemach z nimi związanych, a nie o samej firmie Oknobud. Osobiście doradzam Oknoplast i Drutex z czego ten drugi może być droższy ale trzeba porownac ceny. Drutex akurat jest najtańszy. Jeśli chodzi o Oknoplast, od ilu lat użytkujesz ich okna? Ile masz szyb? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wilko 21.10.2014 13:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2014 Wiem ale chodzilo mi o sam fakt podejscia do klienta.Ktos z Forum naszego kupował u nich okna ale zdaje sie tylko jedna osoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nani 22.10.2014 06:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2014 Ktos z Forum naszego kupował u nich okna ale zdaje sie tylko jedna osoba. Powiem tak, za wielu budujących z naszego regionu nie udziela się na tym forum, wielka szkoda, bo więcej użytkowników, to zawsze więcej informacji, doświadczeń. Wiem, że okna z Oknoplastu ma kilku kolegów mojego męża i są zadowoleni. Natomiast okna z Okno-budu użytkuje nasz dobry znajomy i również ich polecał jako firmę, jakość, itp. Problem gościa z wątku, do którego link mi podałeś leży po stronie producenta, fakt pośrednik czyli Okno-bud mógł szybciej zadzwonić po serwis fabryczny Wiśniowskiego i za to minus, ale z drugiej strony myślę, że każdy pośrednik ociąga się z wezwaniem takiego serwisu. Głównym argumentem "za" wobec firmy z Przytyka jest to, że są rodzimym producentem i mam wrażenie, że serwis producenta jest na miejscu, ale może to jest złudne myślenie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wilko 22.10.2014 10:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2014 Powiem tak, za wielu budujących z naszego regionu nie udziela się na tym forum, wielka szkoda, bo więcej użytkowników, to zawsze więcej informacji, doświadczeń. Wiem, że okna z Oknoplastu ma kilku kolegów mojego męża i są zadowoleni. Natomiast okna z Okno-budu użytkuje nasz dobry znajomy i również ich polecał jako firmę, jakość, itp. Problem gościa z wątku, do którego link mi podałeś leży po stronie producenta, fakt pośrednik czyli Okno-bud mógł szybciej zadzwonić po serwis fabryczny Wiśniowskiego i za to minus, ale z drugiej strony myślę, że każdy pośrednik ociąga się z wezwaniem takiego serwisu. Głównym argumentem "za" wobec firmy z Przytyka jest to, że są rodzimym producentem i mam wrażenie, że serwis producenta jest na miejscu, ale może to jest złudne myślenie? Wiesz Nani to, że niewielu Forumowiczów się udziela pewnie wynika z braku wolnego czasu. Kilka lat temu gdy my budowaliśmy bylo znacznie mniej opinii i ludzi na forach także teraz nie jest jeszcze tak źle. Skąd brałaś wycenę okien z Oknoplastu? Z Warszawskiej?Jest jeszcze salon na Waryńskiego. Jeśli na Warszawskiej to poproś pana Marcina o lepszą wyceną powołując się na mnie bądź na naszą Grupę Radomską. Generalnie w oknach jedną z najważniejszych elementów jest zastosowany profil stalowy (VEKA) bądź chba z kompozytu (M+S). http://poradnik.veka.pl/ Profili VEKA jest kilka a różnią się wytrzymałością. Trzeba się dokładniej zagłębić w temat na jakich profilach VEKA poszczególni producenci robią swoje okna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nani 22.10.2014 18:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2014 Wiesz Nani to, że niewielu Forumowiczów się udziela pewnie wynika z braku wolnego czasu. Kilka lat temu gdy my budowaliśmy bylo znacznie mniej opinii i ludzi na forach także teraz nie jest jeszcze tak źle. Skąd brałaś wycenę okien z Oknoplastu? Z Warszawskiej?Jest jeszcze salon na Waryńskiego. Jeśli na Warszawskiej to poproś pana Marcina o lepszą wyceną powołując się na mnie bądź na naszą Grupę Radomską. Generalnie w oknach jedną z najważniejszych elementów jest zastosowany profil stalowy (VEKA) bądź chba z kompozytu (M+S). http://poradnik.veka.pl/ Profili VEKA jest kilka a różnią się wytrzymałością. Trzeba się dokładniej zagłębić w temat na jakich profilach VEKA poszczególni producenci robią swoje okna. To wszystko już wiemy, naczytaliśmy się, naoglądaliśmy, pytaliśmy, szczerze, to już tematu okiennego mam dość. Wycenę na oknoplast braliśmy z warszawskiej, z warynskiego nie chcemy, bo słyszeliśmy negatywne opinie na temat właściciela i jego podejścia do sprawy. Piszesz o profilu veka, do tej pory jak to mówią najlepszy, a wyobraź sobie, że koledze męża okno na profilu veki wygięło się w pieknego banana i domknąć się nie chce, okna 2 letnie, użytkowane od roku. Co Ty na to? Okna kupowane w renomowanym salonie, dobrej firmy, za nie małe pieniądze. Szczęka mi opadła jak nam to opowiadał. Stąd stos moich pytań i dopytywań o konkretne firmy, bo tak naprawdę okna mieliśmy już wybrane, tylko delikatnie mówiąc ktoś wyprowadził nas z błędnego myślenia związanego z tym naszym wyborem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wilko 22.10.2014 21:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2014 To wszystko już wiemy, naczytaliśmy się, naoglądaliśmy, pytaliśmy, szczerze, to już tematu okiennego mam dość. Wycenę na oknoplast braliśmy z warszawskiej, z warynskiego nie chcemy, bo słyszeliśmy negatywne opinie na temat właściciela i jego podejścia do sprawy. Piszesz o profilu veka, do tej pory jak to mówią najlepszy, a wyobraź sobie, że koledze męża okno na profilu veki wygięło się w pieknego banana i domknąć się nie chce, okna 2 letnie, użytkowane od roku. Co Ty na to? Okna kupowane w renomowanym salonie, dobrej firmy, za nie małe pieniądze. Szczęka mi opadła jak nam to opowiadał. Stąd stos moich pytań i dopytywań o konkretne firmy, bo tak naprawdę okna mieliśmy już wybrane, tylko delikatnie mówiąc ktoś wyprowadził nas z błędnego myślenia związanego z tym naszym wyborem. Powiem ci, że my mamy okna z Oknoplastu już 4 lata i złego slowa nie mogę póki co powiedzieć. NA zestawy 3 szybowe bym uważał. JAk my wybieraliśmy okna to zestawy trzy szybowe już były ale sprzedawcy odradzali ze względu na stosowane zbyt slabe profile w ramach okien. Teraz może to już poprawili. Porozmawiaj z panem Marcinem na Warszawskiej w sprawie tej wyceny. Zazwyczaj wszyscy którzy u niego kupowaliśmy mieliśmy ceny niższe niż gdziekolwiek indziej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nani 23.10.2014 05:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2014 Powiem ci, że my mamy okna z Oknoplastu już 4 lata i złego slowa nie mogę póki co powiedzieć. NA zestawy 3 szybowe bym uważał. JAk my wybieraliśmy okna to zestawy trzy szybowe już były ale sprzedawcy odradzali ze względu na stosowane zbyt slabe profile w ramach okien. Teraz może to już poprawili. Porozmawiaj z panem Marcinem na Warszawskiej w sprawie tej wyceny. Zazwyczaj wszyscy którzy u niego kupowaliśmy mieliśmy ceny niższe niż gdziekolwiek indziej. Odbierz wiadomość na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ros77 25.10.2014 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2014 Witam, Mam pytanie- mam już zrobione podłogi, listwy podłogowe, łazienki, wstawione drzwi, oświetlenie na suficie, uzgodniłem z fachowcem cenę za malowanie, a tu nagle teraz jeszcze dolicza sobie jakieś metry za akrylowanie futryn drzwi-okien, oklejanie oświetlenia, itp.!Jak to jest z malowaniem ścian, sufitów w nowym domku, czy na cenę malowanie ścian, sufitów wchodzi akrylowanie futryn drzwi, listew podłogowych, oklejanie oświetlenia itp. czy trzeba fachowcowi oddzielnie zapłacić?Jak ktoś może nich mi doradzi:-) Jeszcze jedno jak to jest z tapetami na ścianach, czy tylko liczą sobie fachowcy za naklejanie czy jeszcze za coś chodzi mi o jakieś koszta ukryte przez fachowca o których mogę nie wiedzieć? Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arti2206 26.10.2014 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2014 witam. potrzebuje namiary na dobrego pomocnego architekta z radomia lub okolic. licze na wasza pomoc. z gory dziekuje. pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wilko 26.10.2014 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2014 Witam, Mam pytanie- mam już zrobione podłogi, listwy podłogowe, łazienki, wstawione drzwi, oświetlenie na suficie, uzgodniłem z fachowcem cenę za malowanie, a tu nagle teraz jeszcze dolicza sobie jakieś metry za akrylowanie futryn drzwi-okien, oklejanie oświetlenia, itp.! Jak to jest z malowaniem ścian, sufitów w nowym domku, czy na cenę malowanie ścian, sufitów wchodzi akrylowanie futryn drzwi, listew podłogowych, oklejanie oświetlenia itp. czy trzeba fachowcowi oddzielnie zapłacić? Jak ktoś może nich mi doradzi:-) Jeszcze jedno jak to jest z tapetami na ścianach, czy tylko liczą sobie fachowcy za naklejanie czy jeszcze za coś chodzi mi o jakieś koszta ukryte przez fachowca o których mogę nie wiedzieć? Pozdrawiam. Zależy czy cię poinformował o tym ale z tego co widzę to raczej nie. To akrylowanie możesz sobie zrobić sam. Co do oklejania oświetlenia to trzeba poodkręcać wszystkie przełączniki i oświetlenia aby wszędzie można było pomalować.To samo dotyczy listew podłogowych. My tapetowaliśmy sami i nie podejrzewam aby były jakieś dodatkowe koszty chyba żę akurat na tej ścianie masz jakieś gniazdka lub właczniki oświetlenia. W takim przypadku trzeba je pozdejmować. Jeśli masz podstawową wiedzę na temat elektryki to sobie poradzisz. Jeśli nie to napisze Ci jak to zrobic i nie trzeba będzie placić extra kasy za te dodatkowe prace. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ros77 26.10.2014 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2014 Zależy czy cię poinformował o tym ale z tego co widzę to raczej nie. To akrylowanie możesz sobie zrobić sam. Co do oklejania oświetlenia to trzeba poodkręcać wszystkie przełączniki i oświetlenia aby wszędzie można było pomalować.To samo dotyczy listew podłogowych. My tapetowaliśmy sami i nie podejrzewam aby były jakieś dodatkowe koszty chyba żę akurat na tej ścianie masz jakieś gniazdka lub właczniki oświetlenia. W takim przypadku trzeba je pozdejmować. Jeśli masz podstawową wiedzę na temat elektryki to sobie poradzisz. Jeśli nie to napisze Ci jak to zrobic i nie trzeba będzie placić extra kasy za te dodatkowe prace. Witam, Dzięki Wilko za odpowiedz, na ciebie zawsze można liczyć. Wracając do tematu to tak jak piszesz cena ustalona z fachowcem za malowanie a o akrylowaniu itp. ani słowa z jego ust. Tak miałem do tej pory cena ustalona za układanie płytek na ścianie w pomieszczeniu gospodarczym, czy garażu, a gdy się rozliczamy to fachowiec mówi mi, że dolicza sobie pieniądze za wycięcie dziury w płytce pod gniazda, przyłącza wody, akrylowanie, szlify itp. Listew podłogowych jeszcze nie montowaliśmy w pokojach tylko na korytarzach. Co do tapet Wilko tak jak piszesz mam gniazda i włączniki. Trzeba będzie zdjąć aby fachowiec sobie znowu nie doliczył dodatkowych pieniędzy. Elektryką dam sobie radę! Dzięki wielkie..... Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts