visMajor 01.07.2010 06:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2010 Co do stali na zbrojenie, to kupowałem 2 lata temu w replinie; po rekonesansie w kilku pobliskich składach, mieli sporo niższe ceny niż konkurencja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Artus70 01.07.2010 13:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2010 poszlo na priva Czy łaty jeszcze są do sprzedania ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Artus70 01.07.2010 13:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2010 Może ktoś mi polecić dobrą ekipę budowlaną ? Najchętniej taką sprawdzoną ,która budowała gdzieś w naszej okolicy.Kupie wszelkie deski pozostałe po budowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
meadeo 02.07.2010 15:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2010 stemple po 3zł i pustaki stropowe po 3zł czekają na chętnego.odbiór własny -> ul. Polna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mpudlo 04.07.2010 08:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2010 Koledzy i Koleżanki, bardzo chętnie sprzedam deseczki na łaty albo kontrłaty. Zapewne na jeden dach by się ich uzbierało. Cena atrakcyjna. Strasznie mi przeszkadzają w uprzątnięciu podwórka, a szkoda by ich było ciąć na opał... Mam też do sprzedania - również przeszkadzającą - bramę na czas budowy. Metalowa, pomalowana, połówki po 2.5 m, solidne dwa słupki. Cena do uzgodnienia. Zainteresowanych zapraszam do oglądania desek i bramy na ul. Polnej. pozdro,mp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Artus70 04.07.2010 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2010 Koledzy i Koleżanki, bardzo chętnie sprzedam deseczki na łaty albo kontrłaty. Zapewne na jeden dach by się ich uzbierało. Cena atrakcyjna. Strasznie mi przeszkadzają w uprzątnięciu podwórka, a szkoda by ich było ciąć na opał... Mam też do sprzedania - również przeszkadzającą - bramę na czas budowy. Metalowa, pomalowana, połówki po 2.5 m, solidne dwa słupki. Cena do uzgodnienia. Zainteresowanych zapraszam do oglądania desek i bramy na ul. Polnej. pozdro, mp Możesz mi podać cene za deski na priv. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boinga 04.07.2010 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2010 krzychu-f zmienili Ci tylko oznaczenie ( z gruntów ornych na tereny mieszkaniowe)? czy dopisali również w zakładce budynek informacje o budynku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nieosiagalny 05.07.2010 16:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2010 Czy mógłby ktoś polecić sprawdzoną ekipę od kostki brukowej? Najlepiej taką która u Was robiła i znacie wyniki jej prac kilka miesięcy po wykonaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Artus70 06.07.2010 11:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2010 Drodzy Forumowicze, nadal ponawiam prośbę o kontakt do dobrej, sprawdzonej ekipy budowlanej. termin rozpoczęcia budowy, druga połowa sierpnia w miejscowości Chrośla !! Proszę poszperajcie w swych notesikach lub w komórkach, na pewno znajdziecie tam numer do sprawdzonych budowlańców. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
komarex 08.07.2010 05:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2010 Jaki straszny ten nowy murator W Górkach nie ma Planu Zag. Przestrz. wiec i problemu z oczyszczalnia nie ma. A POS-ia tlenowego my mamy - zapraszam na wizje lokalna. W warunkach zabudowy mam POS lub szambo do wyboru więc od strony prawnej jest OK. Jednakże zasiągnąłem nieco wiedzy od sąsiadów odnośnie budowy szamba. Podobno jest firma, która z montażem za 9m3 zbiornik bierze 3 500 pln, nie wiem jakie są ceny oczyszczalni ale podejrzewam, że w moim przyadku mała działka (ok. 800m2) w trudnym terenie (konieczność wymiany części gruntu) koszty mogą sięgać ok. 12 000 -13 000 pln. Powiedzmy sobie szczerze, że 10 000 jakie zaoszczędze starczą mi na wywóz szamba na jakieś 20 lat (może do tej pory już będzie kanalizacja w Górkach). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mpudlo 08.07.2010 09:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2010 Powiedzmy sobie szczerze, że 10 000 jakie zaoszczędze starczą mi na wywóz szamba na jakieś 20 lat (może do tej pory już będzie kanalizacja w Górkach). Zakladajac, ze wywoz 10 m3 nieczystosci to koszt w naszych atronach ok. 150-180 zl, to chyba cos sie pomyliles z tymi latami... I to chyba sporo;) U mnie - 3 osobowa rodzina - 10 m3 sciekow wywoze dokladnie co 30 dni. pozdro, mp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
makup 09.07.2010 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2010 hej mam blaszak 3x5 w Sulejówku, skończyliśmy właśnie budowę więc oddam w dobre ręce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
akapap 09.07.2010 13:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2010 Ktoś z naszych okolic użytkuje pellet i ma sprawdzone producenta/sprzedawcę? Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Essa 09.07.2010 18:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2010 W warunkach zabudowy mam POS lub szambo do wyboru więc od strony prawnej jest OK. Jednakże zasiągnąłem nieco wiedzy od sąsiadów odnośnie budowy szamba. Podobno jest firma, która z montażem za 9m3 zbiornik bierze 3 500 pln, nie wiem jakie są ceny oczyszczalni ale podejrzewam, że w moim przyadku mała działka (ok. 800m2) w trudnym terenie (konieczność wymiany części gruntu) koszty mogą sięgać ok. 12 000 -13 000 pln. Powiedzmy sobie szczerze, że 10 000 jakie zaoszczędze starczą mi na wywóz szamba na jakieś 20 lat (może do tej pory już będzie kanalizacja w Górkach). Każdy ma swoje zdanie i swój wybór. Mój POS kosztowal kilkanascie tysiecy, a mam go nie tylko ze wzgledow ekologicznych, ale rowniez finansowych. 1. szambo wywoze raz na dwa, trzy lata - generalnie wtedy gdy mi jest wygodnie, a nie wtedy kiedy szambo mi przez wc wybije, 2. koszt podłaczenia kanalizy i wody w Górkach juz kosztował chetnych mieszkancow po kilka tys zlotych (na projekty). Dalej nie wiadomo, kiedy projekty sie zrealizuja i ile docelowo bedzie kosztowal odbior sciekow. U mnie "odbior sciekow" kosztuje 100 zł/rocznie za prąd do pompki natleniajacej, woda ze studni trochę drożej, bo pompa do hydroforu większa. 3. sa to koszty ponoszone dożywotnio i nikt mi ich nie podwyższy. Pomijam kwestie pilnowania czy szambo juz pelne czy moze uda sie jednak do soboty dociagnac; pomijam tez fakt, ze wiem co wylewam do wod gruntowych, podczas gdy nieuczciwy szambiarz może mi perfumować lasek za domem (dotyczy tych dziwnie tanich szambiarzy). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ola i Michał 11.07.2010 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2010 Witam mam prośbę jeśli posiadacie namiary na producenta barierek i balustrad na balkony z czarnej stali to podzielcie się jakimś kontaktem,sprawa jest dosyć pilna, dlatego będę wdzięczna za infopozdrawiamOla akapap my posiadamy piec na pellet a kupujemy pellet Barlinka w Inter Keram w Wielgolasie Brzezińskim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
akapap 12.07.2010 10:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2010 Może komuś zostało trochę tynku strukturalnego na elewację w kolorze biały lub biało-szary. Chciałem go kupić w składzie na 2-3 m3, żeby ocenić czy biały nie będzie za jasny (bijący po oczach) ale wszędzie sprzedają to ustrojstwo w 30kg wiaderkach. Firma nie jest istotna jedynie ważny jest kolor. Jeśli komuś zostało trochę tynku w wiaderku to dajcie znać na priv. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 13.07.2010 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2010 Ja mam, ale stoi już trochę i nie wiem, czy nie skamieniał. Jak masz trochę czasu to możemy spróbować zajrzeć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
komarex 14.07.2010 06:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2010 Zakladajac, ze wywoz 10 m3 nieczystosci to koszt w naszych atronach ok. 150-180 zl, to chyba cos sie pomyliles z tymi latami... I to chyba sporo;) U mnie - 3 osobowa rodzina - 10 m3 sciekow wywoze dokladnie co 30 dni. pozdro, mp OK. Może nie 20 a 10 swoją drogą muszę policzyć nasze obecne zużycie a słyszałem, że 100 się płaci za 9m3.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
komarex 14.07.2010 06:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2010 Każdy ma swoje zdanie i swój wybór. Mój POS kosztowal kilkanascie tysiecy, a mam go nie tylko ze wzgledow ekologicznych, ale rowniez finansowych. 1. szambo wywoze raz na dwa, trzy lata - generalnie wtedy gdy mi jest wygodnie, a nie wtedy kiedy szambo mi przez wc wybije, 2. koszt podłaczenia kanalizy i wody w Górkach juz kosztował chetnych mieszkancow po kilka tys zlotych (na projekty). Dalej nie wiadomo, kiedy projekty sie zrealizuja i ile docelowo bedzie kosztowal odbior sciekow. U mnie "odbior sciekow" kosztuje 100 zł/rocznie za prąd do pompki natleniajacej, woda ze studni trochę drożej, bo pompa do hydroforu większa. 3. sa to koszty ponoszone dożywotnio i nikt mi ich nie podwyższy. Pomijam kwestie pilnowania czy szambo juz pelne czy moze uda sie jednak do soboty dociagnac; pomijam tez fakt, ze wiem co wylewam do wod gruntowych, podczas gdy nieuczciwy szambiarz może mi perfumować lasek za domem (dotyczy tych dziwnie tanich szambiarzy). OK. Wiem, że teraz bycie EKO jest modne i ja również bym tak chciał - jednak tutaj POWINNA zaistnieć pomoc finansowa władz gminy - jeżeli takiej nie ma to to troche sztuka dla sztuki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mjeziorska 15.07.2010 14:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2010 dla wszystkich budujacych lub mieszkających w gminie Halinówhttp://www.halinow.pl/135-40dabc6dc2597-13302.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts