aigmad 20.03.2011 11:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2011 Witam, Czy może ktoś podzielić się namiarami na architekta do adaptacji projektu gotowego działającego w okolicach Dębe? Mój obecny za adaptację krzyknął 1200zł+ za zmiany 500zł. Cena chyba jest dobra, ale architekt jest zamiejscowy i pewnie po drodze mogą być jakieś utrudnienia. Szukam też jeszcze kierownika budowy i blaszaka . Przy okazji mam jeszcze jedno pytanko. Czy w trakcie budowy ginęły Wam jakieś rzeczy? Bo tak się zastanawiam czy może nie lepiej od razu zainwestować w kontener a nie blaszaka? Z góry dzięki za pomoc grregg Witam. Jeśli chodzi o architekta to my braliśmy projekt z Mińska ul Wyszyńskiego, jest tam bardzo dużo gotowych projektów. A pan Czmoch robił nam adaptację i z tego co wiem to poprawki również robi. A jeśli chodzi o kontener to na pewno warto zainwestować, zawsze można coś tam zamknąć i ekipa może przenocować. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Essa 20.03.2011 13:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2011 Przy okazji mam jeszcze jedno pytanko. Czy w trakcie budowy ginęły Wam jakieś rzeczy? Bo tak się zastanawiam czy może nie lepiej od razu zainwestować w kontener a nie blaszaka? Nie piszesz gdzie budujesz. Najlepiej popytac najblizszych sasiadow - tych mieszkajacych i tych budujacych. Poza tym zalezy jakie masz podejscie i co masz w planach trzymac w tym blaszaku/kontenerze. My swoich rzeczy raczej nie chowamy, a nic nam nie zginelo z budowy czy obejscia. Ale staramy sie zyc dobrze z sasiadami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grregg 20.03.2011 16:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2011 Nie piszesz gdzie budujesz. Najlepiej popytac najblizszych sasiadow - tych mieszkajacych i tych budujacych. Poza tym zalezy jakie masz podejscie i co masz w planach trzymac w tym blaszaku/kontenerze. My swoich rzeczy raczej nie chowamy, a nic nam nie zginelo z budowy czy obejscia. Ale staramy sie zyc dobrze z sasiadami. Jeszcze nie wiem jak ta dzielnica Dębe się nazywa Bynajmniej to okolice ulicy Kościelnej, moja ulicy jeszcze nie ochrzczona. Mojemu najbliższemu sąsiadowi niby nic nie ginie, ale lepiej zawsze się podpytać kogoś jeszcze. Dzięki Wszystkim za info. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marynarecka 21.03.2011 18:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2011 hej! potrzebuję namiarów na kilka tartaków w okolicach wawy-dębego-mińska, tak żeby porównać ceny desek na szalunki i deskowanie dachu. jeśli ktoś może coś polecić to byłbym wdzięczny:) Ja korzystałam z tego: http://www.pkt.pl/s/dluga_szlachecka/1665879/tar-bud.html Ciął nam dębinę. Nie mam zastrzeżeń do pracy a cenowo wyszedł mi najlepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
donek1986 22.03.2011 10:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2011 Wielkie Dzięki za namiary na tartaki.Jeśli ma ktoś jeszcze kogoś do polecenia, to będę wdzięczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izolda7604 22.03.2011 13:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2011 Mam pytanko: Czy ktoś słyszał o ekipie budowlanej p. Rybackiego? Będę wdzięczna za info:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
figga1 22.03.2011 13:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2011 Już od 3 lat ostrzegam na tym forum przed bardzo nieuczciwą firmą z podkarpacia. Nazwa: REM-BUD Kazimierz Robert Lasik. Wyjątkowo nieuczciwi, prowadzą budowę w ten sposób aby wykonawcę blokować przed zmianą firmy - ciągle coś zostawiają niedokończone. Dodatkowo robią złośliwości, o których wiedzą tylko oni a inwestor dowie się w trakcie zamieszkania bez możliwości udowodnienia krzywdy. Na budowie nie ma tych samych ludzi - ciągle się zmieniają, czasami nie mają szlifierki więc tydzień lub więcej na nią trzeba czekać a budowa stoi- ciągle komuś ktoś umierał. Nie potrafią stawiać kominów a stawiają, więźba dachowa wbrew technice budowlanej, blacha obcinana bez lini prostej a skośnie, spływ brodzika w innym kierunku niż syfon!!! itp NIE POLECAM - JEDNOCZMY SIĘ - ONI NAS ... - A MY IM DZIĘKUJEMY - niech poznają, że pracę należy szanować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edpi 22.03.2011 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2011 Wielkie Dzięki za namiary na tartaki. Jeśli ma ktoś jeszcze kogoś do polecenia, to będę wdzięczny. Nawiązując do tematu - ODRADZAM Wszystkim zakupy w tartaku w Chrośli na ulicy Żwirowej (firma P.P.H.U."RENATEX" Renata Karwowska). Mąż zamówił w sobotę 1,5 metra desek szalunkowych. Miał przywieźć tego samego dnia, oczywiście nie przyjechał. Zadzwoniłam w poniedziałek, obiecał, że zaraz zapakuje i przywiezie. Rzeczywiście zjawił się, ale nie miał przy sobie faktury. Stwierdził, że zapomniał zabrać, zostawił w biurze. Obiecał podrzucić, czego oczywiście nie zrobił. We wtorek robotnicy rozpakowali drewno i stwierdzili, że nie ma 1,5 metra3, najwyżej 1,2. Powkładał w środek deski o dł. nawet 1,5 metra tylko. Pojechałam do niego, po pierwsze spytać, czemu nie dowiózł faktury i spytałam w jaki sposób jest podliczone to drzewo. Zaczął krzyczeć, że jest dobrze, że może je zabrać i zwróci pieniądze, ale minus koszta jego czasu i transportu. Co do faktury, to nie miał jej jednak przygotowanej i nie zamierzał mi jej wydać na miejscu, powiedział, że zona wystawi i podrzuci do mnie do domu. Czyli wcale nie miał tej faktury poprzedniego dnia, kłamał. Nie zamierzał wcale tej faktury mi wydawać. Z dala od tej firmy, są nieterminowi i nieuczciwi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Brunchilda 22.03.2011 21:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2011 edpi, czy ten "Renatex" to inaczej "Energo-Drew" z Chrośli na ul. Żwirowej? Nie wiem, ale współpraca z nimi dziwnie podobna. Zamówiliśmy u nich łaty, kontrłaty i gwoździe. Zanim przyjechali nasz dekarz telefonicznie domówił jeszcze trochę gwoździ. Cena końcowa była większa niż się spodziewaliśmy. Poprosiliśmy o fakturę. Początkowo facet zwlekał. Potem przyznał, że ma fakturę na ostatnie zamówienie. Jak pojechałam odebrać wystawił ją jedynie na gwoździe (na jakieś 30zł). Gdy dalej domagałam się faktury za łaty to stwierdził, że wystawi ją jeśli mu dopłacimy cały VAT! Ciekawe dlaczego na część zamówienia liczył VAT, a część nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kropka2 23.03.2011 14:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2011 Jeszcze nie wiem jak ta dzielnica Dębe się nazywa Bynajmniej to okolice ulicy Kościelnej, moja ulicy jeszcze nie ochrzczona. Mojemu najbliższemu sąsiadowi niby nic nie ginie, ale lepiej zawsze się podpytać kogoś jeszcze. Dzięki Wszystkim za info. gdzie dokładnie budujesz? może będziemy sąsiadami bo ja jestem z okolicy Kościelnej. nam nic nie ginęło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izolda7604 23.03.2011 15:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2011 Ponawiam zapytanie:Czy ktoś słyszał o ekipie budowlanej p. Rybackiego? Będę wdzięczna za info:rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edpi 23.03.2011 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2011 edpi, czy ten "Renatex" to inaczej "Energo-Drew" z Chrośli na ul. Żwirowej? Nie wiem, ale współpraca z nimi dziwnie podobna. Zamówiliśmy u nich łaty, kontrłaty i gwoździe. Zanim przyjechali nasz dekarz telefonicznie domówił jeszcze trochę gwoździ. Cena końcowa była większa niż się spodziewaliśmy. Poprosiliśmy o fakturę. Początkowo facet zwlekał. Potem przyznał, że ma fakturę na ostatnie zamówienie. Jak pojechałam odebrać wystawił ją jedynie na gwoździe (na jakieś 30zł). Gdy dalej domagałam się faktury za łaty to stwierdził, że wystawi ją jeśli mu dopłacimy cały VAT! Ciekawe dlaczego na część zamówienia liczył VAT, a część nie. Jest to firma obok Dach-Pol na Żwirowej, ten sam wjazd. Facet sprzedaje, ale fakturę już wystawiała jego żona. Może mają dwie różne firmy pod tym samym adresem. W każdym razie, ani ja ani moi znajomi nie zrobimy tam już żadnych zakupów. Takich nieuczciwych sprzedawców trzeba omijać z daleka. Podają cenę, a gdy domagasz się faktury za towar to nagle każą dopłacić VAT. Oczywiste, że oszukują, sprzedają bez odprowadzania podatku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
raftrusz 24.03.2011 10:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2011 Witam wszystkich,Od dawna tu zaglądam aby zasięgnąć trochę wiedzy. Przygotowuję plac budowy w miejscowości Bykowizna, gmina Dębe wielkie. Moja pierwsza prośba: poszukuję używanego blaszaka na narzędzia, co najmniej 2x4 lub większy. Będę wdzięczny za namiary. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
panicz 24.03.2011 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2011 Kupię stemple, dość pilne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
visMajor 25.03.2011 11:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2011 Witam,Pozostały mi po ociepleniu poddasza 3 rolki wełny Isover Uni-Mata o grubości 15cm; w rolce 6,9m2. Wełna jest nowiutka w rolkach, nierozpakowana. Sprzedam po okazyjnej cenie. W sprawie szczegółów proszę o kontakt na priv. Odbiór własny lub gratis mogę dowieźć, do 10km od Dębe Wielkie i na terenie Mińska. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grregg 27.03.2011 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2011 gdzie dokładnie budujesz? może będziemy sąsiadami bo ja jestem z okolicy Kościelnej. nam nic nie ginęło O fajnie byłoby poznać sąsiadów. Jak na razie udało mi się poznać Pana który buduje się na wprost mnie i Pana, który ma szklarnie czy coś w tym stylu. Do naszej działki jedzie się kawałek tą częścią żużlowej Kościelnej, później w prawo i w głąb tej łąki, tymi "nowymi" drogami . Jeżeli dobrze widziałem tabliczkę, to nasza ulica łączy się z Baśniową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 28.03.2011 14:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2011 Do naszej działki jedzie się kawałek tą częścią żużlowej Kościelnej, później w prawo i w głąb tej łąki, tymi "nowymi" drogami . Jeżeli dobrze widziałem tabliczkę, to nasza ulica łączy się z Baśniową. Och, widzę, że dawno mnie tam nie było. Chyba pora wybrać się na dłuższy spacer. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marynarecka 28.03.2011 18:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2011 Przy okazji mam jeszcze jedno pytanko. Czy w trakcie budowy ginęły Wam jakieś rzeczy? Bo tak się zastanawiam czy może nie lepiej od razu zainwestować w kontener a nie blaszaka? Powoli kończę budowę domu mniej więcej koło Ciebie. W połowie pola między Kościelną a Polną. Nic mi nie zginęło. A mam do tej pory nieogrodzoną działkę. Choć przyznam, że zaczyna mi przeszkadzać, że chłop który mi sprzedał ziemię lubi sobie po niej pochodzić... Gdyby nie on, to pewnie dalej nie czułabym potrzeby grodzenia ;P Grregg, szukasz jeszcze ziemi do podniesienia działki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 28.03.2011 21:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2011 Grregg, szukasz jeszcze ziemi do podniesienia działki? Wiem, że to nie do mnie pytanie, ale zaryzykuję. Masz na zbyciu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Essa 29.03.2011 07:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2011 Czy mozecie mi polecic firme, w ktore zamowie obrobki blacharskie. Takie rzeczy wykonuja rowniez firmy wyginajace parapety blaszane.Chodzi mi o kogos blisko Debego/Minska. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts