wronkitrzy 19.03.2010 12:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2010 no właśnie, też byśmy chcieli zbierać deszczówkę do podlewania, tylko... działka mała, szambo wkopane, ale z niego korzystamy , drugiego tylko na deszczówkę nie opłaca się, po drugie kłopot, żeby zmieścić. Myśleliśmy, że szybciej nam doprowadza kanalizę i wtedy będziemy mogli do oczyszczonego szamba wrzucić wodę do podlewania. Niestety, perspektywy marne, może za kilka lat nas podepną, a błota mam już teraz po dziurki w nosie żeby nikt nie miał wątpliwości, że mieszkam na wsi w granicach miasta, to w samochodzie mam kalosze, w których pokonuję trzy metry od samochodu do schodów przed drzwiami do domu wiem, wiem, w Radomiu na peryferiach a często i w samym centrum niestety błoto to standard, więc się nie żalę specjalnie, a co mogę sobie ulżyć to czynię, stąd kostka przed domem, choć za płotem znów bajoro takie, że może z głośnym cmoknięciem zeżreć buta z nogi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mery-w6 19.03.2010 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2010 Witam, mam pytanie gdzie kupowaliście TERIVE pustaki i belki i mozecie polecic mi jakies miejsce gdzie jest nie drogo i dobrze. Beton to podobno z Mokrej jest dobry, nie myle się??? A i jeszcze cegla pelna palona na kominy skad czy nie oplaca sie murowanych i systemowy kupic, ale jakos slabo wyglada taki komin. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nakoto 19.03.2010 21:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2010 o ile beton bralem z mokrej to terrive bralem z: MAT-BUD - Stropy Teriva, nadproża typu L (certyfikat)Guzów 33 Atel. 618 41 28 , 366 20 77, 366 55 64kom. 0605 344 505 , 0602 368 647 super gosc wlasciel, ktory musi schodzic z ceny by byc konkurencja dla mokrej czy tego duzego skladu na trasie na kielce mi wyszlo u niego najtaniej za belki i terrivki, to jest jakies 10 km od Radomiaza transpot nie liczyl i ma wszystko i czas byl u niego tez najszybszy w realizacjico do jakosci nikt nie mail zastrzezen, towar 1 klasa btw1- mozna bez V.. czyli jeszcze taniej btw2 -mam 40 sztuk terrivy i 3 belki jakies + - 3 metrowe moge ci sprzedac za jakies grosikijak chcesz zaoszczedzic trochu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 20.03.2010 09:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2010 Terive brałam z Orońska od Wasika. Kominy mam z cegły pełnej z ceramicznymi wkładami. Cegłę kupowąłam na skłądach budowlanych, gdzie było bliżej. Cena była prawie taka sama. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafaello12 20.03.2010 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2010 Czy ktoś zakładał rolety zewnętrzne z firmy Metrol z Radomia, jedna z osób odradzała mi ich, jakie są wasze opinie na temat tej firmy, interesują mnie dokładnie rolety w systemie Integro. Proszę o wasze opinie. pozdrawiamRafał W. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gelo_26 21.03.2010 10:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2010 mery-w6 Co do betonu to ja biorę ze SpecBetu wczoraj właśnie lałem B10 ( chudziak ), co do cen to dla mnie wychodzi u nich taniej niż na mokrej ( no ale bliżej do mojej budowy ma SpceBet ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafaello12 21.03.2010 11:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2010 mhk napisał:znam jedna z radomia - METROL - nie polecam!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Tak tą odpowiedź widziałem ale jedna opinia kompletnie o niczym nie świadczy, czy nikt inny nie zakładał rolet w Radomiu, może polecacie jakąś konkretną firmę, choć w tym temacie u nas chyba słabo. A może ktoś inny się jeszcze wypowie na temat METROLu, może ktoś jeszcze miał z nimi do czynienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 21.03.2010 11:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2010 Napisz do mhk na pw pytanie, czemu tej firmy nie poleca. Była z niej bardzo niezadowolona. Długie miesiące reklamowała te rolety a i spartolili montaż. Nie ma powodów, by pisała nieprawdę. Dowiedz sie od mhk co naprawdę o tym sądzi. Wcześniej więcej pisała na fm o tych przejściach z nimi ale to było z rok-dwa temu.Jeszcze mozesz zapytać w Tapparelli na Mickiewicza i jesli chodzi o Radom to praktycznie tyle masz do wyboru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mhk 21.03.2010 13:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2010 nie tylko ja mialam problemy z metrolem - zapytaj rozniez Celtorek - rozniez jedna wielkaa pomylka jezeli chodzi o ta firme - ona z kolei tez miala kontakt z ludzmi ktorzy odradzali - sam system nie jest zly chociaz drugi raz zdecydowalabym sie na zewnetrzne - ale wykonanie pozostawia wieeeeeeeele do zyczenia!!u nas sprawa ocierala sie juz o sad, konsultowalam sie tez z rzeczoznawca sadowym - ogolnie pozostal duuuuzy niesmak i bede ta firme kazdemu odradzala!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gkobe 23.03.2010 11:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2010 WitamProszę o opinie o materiałach z firmy beton bud tzn. jakiej jakości są bloczki betonowe b-20 oraz beton towarowy?? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gelo_26 23.03.2010 12:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2010 ja jak lałem fundamenty to oni mieli najtańszy beton i miałem już od nich go brać ale sporo moich znajomych odradzało mi ta firmę, choć chyba ktoś z naszej grupy zamawiał u nich beton i był ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gkobe 23.03.2010 16:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2010 to którą betoniarnie polecacie w radomiu?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 23.03.2010 16:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2010 Ja brałam od nich. Było najtaniej i pasowały mi terminy. Fundamenty ok, chudziak też. Przy stropie popsuła się pompa. Coś naprawiali, troche to trwało a potem miałam na czesci stropu kiepską wylewkę bo duzo kamienia z pompy poszło. Ale jakoś sobie murarze dali radę Trzeba pilnowac rozliczeń bo jeden taki keirowca nas próbował na kilka m3 przerobić I to tyle. Dom stoi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gelo_26 23.03.2010 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2010 Większość moich znajomych poleca betoniarnie na ul. Mokrej a ja jak już wcześniej pisałem polecam SPEC-BET. Znacie jakąś firmę która realizuje kompleksowo podłączenie do wodociągu ( przewiert pod drogą + papierologia ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wilko 23.03.2010 22:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2010 My bralismy z fundamenty i chudziak z Mokrej a na strop ze Spec-Betu i mogą z czystym sumieniem stwierdzić że ten ze SpecBetu był lepszy. Z innymi firmami bym nie kombinował na bo albo przekręcą Cię na m3 albo słaby towar dadzą. Gelo co do podłaczeniado wodociągu to znam solidnego gościa ale nie mam numeru tel.Jak chcesz to na priva wyślę Ci namiar jak do niego trafić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wilko 23.03.2010 23:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2010 Witam Proszę o opinie o materiałach z firmy beton bud tzn. jakiej jakości są bloczki betonowe b-20 oraz beton towarowy?? Pozdrawiam Bloczki braliśmy z Mokrej. Były ok. Dobre też mają Z BratBudu z Zenonowa. Mają wibroprasę i dają dużo kruszywa. Najlepiej jechać i sprawdzić na jakimś pękniętym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gelo_26 24.03.2010 06:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2010 Wilko - to podeślij mi namiary na tego gościa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pms 24.03.2010 07:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2010 Jeśli macie jakąś godną polecenia ekipę tynkarzy (tynki cementowo-wapienne) i wylewkarzy - oczywiście maszynowych bo czas nagli to proszę na PW Nikt jeszcze nie tynkował, czy ekipy nie warte polecenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 24.03.2010 07:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2010 Wylewki 888256914.Byliśmy bardzo zadowoleni i inni też, u których robili.Telefon mam sprzed 2 lat ale jeszcze niedawno był aktualny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mhk 24.03.2010 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2010 Jeśli macie jakąś godną polecenia ekipę tynkarzy (tynki cementowo-wapienne) i wylewkarzy - oczywiście maszynowych bo czas nagli to proszę na PW Nikt jeszcze nie tynkował, czy ekipy nie warte polecenia? tynkarze - bardzo dobrzy - ja bylam bardzo zadowolona i znajomi tez - 508211014 - Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts