Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam wszystkich budujących i wybudowanych,

czy komuś z Was nie został na zbyciu garaż blaszany w przystępnej cenie. Chętnie bym przygarnęła:yes:proszę o info.

Dziękuję

• Odpowiedzi 3,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Jak to oczyszczalnię?

A sprawdzone, co stoi w miejscowym planie zagospodarowania przestrzennego, którym objęta jest ul. Polna?

pozdro,

mp

Sprawdzalam, jest kanalizacja i szambo ale nie ma zapisu zabraniajacego POŚ, co jest jednoznaczne z pozwoleniem, co prawda urzednik starostwa probowal mowic o roznej interpretacji przepisow ale teoretycznie zgodnie z prawem na tej podstawie nie moga oprotestowac. Czy ktos dostal negatywna odpowiedz na Polnej po zgłoszeniu do Starostwa zawiadomienia o budowie POŚ?

Bardzo mnie ciekawi frekwencja. To takie trochę uszczęśliwianie mieszkańców na siłę. Gaz - jedno z najdroższych mediów do ogrzewania domów - okazuje się nagle jednym z ważniejszych elementów naszej infrastruktury. Co ta inwestycja daje, nam, mieszkańcom? Pewnie nic.

A nieszczęsna kanalizacja - która realnie obniżyłaby koszty utrzymania gospodarstwa domowego (bo np. 10 m3 nieczystości nie kosztowałoby 180 zł, a 50) - jest nam obiecywana już blisko 2 lata.

Różnica w obu tych przedsięwzięciach jest taka, że przy budowie gazociągu pewnie 3/4 kosztów inwestycji pokryje spółka gazowa, a 1/4 użytkownicy. Gmina chętnie pozbiera wnioski, bo w żaden sposób nie musi się "wysilać" i uczestniczyć w tym przedsięwzięciu. Do zrobienia kanalizacji urzędnicy się nie rwą, bo wymaga to zdobycia środków i zrealizowania wszystkich prac od "a" do "z".

Ja dwa lata temu podpisałem się pod wnioskiem o kanalizację. Świetnie. A za miesiąc miła pani z firmy projektowej do mnie zadzwoniła, że naszej działki (20 m od ulicy Polnej, pierwsza zabudowana w szeregu 18 kolejnych) nie obejmuje inwestycja (to się nazywa przyszłościowe myślenie i zarządzanie). Minęły dwa lata, ulicy Polnej nikt nie naprawia, bo po co, za chwilę mają być wykopy...

pozdro,

mp

gaz bedzie bo malzenstwa z polnej i wiosennej poswiecily kilka miesiecy na zebranie 170 wnioskow z okolicy i gazownia zrobila plany,

tylko koszty byly nie do zaakceptowania, bo gaz poprowadza z sulejowka, a Wojtowa nie byla zainteresowana partycypowaniem w kosztach nawet czasowo, nowy Wojt na szczescie dogadal sie z inwestycjami gazowni na cala gmine, jak w cytacie- robota zadna a chwala duza, natomiast jezeli chodzi o kanalizacje to nie moga robic nowych planow, dopoki nie skoncza realizacji tej czesci inwestycji na ktora dostali dotacje unijna, wiec rozbudowa nie wczesniej jak za 5 lat, ale to wiadomosci jeszcze za starej wladzy

witam Forumowiczów!

może ma ktoś aktualne informacje jakie są wymagania starostwa mińskiego dotyczące odbioru budynku? jak z waszych doświadczeń wygląda ten proces, czy nadzór budowlany robi wizję lokalną?

Witam.Posprzątam dom,posesje także po budowie ,remoncie,umyję okna i inne 665 504 130 mińsk i okolice:D e-mail [email protected]
witam Forumowiczów!

może ma ktoś aktualne informacje jakie są wymagania starostwa mińskiego dotyczące odbioru budynku? jak z waszych doświadczeń wygląda ten proces, czy nadzór budowlany robi wizję lokalną?

W lutym- marcu przechodziłam odbiór, moje i sąsiada perypetie opisałam w moim dzienniku # 376 i 377 na stronie 19

http://forum.muratordom.pl/showthread.php?130041-Powrót-do-korzeni-czyli-buduję-Planetę-2

Witam sąsiadów,

Mam namiar na ZIEMIĘ OGRODOWĄ ZA DARMO. Niestety ok 40km od Dębego.Może ma ktoś namiary na przystępny cenowo transport? Info proszę na PW. Pozdrawiam

Robert Chmielewski 602334735 proszę powołać się na mnie.

Witam,

Sprzedam stemple budowlane, ok 220 szt, odbiór w miejscowości Olesin

Cena do uzgodnienia,

Kontakt - 668 317 240

Zainteresowanych proszę o kontakt

Pozdrawiam

Witam,

Czy ktoś z Państwa może mi polecić jakąs sprawdzoną ekipę od ogrodzenia, które ma stanąć przed domem. Słupki planujemy z klinkieru a środek drewniany.