wronkitrzy 05.09.2008 14:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2008 daj adres mailowy, prześlę komórę do szefa ekipy i powiem na kogo się powołać (żeby wytargować jakiś rabacik a co do schodów, w projekcie mam dwubiegowe, miejsca wystarczająco dużo. Firmy proponują zabiegowe, bo handlują systemowymi schodami. Nie chcę zabiegowych, bo wcale nie są wygodne, okazało się, że zrobienie podestu przerasta niektórych jeśli nie technicznymi wymogami, to mnie ceną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnieszkaJW 05.09.2008 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2008 Na tyle projektów, co obejrzeliśmy, to tylko ten nam podpasował, choć nie obędzie się bez przeróbek. Podoba nam się projekt M14 (Dom dla Ciebie) z Muratora. http://projekty.muratordom.pl/projekt?IdProjektu=361Jednak chcę powiększyć do wymiarów 14m na 14m. Zamiast garażu chcę zrobić pokój i po wydłużeniu budynku, między tym pokojem (garażem) a sypialnią zrobić WC (ewentualnie garderobę) i pralnio-suszarnie. Poza tym chciałabym mieć strych, tylko nie wiem jeszcze jakie i gdzie zagospodarować schody. Interesują mnie takie pomieszczenia (kuchnia ze spiżarnią, salon, 4 sypialnie, Wc, łazienka, pralnia i kotłownia) Poza tym interesują mnie pokoje takie powyżej 11-12 m i kotłownia też nie za mała (i musi być blisko wejścia, a nie w środku domu). A takich projektów jest naprawdę mało. Jeśli tylko macie na oku takie projekty, to proszę napiszcie. No i co sądzicie o tym projekcie? Proszę o opinie i podpowiedzi.[/url] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fruncek1 06.09.2008 07:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2008 Wronkitrzy ja też chętnie skorzystam z namiarów na sprawdzoną ekipę tynkarską. Jakie tynki u ciebie robili? Podobno fajnie wygladają te z piaskiem kwarcytowym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wilko 08.09.2008 05:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2008 daj adres mailowy, prześlę komórę do szefa ekipy i powiem na kogo się powołać (żeby wytargować jakiś rabacik a co do schodów, w projekcie mam dwubiegowe, miejsca wystarczająco dużo. Firmy proponują zabiegowe, bo handlują systemowymi schodami. Nie chcę zabiegowych, bo wcale nie są wygodne, okazało się, że zrobienie podestu przerasta niektórych jeśli nie technicznymi wymogami, to mnie ceną Hej Wronki, Wyślij mi namiar na tych fachowców na P.W. Co do schodów to niewiem ile Ci powiedziewli ale myślę że za mniej niż 1500 PLN to Ci raczej ciężko będzie znaleźć wykonawcę. Ze zrobieniem ich trochę schodzi. Są one za to dużo prostsze w wykonaniu od zabiegowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wronkitrzy 08.09.2008 08:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2008 Wilko, namiar na tynkarzy masz na PW, fric na maila. Szukam też namiaru na ekipę, która wybuduje taras niewielki ok. 12 m. kw. Problem w tym, że nie wszyscy chcą taką drobnicę brać a jak już to ceny oporowe dają. I drugi kontakt: szukam osoby do wycięcia krzaków i usunięcia kilku pni z ziemi. Tradycyjnie odwdzięczę się kontaktem, tym razem do hydraulika , ale dopiero za jakiś czas, żeby zdążył u mnie skończyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wilko 08.09.2008 10:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2008 Hej Wronki, Z tym że nie chcą drobnicy brać to się nie dziw. Mają po uszy innej większej roboty więc albo nie chcą wogule brać albo Ci zasuną taką cene że zapomnij.Co do usunięcia krzewów i pni to nie wiem w której części Radomia jesteś.Mój kolega niedawno miał taką miejscową ekipę w Kolonii Cerekiew. Jeśli gdzieś niedaleko to mogę zdobyć jakiś namiar.Ostatecznie możesz wynając koparkę która ci powyrywa pnie a krzaki zawsze można podziabać na ognisko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wilko 08.09.2008 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2008 Na tyle projektów, co obejrzeliśmy, to tylko ten nam podpasował, choć nie obędzie się bez przeróbek. Podoba nam się projekt M14 (Dom dla Ciebie) z Muratora. http://projekty.muratordom.pl/projekt?IdProjektu=361 Jednak chcę powiększyć do wymiarów 14m na 14m. Zamiast garażu chcę zrobić pokój i po wydłużeniu budynku, między tym pokojem (garażem) a sypialnią zrobić WC (ewentualnie garderobę) i pralnio-suszarnie. Poza tym chciałabym mieć strych, tylko nie wiem jeszcze jakie i gdzie zagospodarować schody. Interesują mnie takie pomieszczenia (kuchnia ze spiżarnią, salon, 4 sypialnie, Wc, łazienka, pralnia i kotłownia) Poza tym interesują mnie pokoje takie powyżej 11-12 m i kotłownia też nie za mała (i musi być blisko wejścia, a nie w środku domu). A takich projektów jest naprawdę mało. Jeśli tylko macie na oku takie projekty, to proszę napiszcie. No i co sądzicie o tym projekcie? Proszę o opinie i podpowiedzi.[/url] Aga, z tym powiększeniem całego budynku to bym uważał bo pociąga to za sobą sporo zmian. Jeśli chcesz to napiszę Ci na P.W. moje uwagi co do niego. Spróbuj poszukać tego projektu u producenta a nie na stronie muratora. Tam znajdziesz dużo więcej szczegułów o nim. O schodach na strych to zapomnij. Przy takim płaskim dachu nie ma żadnego strychu. Jedynie możesz mieć takie rozkładane żeby wejść na stryszek. Projektant zapomniał w tym projekcie o wentylacji w łazience, kuchni i spiżarni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 08.09.2008 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2008 WIdzę ruch na budowach A i grupa jakoś ożyła jesienna porą Co do wyrobów betonowych z Mokrej to jakość mają dobrą. W ubiegłym roku jednka byli fatali pod wzgledem dostaw. Niesłowni i zero organizacji. Do mnie do dzis od ubiegłego roku wiozą bloczki i dojechać nie mogą Zraziłam sie do nich bardzo brakiem nieslowności i pomiataniem klinetem. Bloczki kupowałam ich ale od faceta ze Zwolenia Przywiozł mi na 2 dzień. Strop brałam od Wasika z Orońska. Było najtaniej i szybko. Nie miałam też problemu z wymianą kilku belek które murarz pozmieniał. Przywieśli bez dodatkowej opłaty za transport. Specbet natomiast byl najdroższy ze wszystkich betoniarni w okolicy. Zenanów też znośnie cenowo wypadał. To moje rozeznanie z ubiegłego sezonu. Moze komuś się przyda. Co zaś się tyczy betonu lanego to brałam wyłącznie z Zubrzyckiego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wilko 09.09.2008 05:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2008 Mayland dawno cię nie było na forum. Powiedz mi czy nie miałaś problemów z odebraniem przez Wasika nadwyżki pustaków teriva? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnieszkaJW 09.09.2008 05:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2008 Wilko, odnośnie tego strychu, to ja chcę podwyższyć dach.A bardzo chętnie poznam Twoje uwagi na temat tego projektu.Ja bardzo chciałabym mieć dom spełaniający moje warunki, takie jak napisałam wcześniej, ale ciężko taki znaleźć. Najgorzej jak się ma takie wymogi.Przejrzałam już tyyyyyyyyle projektów i stwierdziłam że chyba nie ma jeszcze takiego projektu, który spełniałby moje wymogi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wilko 09.09.2008 07:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2008 Aga z podwyższaniem dachu to też trzeba uważać.Po naszych wielomiesięcznych poszukiwaniach stwierdziliśmy że projekty pracowni: http://www.archi-projekt.com.pl/są najbardzie zbliżone do naszych wyobrażeń.Spróbujcie tam poszukać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 09.09.2008 15:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2008 Pustaki które mi zostały nie oddawałam. WYkorzystałam je na działce do tych samych celów jak miniflory tzn. jako element galanterii betonowej Przydały mi się. Mam opaske wokół domu z kruszywa, potem idzie pas pustaków wypełnionych ziemią w kórych rosną skalne rosliny a potem trawnik. Trawa nie wchodzi mi na kruszywo a pustaki zarośnięte roślinami będą w przyszłym roku praktycznie niewidoczne bo są wkopane w ziemię i niewiele wystają tylko nad powierzchnię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wronkitrzy 10.09.2008 15:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2008 Szukam namiaru na firmę, która wykona schody: na metalowej konstrukcji drewniane trepy. Poratujcie fachowcami, bo ceny proponowane przez firmy z Polski właśnie wbiły mnie w ziemię, Długo będę się zbierać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 10.09.2008 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2008 Zapytaj malmuc kto robił Jej schody i jak. Ona ma własnie takie. Nie w naszych okolicach ale sami trochę robili przy tych schodach to moze Ci podpowie co i jak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wilko 11.09.2008 06:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2008 Szukam namiaru na firmę, która wykona schody: na metalowej konstrukcji drewniane trepy. Poratujcie fachowcami, bo ceny proponowane przez firmy z Polski właśnie wbiły mnie w ziemię, Długo będę się zbierać... Hej Wronki, Na P.W. wysłałem Ci namiar na mojego kolegę który pracuje w firmie robiącej schody.Powołaj się na mnie. Może oni zrobią Ci schody w normalnej cenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wronkitrzy 12.09.2008 07:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2008 Wilko, nic nie dostałam, prześlij jeszcze raz proszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wilko 12.09.2008 10:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2008 Wilko, nic nie dostałam, prześlij jeszcze raz proszę Już Ci wysłałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wronkitrzy 12.09.2008 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2008 Wilko, wielkie dzięki. Jutro mam wizytę czwartego speca od schodów, jeśli znów oferta wbije mnie w ziemię, zadzwonię do twojego znajomego. Nadal szukam speców od tarasu I ciekawa jestem jak tam moi tynkarze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 14.09.2008 14:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2008 A to moje pustaki stropowe wkopane w ziemię i obsadzone roślinaki skalniakowymi. W przyszłym roku się rozrosną i zasłonią całkowicie pustaki http://images28.fotosik.pl/275/4d92a30bf1886171.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wilko 17.09.2008 15:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2008 Chyba przez tą pogodę nikomu nie chce się nic pisać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts