mayland 20.04.2007 09:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2007 Cóż, widać na Mokrej dyskryminują kobiety Bloczki dziś nie dojechały Jutro też ich nie będzie Zadzwoniłam więc do kierownika bo pan od zamówień nie wiedział kiedy będą Mam obiecane na poniedziałek Opisuje tę sytuację bo to juz pariodia. Oczywiście, ze tam mają najtaniej. Zgadzam się. Ale gdy ekipa czeka na materiał na budowie to zdobywamy materiał po kazdej cenie by mieli z czego robić. Co do zamówień stropów to faktycznie i ja byłam po prawej stronie. Zostawiłam projekt i dostałam wycenę następnego dnia rano. Cóż z tego że było najtaniej skoro termin realizacji dawali mi na koniec maja? A jeśli dołożę do tego "słowność" i terminowość zamówienia jakie mam obecnie z bloczkami to strach płacić im z góry tyle tysięcy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 20.04.2007 11:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2007 Podobno na Mokrej mieli awarię maszyn .. Patrząc na ilości betonu, które opuszczają tę wytwórnię w drodze na E7 - to jestem w stanie w to uwierzyć. I bać się o obniżenie jakości przy okazji - również ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 20.04.2007 11:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2007 Mi też mówili o awarii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
celtorek 20.04.2007 18:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2007 Płyty karton gips zwykłe 1,2x2,6 gdzie moża kupić tanio w Radomiu??Ogólnie jest cena ok 23zł/szt-Węglobud, 24zł/szt Kadex, Lubelska 43-22,90zl/szt. Szukam tańszych. W jakimś sklepie int w Wawie widziałam po ok 20zł/szt, więc cena zdecydowanie lepsza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
celtorek 20.04.2007 18:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2007 Tak jak Mayland pojechałem dzis do wytwórni na Mokrą żeby zamówić strop. Jak rano dzwoniłem pan powiedział żeby przyjechać z projektem, to on policzy ile potrzeba materiału. Pojechałem i chyba trafiłem na innego pana, bo zaczął coś kręcić że nie ma jak mi policzyc i to projektant/kierownik liczy a jak chcę to on mi to może zrobić, ale za 500 zł !! Czy macie w swoich policzone ile czego? Ja miałem indywidualny. Czy to tak trudno jest policzyć czy po prostu ta firma ma klientów gdzieś? Pan na Mokrej miał BUM budowlany w głowę za 500zł, bo nie widzę innego wytłumaczenia. Mi pan policzył na Mokrej ile czego- ok 10 minut. Pan starszy siedzi w pokoju po prawej str. Przywieźli punktualnie. Teraz wozą beton na 7 i to dużo. Droga z Radomia na Kielce i ok ~10 km tam podobno liczą bez problemu. Wiem od sąsiada. Ok miesiąc temu na Mokrej było tanio. Teraz nie wiem. Miałeś szczęście - ja trafiłem na pana co siedział na wprost . Z tego co mi się udało dowiedzieć to teraz mają strop za ok. 52 zł/m2. Miałaś Pan na wprost zajmuje się sprzedażą nadproży. Ja też pierwonie do niego trafiłam.....i też nie polecam. Kiedy robisz strop?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 20.04.2007 18:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2007 Za tydzień wylewam fundamenty. Strop przy dobrej pogodzie w drugiej połowie maja. Dziś jeździłam za drewnem na więźbę. Koło Skaryszewa 650zł/m3 krokwi. Sporo W niedzielę lub jutro jeszcze jeden tartak mnie czeka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maximus. 20.04.2007 18:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2007 Witajcie wszyscy. Ja z żoną buduję w Latchorzewie to taka wieś pod W-wą. U nas z materiałami tragedia, np. dach trzeba zamawiać 4 miesiące wcześniej - to jest poprostu jakaś paranoja. Gdyby ktoś z was dysponował telefonem do składu to byłbym bardzo wdzięczny. Będziemy kryli z dachówki cementowej Euronitu lub Ruben. Piszę w grupie Radomskiej bo sam pochodzę z Radomia. Pozdrawiam wszystkich i z góry dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 20.04.2007 18:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2007 Ale do jakiego składu? Chcesz kupić drewno czy pokrycie? Co Cię konkretnie interesuje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
celtorek 20.04.2007 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2007 Za tydzień wylewam fundamenty. Strop przy dobrej pogodzie w drugiej połowie maja. Dziś jeździłam za drewnem na więźbę. Koło Skaryszewa 650zł/m3 krokwi. Sporo W niedzielę lub jutro jeszcze jeden tartak mnie czeka Ja kupowałam więżbę po ok 550 zł ~1,5 miesiaca temu Nie pamiętam adresu do tartaku ...ale na końcu świata, tzn jakis Makowiec Stary. Jeśli potrzebujesz to zacznę poszukiwania wizytówki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 20.04.2007 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2007 A nie Dzierzkówek Nowy? Bo tam właśnie byłam Spróbuję na Zadobrzu. Tam mam blisko i nikt mi nie będzie marudził, że daleko, ze transport itp... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rkl3 20.04.2007 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2007 Tak jak Mayland pojechałem dzis do wytwórni na Mokrą żeby zamówić strop. Jak rano dzwoniłem pan powiedział żeby przyjechać z projektem, to on policzy ile potrzeba materiału. Pojechałem i chyba trafiłem na innego pana, bo zaczął coś kręcić że nie ma jak mi policzyc i to projektant/kierownik liczy a jak chcę to on mi to może zrobić, ale za 500 zł !! Czy macie w swoich policzone ile czego? Ja miałem indywidualny. Czy to tak trudno jest policzyć czy po prostu ta firma ma klientów gdzieś? Pan na Mokrej miał BUM budowlany w głowę za 500zł, bo nie widzę innego wytłumaczenia. Mi pan policzył na Mokrej ile czego- ok 10 minut. Pan starszy siedzi w pokoju po prawej str. Przywieźli punktualnie. Teraz wozą beton na 7 i to dużo. Droga z Radomia na Kielce i ok ~10 km tam podobno liczą bez problemu. Wiem od sąsiada. Ok miesiąc temu na Mokrej było tanio. Teraz nie wiem. Miałeś szczęście - ja trafiłem na pana co siedział na wprost . Z tego co mi się udało dowiedzieć to teraz mają strop za ok. 52 zł/m2. Miałaś Pan na wprost zajmuje się sprzedażą nadproży. Ja też pierwonie do niego trafiłam.....i też nie polecam. Kiedy robisz strop?? ups, sorki . Nie wiem jeszcze kiedy, na razie mam fundanenty i od maja robimy ściany. Chociaz podobno lepiej zamawiać strop jak już ma się go na co położyć, mogą wyjść różnice w dłiugościach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 21.04.2007 07:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2007 Biorąc pod uwagę, że na strop czeka się teraz miesiąc to... nie jest to do końca idealne rozwiązanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maximus. 22.04.2007 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2007 Ale do jakiego składu? Chcesz kupić drewno czy pokrycie? Co Cię konkretnie interesuje? Witaj Oczywiście chodziło mi o pokrycie, materiał na więźbe już mam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 23.04.2007 14:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2007 Mój dekarz powiedział, że jest mu obojętne jaką blachodachówkę kupię. Ma być tylko szwedzka i robiona w fabrykac Ssab Bo te są jego zdaneim najlepsze Więc rozważam Plannje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
panda 23.04.2007 18:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2007 Witajcie wszyscy. Ja z żoną buduję w Latchorzewie to taka wieś pod W-wą. U nas z materiałami tragedia, np. dach trzeba zamawiać 4 miesiące wcześniej - to jest poprostu jakaś paranoja. Gdyby ktoś z was dysponował telefonem do składu to byłbym bardzo wdzięczny. Będziemy kryli z dachówki cementowej Euronitu lub Ruben. Piszę w grupie Radomskiej bo sam pochodzę z Radomia. Spróbuj tutaj http://www.zakladstolarski.com.pl/kontakt.htm, w Dąbrowie Kozłowskiej niedaleko Rajca. Sam od nich brałem i jestem zadowolony - cieśla też Czekałem około 2 tygodni, no ale na mój letniaczek to poszło tego sporo. Warszawiacy też tam kupują Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
panda 23.04.2007 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2007 panda... wybraliśmy widzę podobne projekty domów Albo tego samego architekta , bo mój to indywidualny. W realu to stoi w Rożkach, gm. Kowala. Też masz taki duży? Bo moja Pani ciągle mi wypomina, że na starość będziemy się po tej chałupie godzinami szukać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 23.04.2007 18:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2007 Hmm mój możesz zobaczyc w moim dzienniku. Powierzchni użytkowej ok 200m2. Dla mnie to jest akurat. Wybierałam świadomie Ja mam typówkę nie indywidualny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
panda 23.04.2007 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2007 panda... wybraliśmy widzę podobne projekty domów Albo tego samego architekta , bo mój to indywidualny. No tak, nie popatrzyłem do Twojego Dziennika. Ale faktycznie podobne Nam cieśla odradził tę ozdobną poziomą belkę nad balkonem zadając konkretne pytanie - kto będzie ptasie kupy sprzątał? I faktycznie cieśle biją więźbę a ptaszyska już wykorzystują ją jako kibelek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 23.04.2007 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2007 Ja też wprowadziłam kilka zmian. Belki pewnie nie będzie. Zlikwidowałam też 2 lukarny. Taka tam kosmetyka Co do ganiania się po dużym domu to... i w malutkim mieszkanku można żyć cąłe lata z jak się okazuje obcą nam osobą... Przestrzeń nie jest wyznacznikiem szczęścia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 23.04.2007 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2007 Panda a może zdradzisz gdzie budujesz i na jakim jesteś etapie? Bo ja to dopiero w ziemi siedzę Buduje się w okolicy zalewu w Siczkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts