lukaszkw 29.12.2010 14:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2010 Potrzebuje kilku informacji na temat wylewek z agregatu (to się chyba miksokret nazywa, a może to nie to samo?) 1. Jaki jest koszt wykonania takich wylewek w naszych okolicach? 2. Czy możecie polecić jakichś sprawdzonych wykonawców? Witam ja mogę z całą odpowiedzialnością polecić ekipę gdzieś z Waszych okolic na trasie między Kołbielą a Mińskiem Maz. w ostatnich trzech latach robili u nas na osiedlu około 5-8 domów u mnie też, szybko bardzo solidnie bo parkieciarze chwalili i w rozsądnej cenie. W październiku tego roku płaciłem 12 zł/ m2. Namiar - 604 182 446 nie pamiętam jak się szef nazywał. Co do samego wykonania z mikso-kreta to nie wypowiem się czy normalne wylewki są lepsze. Trochę byłem zdziwiony, że ten cały mikso-kret to tylko polega na wymieszaniu zaprawy i podaniu jej rurą do poszczególnych pomieszczeń a reszta to robota ręczna. Myślałem, że ta maszyna w jakiś sposób automatycznie też wylewa i poziomuje, a jednak było inaczej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 29.12.2010 15:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2010 Dzięki za namiary. Trochę byłem zdziwiony, że ten cały mikso-kret to tylko polega na wymieszaniu zaprawy i podaniu jej rurą do poszczególnych pomieszczeń a reszta to robota ręczna. Myślałem, że ta maszyna w jakiś sposób automatycznie też wylewa i poziomuje, a jednak było inaczej. Sądzę, że przynajmniej niektóre ekipy zacierają mechanicznie. A miksokret jest wygodny jeśli chodzi o wykonanie wylewek na wyższych kondygnacjach (bo niby jak je tam wnosić? Przecież nie we wiaderkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukaszkw 30.12.2010 09:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2010 Dzięki za namiary. Sądzę, że przynajmniej niektóre ekipy zacierają mechanicznie. A miksokret jest wygodny jeśli chodzi o wykonanie wylewek na wyższych kondygnacjach (bo niby jak je tam wnosić? Przecież nie we wiaderkach. Tak owszem zacierali mechanicznie tzw. śmigłem, ale chodziło mi o to że już w momencie podawania z mikso-kreta będzie takie śmigło docierało. Ogólnie jestem zadowolony z wykonania wylewek i będę ich polecał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marynarecka 06.01.2011 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2011 Witam. Ja z Polnej nadaję. Poszukuję sprawdzonego glazurnika i fachmana do ułożenia parkietu dębowego przemysłowego olejowanego na "gotowo" (czyli z chemią i listwami). Ja mogę polecić dobrą i niedrogą firmę stolarską do okien i drzwi (Kurek - http://www.kurek.com.pl. zdjęcia na stronie potraktowałabym jako antyreklamę, u mnie robili z zupełnie innym stylu ) i drewnianych parapetów (to już na maila proszę pisać jak będzie potrzeba). Proszę o namiary jeśli ktoś coś będzie miał. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 08.01.2011 16:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2011 Hej hej... I co? Tylko jedną ekipę z miksokretem możecie mi polecić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
akapap 09.01.2011 12:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2011 Porządna ekipa wylewkarzy polecana na forum p. Marek 503065286 (szef ekipy). Czy możecie polecić:- stolarza (pocięcie blatów na parapety i zaokrąglenie kantów),- fachowca wykonującego kominki,- sprawdzonego glazurnika i malarza,- parkieciarza,- godnego uwagi fachowca robiącego kuchnie i szafy wnękowe.- fachowca od balustrad zew., wew. i schodów. Z góry dzięki za pomoc. Mogę również polecić solidnego i godnego zaufania elektryka. Myślący fachowiec! Cena około 50 PLN za punkt. Kontakt p. Jacek 502155055. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Redakcja 10.01.2011 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2011 Szanowna Grupo z Mińska i okolic,w numerze 4 "Muratora" planujemy napisać o fenomenie samopomocy forumowiczów. Takim zjawiskiem są grupy właśnie. Prosimy o spotkanie z Wami. Może jakaś kawiarnia? Abo czyjś dom? Każdemu uczestnikowi spotkania chcemy wręczyć "Muratora" i zapytać, jak działa taka grupa, jak planujecie i prowadzicie budowy - każde z Was, jak przydatna jest grupa i forum. Czy termin 15 lub 15 stycznia byłby odpowiedni? Czekamy na odpowiedź. Jeśli spotkamy się choć w kilka osób, będzie to pożyteczne spotkanie.PozdrawiamyAndrzej Papliński Kierownik Działu Publicystykamiesięcznika "Murator"tel. (22) 59 05 358 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
akapap 10.01.2011 10:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2011 Sprzedam kompletną prowizorkę przyłączeniową. Kabel ziemny 4x2.5, 120 metrów; podlicznik i rozdzielnia. 2x230V, 2x siła. W zestawie 6 bezpieczników. Zestaw został złożony przez elektryka. Zapłaciłem około 2000 PLN (cenę winduje kabel ziemny o przekroju 2.5 - dla mocniejszych betoniarek itp.), sprzedam za 1500 PLN. Foto: http://files.mailbox.com.pl/Ooy3eege/prowizorka.jpg Proszę o kontakt na priv. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
panicz 10.01.2011 11:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2011 Akapap jeśli poszukujesz dobrego glazurnika i kogoś od prac malarskich to zapraszam, nie zawiedziesz się. Mogę też polecić dobrego parkieciarza i stolarza. Pozdrawiam793360720 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amelia 2 10.01.2011 14:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2011 Witamczy ktoś malował farbą Beckers Designer kolor Salvia? Potrzebuję jej odrobinę do poprawki, nie zostało mi ani deka a najmniejsze opakowanie to 2,5l:eek: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
visMajor 10.01.2011 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2011 Takie spotkanie to świetny pomysł, jestem jak najbardziej za; co do terminu to chyba niedziela 16 stycznia byłaby bardziej odpowiedna. Natomiast co do miejsca to za mało znam Mińsk Mazowiecki, żeby coś doradzić. Może ktoś zaproponuje jakieś miejsce? Pozdrawiam, Sławek Szanowna Grupo z Mińska i okolic, w numerze 4 "Muratora" planujemy napisać o fenomenie samopomocy forumowiczów. Takim zjawiskiem są grupy właśnie. Prosimy o spotkanie z Wami. Może jakaś kawiarnia? Abo czyjś dom? Każdemu uczestnikowi spotkania chcemy wręczyć "Muratora" i zapytać, jak działa taka grupa, jak planujecie i prowadzicie budowy - każde z Was, jak przydatna jest grupa i forum. Czy termin 15 lub 15 stycznia byłby odpowiedni? Czekamy na odpowiedź. Jeśli spotkamy się choć w kilka osób, będzie to pożyteczne spotkanie. Pozdrawiamy Andrzej Papliński Kierownik Działu Publicystyka miesięcznika "Murator" tel. (22) 59 05 358 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Essa 10.01.2011 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2011 Może być nowy "Ekler" w Mińsku przy Warszawskiej, naprzeciwko Pałacyku, albo... Dębianka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Brunchilda 10.01.2011 22:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2011 Czy możecie polecić kogoś do ocieplenia poddasza (2x wełna, izolacja, płyty, gipsowanie, zacieranie) -oczywiście korzystego cenowo. Chętnie dołączę do spotkania. Dla mnie może to być i 15 i 16 stycznia i Dębianka i Ekler. Dostosuję się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hop 15.01.2011 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2011 Ja mam jedno i drugie. Witam, Na wiosnę 2011 rozpoczynamy budowę 3 km na południe od Mińska Maz. Ponieważ nie ma tam gazu jesteśmy bardzo zainteresowani Pompą Ciepła i rekuperatorem. Mam sporo ofert ale tylko o dwóch firmach myślimy poważnie w tym jedna z polecenia. Bardzo prosimy o Twoje uwagi na temat funkcjonowania tych urządzeń. Przede wszystkim czy jest ciepło w duże mrozy. Czy rekuperacja rzeczywiście zapewnia komfort w lecie bez otwierania okien a w zimie zwiększa efektywność pompy ciepła ? Poza tym jakiej mocy masz tę pompę do jakiej wielkości ogrzewanej powierzchni ? Instalatorzy mówią ,że pompa powinna być niedomiarowana. CZy Twoja pompa ma kolektory pionowe a jeśli tak to ile i jak glębokie? I NA KONIEC ile to wszystko kosztuje? pozdrawiam i z góry dziękuję HUBERT Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hop 15.01.2011 09:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2011 Witam, Na wiosnę 2011 rozpoczynamy budowę 3 km na południe od Mińska Maz. Ponieważ nie ma tam gazu jesteśmy bardzo zainteresowani Pompą Ciepła i rekuperatorem. Mam sporo ofert ale tylko o dwóch firmach myślimy poważnie w tym jedna z polecenia. Bardzo prosimy o Twoje uwagi na temat funkcjonowania tych urządzeń. Przede wszystkim czy jest ciepło w duże mrozy. Czy rekuperacja rzeczywiście zapewnia komfort w lecie bez otwierania okien a w zimie zwiększa efektywność pompy ciepła ? Poza tym jakiej mocy masz tę pompę do jakiej wielkości ogrzewanej powierzchni ? Instalatorzy mówią ,że pompa powinna być niedomiarowana. CZy Twoja pompa ma kolektory pionowe a jeśli tak to ile i jak glębokie? I NA KONIEC ile to wszystko kosztuje? pozdrawiam i z góry dziękuję HUBERT [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aigmad 16.01.2011 16:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2011 Witam.Mam na zbyciu drewno konstrukcyjne na więźbę dachową (pozostałość po budowie) łącznie jest ok trzy m3, długość 4-5m, wymiary 10x20, 18x8, 16x8, 14x14, oraz łaty 4x5 około 150m. Cena do uzgodnienia. Górki k/Dębe Wielkie. tel. 511-479-643 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RobertAn 16.01.2011 23:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2011 Witam.Poszukuję sprawdzonej ekipy wykonującej ogrodzenia. Chodzi mi o ogrodzenie 2 boków działki siatką na podmurówce i frontu solidnym ogrodzeniem z klinkieru.Zależy mi na ekipie wykonującej prace murarsko/betoniarskie, przęsła zamontuję sam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amelia 2 19.01.2011 11:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2011 Nie zaglądałam tu dawno i przeoczyłam spotkanie, czy doszło do skutku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Artus70 19.01.2011 14:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2011 Witam wszystkich w nowym roku. I od razu pytam o dobrą sprawdzoną i solidną ekipę od wentylacji , rekuperacji i tym podobnych spraw. Może ktoś może polecić mi takich fachowców. Czekam na jakiekolwiek info. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aigmad 19.01.2011 18:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2011 Witam.W jakich cenach w naszej okolicy jest ocieplenie elewacji i tynki tradycyjne cementowo-wapienne.Czy może ktoś polecić jakieś dobre ekipy.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts