edpi 13.09.2011 18:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2011 Witajcie, Rozglądam się za oknami PCV. Szukam opinii na temat obsługi, terminowości, montażu zwykłego i na taśmę. Jak radzili sobie z drzwiami balkonowymi i tarasowymi? Zrobiłem małe zestawienie sklepów i oferowanych przez nie produktów. Sklep ______________________| Profile ____________| Okucia __| Producent Miro, Konstytucji 3 Maja 18 | SCHUCO _____________| Siegenia | Miro Stojadła Anex, Piłsudskiego 14 ______| Aluplast, Avantgarde| ? _______| Anex Raszyn Euro Plast, Piłsudskiego 31 | Veka _______________| Roto ____| KNS Okna ____________________________| Brugmann oraz Wital | G_U _____| Sonarol Majster Plus, Piłsud. 41/43 | Rehau ______________| Roto ____| Petecki Łódź Darex, Wyszyńskiego 11 _____| Avantgarde _________| ? _______| Dobroplast ____________________________| Brugmann ___________| Winkhaus | Urzędowski Światowid, Konst. 3 maja 12 | Veka _______________| Siegenia | Witraż Białystok Oskar, 11 Listopada 3 ______| Veka _______________| Roto NT _| Vetrex ____________________________| Aluplast ___________| Roto ____| Marton Tom – Bud, Piłsudskiego 52 _| Salamander _________| Roto NT _| Oknodom, ____________________________| Brügmann ___________| Roto NT _| Abakus ____________________________| Brügmann____________| Winkhaus | Forte? Olimar, Huberta 4 __________| Veka _______________| Roto ____| Jędraszek ____________________________| Brugmann oraz Wital | G_U _____| Sonarol W necie można łatwo znaleźć informacje o producentach, gorzej o wykonawcach. Będę wdzięczny za dobre i złe słowo. Pozdrowienia W piątek zamontowano u mnie okna Vetrex V90+ (ukryte okucia). Zakupu dokonałam w firmie Oskar w Mińsku Maz, miła obsługa, na okna czekałam około 3 tygodni, Panowie zamontowali w sumie 7 okien, w tym 4 balkonowe dosłownie w kilka godzin. Szybko i bezproblemowo. Polecam tę firmę oraz te okna, bardzo ładne i solidnie wykonane, trzyszybowe, termoramka standardowo w kolorze okna, kryte okucia. Wycenę dostałam o 1000 złotych taniej niż w Siedlach, gdzie myślałam że będzie taniej. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grregg 13.09.2011 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2011 Chyba myslisz o P. Wiślaku (koło wiaduktu?) - tel. 503 997 721. Jeżeli tak, to koniecznie niech przyjeżdża do Ciebie ojciec. On kopie sprawnie, fachowo. 100 zł./godz. Właśnie przyjechał syn... niestety nie było mnie przy akcji "ściągania humusu". Ale zainterweniował sąsiad i poszło dość sprawnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slonce0506 13.09.2011 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2011 Jeśli nie za późno to polecam bloczki z MAKROBETu Mrozy, są mocne i niedrogie, tel. 25 757 41 88, 25 757 43 35. Replin miał kiedyś z Kałuszyna - tragedia! rozsypywały się przy puknięciu, nie wiem skad teraz biorą. na tym etapie budowy polecam temat http://forum.muratordom.pl/showthread.php?170034-Opadająca-podłoga Przyznam szczerze jeszcze biję się z myślami skąd te bloczki brać. O Replinie wspominała mi koleżanka, budująca 2 lata temu, iż rozpadały się. Cóż, mamy wolny rynek, wszystko jest...., zaś dobra jakość nie zawsze idą w parze:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
raftrusz 14.09.2011 07:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2011 W piątek zamontowano u mnie okna Vetrex V90+ (ukryte okucia). Zakupu dokonałam w firmie Oskar w Mińsku Maz, miła obsługa, na okna czekałam około 3 tygodni, Panowie zamontowali w sumie 7 okien, w tym 4 balkonowe dosłownie w kilka godzin. Szybko i bezproblemowo. Polecam tę firmę oraz te okna, bardzo ładne i solidnie wykonane, trzyszybowe, termoramka standardowo w kolorze okna, kryte okucia. Wycenę dostałam o 1000 złotych taniej niż w Siedlach, gdzie myślałam że będzie taniej. Pozdrawiam. Jak z dokładnością montażu? Robili montaż na piankę(podstawowy) czy "ciepły" (trzywarstwowy - folia paroszczelna, taśma izolacyjna, folia paroprzepuszczalna), a może w warstwie ocieplenia? R Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amelia 2 14.09.2011 11:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2011 Montaż Tom-Bud, okna z Abakusa prof. Brugman kolor złoty dąb. Mam je 2 lata, niby jest ok. ale ciężko "chodzą" klamki, przy montażu mówili że się wyrobią ale jeszcze się nie wyrobiły:(Coś nie tak było z pomiarami - w szczycie budynku mam 2 okna na dole i 2 takie same na poddaszu - mimo że otwory były takie same to te na poddaszu zrobili kilka cm niższe, trzeba było otwór nadbudowywać i dla mnie trochę głupio teraz wyglądają, chociaż kto nie wie to pomyśli że tak miało być http://img217.imageshack.us/img217/8029/obrazzpyty883.jpg Uploaded with ImageShack.us Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edpi 14.09.2011 16:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2011 Jak z dokładnością montażu? Robili montaż na piankę(podstawowy) czy "ciepły" (trzywarstwowy - folia paroszczelna, taśma izolacyjna, folia paroprzepuszczalna), a może w warstwie ocieplenia? R przyjeżdżali robić pomiary, ponieważ okna mamy bardzo ciepłe bo trzyszybowe z termoramką to stwierdziłam, że wystarczy montaż na piankę, szkoda kasy na te tak zwane ciepłe montaże. okna idealnie pasowały we wszystkie otwory okienne, zlicowane ze ścianami zewnętrznymi (dojdzie 15 cm ocieplenia). okna użytkujemy kilka dni, codziennie wielokrotnie są testowane i jest dobrze. polecam jeszcze raz firmę oscar. nie polecam natomiast eko-plast z kościuszki 23. montowali w zeszłym roku okna u mojego brata, coś strasznego. przyjechali bez zapowiedzi, była w domu tylko bratowa, wpuściła ich, dali jej na koniec coś do podpisania (protokół odbioru) , a jak wrócił z pracy brat to za głowę się złapał. okno balkonowe źle wymierzyli poprzednim razem, przywieźli większe, bez pytania skluli mu nadproża i podłogę. drzwi zamontowali tam nisko że, że poziom podłogi właściwej wychodził 5 cm ponad próg okna. na telefony reagowali chamskimi odzywkami, a po pisemnej reklamacji, odpisali że niech się cieszy, że mu nie policzyli 500 zł za skucie tego nadproża. takie firmy należy omijać szerokim łukiem. przestrzegam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Likom 15.09.2011 13:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2011 Witam srdecznie. Mam do sprzedania garaż blaszak 3/5 m w bardzo dobrej cenie z 2009 roku. Telefon 503 53 85 21 - Otwock. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
seba2001 15.09.2011 14:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2011 Witam a ja zamówiłem okna w Drewminie na ul Bocznej2A okna na profilu Veki i powiem, że cena mnie bardzo zaskoczyła na + zobaczymy jak będzie dalej planowany montaż około 10 października. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mistrzkaskader 15.09.2011 15:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2011 Witam.Gdzie w okolicach Mińska można kupić przyzwoity i tani piach do murowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
panicz 15.09.2011 21:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2011 Witam, piach do swojej budowy brałem z pobliskiego składu. Nie pamiętam ceny, murowałem wiosną. Buduję dom w Siennicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
panicz 15.09.2011 22:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2011 Jeśli ktoś z forumowiczów pragnie upiększyć swoje ściany to zapraszam.Gładź wysokiej jakości z malowaniem na biało od 20zł, w kolorze od 24zł/m2. Cena z materiałem!!!Idzie zima, pomyśl o poddaszu!Poddasza od 95zł/m2 z materiałem!!! 793360720 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
raftrusz 16.09.2011 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2011 ... nie polecam natomiast eko-plast z kościuszki 23. montowali w zeszłym roku okna u mojego brata, coś strasznego. ... Byłem w Eko-plast w ubiegłym roku. Po kilku moich pytaniach o sprawy techniczne i ceny, sprzedawca stwierdził, że jestem z konkurencji. "Miło" się pożegnaliśmy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
akapap 19.09.2011 13:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2011 Gdzie w naszej okolicy kupię kręgi do studni rewizyjnej, najlepiej szczelne. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jkar1 20.09.2011 08:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2011 Mam do odsprzedania niedrogo Gąsiory Rukki Pural mat grafitowe (42 szt)oraz 8 paczek styropianu Termoorganika grubość 12, frezowany, grafitowy lambda=0,31 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Empiria 20.09.2011 15:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2011 Witam. Gdzie w okolicach Mińska można kupić przyzwoity i tani piach do murowania. Przyzwoity i raczej tani: Cat-Bud Piotr Szczepek Dębe Wielkie ul. Kościelna 75 tel. 506 031 129 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Empiria 20.09.2011 15:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2011 Przyznam szczerze jeszcze biję się z myślami skąd te bloczki brać. O Replinie wspominała mi koleżanka, budująca 2 lata temu, iż rozpadały się. Cóż, mamy wolny rynek, wszystko jest...., zaś dobra jakość nie zawsze idą w parze:) Gdzie dwóch się bije... Może trzecie rozwiązanie będzie dobre? Menut PopisPrzemysław tel.22/789071-98 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
donek1986 21.09.2011 07:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2011 Mam do sprzedania stemple budowlane o długości 2,7 - 3 m w ilości około 120 szt. Cena do uzgodnienia:):) tel. 511-868-812 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daria.k 23.09.2011 12:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2011 Hej szukam pilnie firmy, która sprzedaje i montuje szamba w naszych okolicach, liczę na waszą wiedzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
franelka1 23.09.2011 17:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2011 Czy ktoś wie gdzie można kupić drut ocynkowany lub nierdzewkę 6 mm? Potrzebny na kotwy do połączenia ściany zewnętrznej z wewnętrzną fundamentową. Jest to towar niestandardowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Toper 23.09.2011 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2011 Witam,szukam do wynajęcia pomp, mam w Długiej Szlacheckiej wodę na 40cm w ziemi i nie da rady bez pomp wykopać i zalać fundamentów, a czekać aż bardziej opadnie też już nie mogęNo więc, czy może ktoś polecić skąd można takie pompy + węże pożyczyć? Zostaje jeszcze problem gdzie wylewać tę wodę, żeby się sąsiedzi, właściciele pobliskich łąk, nie burzyli PozdrawiamToper Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts