nowekonto 28.02.2016 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2016 witam wszystkich.mam takie pytanie na przywitanie czy ma ktoś poleconego inspektora nadzoru budowlanego do odbioru mieszkania w bloku od dewelopera?lub podpowie gdzie takiego szukać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wilko 01.03.2016 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2016 witam wszystkich. mam takie pytanie na przywitanie czy ma ktoś poleconego inspektora nadzoru budowlanego do odbioru mieszkania w bloku od dewelopera? lub podpowie gdzie takiego szukać? Witamy kolejną/ego forumowicza. Możesz zadzwonić do kierownika, którego telefon podałem kilka postów wcześniej. Zapytaj i zobaczysz co ci powie. A tak z ciekawości to chcesz kwestionować wykonanie przez dewelopera mieszkania? Do tego jest ci potrzebny kierownik? Najlepiej sprawdza ci fachowcy którzy będą wykańczać ci mieszkanie. Oni wiedza najlepiej jak zostało wszystko wykonane. Tylko wez sobie dobrą ekipę do wykończeniówki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wilko 01.03.2016 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2016 Oj domów to się buduje cała masa wokół miasta. Rosną jak grzyby po deszczu. W większości też to budowy trwające 1-1,5 roku tzw. szybkie. Dzieje się i to bardzo dużo. Ja sporo jeżdżę po okolicy to widzę. W sklepach już są wydłużone terminy na niektóre produkty/usługi. Dobre ekipy mają zajęty już cały rok. Warto oswajać się też z myślą, że znajdzie się fachowca "dobrego i taniego". Jakość kosztuje i to coraz większe pieniądze. Mayland dawno Cię nie było na forum. Napisałem że mało się buduje bo kiedyś to wokół domy rosły jak na drożdżach a teraz to ledwo jeden się powoli buduje. Ty jesteś bardziej zorientowana bo jesteś bliżej tematu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nowekonto 01.03.2016 21:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2016 Witamy kolejną/ego forumowicza. Możesz zadzwonić do kierownika, którego telefon podałem kilka postów wcześniej. Zapytaj i zobaczysz co ci powie. A tak z ciekawości to chcesz kwestionować wykonanie przez dewelopera mieszkania? Do tego jest ci potrzebny kierownik? Najlepiej sprawdza ci fachowcy którzy będą wykańczać ci mieszkanie. Oni wiedza najlepiej jak zostało wszystko wykonane. Tylko wez sobie dobrą ekipę do wykończeniówki. Dzięki za odpowiedz. Po prostu nie znam się kompletnie na tych sprawach ,a i nie mam jeszcze wybranej ekipy i raczej nie będę mieć na odbiór dlatego szukam kogoś kto popatrzy co i jak jest zrobione. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Desspero 06.03.2016 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2016 Panele na podłogówkę, ktoś ma u siebie, jak to się sprawuje dużo gorzej od płytek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wilko 06.03.2016 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2016 Panele na podłogówkę, ktoś ma u siebie, jak to się sprawuje dużo gorzej od płytek? Panele są izolatorem ciepła więc po co będziesz grzał posadzkę skoro większość ciepła zostaje w podłodze? Poza tym w razie wypaczenia się paneli producent może ci nie uznać reklamacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Desspero 06.03.2016 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2016 Panele są izolatorem ciepła więc po co będziesz grzał posadzkę skoro większość ciepła zostaje w podłodze? Poza tym w razie wypaczenia się paneli producent może ci nie uznać reklamacji. Ze strony producenta: "Wszystkie kolekcje Classen można układać na podłodze z wodnym ogrzewaniem podłogowym" pytanie tylko czy zda to egzamin czy trzeba będzie sie w zimie dogrzewać ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wilko 07.03.2016 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2016 Ze strony producenta: "Wszystkie kolekcje Classen można układać na podłodze z wodnym ogrzewaniem podłogowym" pytanie tylko czy zda to egzamin czy trzeba będzie sie w zimie dogrzewać ? JAk to mówią wszystko jest dobrze dopóki jest dobrze. Poproś o warunki gwarancji na te panele. Z tego co slyszałem to przy ogrzewaniu podłogowym jest bardzo niewielka tolerancja temperatury podlogi, której nie można przekraczać bo panele się wypaczą. Jak udwodnisz później, że nie przekroczyłeś temperatury zalecanej przez producenta? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Desspero 07.03.2016 15:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2016 JAk to mówią wszystko jest dobrze dopóki jest dobrze. Poproś o warunki gwarancji na te panele. Z tego co slyszałem to przy ogrzewaniu podłogowym jest bardzo niewielka tolerancja temperatury podlogi, której nie można przekraczać bo panele się wypaczą. Jak udwodnisz później, że nie przekroczyłeś temperatury zalecanej przez producenta? Czyli żeby spać spokojnie ,trzeba będzie dołożyć parę złotych i kupić płytki drewnopodobne:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wilko 07.03.2016 16:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2016 Czyli żeby spać spokojnie ,trzeba będzie dołożyć parę złotych i kupić płytki drewnopodobne:) Dokładnie. TAk włąśnie jest u nas i jest spokój. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Djack 24.05.2016 14:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2016 Czesc,może poleci ktos dobra ekipe do tynkow CW, z agregatu. Mialem jedna ekipe, ale nie dala rady :/Dobrze by bylo zeby nie bali sie pracowac na gotowych wylewkach - i zostawili je w odpowiednim stanie - bo nie widze innej mozliwosci, niz zmiana kolejnosci prac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wilko 30.05.2016 05:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2016 Czesc, może poleci ktos dobra ekipe do tynkow CW, z agregatu. Mialem jedna ekipe, ale nie dala rady :/ Dobrze by bylo zeby nie bali sie pracowac na gotowych wylewkach - i zostawili je w odpowiednim stanie - bo nie widze innej mozliwosci, niz zmiana kolejnosci prac. Zapytaj Makowej Panienki. Ona ostatnio miała robione tynki zacierane drobnym piaskiem kwarcowym. Z tego co wiem nie była z nich do końca zadowolona ale może da ci jakieś jeszcze inne namiary. Ekipy maja problem z gotową wylewką? Wystarczy ją przykryć nawet folią aby nie zachlapać i po problemie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Desspero 31.05.2016 17:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2016 ile płaciliście średnio za położenie płytek? bo dziś pan "z polecenia" zastrzelił mnie swoją ofertą i nie wiem czy chce mnie naciąć czy świat już zwariował Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wilko 01.06.2016 06:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2016 ile płaciliście średnio za położenie płytek? bo dziś pan "z polecenia" zastrzelił mnie swoją ofertą i nie wiem czy chce mnie naciąć czy świat już zwariował Ile ci powiedzial fachowiec za położenie płytek i jakie to płytki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Desspero 01.06.2016 08:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2016 Ile ci powiedzial fachowiec za położenie płytek i jakie to płytki? najzwyklejsze płytki na ścianę i podłogi , żadnych "udziwnień" typy półeczki itp. jak przeliczyłem to wyszło prawie 65 zł za metr, niby fachowiec sprawdzony i z polecenia ale jak na Radomskie warunki to wydaje mi się że trochę za dużo sobie życzy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wilko 01.06.2016 11:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2016 najzwyklejsze płytki na ścianę i podłogi , żadnych "udziwnień" typy półeczki itp. jak przeliczyłem to wyszło prawie 65 zł za metr, niby fachowiec sprawdzony i z polecenia ale jak na Radomskie warunki to wydaje mi się że trochę za dużo sobie życzy. Ceny się kształtowały kilka lat temu między 40 a 50 zł/m2. Wiecej się płacilo za duży format płytek 60x60. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Desspero 01.06.2016 13:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2016 Ceny się kształtowały kilka lat temu między 40 a 50 zł/m2. Wiecej się płacilo za duży format płytek 60x60. czyli cena widze w miare realna, ale jakoś mnie to nie cieszy ;/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wilko 03.06.2016 05:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2016 czyli cena widze w miare realna, ale jakoś mnie to nie cieszy ;/ Ważne jest żebyś za tą cenę miał ładnie i równo położone te płytki. Pamiętaj, że nawet drogie płytki mogą być krzywe i odbiegające wymiarami od siebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcel7755 14.09.2016 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2016 Wszystkim posiadaczom okien z firmy Oknoplast kraków doradzam dogłębne sprawdzenie uszczelek gumowych w swoich oknach, problem dotyczy tych kolorowych, gdyż firma produkująca dla nich przez cztery lata dostarczała im wadliwy produkt i naprawdę jest z nimi bardzo niedobrze. Parcieją, odkształcają się, deformują tracą kolor oraz wszystkie właściwości izolacyję. U mnie naszczęście jest już po wymianie, termin oczekiwania na przyjazd ekipy z firmy SAVA to około 4 tygodni, zaś gwarancja na okna to 7 lat. Warto zadbać o to! Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wilko 16.09.2016 06:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2016 Wszystkim posiadaczom okien z firmy Oknoplast kraków doradzam dogłębne sprawdzenie uszczelek gumowych w swoich oknach, problem dotyczy tych kolorowych, gdyż firma produkująca dla nich przez cztery lata dostarczała im wadliwy produkt i naprawdę jest z nimi bardzo niedobrze. Parcieją, odkształcają się, deformują tracą kolor oraz wszystkie właściwości izolacyję. U mnie naszczęście jest już po wymianie, termin oczekiwania na przyjazd ekipy z firmy SAVA to około 4 tygodni, zaś gwarancja na okna to 7 lat. Warto zadbać o to! Pozdrawiam Dzięki Marcel za info. Musze sprawdzić swoje. Gdzie to można zgłaszać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts