Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Pilnie kupimy działke budowlaną o powierzchni 1000 - 2000 m2 w gminie Mińsk Mazowiecki najlepiej w miejscowości:

Natolin, Niedziałka Stara

Karolina lub Kolonia Karolina

Barcząca, Zakole Wiktorowo

Targówka, Marianka

Huta Mińska, Cielechowizna, Gliniak

oraz inne na obrzeżach Mińska

Działka moze być zaniedbana, z dala od drogi głownej, cenimy sobie ciszę i spokój.

Wyłacznie bez posredników. W rozsądnej cenie.

Zainteresowanych proszę o kontakt.

693-485-889

[email protected]

• Odpowiedzi 3,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najlepiej zrobić sobie wycieczkę krajoznawczą, na wielu działkach do sprzedania są tablice z nr telefonu właściciela, ew. w prasie lokalnej Dzwon, Co słychać, Gazeta Ogłoszeniowa lub w internecie na stronie Mińska w dziale ogłoszenia-nieruchomości.
Znajomi,którzy narzucili ostre tempo i zaczynając wiosną w listopadzie zamieszkali twierdzą, że błędem było od razu zrobienie elewacji z ociepleniem, bo całą zimę ściany się "pociły". Podobno lepiej żeby mur się przemroził i dobrze wysechł zanim zrobi się styropianowy termos :lol: a ogrzewanie i tak wyszło im pierwszej zimy drożej bo musieli wietrzyć, no chyba że ktos ma wentylację mechaniczną :wink:

Potwierdzam , u mnie także nie robiliśmy na siłę ocieplenia ( tynki w środku w październiku dom do surowego postawiony do sierpnia ) ale zaczeliśmy ogrzewac , najpierw kozą w październiku i listopadzie , potem w grudniu instalacja kominek i co w styczniu juz pełne ogrzewanie domu na temp 14-15 stopni , dom nie ocieplony tylko dach i uważam że zrobiliśmy bardzo dobrze , szczególnie ściany od północy zaczęły płakac wręcz leciała po nich woda , wyobrażam sobie co by było gdybyśmy ocieplili dom i wprowadzili meble ! a tak odżałowałam te 2000 tys na gaz i mamy już dom suchutki , nic tak nie wysusza jak c.o. i systematyczne grzanie.

Pilnie kupimy działke budowlaną o powierzchni 1000 - 2000 m2 w gminie Mińsk Mazowiecki najlepiej w miejscowości:

Natolin, Niedziałka Stara

Karolina lub Kolonia Karolina

Barcząca, Zakole Wiktorowo

Targówka, Marianka

Huta Mińska, Cielechowizna, Gliniak

oraz inne na obrzeżach Mińska

Działka moze być zaniedbana, z dala od drogi głownej, cenimy sobie ciszę i spokój.

Wyłacznie bez posredników. W rozsądnej cenie.

Zainteresowanych proszę o kontakt.

693-485-889

[email protected]

wysłałem swoją ofertę na ww. mail

Słuchajcie czy się ktoś nie orientuje czy jest jakiś program do wizualizacji koloru elewacji z kolorem dachu?

bo sie nie możemy z żoną zdecydować i chcielibyśmy w ten sposób porównać

Słuchajcie czy się ktoś nie orientuje czy jest jakiś program do wizualizacji koloru elewacji z kolorem dachu?

Witam!Takie programy bardzo czesto sa dolaczane na plytkach do katalogow domków.Sa to tzw.kolorniki

Popatrz po stronach architektów np. archipelag, bardzo często przy wizualizacjach jest mozliwość kolorowania więc chyba to czego szukasz

Witajcie.

W tym roku planuję rozpocząć budowę w okolicach ul. Polnej, w związku z tym będę teraz często zagłądał na to forum.

Aktualnie poszukuję solidnego kierownika budowy który rzetelnie byłby w stanie kontrolować jakość prac wykonywanych przez wybranego przeze mnie wykonawcę.

Czy ktoś z Was może mi kogoś polecić?

Chętnie też skorzystałbym z Waszych doświadczeń odnośnie odwiertów studni. Czy w tym temacie możecię kogoś polecić?

serdecznie pozdrawiam przyszłe sąsiedztwo

najlepiej pojeździć po okolicy i czekać aż coś rzuci się w oczy , a potem spytać właścicieli - to działa :-)

Witajcie.

W tym roku planuję rozpocząć budowę w okolicach ul. Polnej, w związku z tym będę teraz często zagłądał na to forum.

Aktualnie poszukuję solidnego kierownika budowy który rzetelnie byłby w stanie kontrolować jakość prac wykonywanych przez wybranego przeze mnie wykonawcę.

Czy ktoś z Was może mi kogoś polecić?

Chętnie też skorzystałbym z Waszych doświadczeń odnośnie odwiertów studni. Czy w tym temacie możecię kogoś polecić?

serdecznie pozdrawiam przyszłe sąsiedztwo

Co do kierownika to jest ich mnóstwo - teraz mniej robót więc pewnie będą mieli więcej czasu. Ktoś polecał kiedyś p. Dąbrówkę - podobno bardzo dobry, ale osobiście nie sprawdziłem. Namiary podeślę Ci na priva.

Studnia: 600 772 149. Wiercili ludziom na Polnej.

KTO CHCE DRZEWKA OWOCOWE GRUSZE KONFERENCJA

Na mojej działce w Budach Janowskich była szkółka drzewek owocowych i obecnie mam ok. 400 szt 2-letnich szczepionych grusz "konferencja", których chcę się pozbyć. Zapraszam wszystkich zainteresowanych, oddam za symboliczną złotówkę/szt lub za dobrą czekoladę albo likierek :lol:

10 sztuk już znalazło nabywców, zapraszam! :lol:

witam

Do sprzedania ( odbior Sulejówek )

- stemple budowlane ok 30szt. 3m-3,30m 3,5zl/szt

- deski szalunkowe ok 0,5 m3 w wiekszosci nie uzywane 350zl/m3

- cegla wentylacyjna czerwona ceramiczna sluzy do wentylacji w srodku komina 2zl/szt

zainteresowanych proszę o kontakt

693-074-849

Krzysiek

potrzebuje namiary na koparkę albo spychacz dom zdjęcia humusu. Działkę mamy przy Polnej w Dębe Wielkim, więc gdzieś w okolicach szukam, ale bez efektu. Będę wdzięczna za pomoc

Co do koparki - 509325673

Polecam, tego koparkowego, słowny i profesjonalny.

Możesz powołać się na mnie tj. Michał z Rudy.

Pozdrawiam