mayland 04.12.2007 06:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2007 Zes jak dla mnie to obie są rewelacyjne. Tyle juz wydałam, ze takie kwoty wydaja sie być dla mnie.... atrakcyjne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zes 04.12.2007 12:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2007 Zes jak dla mnie to obie są rewelacyjne. Tyle juz wydałam, ze takie kwoty wydaja sie być dla mnie.... atrakcyjne. Dzięki Mayland ciekawe kto jeszcze budował przez FIRMĘ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NIEWIELKI II 05.12.2007 07:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2007 Wrócę jeszcze do tych przyłaczy. W Radomiu jeżeli korzysta sie z dofinansowania miasta nie ma się wpływu na ekipe wykonującą przyłacze wodno-kanal a co do pradu to ZEORK też ma swoje ekipy dlatego pisałem że papierki zajmują w tym wszystkim najwięcej czasu i nie widzę potrzeby rozmowy z ekipami które wykonuje przyłacze, bo nie ja tu jestem zleceniodawcą tylko ZEORK lub UM (to do postu mayland) przyznam się że nie wiem jak to jest poza Radomiem.ZES Co do firmy to ja osobno brałem ludzi do murów osobno do więźby i osobno do pokrycia dachowego i nie żałuję pomimo tego że murarzy musiałem pilnować bo trochę przeginali z piwkiem ....Ale nie żałuję mieszkanko stoi i czeka na wiosnę .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 05.12.2007 08:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2007 W takim razie w innych gminach idize znacznie szybciej i łatwiej załatwić sprawę zaczynając od końca tj. od szeregowego pracownika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NIEWIELKI II 05.12.2007 08:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2007 To fart Ja z prądem uganiam się od sierpnia br. i zgodnie z umową zostało im jeszcze 3 tyg na wykonanie przyłacza. A co do wody i kanalizacji to po prostu zaczynam tonąć w papierkach Szczęśliwi Ci którzy moga te sprawy załatwić szybciej Popzdrawiam Michał W Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 05.12.2007 08:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2007 Wodę załatwiałam w 2 dni. Jednego zgłosiłam i podpisałam umowę a drugiego podłaczyli Na działce miałam juz przyłacze wody ale przyszli i zrobili mi drugie z wodociagu (biegnie przez działkę) do nowego domu (było bliżej niż ciagnać od istniejacego przyłącza na działce). Energetyka - miałam przyłącze. Przepisałam umowę. Gdy elektryk przeniósł mi licznik, zrobił pomiary i projekt to na drugi dzięń po zgłoszeniu przeze mnie chęci odbioru przyszli i zaplombowali. Siostra obok robiła całe przyłacze od A do Z (nieuzbrojona działka) i załatwiała razem ze mną. Też robili to praktycznie od ręki. Jak widać nie było problemów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NIEWIELKI II 05.12.2007 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2007 Tak sie tylko zapytam ? W ZEORKU w Radomiu ?? A już wiem pewnie miałaś prąd już na działce i robiłaś tylko przyłacze do domu ? Kurde ja musiałem rozbudowywać sieć elektryczną co wiązało się pozwoleniem na budowę projektem itd ... choc prąd jest dwie działki dalej po drugiej stronie ulicy Na szczęście sąsiad pożyczył trochę prądu na czas budowy Tak na marginesie robił ktoś z was tynki cementowe z agregatu ? ciekawi mnie cena za m kw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 05.12.2007 10:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2007 Gmina Pionki. Ja owszem miałam przyłacze ale siostra ciągneła od słupa bo nie miała żadnego przyłącza z mediami. Tak samo załatwiałyśmy, nic dłuzej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NIEWIELKI II 05.12.2007 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2007 Szczęśliwi ci którzy nie załatwiają tych spraw w radomiu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 05.12.2007 10:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2007 Masz racje, to wielki plus! Wszelkie sprawy załatwiam tam od ręki. Notariusz, gmina, sąd (księgi wieczyste) praktycznei jadę i wracam z papierkiem w dłoni Ostatnio w jeden dzień załatwiłam zmiane wpisu do ksiegi wieczystej. Zmiana dotyczyła zmiany nazwy miejscowości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boodzisz 09.12.2007 16:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2007 Witam..Mam pytanko. Czy jestem w stanie wykonczyc dom w stanie surowym za około 80-100tys. zl Jest to dom pietrowy zbudowany kilkanascie lat temu z bialego pustaka , na dachu papa (dach jednospadowy "prawie płaski) strop betonowy.powierzchnia okolo 130- 150m2 Co potrzeba do wykonczenia takiego domu??ja sobie to juz pomalu obmyslilem i teraz chce skonfrontowac czy mam racje:1. CO komplet + robocizna2. Kanalizacja inst. + robocizna3.Woda instalacja + robocizna4. Prad inst + robocizna5. Sciany wewnatrz (otynkowanie?) + robocizna6. Podlogi (najtanszym kosztem - panele) kuchnia i lazienka oczywiscie plytki7. Okna z 8szt. + balkonowe (plastiki) + drzwi wejsciowe i wewnetrzne8. "Małe" przeróbki dla wlasnego uzytku typu: zamurowac tu scianke a tam wybic, "to" okno zamurowac a tu wybic, "tych drzwi nie bedzie ale bedą tam. itp. W sumie nie byloby duzo tych przerobek ale kilka napewno. zaraz ktos zada pytanie ze jedni wydadza na to 100tys a inni 300tys.tak ale ja staralbym sie robic to kosztem tanszym. Poza tym najwazniejsze dla mnie byloby poprostu zamieszkac. czyli musze miec cieplo w zimie (CO) prad, woda, szambo "lub" kanalizacja. Wukonczone 1 duze pomieszczenie lazienka i kuchnia. Aha wyglada to tak ze na dole bylbu salon z kuchnia i pomieszczeniem CO, a na gorze dwa pokoje i lazienka 10m2. czy jestem w stanie do stanu "zamieszkania" wydac 80-100tys??Poem jakos sobie reszte wykanczac??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 09.12.2007 17:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2007 Jesteś. Myślę, że dasz radę przy wkładzie pracy własnej i materiałach niekoniecznie z górnej półki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gsylwek 09.12.2007 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2007 popieram Mayland-dasz radę jeśli nie ulegniesz "budowlanemu szaleństwu" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 09.12.2007 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2007 Wiem ile wydałam przy swojej budowie a buduje wieszy dom. Ale też wiem że mogłam wydać mniej. Czasem wybierałam droższe rozwiązania niekoniecznie najlepsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boodzisz 09.12.2007 22:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2007 Prosze o jakies konkrety. jakie kwoty co i za co.Bardzo pocieszajace wiadomosci.Czy ktos ma jakies watpliwosci?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 10.12.2007 06:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2007 Za okna zapłacisz ok. 8tys. Łazienki-poszukaj ceramiki na Allegro. Kupisz duzo taniej i wybór wiekszy. W Radomiu ceramika stoi bardzo drogo! Oświetlenie i artykuły elektrycznej mozesz kupic w hurtowni na Chorzowskiej Asaj. Cena hydrauliki to przede wszystkim piec i kaloryfery. Płytek poszukaj w marketach. Ja kupowałam i jestem bardzo zadowolona. Panele kupisz niedrogo w Amarolu ale nei tym na Kozienickiej a w Lesiowie (hurtownia Amarolu). Pod koniec roku powinno być sporo wyprzedaży. To samo na początku po remanentach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boodzisz 10.12.2007 18:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2007 Potrzebuje na szybko "kierownika budowy",albo jakiegos budowlanca, ktory pojedzie doradzi, obejrzy, i mniej wiecej wyceni koszt wykonczenia tego domu. Sam nie jestem w stanie podjac takiej decyzji. Przypominam iz dom w stanie surowym stoi juz 15lat. Mnie sie moze wydawac ze 100tys wystarczy a jak wyjdzie 200tys to co bede spal pod mostem?? a kredyt trzeba placic.Potrzebuje kogos kto poprostu oceni stan techniczny tego domu i doradzi. dzieki za wszesniejsze slowa otuchy ale kurcze wolalbym sie upewnic w tej kwestii. Czy ma ktos jakies namiary na takiego czlowieka??Telefon albo cos??Wydaje mi sie ze maja juz troche mniej roboty.za usluge oczywiscie zaplace , nie ma nic za darmo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boodzisz 10.12.2007 18:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2007 Mayland przeczytalem kilka stron wczesniej, ze mialaś jakiegoś świetnego kierownika budowy, ktorego polecalas.Moze mialby godzinke wolnego czasu. Bardzo prosze o jakis namiar na tego Pana.Moj mail: [email protected] Z gory dziekuje i pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 10.12.2007 18:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2007 Wysłałam Ci juz maila z kontaktem. Do tej pory słuzy mi pomocą, mimo, ze budowa prawie skończona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boodzisz 10.12.2007 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2007 Strasznie dziekuje za ten namiar. Dzwonilem , rzeczywiscie sympatyczny czlowiek przez telefon. Powolalem sie na Panią. Odrazu wiedzial o kogo chodzi. Jestem umowiony na jutro. Zobaczymy moze wypali.Jeszcze raz dziekuje i pozdrawiam serdecznie. Boodzisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts