agusia_najlepsza 05.02.2010 08:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2010 Inwestycja w calosci pokrywaja wodociagi z dofinansowania z Unii.Niestety na komitet nie ma szans, gdyz mieszkancy tej ulicy sa beznadziejni. Oni nawet mieli wąty,zeby dac kawalek ziemii do wkopania rury. Juz zalozylismy komitet do budowy drogi i niestety nic sie nie udalo zalatwic.Najgorzej jest jak ludziom nic nie potrzeba i przez kolejne sto lat-przepraszam za brutalnosc moich slow-beda srac do wiadra i wylewac sasiadowi za plot.W kazdym badz razie dziekuje za wszelkie informacje, musze teraz poczytac, podjechac do bardziej kumatych mieszkacow i wodociagow no a na reszte niestety nie mam wplywu. Szkoda tylko,ze moja przprowadzka stoi pod wielkim znakiem zapytania:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NIEWIELKI II 05.02.2010 08:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2010 Nie ma takiego obowiązku publikacji ogłoszenia o wyborze oferty w BIP. Ogłoszenia (o przetargu i owyborze oferty) publikuje sie w Biuletynie zamówień publicznych (BZP). SIWZ zamieszcza sie na swojej stronie internetowej. SIWZ opisuje całe zamówienie czyli to, co ma byc robione jak i kiedy. Umowa która zostaje zawarta musi byc zgodna z SIWZ, nie inaczej. Powinnaś jeszcze dopisać że ogłoszenie publikuję się też w Dzienniku Urzędowym Unii Europejskiej. Co do obowiązku publikacji ogłoszenia, zamówienia w trybie nieograniczonym a o takim była mowa to Prawo Zamówień Publicznych mówi jasno: Art. 40. 1. Zamawiający wszczyna postępowanie w trybie przetargu nieograniczonego, zamieszczając ogłoszenie o zamówieniu w miejscu publicznie dostępnym w swojej siedzibie oraz na stronie internetowej. Co do SIWZ to może on zawierać wzór umowy jak również ogólne warunki umowy czyli zarys umowy Art. 36. 1. Specyfikacja istotnych warunków zamówienia zawiera co najmniej: 16) istotne dla stron postanowienia, które zostaną wprowadzone do treści zawieranej umowy w sprawie zamówienia publicznego, ogólne warunki umowy albo wzór umowy, jeŜeli zamawiający wymaga od wykonawcy, aby zawarł z nim umowę w sprawie zamówienia publicznego na takich warunkach. Pozdrawiam MW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NIEWIELKI II 05.02.2010 08:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2010 Agusia bez sąsiadów w sprawie komitetu faktycznie niewiele zdziałasz, bo bez służebności gruntowej na rzecz wodociągów raczej sie nie obejdzie a służebnośc równa się zgodzie sąsiadów. Pozdrawiam i trzymam kciukiMW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 05.02.2010 08:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2010 W dzienniku powyżek kwot progowych Niewielki ustawy pzp cytować nie bedę bo dla laika ona jest czarną magią Poza tym, jest bardzo duzo przepisów w okołoustawowych. To jedne z trudniejszych przepisów, chyba zaraz po ustawie vat Zainteresowany tematem powinien tylko wiedzieć, gdzie czego szukać i znać swoje prawa. Ogłoszenie o przetargu nie jest tak istotne dla mieszkańców jak ogłoszenie o wyborze oferty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NIEWIELKI II 05.02.2010 08:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2010 Dodam jeszcze tylko że ogłoszenie o wyborze oferty i o podpisaniu umowy przez wykonawcę też jest ogłaszane na stonach Urzędu Miejskiego Na tym skończmy te przepychanki mayland Ładna pogoda ma być w sobotę idę z synkiem na sanki trzeba wyluzować pozdrawiam radomskich budowniczych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 05.02.2010 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2010 Art. 40. 1. Zamawiający wszczyna postępowanie w trybie przetargu nieograniczonego, zamieszczając ogłoszenie o zamówieniu w miejscu publicznie dostępnym w swojej siedzibie oraz na stronie internetowej. ..... 5. Zamawiający moze opublikować ogłoszenie o zamówieniu również w inny sposób niż określony w ust. 1-3, w szczególności w dzienniku lub czasopismie o zasiegu ogólnopolskim Więc nie ma tak pięknie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 05.02.2010 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2010 Ładna pogoda ma być w sobotę idę z synkiem na sanki trzeba wyluzować pozdrawiam radomskich budowniczych U mnie pewnie bedzie kuligów a kuligów w weekend Odśnieżone i fajnie śnieg jest ubity. DObre na saneczki. Na Mysich Górkach też duzo ludzi spaceruje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NIEWIELKI II 05.02.2010 09:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2010 myślałem że tamat już skończony Generalnie forum jest po to żeby pomagać sobie na wzajem a nie się sprzeczaćPiszę jeszcze raz w PRAKTYCE URZĄD MIEJSKI W RADOMIU całe postępowanie przetargowe od A do Z ogłasza na swojej stronie internetowej. I to jest właśnie informacja praktycznie użyteczna.koniec kropka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 05.02.2010 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2010 Masz rację ze ta dyskusja nie ma sensu. No ale sam napisałeś, że "Powinnaś jeszcze dopisać..." wiec poczułam sie zobowiązana. Poza tym cytowanie kawałka przepisu mija sie dla mnie z celem. Nie wiem też czemu moje wypowiedzi potraktowałeś jako sprzeczkę To była zwykła, merytoryczna wymiana zdań. Przynajmniej dla mnie. I miała na celu nic innego, jak uświadomienie pewnych rzeczy takze innym forumowiczom. Staram sie zawsze przekazywać informacje pełne i w miarę w wyczerpujacy sposób. Nie mam potrzeby niczego nikomu udowadniać, przynajmniej nie na fm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mhk 05.02.2010 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2010 Niewielki - chyba chciales przez forum urosnac - jestem zdania Mayland to była zwykla wymiana zdan a nie sprzeczka - idz ty lepiej jeszcze raz z tym dzieckiem na sanki sie wyluzowac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 05.02.2010 09:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2010 A robicie na kuligach te kociołki na ognisku czy tylko kiełbaska? Ja garnek przywiozłam ze Śląska bo u nas nigdzie nie mogłam takiego na ognisko kupić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mhk 05.02.2010 10:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2010 ja juz dawno nie bylam na takim kuligu zeby byl kociolek czy kielbaska - ciagali mnie tylko i kazlai isc do domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
T i A 05.02.2010 10:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2010 Ja dostałem podobna odp z tą kasą z unii.Dlatego też biorę sprawy w moje ręce.Studnia+oczyszczalnia przy domowa i po problemie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NIEWIELKI II 05.02.2010 10:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2010 Urosnąć przez forum ??? to jakiś żart Chciałem tylko podzielić sie swoją wiedzą bo sam przebrnąłem przez papierkologię związaną z przyłaczami i wiem jak to praktycznie wyglada w Radomiu. Nie miałem na celu prowokowania jakiejkolwiek sprzeczki a jeżeli tak to odebraliście to przepraszam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
T i A 05.02.2010 10:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2010 A robicie na kuligach te kociołki na ognisku czy tylko kiełbaska? Ja garnek przywiozłam ze Śląska bo u nas nigdzie nie mogłam takiego na ognisko kupić. Ale Wam dobrze w tej Polsce,my możemy tylko pomażyć o kuligu z ogniskiem (na razie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
T i A 05.02.2010 10:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2010 Urosnąć przez forum ??? to jakiś żart Chciałem tylko podzielić sie swoją wiedzą bo sam przebrnąłem przez papierkologię związaną z przyłaczami i wiem jak to praktycznie wyglada w Radomiu. Nie miałem na celu prowokowania jakiejkolwiek sprzeczki a jeżeli tak to odebraliście to przepraszam. "Trzapnij" sobie grzańca i bedzie ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mhk 05.02.2010 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2010 Urosnąć przez forum ??? to jakiś żart Chciałem tylko podzielić sie swoją wiedzą bo sam przebrnąłem przez papierkologię związaną z przyłaczami i wiem jak to praktycznie wyglada w Radomiu. Nie miałem na celu prowokowania jakiejkolwiek sprzeczki a jeżeli tak to odebraliście to przepraszam. "Trzapnij" sobie grzańca i bedzie ok O to to to to Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jedi 09.02.2010 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2010 Witam serdecznie szanowną grupę radomską , zamierzam co prawda budować domeczek w okolicach Tarczyna ale ośmielam się zapytać o sensownego architekta z Radomia (okolic), który wykonałby projekt indywidualny. Szukam architekta, który "czuje teren" i potrafi wpasować dom w leśne otoczenie działki, konkretnego i rzeczowego, który ma na swoim koncie zrealizowane obiekty i można je skonfrontować no i może podjechać te 40 km Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gelus 09.02.2010 17:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2010 Witam Poszukuję inwestorów z gminy Jedlińsk , zainteresowanych dofinansowaniem instalacji solarnych... Byłem dziś w gminie... Jedna myszka nic nie poradzi... ale jakby znalazło się więcej... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gelo_26 15.02.2010 18:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2010 Witam Ma ktoś z was okna z pakietem trzyszybowym np. Veka Alphaline?Tak właśnie się zastanawiam czy dopłacać te 2tys do pakietu trzyszybowego.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts