Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Mamy, mamy. Tylko, że sasiad ma malo mocy. Jak na jesieni robilismy ogrodzenie i podlaczylismy sie z mala betoniareczka, a pani jeszcze piekla ciasto i robila pranie, to wywalalo korki.

Poza tym, niezaleznosc jest bezcenna. Nie jest to jakas strasznie droga inwestycja. Fakt, kazdy grosz sie liczy, ale mozna zaoszczedzic na czyms innym.

Tak w ogole, prad to zaden problem. Doprowadzenie wody na dzialke, to jest wyzwanie praktycznie samobojcze :(

• Odpowiedzi 3,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Mamy, nawet kilku w tym 2 za siatką.

Z tym że do czasu jak pojawi się nowy transformator (przy sąsiedniej działce) wszyscy ciągną od rodzin przy Kościelnej (niektórzy już 10 lat).

Ma być do końca marca w realu bo na mapach do celów projektowych już jest.

Dzięki za informacje.

Byłem dziś w zakładzie energetycznym i rozmawiałem z b. mało przyjemnym panem od inwestycji powiedział że umowa będzie może za 18 mies. albo i później od warunków a te za ok 3-4 tyg. chociaż na sąsiedniej działce mają w maju stawiać transformator.

ZEW-T to zdaje się instytucja której ostatnich kilkanaście lat nie spowodowało żadnych zmian.

Też rozglądam się za garażem, dzwoniłem do Cisia, powiedzieli że blaszak 3x5 m ze złożeniem na działce kosztuje 1650 PLN. Jeżeli teren pod garaż jest wybetonowany to mogą zamontować jakieś kotwy (5 szt po 10 zeta każda) żeby garaż nie odfrunął w czasie wichury.

Pozdrawiam,

J

18 miesiecy to maksymalny czas, kiedy zaklad zobowiazuje sie podpiac Cie do sieci, liczac od dnia wystawienia umowy (mas na jej podpisanie 30 dni, po tym okresie trzeba umowe zauktualizowac, a data realizacji przesuwa sie o kolejny miesiace, tak zeby od podpisania bylo 18 miesiecy). Trzeba tez pamietac, ze teraz otrzymasz warunki i umowe z miesiecznym terminem "waznosci", ale w rzeczywistosci bedziesz mogl ja podpisac w momencie posiadania pozwolenia na budowe.

W ZEW trzeba twardy. My niedawno z zona tam pojechalismy (mamy troche daleko), zeby zaktualizowac umowe (wydruk trwa 3 minuty) i ja podpisac. Okazalo sie, ze nie ma kto tego zrobic, bo jeden mlody specjalistana chorobie, a jego szef z nonszalancja z poprzedniego ustroju powiedzial, ze tego nie zrobi.

Rozzloscilem sie niemilosiernie i natychmiast do dyrektora. Wydruk sie zrobil w chwile.

Od tamtej pory, jak wchodzimy do pokoju od inwestycji, to nawet nie pytaja kto my, tylko od razu wyciagaja nasza dokumentacje 8)

Twardo trzeba. Nie bac sie, tlamsic w zarodku jakiekolwiek objawy spychologii i lekcewazenia. Jestesmy w koncu klientami.

Mam prosbe. Poszukuje z okolic Debego kierownika budowy. Ale takiego prawdziwego, co przyjedzie na kazdy wazny etap budowy, bedzie kontrolowal prace murarzy, doradzi, pomoze...

Bede wdzieczny za jakas podpowiedz.

Pozdrawiam,

m

Sa rozne strategie. Mi sie akurat w ZEWT sprawdzilo bycie uprzejmym i zyczliwym. W sumie zalatwilam przylacze takie jakie chcialam, na ich koszt w poltora roku. W warunkach na przylaczenie byly dwa lata.

I takie podejscie polecam wszystkim w stosunku do kazdego.

Pozdr.

a.

Możecie mi wskazać gdzie w okolicy znajdę producenta betonowych ogrodzeń. Potrzebuję kupić betonowe słupki o nietypowych wymiarach (dłuższe od standardowych). Jak jesteście zorientowani to rzućcie jakimiś kwotami :)

Jakiś czas temu rozmawialiście o kupnie garażu, blaszaku na czas budowy. Czy ktoś z Was użytkuje podobny produkt? Jakie macie opinie?

PS np. coś takiego:

http://allegro.pl/item332686707__garaz_blaszany_na_auto_lub_na_budowe_promocja_.html

Pozdrawiam.

Rzeczywiście taniej ale:

Zapewniamy bezpłatny transport i montaż w województwie Małopolskim i do większości miast województwa Śląskiego (pozostałe wojewodztwa do uzgodnienia !!!) Żeby sprawdzić czy twoje miejsce zamieszkania objęte jest darmowym montażem i transportem napisz do nas maila lub zadzwoń!

Ciekawe ile za transport.

Cisia sprawdzałem, ale pisaliście też o jakichś garażach w Mińsku, poproszę o jakieś namiary na to miejsce.

Z dostawa do Warszawy 1'450 za II gatunek w zeszlym roku.

Bardzo porzadnie zardzewial na bokach, poza tym nic mu nie dolega, nie odfrunal.

Mam pytanie ankietowe, poniewaz usilnie namawiam kolezanke z bardzo dobrymi kwalifikacjami do zalozenia zlobka w naszej okolicy.

Czy ktos z Was bylby czyms takim zainteresowany. Prosze o info na priva. Zbieram osoby wstepnie chetne.

A ja mam dla Joaski info, ze tuz przed Debem od strony Warszawy po prawej stronie stoja trzy domki na sprzedaz - domki Isomaxowe jak sie dzisiaj doczytalam.

Pozdr.

a.

Czy te 3 domki są z jasnymi elewacjami, grafitowymi (szarymi) dachami i jasnobrązową stolarką?

hahhahaa znam sprawę dogłębnie :) wiecie ile oni chcą za 1m2 powierzchni domu całkowitej ??? koło 7500 tys zł , czyli jak mają domu o pow. 270 m2 całkowitej to wychodzi 2 025 000, 00 PLN :)

podejrzewam koszt wybudowania to jakieś 460 tys za dom MAX!!

hahhahaa znam sprawę dogłębnie :) za 1m2 powierzchni domu całkowitej ??? koło 7500 tys zł

,

:o szok ludziom się w głowach chyba przewraca

:o :o :o

w głowach? Chyba w du....ch. Kto to kupi :o

mam nadzieję, że jednak ktoś zaglądnie i napisze, jak to jest z dojazdami do pracy do Warszawy... bo ja mam chwile wielkiego zwątpienia, czy to się uda i czy w ogóle będę miała czas pomieszkać w swoim wymarzonym domku :(
mam nadzieję, że jednak ktoś zaglądnie i napisze, jak to jest z dojazdami do pracy do Warszawy... bo ja mam chwile wielkiego zwątpienia, czy to się uda i czy w ogóle będę miała czas pomieszkać w swoim wymarzonym domku :(

My na razie mieszkamy w Sulejowku, wiec jakby wpol drogi miedzy Warszawa a Minskiem. Z dojazdami jest w miare ok, ale tylko wtedy gdy pracujesz gdzies w poblizu stacji pkp. Wtedy omijaja Cie korki itp. Moj maz pracuje nie tylko w centrum, ale tez czasami na Domaniewskiej - wtedy dojazd do pracy zajmuje mu 1,5 godziny w jedna strone i na zycie domowe zostaje godzina dziennie.

Pocieszajace, ze w Minsku tez przeciez mozna znalezc prace, nie jestes przywiazana do Warszawy ;)

pracuję niedaleko stacji pkp, więc z tym akurat problemu by nie było, tylko ze kończe pracę o 17.30, więc w domu byłabym naprawdę późno... też myslałam o pracy w Mińsku, tylko że wszsycy straszą mnie, że tam nie zarobię na kredyt:((

jakiś kiepski dzień chyba :(