Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Radomska

Djack

Recommended Posts

• 3 weeks później...
  • Odpowiedzi 4,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

aktualne planuje wykonanie na wiosnę 2016, teraz robię rozeznanie :)

na CW tak mi wszyscy doradzają,

A robi się jeszcze gładź na gipsowych? Podobno one są już pod malowanie ?

Pomalować można wszystko :)

Robimy teraz u Klienta poprawki po kimś i tynki też miały być pod malowanie - tradycyjne z piaskiem...TRAGEDIA.

Gipsówka - jak chcesz mieć na 100 % to warto rzucić jedną warstwę gładzi, tzw. zerówkę.

Pomalować można wszystko :)

Robimy teraz u Klienta poprawki po kimś i tynki też miały być pod malowanie - tradycyjne z piaskiem...TRAGEDIA.

Gipsówka - jak chcesz mieć na 100 % to warto rzucić jedną warstwę gładzi, tzw. zerówkę.

Tego się najbardziej boje, najpierw "Będzie Pan zadowolony" a potem wszystko do poprawki i płacenie 2x za tą samą robotę.

• 3 weeks później...
Czesc,

moze poleci ktos sprawdzona ekipe od hydrauliki... dobrze zeby robili cos kiedys na rehau

Dzieki

A czy mógłbyś rozwinąć swoją myśl na temat "rehau", bo ja nie mam zielonego pojęcia czego ty oczekujesz i jakiej pomocy od nas chciałbyś otrzymać.

Doprecyzuj proszę o co Ci chodzi, może będę mógł Ci pomóc.

Pozdrawiam

A czemu kolega upiera się właśnie nad systemem REHAU?

Kolega juz ma rehau - mamy plyte fundamentowa - i chcemy reszte instalacji w tym systemie.

A czy mógłbyś rozwinąć swoją myśl na temat "rehau", bo ja nie mam zielonego pojęcia czego ty oczekujesz i jakiej pomocy od nas chciałbyś otrzymać.

Doprecyzuj proszę o co Ci chodzi, może będę mógł Ci pomóc.

Pozdrawiam

Jako ze czesc instalacji juz w tym systemie posiadamy to chcemy to kontynuowac.

Szukamy ekipy wod-kan, ktora w rehau cos juz robila, ale nie jest to koniecznosc - tyle ze jakies dodatkowe narzedzia chyba sa potrzebne.

Kolega juz ma rehau - mamy plyte fundamentowa - i chcemy reszte instalacji w tym systemie.

Na twoim miejscu zapytał bym w hurtowni BIMs PLUS Radom na ul. Tartacznej 16/18. Oni sprzedaja systemy REHAU i powinni polecić jakiegoś wykonawcę tego systemu. Zwykli hudraulicy raczej nie będą chcieli się podejmować. A co z fachowcem, który robił wam już wcześniej tą instalację?

• 1 month później...
witam, na wiosne startuje z budowa domku :) jak na ta chwile zmagam sie z papierami:) ekipe budowlana juz mam i teraz szukam godnego polecenia kierownika budowy, ktos poleci kogos konkretngo i oczywiscie za rozsadne pieniadze bo dzwonilam do jednego Pana to powiedzial mi za odbior kazdego etapu do stanu zamknietego 2500 wedlug mnie to troche duzo. czekam na odpowiedzi

witam, na wiosne startuje z budowa domku :) jak na ta chwile zmagam sie z papierami:) ekipe budowlana juz mam i teraz szukam godnego polecenia kierownika budowy, ktos poleci kogos konkretngo i oczywiscie za rozsadne pieniadze bo dzwonilam do jednego Pana to powiedzial mi za odbior kazdego etapu do stanu zamknietego 2500 wedlug mnie to troche duzo. czekam na odpowiedzi

Pan Marian: 694-553-307.

Gośc był u mnie kierownikiem. Szału nie ma ale cenowo powie ci dużo taniej.

Ile realnie trzeba liczyć za wykonanie gładzi (robocizna + materiał) ceny na "internetach" strasznie zróżnicowane ?

Ja robiłem ostatnio. Ceny za robociznę wahają się od 13 do 15 zł za m2. Robią zazwyczaj trzy warstwy, a niektóre ekipy także malują w tej cenie gruntem.

A materiał to już zależy od Ciebie. Nie liczyłem dokładnie u siebie ale wyszło mi max 3zł za m2.

Planuje na wiosnę zacząć stawiać dom. Wybraliśmy projekt "przy cyprysowej 19". Czy ktoś w okolicy buduje dom z tego projektu? I czy ktoś może mi polecić ekipę murarzy i kierownika budowy? Miłego weekendu

Beata trochę późno na szukanie ekipy na wiosnę tego roku.Co prawda teraz mało osób buduje nowe domy ale o ekipe wciąż jest chyba ciężko.Zwlaszcza o dobrą ekipę.Macie juz adaptacje projektu?Pytam ponieważ zastanowił bym się nad likwidacja tego balkonu nad wejściem.W to miejsce dałbym daszek aby nie mieć problemu z przeciekaniem sufitu.

Oj domów to się buduje cała masa wokół miasta. Rosną jak grzyby po deszczu. W większości też to budowy trwające 1-1,5 roku tzw. szybkie. Dzieje się i to bardzo dużo. Ja sporo jeżdżę po okolicy to widzę. W sklepach już są wydłużone terminy na niektóre produkty/usługi. Dobre ekipy mają zajęty już cały rok. Warto oswajać się też z myślą, że znajdzie się fachowca "dobrego i taniego". Jakość kosztuje i to coraz większe pieniądze.