Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Radomska

Djack

Recommended Posts

• Odpowiedzi 4,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Po sąsiedzku rosnie nowa budowa. Po tym co zobaczyłem to niech się inwestor mocno trzyma i szybko uczy bo będzie tragedia. :(

Wiecie co ja już mam zboczenie zawodowe że wszędzie muszę spojrzeć żeby wyszukać baboli.

Nie wiem czy wy też tak macie?

Poza tym mam znajomości w hurtowni elektrycznej z dobrymi rabatami. Jakbyscie jakichś kabelków potrzebowali to dam namiar na odpowiedniego goscia. :D

dzieki za informacje o wentylacji mechanicznej, nie wiem kto jest na bieżąco, w związku z tym iż zaczynamy budować w tym roku i szukamy dobrej ekipy, po wstępnej analizie zastanawiamy się z mężem czy stawki nie są wygórowane?? 50000 :o za wybudowanie całego domu stan surowy otwarty - zaznaczam robocizna. A wy jakie macie informacje w tym temacie

dzieki za informacje o wentylacji mechanicznej, nie wiem kto jest na bieżąco, w związku z tym iż zaczynamy budować w tym roku i szukamy dobrej ekipy, po wstępnej analizie zastanawiamy się z mężem czy stawki nie są wygórowane?? 50000 :o za wybudowanie całego domu stan surowy otwarty - zaznaczam robocizna. A wy jakie macie informacje w tym temacie

Anita wszystko zależy jaki projekt i z czego (materiał) chcecie budować.

Cena dosć wysoka zatem i wykonawcy chyba ci z górnej półki?

Macie juz projekt domu?

Co do wyceny robocizny sa duże różnice

Po świętach ruszam z budową, co prawda niedaleko Otwocka a nie w Radomiu ale...

Za dom w którym mam 350m2 ścian nośnych i 100m2 scian działowych, bez więźby murarze krzyczeli mi od 40 tys do 92 tys :o

Ważne jest z czego sie buduje, jesli robił bym z u220 dodawali ok 15%

Za porotherm lub gazobeton w duzych bloczkach robocizna tańsza. Dlatego też buduje z porothermu a nie z u220, w sumie na jedno mnie wyjdzie.

Zmieniłem strop monolityczny na terrive i tu też mi zeszli z ceny

W sumie ich wycena pierwotna 52 tys a stanęło na 41 :)

Targuj się :wink:

Witam.

Mam na imię Agata i szukam kontaktu z osobami, które ogrzewają dom pompą ciepła.

Bardzo chciałabym swój planowany dom ogrzewać pompą, jednak chciałabym skonsultować, zobaczyć na żywo, posłuchać opinii użytkowników. Chodzi też o przekonanie męża-sceptyka. Jeśli macie zainstalowaną pompę lub znacie takie osoby proszę, piszcie na konto forumowe lub na maila [email protected]

pozdrawiam

hej :) Tym razem szukam kogoś do ocieplenia balkonu ogrzewanego, w tym sensie,że pod nim jest mój wykusz.

Już naczytałam się jakie problemy mogą wyniknąć ze źle ocieplonego balkonu :(

Może znacie kogoś, kto u Was robił podobne rzeczy i sprawdziło sie ocieplenie, albo macie doświadczenie w tej dziedzinie, jak prawidłowo powinno wyglądać takie ocieplenie?