Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

~ budujący w okolicach mińska mazowieckiego ~

Recommended Posts

Potrzebuje kilku informacji na temat wylewek z agregatu (to się chyba miksokret nazywa, a może to nie to samo?)

1. Jaki jest koszt wykonania takich wylewek w naszych okolicach?

2. Czy możecie polecić jakichś sprawdzonych wykonawców?

Witam ja mogę z całą odpowiedzialnością polecić ekipę gdzieś z Waszych okolic na trasie między Kołbielą a Mińskiem Maz. w ostatnich trzech latach robili u nas na osiedlu około 5-8 domów u mnie też, szybko bardzo solidnie bo parkieciarze chwalili i w rozsądnej cenie. W październiku tego roku płaciłem 12 zł/ m2.

Namiar - 604 182 446 nie pamiętam jak się szef nazywał.

Co do samego wykonania z mikso-kreta to nie wypowiem się czy normalne wylewki są lepsze. Trochę byłem zdziwiony, że ten cały mikso-kret to tylko polega na wymieszaniu zaprawy i podaniu jej rurą do poszczególnych pomieszczeń a reszta to robota ręczna. Myślałem, że ta maszyna w jakiś sposób automatycznie też wylewa i poziomuje, a jednak było inaczej.

• Odpowiedzi 3,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Dzięki za namiary.

Trochę byłem zdziwiony, że ten cały mikso-kret to tylko polega na wymieszaniu zaprawy i podaniu jej rurą do poszczególnych pomieszczeń a reszta to robota ręczna. Myślałem, że ta maszyna w jakiś sposób automatycznie też wylewa i poziomuje, a jednak było inaczej.

Sądzę, że przynajmniej niektóre ekipy zacierają mechanicznie. A miksokret jest wygodny jeśli chodzi o wykonanie wylewek na wyższych kondygnacjach (bo niby jak je tam wnosić? Przecież nie we wiaderkach. :)

Dzięki za namiary.

Sądzę, że przynajmniej niektóre ekipy zacierają mechanicznie. A miksokret jest wygodny jeśli chodzi o wykonanie wylewek na wyższych kondygnacjach (bo niby jak je tam wnosić? Przecież nie we wiaderkach. :)

Tak owszem zacierali mechanicznie tzw. śmigłem, ale chodziło mi o to że już w momencie podawania z mikso-kreta będzie takie śmigło docierało. Ogólnie jestem zadowolony z wykonania wylewek i będę ich polecał.

Witam. Ja z Polnej nadaję.

Poszukuję sprawdzonego glazurnika i fachmana do ułożenia parkietu dębowego przemysłowego olejowanego na "gotowo" (czyli z chemią i listwami).

Ja mogę polecić dobrą i niedrogą firmę stolarską do okien i drzwi (Kurek - http://www.kurek.com.pl. zdjęcia na stronie potraktowałabym jako antyreklamę, u mnie robili z zupełnie innym stylu ) i drewnianych parapetów (to już na maila proszę pisać jak będzie potrzeba).

Proszę o namiary jeśli ktoś coś będzie miał.

Pozdrawiam.

Porządna ekipa wylewkarzy polecana na forum p. Marek 503065286 (szef ekipy).

Czy możecie polecić:

- stolarza (pocięcie blatów na parapety i zaokrąglenie kantów),

- fachowca wykonującego kominki,

- sprawdzonego glazurnika i malarza,

- parkieciarza,

- godnego uwagi fachowca robiącego kuchnie i szafy wnękowe.

- fachowca od balustrad zew., wew. i schodów.

Z góry dzięki za pomoc.

Mogę również polecić solidnego i godnego zaufania elektryka. Myślący fachowiec! Cena około 50 PLN za punkt. Kontakt p. Jacek 502155055.

Szanowna Grupo z Mińska i okolic,

w numerze 4 "Muratora" planujemy napisać o fenomenie samopomocy forumowiczów. Takim zjawiskiem są grupy właśnie. Prosimy o spotkanie z Wami. Może jakaś kawiarnia? Abo czyjś dom? Każdemu uczestnikowi spotkania chcemy wręczyć "Muratora" i zapytać, jak działa taka grupa, jak planujecie i prowadzicie budowy - każde z Was, jak przydatna jest grupa i forum.

Czy termin 15 lub 15 stycznia byłby odpowiedni?

Czekamy na odpowiedź. Jeśli spotkamy się choć w kilka osób, będzie to pożyteczne spotkanie.

Pozdrawiamy

Andrzej Papliński

Kierownik Działu Publicystyka

miesięcznika "Murator"

tel. (22) 59 05 358

Sprzedam kompletną prowizorkę przyłączeniową. Kabel ziemny 4x2.5, 120 metrów; podlicznik i rozdzielnia. 2x230V, 2x siła. W zestawie 6 bezpieczników. Zestaw został złożony przez elektryka. Zapłaciłem około 2000 PLN (cenę winduje kabel ziemny o przekroju 2.5 - dla mocniejszych betoniarek itp.), sprzedam za 1500 PLN. Foto:

http://files.mailbox.com.pl/Ooy3eege/prowizorka.jpg

Proszę o kontakt na priv.

Pozdrawiam.

Takie spotkanie to świetny pomysł, jestem jak najbardziej za; co do terminu to chyba niedziela 16 stycznia byłaby bardziej odpowiedna.

Natomiast co do miejsca to za mało znam Mińsk Mazowiecki, żeby coś doradzić. Może ktoś zaproponuje jakieś miejsce?

Pozdrawiam,

Sławek

Szanowna Grupo z Mińska i okolic,

w numerze 4 "Muratora" planujemy napisać o fenomenie samopomocy forumowiczów. Takim zjawiskiem są grupy właśnie. Prosimy o spotkanie z Wami. Może jakaś kawiarnia? Abo czyjś dom? Każdemu uczestnikowi spotkania chcemy wręczyć "Muratora" i zapytać, jak działa taka grupa, jak planujecie i prowadzicie budowy - każde z Was, jak przydatna jest grupa i forum.

Czy termin 15 lub 15 stycznia byłby odpowiedni?

Czekamy na odpowiedź. Jeśli spotkamy się choć w kilka osób, będzie to pożyteczne spotkanie.

Pozdrawiamy

Andrzej Papliński

Kierownik Działu Publicystyka

miesięcznika "Murator"

tel. (22) 59 05 358

Ja mam jedno i drugie.

Witam,

Na wiosnę 2011 rozpoczynamy budowę 3 km na południe od Mińska Maz. Ponieważ nie ma tam gazu jesteśmy bardzo zainteresowani Pompą Ciepła i rekuperatorem. Mam sporo ofert ale tylko o dwóch firmach myślimy poważnie w tym jedna z polecenia.

Bardzo prosimy o Twoje uwagi na temat funkcjonowania tych urządzeń. Przede wszystkim czy jest ciepło w duże mrozy. Czy rekuperacja rzeczywiście zapewnia komfort w lecie bez otwierania okien a w zimie zwiększa efektywność pompy ciepła ?

Poza tym jakiej mocy masz tę pompę do jakiej wielkości ogrzewanej powierzchni ? Instalatorzy mówią ,że pompa powinna być niedomiarowana. CZy Twoja pompa ma kolektory pionowe a jeśli tak to ile i jak glębokie? I NA KONIEC ile to wszystko kosztuje?

pozdrawiam i z góry dziękuję

HUBERT

Witam,

Na wiosnę 2011 rozpoczynamy budowę 3 km na południe od Mińska Maz. Ponieważ nie ma tam gazu jesteśmy bardzo zainteresowani Pompą Ciepła i rekuperatorem. Mam sporo ofert ale tylko o dwóch firmach myślimy poważnie w tym jedna z polecenia.

Bardzo prosimy o Twoje uwagi na temat funkcjonowania tych urządzeń. Przede wszystkim czy jest ciepło w duże mrozy. Czy rekuperacja rzeczywiście zapewnia komfort w lecie bez otwierania okien a w zimie zwiększa efektywność pompy ciepła ?

Poza tym jakiej mocy masz tę pompę do jakiej wielkości ogrzewanej powierzchni ? Instalatorzy mówią ,że pompa powinna być niedomiarowana. CZy Twoja pompa ma kolektory pionowe a jeśli tak to ile i jak glębokie? I NA KONIEC ile to wszystko kosztuje?

pozdrawiam i z góry dziękuję

HUBERT

[email protected]