Desspero 08.03.2015 14:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2015 Przyłącze budowlane, jaka moc będzie wystarczająca 5-6 kW ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wilko 08.03.2015 14:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2015 Witam. Poniżej zdjęcia domu już z dachem i oknami [/img] [/img] Widzę, że prace posuwaja się w szybkim tempie. Oby tak dale. Powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wilko 08.03.2015 14:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2015 Witam ,chcę zlecić wykonanie tarasu z kostki z palisadami.Może ktoś poleci mi sprawdzoną ekipę,z góry dziękuję Ana jeśli ci np. Jadar zrobi projekt albo będziesz od nich brała kostke to oni ci poleca sprawdzone swoje ekipy do układania kostki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wilko 08.03.2015 14:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2015 Przyłącze budowlane, jaka moc będzie wystarczająca 5-6 kW ? Nie lepiej od razu zrobić na 15 kW i mieć spokój z papierami na przyszłość? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Desspero 08.03.2015 15:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2015 Nie lepiej od razu zrobić na 15 kW i mieć spokój z papierami na przyszłość? wniosek jest na budowlane i docelowe od razu, ale po co mam płacić za 15kW w taryfie budowlanej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dado01 09.03.2015 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2015 Przyłącze budowlane, jaka moc będzie wystarczająca 5-6 kW ? Witam u nas jest budowlane 7 kW, a docelowe 15 kW. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
makowa_panienka 12.03.2015 11:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2015 Potrzebuję kogoś od TYNKÓW wewnętrznych oraz WYLEWEK. Będę wdzięczna za podanie namiarów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EWBUD 12.03.2015 13:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2015 Wylewki: 889 391 929 Grzesiek.Będziesz zadowolona z jakości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
makowa_panienka 14.03.2015 16:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2015 Dziękuję za namiar Może ktoś jeszcze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wilko 15.03.2015 11:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2015 Dziękuję za namiar Może ktoś jeszcze? Makowa Panienko zadzwoń do pana Jarka: 601-701-297. Wielu forumowiczów korzystało z jego uslug i nie pamiętam żeby ktoś był niezadowolony. Ja oceniam ich jako jedną z najlepszych ekip, która u nie robiła. On ci poleci również namiar na gościa od piachu z ul. Starokrakowskiej p. Sławek: 602-326-154. Nie wiem jakie chcesz mieć tynki ale piach wez sobie również od niego. Towar pierwsza klasa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stefa222 15.03.2015 21:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2015 A ja z piachu z polecanego tu źródła nie jestem zdowolona niestety. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wilko 16.03.2015 11:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2015 A ja z piachu z polecanego tu źródła nie jestem zdowolona niestety. O to jesteś pierwszą niezadowolona osobą. A co było nie tak z tym piachem u Ciebie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stefa222 16.03.2015 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2015 O to jesteś pierwszą niezadowolona osobą. A co było nie tak z tym piachem u Ciebie? Piach braliśmy jakiś lepszy, ale jak powiedziałam potem dostaliśmy inne źródło piasek zwykły ładniejszy od tego ekstra no i cena też bardziej konkurencyjna. Do tynków też napewno weźmiemy piasek z tamtąd. Może stąd ta opinia że mogliśmy piasek porównać, inni może takiej możliwości nie mieli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Desspero 17.03.2015 12:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2015 Instalacja wod - kan Czy konieczna jest wywiewka ponad dachem czy wystarczy zawór napowietrzający ? Teoria mówi, że wystarczy a jak to jest w praktyce , korzysta ktoś z takiego rozwiązania ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wilko 17.03.2015 15:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2015 Piach braliśmy jakiś lepszy, ale jak powiedziałam potem dostaliśmy inne źródło piasek zwykły ładniejszy od tego ekstra no i cena też bardziej konkurencyjna. Do tynków też napewno weźmiemy piasek z tamtąd. Może stąd ta opinia że mogliśmy piasek porównać, inni może takiej możliwości nie mieli. Stefa zarówno na wylewki a tym bardziej na ściany powinien być piach przede wszystkim siany i płukany. Później dochodzi kwestia ostrości ziaren ale to już zależy od tynkarzy. Zwykły piach (z zanieczyszczeniami) to można dać na wypełnienie wewnątrz podmórówki. Z tego co ja pamiętam te kilka lat temu to zwykły piasek był po 12zł/T a ten na wylewki i tynki po 20-25 zł/T. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wilko 17.03.2015 15:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2015 Instalacja wod - kan Czy konieczna jest wywiewka ponad dachem czy wystarczy zawór napowietrzający ? Teoria mówi, że wystarczy a jak to jest w praktyce , korzysta ktoś z takiego rozwiązania ? My mamy osobny kanał napowietrzający. Wątpię czy sam zawór wystarczy. Wielkośc kanału przyjmuje się z tego co pamiętam obliczając ilośc przyłaczy kanalizacyjnych do rury głównej spustowej. Zazwyczaj wystarcza rura fi 63 lub 75 mm. Pamiętaj żeby tą rurę poprowadzić niezależnym kanałem w kominie i wyprowadzić ok. 1m powyżej innych kanałów wentylacyjnych, żeby nie zaciągalo do nich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stefa222 17.03.2015 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2015 Stefa zarówno na wylewki a tym bardziej na ściany powinien być piach przede wszystkim siany i płukany. Później dochodzi kwestia ostrości ziaren ale to już zależy od tynkarzy. Zwykły piach (z zanieczyszczeniami) to można dać na wypełnienie wewnątrz podmórówki. Z tego co ja pamiętam te kilka lat temu to zwykły piasek był po 12zł/T a ten na wylewki i tynki po 20-25 zł/T. Ja wiem jaka jest róznica w piachu na wylewki i do tynków ale skoro z lepszego piachu do podmurówki nie byłam zadowolona to nie będę ryzykować z piachem na tynk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
makowa_panienka 18.03.2015 11:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2015 Makowa Panienko zadzwoń do pana Jarka: 601-701-297. Wielu forumowiczów korzystało z jego uslug i nie pamiętam żeby ktoś był niezadowolony. Ja oceniam ich jako jedną z najlepszych ekip, która u nie robiła. On ci poleci również namiar na gościa od piachu z ul. Starokrakowskiej p. Sławek: 602-326-154. Nie wiem jakie chcesz mieć tynki ale piach wez sobie również od niego. Towar pierwsza klasa. Dziękuję Wilko! A ten pan Jarek to od czego jest - wylewek czy tynków? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wilko 18.03.2015 11:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2015 Dziękuję Wilko! A ten pan Jarek to od czego jest - wylewek czy tynków? Od wylewek. Od tynków niestety nie mam nikogo. A jak tam u was z budową? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wilko 18.03.2015 11:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2015 Ja wiem jaka jest róznica w piachu na wylewki i do tynków ale skoro z lepszego piachu do podmurówki nie byłam zadowolona to nie będę ryzykować z piachem na tynk. Co racja to racja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts