Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Radomska

Djack

Recommended Posts

• Odpowiedzi 4,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Wilko- budowa domu w tej technologii nie jest już taką nowością. Wystarczy przejrzeć to forum by stwierdzić, że są użytkownicy takich domów wybudowanych już pond 10 lat temu i wypowiadających się pozytywnie o tej technologii. Oczywiście są również zagorzali przeciwnicy wypowiadający sie bardzo negatywnie ale są to w większości osoby, które nigdy nie widziały pustaka styropianowego na oczy;)

Gelo_26- jeszcze sie nie jestem ostatecznie zdecydowany na tą technologię, ale jeżeli tak będzie to wybiorę TH300, który moim zdaniem ma już wystarczające, bardzo dobre parametry, natomiast TH400 i TH450 nadają się świetnie do domów pasywnych, ale ja tego nie planuje. Co do konieczności wentylacji mechanicznej w takim domu, to są użytkownicy na tym forum, którzy wybudowali dom z pustaków styropianowych i zastosowali z powodzeniem zwykłą grawitacyjną wentylację, natomiast ja bym aż tak nie ryzykował i zakupił rekuperator. Poza tym biorąc pod uwagę niepodważalne zalety tego urządzenia, ja w niego zainwestuję bez względu na materiał z którego wybuduję dom. Jeżeli chodzi o koszty wykonania 1m2 ściany na gotowo, to było gdzieś na tym forum fajne zestawienie i porównanie do Porothermu i wychodziło taniej, niestety nie mogę teraz tego odszukać, może później mi sie uda to Ci to podrzucę.

Banan na Wosnikach jest blok postawiony w tej technologii. Kolega w nim mieszkał i opowiadał mi że coś z nim nie tak ale teraz nie pamiętam.

Powiem tak, może i technologia prosta ale lepiej znaleźć ekipę która ma już duże doswiadczenie w budowaniu w tej technologii a raczej tych ekip nie ma zbyt wiele stąd i cena może być średnoi fajna.

Wg. mnie mur betonowy zawsze będzie zimny jak to beton. Nawet jesli go ocieplimy z obu stron :( .

Niech radość oraz spokój w rodzinnej atmosferze Świąt Bożego Narodzenia towarzyszą Wam przez cały Nowy 2010 Rok. Życzę, aby był on bogaty w sukcesy zawodowe jak i osobiste oraz żeby przyniósł wiele satysfakcji z Waszych dokonań.

http://www.kartkiflash.pl/twojakartka/b22d42af6937f2da06ae18d5b92d69e0/

Witam wszystkich w Nowym Roku :)

Powoli szukam ekipy do wylewek jak również dobrego elektryka. Ponieważ raz już się przejechałem na nieuczciwym wykonawcy :evil: szukam ekip które wystawią mi fakturę i podpiszą umowę. Może podzielić się dobrymi doświadczeniami, a przy okazji cenami?

Witam wszystkich!

Szukam kogoś kto jest szczęśliwym posiadaczem działki lub już domu w Małęczynie Starym.Zamierzam znaleźć tam jakąś ładną działeczkę ale interesuje mnie kilka kwestii.Czy bliskie sąsiedztwo lotniska jest bardzo uciążliwe?I czy ten rejon ma plan zagospodarowania terenu?A jak z cenami na tym obszarze?Bo na stronach z nieruchomościami nie ma wiele ogłoszeń z tego rejonu.

Witam wszystkich!

Szukam kogoś kto jest szczęśliwym posiadaczem działki lub już domu w Małęczynie Starym.Zamierzam znaleźć tam jakąś ładną działeczkę ale interesuje mnie kilka kwestii.Czy bliskie sąsiedztwo lotniska jest bardzo uciążliwe?I czy ten rejon ma plan zagospodarowania terenu?A jak z cenami na tym obszarze?Bo na stronach z nieruchomościami nie ma wiele ogłoszeń z tego rejonu.

Witamy być może przyszłą sąsiadkę :-)

Co do samolotów to prawie wcale teraz nie latają.

Brak kasy na paliwo :-)

Czemu akurat te tereny jesli mozna wiedzieć z ciekawosci?

No cóż marzenie o widoku na góry okazało się jednak mało realne :roll: :roll:

Byłam w tamtych rejonach ostatnio i aż mi szczęka opadła ile tam nowych cudnych domów.Ale sporo jeszcze miejsca zostało.Może czeka na mnie :wink: :wink: A po za tym do miasta dojazd dobry.Szkoła blisko.Okolica w miarę spokojna.Tylko te samoloty nad głowę trochę mnie martwiły.Ale jeśli mówisz,że nie są kłopotliwe to chyba warto się pokręcić :lol: A co z planem zagospodarowania-jest?A działki bardzo drogie?Bo kanalizacja podobno w planach z tego co zdążyłam wyczytać?Ciekawe jak dalekie te plany? :wink: :wink:

My w tym roku kupiliśmy droższy węgiel po 800zł. Mielismy wybór po 720 lub ten. Mąż jest bardzo zadowolony bo popiołu bardzo mało zostaje. Ładnie się spala. Mówi, że warto było go kupić. W przyszłym roku też planuje kupić lepszy. :roll: Moze kupować bo w na następny sezon on płaci za węgiel :wink: :lol: Ten sezon był niestety mój :evil: