Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 3,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

dla wszystkich budujacych lub mieszkających w gminie Halinów

http://www.halinow.pl/135-40dabc6dc2597-13302.htm

Jestem w 100% chętna. Może nasza gmina też by się za taki wniosek wzięła jesli ją pogonimy?

Są inni, co lubią mieć solary i nie wydawać kasy na to, co można mieć za darmo??

[/i]4.3 Ochrona powietrza, energetyka (konkurs zamknięty bez preselekcji)

Nabór wniosków: wrzesień 2010 - październik 2010

Allokacja: 30 000 000 Euro

Rodzaje konkursów

Wyróżnia się dwa rodzaje konkursów:

1. Zamknięty – wnioski można składać tylko w okresie wskazanym w ogłoszeniu, tzn. w terminie od dnia X do dnia Y. Konkurs zamknięty ma datę otwarcia i datę zamknięcia.

2. Otwarty – wnioski można składać od dnia ogłoszenia konkursu, aż do jego zamknięcia. Znany jest termin otwarcia ale nie jest określony z góry termin zamknięcia. Konkurs zamyka się, jeżeli złożone wnioski osiągną pewną, z góry określoną wartość (z góry założony procent) przeznaczoną na dany konkurs (np. 130% alokacji).

Nabory (konkursy) można podzielić na konkursy z preselekcją oraz bez preselekcji. Konkurs z preselekcją polega na złożeniu we wskazanym terminie tylko wniosku z harmonogramem jego realizacji. Pozostałe dokumenty składane są w zależności od zakwalifikowania wniosku do realizacji.

W przypadku wniosków bez preselekcji wnioskodawca zobowiązany jest złożyć wniosek wraz z kompletem dokumentów, tzn. między innymi ze studium wykonalności, dokumentacją środowiskową, zabezpieczeniem środków na realizację inwestycji itp.[/i]

W tej sytuacji nie wiem czy nasza gmina podoła takiej dokumentacji... Mamy tu kogoś kto sie na tym trochę zna?

ESSA

Mam pytanie dostałaś już pismo z sądu o zmianie w Kw? pytam ponieważ przeglądałam swoja księgę przez internet i zmieniono tylko oznaczenie z gruntów ornych na tereny mieszkaniowe a w części budynek nic nie wpisano , dlatego chciałam zapytać czy u Ciebie wpisano budynek?

Pozdrawiam

Bo oni tak właśnie wpisują, że budynek nie jest ujawniany w księdze. Pytałam panią w sądzie o tę sprawę - budynek wpisywany jest w przypadku wieczystego użytkowania gruntu, a w przypadku własności działki nie jest. A swojej księgi jeszcze nie mam.

Pozdr. :-)

Czyli jak zwykle wszystko pokręcone . :)w internecie przeglądałam i właśnie rożnie było że czasem wpisuja tylko oznaczenie a czasem i budynek.Trudno sie w tym wszystkim połapać.
Gość Caren

Witam,

Szukam 800 m3 piachu z wykopu, takiego łatwo zagęszczalnego do zasypania ław fundamentowych. Budowę mam w Wilanowie Zawadach. Nie sądziłam, że z piachem będzie taki kłopot. Może ktoś mi może pomóc. Z uwagi na ilość najchętniej piach przyjmę a zapłacę za transport.

Szukam ekipy murarskiej, która zrobi nam fundament pod ścianę samonośną długości około 4-5 mb.

Może ktos ma na budowie taką ekipę i przewiduje w najbliższym czasie kilkudniową przerwę technologiczną?

Szukam firmy zajmującej się badaniem wody ze studni; dobraniem i zamontowaniem odpowiednich filtrów do odżelazienia i zmiękczenia wody. Przydomowa stacja uzdatniania wody. Jeśli ktoś ma namiary na sprawdzoną firmę to proszę o informację. Dzięki.

Zostało po budowie:

- stemple 300szt (długie ponad 3m) - 3zł

- pustaki stropowe 200szt (keramzobeton) - 3 zł

Jak widać sprzedaję bardzo tanio. Dla chętnego na całość: obniżka. Przy szybkiej decyzji: extra obnizka.

Odbiór osobisty w Dębe Wielkie. tel: 606 45 92 91

Czy ktoś może mi napisać po ile biorą kierownicy budów w okolicach Mińska? W sobotę mam spotkanie z potencjalnym kierownikiem. Obiecał, że nie weźmie ode mnie więcej niż konkurencja. Tylko ile bierze konkurencja ? ;)

Dzięki za informacje.

Czy ktoś może mi napisać po ile biorą kierownicy budów w okolicach Mińska? W sobotę mam spotkanie z potencjalnym kierownikiem. Obiecał, że nie weźmie ode mnie więcej niż konkurencja. Tylko ile bierze konkurencja ? ;)

Dzięki za informacje.

Ja zapłaciłem 1500zł

Witam budujemy w Targówce.

Interesują mnie obecne ceny za punkt hydrauliki w naszych okolicach i metr tynków wewnętrzych cem - wap z materiałem ?

1. Proszę na priv polecanych hydraulików i ekipy tynkarskie do cem-wap, z góry dziękuję

Aha ja również z czystym sumieniem polecam do budowy P. Bogdana z Jakubowa ! B. miły człowiek

Ten sam który stawiał dom u Ewy i Leszka na Huberta. Domek postawili w miesiąc, solidnie i terminowo i co najważniejsze przystępni cenowo ! chociaż na brak pracy nie narzekają. Namiary mogę wysłać na priv, pozdrawiam