Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

~ budujący w okolicach mińska mazowieckiego ~

Recommended Posts

• Odpowiedzi 3,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam, czy wiecie gdzie mozna kupic drewno suche do kominka?

Ja kupowałem na tym składzie jak się z Mińska wyjeżdża w stronę Dębego za rondem po prawej stronie. Tam jest skład węgla, kamieni do ogrodów itp. ale są też drewna kominkowe.

Cena bardzo wysoka ok. 190/200 zł./ 0.9m^3 ale ja brałem 2 koszyki na zimę więc już mi się nie chciało szukać gdzie indziej. Oczywiście drewno połupane i w koszyku dość ścisło i równo ułożone więc raczej bez chamskiego oszukiwania.

Drewno dosyć suche - podobno łupane w styczniu, ale ja kupowałem we wrześniu więc teraz już nie wiem jak jest.

Aha, to był grab.

Gdyby ktoś ze znajomych szkukał to sprzedam działkę budowlaną 1700m2 w Zamieniu blisko Mińska Maz, media blisko kościół szkoła, cena do uzgodnienia ale myśłę że jak na tą okolicę to tanio. chętnych zapraszam do obejrzenia szczegóły pod nr telefonu (prześlę na priv lub pisać na adres [email protected])

UWAGA UWAGA UWAGA

UWAGA na firmę VICOM Zabezpieczenia ul. Górna 21, 05-870 Błonie jest to firma zakładająca alarmy. Do czasu zapłaty było wszystko ok ale już jak poczuli kaskę to się doprosić nie można od ponad dwóch miesięcy o naprawę i to w okresie "niby gwarancji" i to w dużym cudzysłowiu. Bo co to za gwarancja, jak olewają centralnie klienta.

Gdzie towarzystwo zaopatruje się w eko-groszek? Najlepiej by był suchy, wiem że późno pytam, ale teraz dopiero zamontowałem piec ;) I w jakich cenach?

Już mogę śmiało napisać, że eko-groszek z Targówki jest bardzo dobry, w miarę suchy jak na tą porę roku. Wybrałem gatunek: PIEKLORZ - polecam!

pozdrawiam wszystkich palaczy ;)

Zgadzam się że na Targówce jest dobry ale suchego o tej porze roku raczej nie uświadczysz. Sąsiad pożyczył ode mnie woreczek mojego suchego a oddał świeżo kupiony - kałuża pod nim się zrobiła:eek:

Mam na zbyciu mało używany zlewozmywaczek 280x405, tanio!

http://http//foto3.m.onet.pl/_m/5bea67fe65b69ce285a338813454105f,6,19,0.jpg

Nie mogę wstawić zdjęcia, zainteresowanych zapraszam do mojego dziennika.

Jeśli ktoś szuka majstrów do wykończeniówki to śmiało mogę polecić niedrogich, świeżo zwolnionych z dużej firmy budowlanej /kryzys/ doświadczonych, którzy u mnie robili oblistwowania sufitów z szalówki, wykańczania okienek dachowych, ścianki z GK, wstawianie drzwi / poprawianie po innym "fachowcu"/ i zamków, parapetów, poprawki glazury i gresu, itp.

Witam wszystkich :D

z czystym sumieniem moge polecić ekipe budującą u mnie. Dokładni, słowni, ja w to na początku nie wierzyłam ale teraz jestem pełna podziwu dla nich... babol się jeszcze nie zdarzył. Zainteresowanym moge przesłać kontakt na mail....

Budujemy w Mińsku na Huberta ... jak chcecie zobaczyć zapraszamy ....

witam. prosze o namiary na Państwa ekipe budowlana

[email protected]

z gory dziekuje

Potrzebuje kilku informacji na temat wylewek z agregatu (to się chyba miksokret nazywa, a może to nie to samo?)

1. Jaki jest koszt wykonania takich wylewek w naszych okolicach?

2. Czy możecie polecić jakichś sprawdzonych wykonawców?

Ad. 1

W tamtym roku w wakacje płaciłem 13 zł./m^2

Ad. 2

Nie. Dla Twojego i mojego dobra. :-)

Gdzie w naszej okolicy można kupić porządne i rozsądne cenowo metalowe drzwi zewnętrzne?

Z góry dzięki i pozdrawiam!

Ja w tamtym roku próbowałem. Jednakże ze względu na niestandardowy otwór (nie chciałem go od góry podmurowywać) bardziej opłacało mi się kupić drewniane.

Żadnego dostawcy Ci nie polecę ponieważ nie kupiłem. Gerdę miałem w poprzednim domu i były ok, chociaż od słońca uwypuklił się przedni front z MDF-u i musiałem wymieniać (na gwarancji więc ok). Próbowałem też z Zbigmetem bodajże, ale oni byli jednak za drodzy i nie do końca byłem przekonany o bezawaryjności tych drzwi.

To z powodu ekipy, czy w ogóle nie polecasz takiego wykonania wylewki? A to może choć na PW daj mi namiary, żebym ich przez pomyłkę nie zatrudniła.

Chodziło mi o wykonawców. Zrobili w miarę ok, ale parkieciarz i tak narzekał, że w kilku miejscach musiał dolewać jakieś materiały aby było równo. Dlatego ich nie polecam bo różne są gusta inwestorów - dla jednych moje wylewki są w porządku (ja też sądzę, że są w miarę ok) a dla innych (np. takich jak mój parkieciarz) są złe. Zalezy na kogo trafi więc po co mam ryzykować. :-)

Co do samych wylewek z miksokretu musisz pogodzić się z tym, że nie będą one tak mocne jak tradycyjne. Generalnie w domu to nie przeszkadza bo nie ustawiasz kilkutonowych mebli w kuchni czy pokojach, ale niektórym to zawadza. Ja np. wylałem też sobie takowe w garażu i jak kilka razy wpadłem na "genialny" pomysł łupania drewna do kominka w garażu tak do teraz mam ślad. Przy tego rodzaju wylewkach jest to niedopuszczalne, ale moje lenistwo o tym nie wiedziało.

Jak znajdę to podeślę namiary na PW.

Gdzie w naszej okolicy można kupić porządne i rozsądne cenowo metalowe drzwi zewnętrzne?

Z góry dzięki i pozdrawiam!

Szczerze polecam TJ DOOR z Józefowa. Jestem bardzo zadowolona.

Za montaż drzwi stalowych z dębowym fornirem z obu stron i z zamkami klasy C zapłaciłam 3tyś. Kolor, model i wymiary wszystko na życzenie klientów.