NIEWIELKI II 18.07.2007 06:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2007 Witam poszukuje opinii dot. blachodachowek (producentow) i namiaru na jakiegos sprawdzonego radomskiego dystrybutora. Tak sobie umyslilem ze zakupie blache w tym sezonie a poloze na wiosne przynajmniej nie bede patrzyl na to szalenstwo cenowe na poczatku sezonu ... A jeszcze 2 tygodnie urlop i wreszcie rusze z fundamentami juz nie moge sie doczekac pozdrawiam MW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 18.07.2007 07:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2007 Ja zamówiłam na ul. Kieleckiej w Termodachu ale zawalili mi termin dostawy Co do ceny to zalezy co chcesz. Moja blacha nie jest tania bo kosztuje ok 40zł/m2. Ale możesz kupić już od 25zł/m2. Ja sie uparłam i na dany wzór i na kolor więc cena mnie nie odstraszyła Będzie Aria z Budmatu. Siostra kupuje inną na ul. Warszawskiej. Cenowo ok. Mają dostarczyc w 2 tyg blachę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NIEWIELKI II 18.07.2007 08:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2007 Dzieki tez zastanawiam sie nad przedzialem cenowym 30-40 zl chodzi mi po glowie plannja podobno jest oki tak z ciekawosci ile Ci dali gwarancji, jaki kolorek wybralas ? zastanawialem sie jeszcze nad dachowka cementowa ale podobno wychodzi drozej przez obrobki (gasiory itp) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 18.07.2007 08:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2007 Gwarancja na powłokę 10 lat bo niestety ta z 15letnią gwarancją była tylko w połysku a mi to nie leżało. Wybrałam czarną, matową. Do tego czarne rynny metalowe Lindab i antracytowe okna dachowe Fakro. Folia jakaś amerykańska, średni przedział cenowy Plannja jest robiona w tych samych fabrykach SAAB co i Budmat. Też myslałam o Plannji ale bardziej podoba mi sie przetłoczenie tej Arii. Jest wyższy profil, bardziej podobny do dachówki. Metr2 dachówki jest tańszy niz blacha (już od 22zł/m2), ale wykończeniówka wyrównuje tę różnicę. Poza tym, na dachówkę trzeba długo czekać bo są zapisy. W Termodachu zapisywali już na 2008rok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 18.07.2007 08:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2007 Tak wyglada Aria http://www.budmat.pl/gfx/ariaa.jpg Bardzo przypomina dachówkę. Jest dostępna w 2 powłokach: -matowa-gwarancja 10lat -połysk- gwarancja 15lat. Tak przynajmniej było z czarnym kolorem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kolakao 18.07.2007 10:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2007 rzeczywiscie z tym oczekiwaniem na dachowke tak moze byc - ja cementowa zamawialam w maju i przywiezli mi teraz - ale na dach ok 400m2 zaplacialam 21tys z rynnami i wszystkim co mi jest potzrebne - dach jest bardzo prosty wiec nie mam duzo dodatkow wykonzceniowych wiec cena wydaje mi sie ok- ale ostatnio znajomy powiedzila ze robil dach z blachy to z powodu odpadow musial dokupic blachy za 7tys - ale mial dach z wieloma zalamaniami!! szwagier z kolei tez ma dach z blachy - i jak mu facet zaspiewal ile chce za obrobki i polozenie to stwierdzil ze sam bedzie chyba kladl pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NIEWIELKI II 18.07.2007 11:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2007 Masz racje kolakao minus blachy to odpady szczegolnie przy naszym dachu http://projekty.muratordom.pl/projekt?IdProjektu=388&IdKolekcji= piateczek biore wolny takze pojezdze po firmach z projektem i popytam o ceny mam nadzieje ze cos sie wybierze PS maylandladna ta Twoja dachowka faktycznie ma wyzsze tloczenia od plannji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 18.07.2007 11:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2007 Dziękuję Niewielki II. Podpowiem, że Aria w kolorze brązowym wyglada na bordo. Tego nie widać na próbkach ale w rzeczywistości ten ich brąz wpada w bordo. Widziałam już taki dach i stąd te spostrzeżenia. Dlatego wybrałam czarny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NIEWIELKI II 18.07.2007 12:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2007 kurcze czytam forum "wymiana doswiadczen" i wiekszosc wpisow jest za dachowka chocby cementowa a nie za blacha eee im wiecej czytam tym robie sie coraz bardziej zdezorientowany ale cos czuje ze wycena dachu szybko sciagnie mnie na ziemie i penie skonczy sie na dobrej blachodachowce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 18.07.2007 12:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2007 Bo dachówka jest coooool Ja wybrałam blachę bo miało być szybciej I pewnie trochę taniej ale przy takiej ilości dachu każda będzie droga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kolakao 18.07.2007 15:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2007 ja jak czytam wymiane.... to sie robie ogolnie zielona - myslalam ze jak poczytam to wyprostuje mi to w jakis sposob wybor pieca na ekogroszek i co nic juz nie wiem - wiec jezeli chodzi o pokrycie dachu zbierz wszystkie za i przeciw - istotne dla ciebie i podejmij diecezje - chociaz ja nie potrfaie takiej podjac jezeli chodzi o piec pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kate74 18.07.2007 18:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2007 my wybór pieca mamy już za sobą , teraz walczymy z projektem ułożenia kostki brukowej ..i szczerze mówiąc nie mogę sie zdecydowac na kolor ......bo rodzaj juz wybrałam ma być to nostalit z jadaru... Jaak sie uporany z projektę bede potrzebowała waszej pomocy dot.Poszukiwania dobrego wykonawcy.pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kolakao 18.07.2007 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2007 a jaki piec macie ?? jezeli mozna wiedziec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 19.07.2007 05:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2007 Ja szukam dobrego pieca olejowego. Moze byc DeDietrich. Taki ok 25kW i 130 litrów zasobnik. Zbiornik na olej już kupiłam na Allegro Do tego kominek ale bez bajerów. Tak żeby się dogrzać jak zabraknie prundu Co do "wymiany" to wiele tam cennych informacji. Jednak zamiast ukierunkowywać dłuższa lektura wprowadza zamęt. Warto mieć dystans i jednak wspierać się informacjami od znajomych, rodziny itp, tych którzy przez to juz przeszli, użytkują i maja doświadczenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 19.07.2007 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2007 Zostało nam po budowie ok 150szt pustaków stropowych Teriva na 2 paletach. Jeśli ktoś jest zainteresowany to kontakt na maila proszę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kate74 19.07.2007 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2007 a jaki piec macie ?? jezeli mozna wiedziec my mamy piec z Zębca nie zawiódł nas juz przez trzy sezony i jest ok zero awarii.TEraz właśnie rozgladam sie za eko -groszkiem ...ale kurcze ciężka sprawa.. bo mają po składach ale wegiel płukany ...a to nie to samo...bardzo duzo zalezy od rodzaju eko-groszku juz nabralismy w tej dziedzinie doświadczenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kolakao 19.07.2007 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2007 kurcze juz sama nie wiem z tym zebcem - juz drugi monter nie polecal mi tego pieca, wy z kolei mowicie ze jest ok, dzisija zaproponowali nam SAS-a; a jezeli chodzi o jakosc eko... to rzeczywsicie musi byc bardzo dobry - ponoc najlepiej brac workowany jest drozszy ale prawdopodobnie ok!!! nie wiem jeszcze nie mialam okazji sie przekonac ; co do eko.... moj maly zonek powiedzial ze bedzie go rafkowal po prostu i wtedy nie powinny sie znalezc wieksze kawalki - zobaczymy!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kate74 20.07.2007 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2007 co do zębca to powiem więcej w zeszłą zimę kupili sobie taki piec moi rodzice do starego budynku lata 80 i są poprostu zachwyceni my mamy starszy technologicznie ten piec.Ich posiada już możliwość sterowania pogodowego za pomocą czujników itp.My sie zastanawialiśmy nad Piecem Sas-a ale mój skład sędziowski czyli mąż i tata zgodnie stwierdzili ze jakość wykonania jest stanowczo lepsza w Zębcu, dostęp do cześci itp.Jedna zasada jest przy zakupie eko groszka trzeba kupić od razu całą partię na zimę ...bo inaczej należy kalibrować piec od nowapozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agiles1978 22.07.2007 07:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2007 Czy wiecie jak zrobić renowację kostki brukowej????? Jakich środków urzyć do wyczyszczenia po plamach z betonu i kleju, oraz czym konserwować kostkę, najlepiej jakimś barwiącym srodkiem. proszę o podpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
panda 01.08.2007 01:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2007 Czy wiecie jak zrobić renowację kostki brukowej????? Jakich środków urzyć do wyczyszczenia po plamach z betonu i kleju Nie ma czegoś takiego. Albo wymienić albo kątówką zeszlifować. Wyjście trzecie - przyzwyczaić się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts