Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Niestety zmieniły się trochę plany i zaprzyjaźniona ekipa ma termin w październiku na tynki wewnętrzne cementowo wapienne zacierane piaskiem kwarcowym lub wykonuje elewacje styropian akryl itd. Do tego dodam że są tani. Jak ktoś potrzebuje to prosze o info na priv
  • Odpowiedzi 3,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

a może mi podpowiecie w sprawie tynków :lol: . mam do wyboru na ostatnią warstwę piasek kwarcowy lub piasek miałki (delikatniejszy, gladziutki, żółty z Wólki Wiciejowskiej). co jest lepsiejsze?
Witam Sąsiadów.

Posiadam do odsprzedania GARAŻ blaszak 3x5m kupiony w kwietniu za 1480 zł, do oddania za 1000 zł oraz ok. 100 szt. STEMPLI sosnowych dł. 2.6 - 2.8 m w cenie 3 zł za szt. Transport we własnym zakresie. Lokalizacja - Zabraniec k/Okuniewa.

Garażu szukałam bezskutecznie przez 3 m-ce, teraz już mam coś zastępczego ale stemple będą mi potrzebne, co prawda w przyszłym roku lecz mogę zakupić już teraz. Proszę o jakieś namiary jeśli to aktualne.

Mam taką prośbę do mieszkańców Dębe. Na ul. Kościelnej ktoś ogłasza się, że sprzedaje ziemię tzn. wykopy, ziemia itp. Czy mógłby mi ktoś przy okazji spisać nr telefonu tego pana? Bo gdzieś wsadziłem karteczkę z tym numerem, a chwilowo nie mogę podjechać.

Z góry dzięki.

cg

Mam taką prośbę do mieszkańców Dębe. Na ul. Kościelnej ktoś ogłasza się, że sprzedaje ziemię tzn. wykopy, ziemia itp.

Jeśli to ogłoszenie jest koło konczącej się budowy domu z oddzielnym garażem to jest to ten sam człowiek co naprzeciwko stacji PKP. Moim zdaniem jest dość drogi, za 10m^3 czarnoziemu krzyknął mi 400 zł w wiosnę.

proponuje spojrzeć pare stron dalej, były namiary na znacznie tansza ziemie z wykopów. Ale jesli chcesz to mogę spisać ten telefon jutro.

Mam taką prośbę do mieszkańców Dębe. Na ul. Kościelnej ktoś ogłasza się, że sprzedaje ziemię tzn. wykopy, ziemia itp./quote]

Jeśli to ogłoszenie jest koło konczącej się budowy domu z oddzielnym garażem to jest to ten sam człowiek co naprzeciwko stacji PKP. Moim zdaniem jest dość drogi, za 10m^3 czarnoziemu krzyknął mi 400 zł w wiosnę.

proponuje spojrzeć pare stron dalej, były namiary na znacznie tansza ziemie z wykopów. Ale jesli chcesz to mogę spisać ten telefon jutro.

Czarnoziem ma drogo - ostatnio jak brałem wiślaka od niego, to rozmawiałem nt. nawiezienia ziemi. Sam mi powiedział, żebym poszukał gdzieś indziej - tych co śmigają na górki codziennie po południu. Gość jest w porządku, przynajmniej dla mnie, zawsze podjedzie, pogada, na telefon ziemi / piachu/ żwiru przywiezie, a i koparką podjedzie wracając do domu, jak potrzebuję.

Dzięki, właśnie to ogłoszenie było przy jakiejś budowie.

Kurcze... a ja myślałem, że to może jakiś nowy dostawca ziemi i ceny będą konkurencyjne. Ceny tego P. spod PKP znam, także już nieaktualne.

Dzięki za informacje.

cg

Witam po dłuższej przerwie

Jezeli ktoś potrzebuje to posiadam

35m wieńca - fi12, strzemiona fi6 - taki wieniec daje się w fundamenty

35szt. stali fi10

35szt. stali fi6 prostowanej

350 szt stempli

Stal sprzedam po cenach z końca czerwca.

A co to znaczy z końca czerwca? Teraz stal staniała, Replin 2850 / żebrowana fi 12/, a mogę też dostać po 2565zł / bez faktury/. jakie stemple i po ile?

hmm ciekawe to prawie 1/4ceny, proponuję kupować bo cena z zeszłego roku... czyli stalą nie pohandlujemy...

a stemple h=2.8-3m 4,5szt, proste b. ładne

w końcu i ja czegoś potrzebuje :D

Poszukuję szklarza z okolic Dębego, który wymierzy mi lustra w łazienkach, później je zrobi i na koniec przyklei do ściany. Możecie kogoś polecić? Z góry dzięki.

Poszukuję szklarza z okolic Dębego, który wymierzy mi lustra w łazienkach, później je zrobi i na koniec przyklei do ściany.

Sorki, ale nie lepiej (i taniej) samemu? Zmierzyc każdy potrafi, potem szklarz zrobi na wymiar, o grubości i z frezem jaki sobie życzysz a na koniec przykleisz klejem do luster. Ja juz 2 takie robiłem (wpasowane w glazurę) i jakoś się jeszcze trzymają :)

Ale niestety, szklarza w okolicach nie znam :(

Czy ktoś może powiedzieć coś na temat jakości bloczków fundamentowych produkowanych za Kałuszynem na tyłach stacji benzynowej, naprzeciwko dawnego GS-u?

Podobno te bloczki są w Replinie - przynajmniej były kiedyś. Nie są takie złe, ale np. w Makrobecie w Mrozach są lepsze no i w innych miejscach też są lepsze. Te w Kałuszynie są takie średniawe - wiem, bo gadałem z ludźmi co tam pracowali.

Ale za to super cena w porównaniu z Replinem :lol: i można wziąć bez faktury...

Amelia w Replinie bloczki zawsze były duzo droższe niż bezpośrednio u producenta, a prawie każdy producent sprzeda Ci bez faktury ...