Amelia 2 12.02.2010 08:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2010 W grudniu zgłaszałam zakończenie budowy - nikogo nie było, nikt się nie czepiał. Po 22 dniach roboczych odebrałam dokumenty i to wszystko. Sąsiad mówił to samo. Słyszałam, że dokumenty są sprawdzane - jeżeli wszystko jest w porządku, to muszą odczekać swoje (21 dni) i już. Jeżeli osoba, która sprawdza zauważy jakieś niezgodności albo np. zmiany w projekcie wówczas na budowę jedzie inspektor. Tak słyszałam ale nie wiem ile w tym prawdy... Pozdrawiam A możesz zdradzić jakie są koszty odbioru, łącznie z geodetą, kominiarzem itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Woju76 12.02.2010 14:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2010 W grudniu zgłaszałam zakończenie budowy - nikogo nie było, nikt się nie czepiał. Po 22 dniach roboczych odebrałam dokumenty i to wszystko. Sąsiad mówił to samo. Słyszałam, że dokumenty są sprawdzane - jeżeli wszystko jest w porządku, to muszą odczekać swoje (21 dni) i już. Jeżeli osoba, która sprawdza zauważy jakieś niezgodności albo np. zmiany w projekcie wówczas na budowę jedzie inspektor. Tak słyszałam ale nie wiem ile w tym prawdy... Pozdrawiam A możesz zdradzić jakie są koszty odbioru, łącznie z geodetą, kominiarzem itp. kominiarz 100-150 pln (już nie pamiętam) geodeta 600 pln cert. energetyczny 350 pln dodatkowo (jak nie masz) prot. sprawdzeń inst. elektr. - 350-500 pln ...przynajmniej ja tyle płaciłem..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amelia 2 12.02.2010 14:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2010 Dzieki, a certyfikat energetyczny jest obowiązkowy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Woju76 12.02.2010 14:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2010 Dzieki, a certyfikat energetyczny jest obowiązkowy? jak najbardziej:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Essa 14.02.2010 18:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2010 Ja z takim mało budowlaym tematem, ale może chwyci.Szukam chętnych do stworzenia grupy do nauki pływania dla cztero, pięciolatków (grupy wyższe już są).Naukę pływania dla dzieci chciałabym połaczyć z gimnastyka w wodzie dla mam, w tym samym czasie na innym torze. Szukam 5-6 osób chętnych na takie zajęcia.Jest ktoś zainteresowany? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darekmmz 14.02.2010 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2010 Właśnie skończyłem budowę domu. Wszystko prawie mam już wykończone z wykonawców jestem bardzo zadowolony. Wreszcie wymarzony domek:) Na wiosnę pora brać się za ogródek i właśnie z tym mam takie pytanko czy wie ktoś może skąd wziąć w miarę dobrą ziemie do wysypania działki? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MartaMarcin1719504949 15.02.2010 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2010 Witam, poszukujemy namiarów na dobre szambo - oczywiście w miarę niedrogie, szczelne itp Będę wdzięczna za wszelkie namiary Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amelia 2 15.02.2010 09:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2010 STOLBUD z Mieni tel. 25 759 97 30, kom.509 313 600, 504 270 400 przywożą, montują szybko i sprawnie, wyrównują teren. Szambo u mnie montowane we wrześniu ( 7,5m3) w połowie grudnia było puściutkie, nic nie naszło mimo podmokłego terenu i deszczowej aury. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MartaMarcin1719504949 15.02.2010 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2010 Dzięki wielkieu nas też jest podmokły teren i tego się najbardziej obawiamy. A można wiedzieć jaki był mniej więcej koszt Waszego szamba ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amelia 2 15.02.2010 13:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2010 2600 lub 2800zł zbiornik, 1000zł montaż Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jołbrader 15.02.2010 14:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2010 witamjako że zamiaruje sklecic jakis barak czy cus własnie w okolicach minska, a konkretnie to w okolicach stacji pkp jakowejś co by dojazdy do pracy tym sposobem uskuteczniac .grzecznie zapytowuje jak naprawde róznia sie ceny działek w tak zwanym realu od cen w internecie ??barak ma byc nieduży (jak to barak) tak wiec nawet tereny o niskiej intensywnosci zbudowy (85% powierzchni biologicznie czynnej jak to naukowo opisano) mnie nie przerażająpozdrawiamjoł brader Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mpudlo 15.02.2010 17:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2010 Czy zauwazyliscie u siebie problem z bardzo zakamieniona woda z wodociagu gminnego? U mnie po 2 miesiacach mieszkania brodzik prysznicowy jest zakamieniony tak, jak w Warszawie po 5 latach uzytkowania Normalnie masakra! Z bateriami tak samo - wlasciwie zaraz po sprzataniu wokol baterii pojawia sie kamien. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amelia 2 16.02.2010 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2010 Może warto zainstalować filtr ze zmiękczaczem na wejściu wody do domu, zapewne i pralka i zmywarka też na tym skorzysta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amelia 2 16.02.2010 08:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2010 Jeśli ktoś zamierza robić elewację w tym roku to szczerze polecam moją ekipę. Na wiosnę mają już zamówienia ale chyba jeszcze nie na cały sezon. Robią też ocieplenia poddaszy z wykończeniem / u mnie szalówką/ i ładnie kładą glazury. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mpudlo 16.02.2010 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2010 Może warto zainstalować filtr ze zmiękczaczem na wejściu wody do domu, zapewne i pralka i zmywarka też na tym skorzysta Tak, tak. Jest to punkt w umowie z moim hydraulikiem, ale myslalem, ze nie bedzie potrzebny Ale, niestety, trzeba bedzie zainwestowac w to rozwiazanie, bo rzeczywiscie maszynki tez cierpia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
meadeo 16.02.2010 13:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2010 witam sąsiadów z ul. Polnej w Dębem jestesmy szczęsliwymi posiadaczami działki od tygodnia a na wiosne ruszamy z budową! pozdrawiam Witam i pozdrawiam przyszłego sąsiada. U mnie budowa "zamrożona". Czekam na odwilż. Chyba trzeba będzie kajak kupić. A gdzie znajduje się działka szczęśliwego nabywcy? pozdr w. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosiasus 16.02.2010 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2010 Może warto zainstalować filtr ze zmiękczaczem na wejściu wody do domu, zapewne i pralka i zmywarka też na tym skorzysta A czy jesteś w stanie podpowiedzieć jaki jest koszt takiego urządzenia. U mnie woda z własnego ujęcia ale też tragedia. Polecam płyn do czyszczenia Septifos - działa na zasadzie pożytecznych bakterii i w 3 minuty usuwa wszelki kamień a jednocześnie bezpieczny dla środowiska (w przeciwieństwie do płynów typu Domestos) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
urgot 17.02.2010 05:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2010 trzeba zacząć od badania wody (np w sanepidzie) żeby wiedzieć czego i o ile jest za dużo. okolica Dębego to zdeeecydowany nadmiar Fe czasem Mn. ceny można porównać np na allegro pod hasłem odżelaziacz, myśle że ok 2tys. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amelia 2 17.02.2010 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2010 Polecam płyn do czyszczenia Septifos - działa na zasadzie pożytecznych bakterii i w 3 minuty usuwa wszelki kamień a jednocześnie bezpieczny dla środowiska (w przeciwieństwie do płynów typu Domestos) Można go dostać w normalnych sklepach ze środkami czystości? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosiasus 17.02.2010 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2010 Polecam płyn do czyszczenia Septifos - działa na zasadzie pożytecznych bakterii i w 3 minuty usuwa wszelki kamień a jednocześnie bezpieczny dla środowiska (w przeciwieństwie do płynów typu Domestos) Można go dostać w normalnych sklepach ze środkami czystości? Nie we wszystkich ale na pewno jest w sklepie LLUSAS (Mińsk, ul. Mireckiego - centrum ogrodniczo-agd) albo w Ogrodzie i Domu w Choszczówce. Koszt około 12-14 zł. Do kompletu są jeszcze bakterie do szamba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts