mayland 16.03.2010 10:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2010 Skład kostki brukowejLeszek Falkiewicz 501723626 Handluje nie tylko Jadarem. Ma też tańsze kostki. Sprzedaje materiał ale ma też ekipy do układania. Układa z materiałem lub bez. Oczywiście wszystko na Fa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NIEWIELKI II 16.03.2010 12:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2010 Gruz mam obiecany od znajonego okazyjnie (część już mam ale to będzie mało). Próbujcie zadzwonić pod 602 529 275 to gość który kruszył gruz na żółkiewskiego okolice wiaduktu pkp (kiedyś do niego dzwoniłem mam nadzieję że tel ma aktualny) Na początku myślałem też o klińcu ale chcieli 50 zł za tonę trochę drogo. Co do kostki to ta z posypką wychodzi prawie w cenie granitu w maneksie mają granit 4/6 cm 500 zł za tonę to wychodzi jakieś 60 zł za metr tylko za ułożenie biorą drogo ok 80 zł z metra. Ale na allegro granit można pewnie namierzyć taniej. Do wyrównania dróg lepszy byłby pewnie destrukt asfaltowy tylko to towar mocno deficytowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moose 16.03.2010 17:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2010 Witam ponownie grupę radomską.Czy możecie mi udzielić informacji ile płaciliście za adaptację projektu???Możecie polecić jakiegoś niezbyt drogiego architekta z Radomia lub okolic?Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wronkitrzy 16.03.2010 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2010 a nostalit zwykły czyli bez posypki w dobrej jakości to w jakiej cenie? i ile za robociznę teraz w Radomiu biorą? pierwszy pan, którego pytaliśmy powiedział 20 zł., ale na klincu nie zrobi, tylko tradycyjnie. To dobrze, czy niekoniecznie? I czy lepiej umawiać się na całość, czyli z materiałem, czy samemu kupować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mhk 16.03.2010 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2010 Witam ponownie grupę radomską. Czy możecie mi udzielić informacji ile płaciliście za adaptację projektu??? Możecie polecić jakiegoś niezbyt drogiego architekta z Radomia lub okolic? Pozdrawiam adaptacji nie musi wykonywac architekt jak robilam u Aneta i Tomasz Balinscy - 609841002 - w 2006 za proj indywidualny zapl ok 4000 - teraz nie wiem jakie maja ceny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moose 16.03.2010 23:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2010 mhk dzięki wielkie za odzew - pierwszy i jedyny jak do tej pory ... hehe Pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nakoto 17.03.2010 06:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2010 hey a macie moze jakis konkretny namiar na kruszywo takie zeby wsypac w miejsce oczyszczalni ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 17.03.2010 07:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2010 Moja adaptacja kosztowała 1500zł u znanego radomskiego architekta Pana Psyka. Ale to chyba drogo było Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 17.03.2010 07:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2010 nakoto mi przywoził facet z Pionek. Zresztą brałam od niego piach, żwir i wszystkie tego typu materiały na budowę.Pan Stój 603124528 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NIEWIELKI II 17.03.2010 07:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2010 a nostalit zwykły czyli bez posypki w dobrej jakości to w jakiej cenie? i ile za robociznę teraz w Radomiu biorą? pierwszy pan, którego pytaliśmy powiedział 20 zł., ale na klincu nie zrobi, tylko tradycyjnie. To dobrze, czy niekoniecznie? I czy lepiej umawiać się na całość, czyli z materiałem, czy samemu kupować? Ja kupowałem kostkę z 10% upustem od cen netto a układam przy wsparciu wuja. Podbudowę robię z gruzu ponieważ działkę mam trochę niżej dlatego wolę dołożyć parę złotych i sie do tego nie wracać, co nie znaczy że na samym piachu z cementem było by źle. Jezeli masz zamiar zlecać wykonanie kostki ekipie to pewnie że bierz też od nich materiał mają spore upusty, z resztą możesz sobie policzyć (10% od ceny netto) 20 zł z metra za robotę wydaje mi się dobra ceną nawet bardzo dobrą pozdrawiam MW. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moose 17.03.2010 17:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2010 mayland dzięki za informację. Pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wronkitrzy 17.03.2010 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2010 Niewielki, Mayland, dzięki. Mam jeszcze kilka pytań. Marmolit na cokół to przed kostką, czy po? I kiedy lepiej silnik do bramy? Czy to akurat nie ma znaczenia?I mam jeszcze problem z odprowadzeniem wody z rynien. W jednym miejscu nie da się do najbliższego trawnika, tylko będzie się lało na kostkę. To chyba niezbyt dobrze? I co z tym można zrobić, bo do trawników akurat w tamtym miejscu daleko... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 17.03.2010 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2010 U mnie kolejnośc była taka: 1. Koparka i wykop i położenie kabla do bramy do siłownika i wideodomofonu oraz do lamp wzdłóż drogi dojazdowej przez działkę 2. Potem kostka. 3. Elewacja-tynk i marmolit. Wtedy juz był znany poziom własciwy. Przy układaniu kostki sporo sie pyli i bałam się zakurzenia elewacji lub jej uszkodzenia sprzętem jaki się jeszcze po działce kręcił. Wg. mnie to była dla nas najlepsza kolejność robót. Nasza dziłka to piasek. Odprowadzenia z rynien mam położone pod kostką i są dociagniete do takich niewielkich studzienek chłonnych (4szt) Wszystko ładnie wsiąka w ten nasz piasek. W sytuacji jednak gdy nie da się zrobić odwodnienia i woda z rynny będzie spływac na kostkę układa się takie specjalne elementy betonowe tworzące rynnę otwartą odprowadzającą wodę ze spadkiem http://www.jadar.pl/cms/?ciek-wodny,69 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wronkitrzy 17.03.2010 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2010 Dzięki Mayland. Od wszystkich rynien będą takie korytka w stronę najbliższych trawników, tylko jedno mam takie miejsce, przy garażu, gdzie nie da się nigdzie wierzchem, chyba że na kostkę właśnie. Nie mamy kanalizacji, stoimy na glinie, no kurcze, nie mam pomysłu, a sąsiada też nie chcę zalewać Czy w glinie da się taka studzienkę drenażową? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 17.03.2010 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2010 Napewno się da tylko musiałaby być większa od moich bo moje to wypierdki są ale wyrabiają z odbiorem wody z 330m2 dachu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nakoto 17.03.2010 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2010 macie moze gdzies wizualny schemacik jak ta wode od rynienek odprowadzic ?ile tej rury meterkow ile dziurek i czy obsypac zwirkiem ;o) itp ? Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 17.03.2010 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2010 Nie mam schematu. Odwodnienie robili mi panowie od kostki razem z układaniem. Innego wyjscia nie widzę. Oni wyznaczają poziom i od tego uzależnione są odpływy, ich umiejscowienie i głębokość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NIEWIELKI II 18.03.2010 07:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2010 Ja odwodnienie wkopywałem normalnie w ziemię rurą drenażową, (3,5 za metr w markiecie śred. 100) z tym że na wysokości domu owinałem ją w folię żeby woda się tam nie sączyła a płynęła dalej. I na takim etapie zastała mnie zima teraz jak puści ziemia to wkopię rury dalej wzdłuż działki albo do rowu z tyłu działki albo do studni którą mam w rogu działki. Tyle że teraz rury będą bez folii i obsypie je żwirem a potem po prostu zasypię ziemią. A łączyłem rury trójnikiem także mam 4 rynny podłączone do dwóch rur. Jezeli nie miał bym gdzie odprowadzać wody to pewnie wkopał bym sobie 3 kręgi albo jakieś małe szambo w ten sposób można zbierać wodę do trawnika Także na razie woda z 300 metrów dachu zasuwa rurami potem na trawę. Co do kolejności to w tym roku kostka i ogrodzenie przód a w przyszłym elewacja i cokolik z płytki klinkierowej, niestety na wszystko od razu kasy nie wystarczy Jeju już sie nie mogę doczekać wiosny aż sie we mnie gotuje coś by człowiek porobił weekendami a tu śnieg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mhk 19.03.2010 07:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2010 Dzięki Mayland. Od wszystkich rynien będą takie korytka w stronę najbliższych trawników, tylko jedno mam takie miejsce, przy garażu, gdzie nie da się nigdzie wierzchem, chyba że na kostkę właśnie. Nie mamy kanalizacji, stoimy na glinie, no kurcze, nie mam pomysłu, a sąsiada też nie chcę zalewać Czy w glinie da się taka studzienkę drenażową? jezeli macie gline to ja bym nie ryzykowala - chyba ze bedzie gleboka i szeroka ta studzienka - u mnie jest glina i woda po prostu stoi na dzialce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 19.03.2010 08:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2010 Sąsiad ma glinę i u nich jako zbiornik na deszczówke robi stare szambo bo teraz mają poś. Po roztopach wiem, że pompa chodziła i wylewali z tego zbiornika na pole bo był pełny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts