suomi 18.04.2011 22:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2011 Poszukuję architekta do wykonania projektu budowlanego domu jednorodzinnego do uzyskania pozwolenia na budowę. Chodzi o adaptację domu w jonagoldach archonu (lub nowy projekt na jego bazie). Jeśli możecie kogoś polecić to będę wdzięczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aigmad 19.04.2011 05:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2011 Witam szukam wszelkich informacji odnośnie firmy dachy-carpenter interesuje mnie czy ktoś korzystał z ich usług. Ponadto poszukuje dobrych cieśli do wykonania więźby dachowej. Sebastian Witam. Z czystym sumieniem mogę polecić swoich cieśli. Robili u mnie więźbę a teraz kryją dachówką, dzisiaj kończą W razie pytań udzielę wszelkich informacji. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
seba2001 19.04.2011 15:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2011 Witam. Z czystym sumieniem mogę polecić swoich cieśli. Robili u mnie więźbę a teraz kryją dachówką, dzisiaj kończą W razie pytań udzielę wszelkich informacji. Pozdrawiam. Poprosze namiary na cieśli [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mjeziorska 19.04.2011 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2011 ja tez moge polecic swoich cieslistawiali wiezbe, kladli dachowke - wszystko bardzo ladnieobrobki blacharskie tez dokladnie wykonanePiotr i Grzegorz Lechnio 510327365 i 692088470 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zywik 20.04.2011 06:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2011 hej ho! Czy ktoś z was posiada i mógłby udostępnić walec do trawnika? Oczywiście należycie wynagrodzę pozdrawiam Żywik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zywik 20.04.2011 06:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2011 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izolda7604 20.04.2011 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2011 Poszukuję architekta do wykonania projektu budowlanego domu jednorodzinnego do uzyskania pozwolenia na budowę. Chodzi o adaptację domu w jonagoldach archonu (lub nowy projekt na jego bazie). Jeśli możecie kogoś polecić to będę wdzięczny. Spróbuj może w "Limix" - w zakresie usług mają projektowanie i właśnie adaptację projektów typowych. My korzystaliśmy i jesteśmy zadowoleni ze współpracy; p. Czmoch przygotował wszystkie papiery do pozwolenia i prostował nam pewne sprawy w Urzędzie Gminy i Starostwie. Tel 509 707 588:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
donek1986 21.04.2011 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2011 donek1986 gdzie sie budujesz? Górki - 3 km od Dębe Wielkie. Wreszcie zaczeliśmy. Pogoda dopisuje i już w trzy dni wylane ławy z pełnym zbrojeniem i ułożone kilka warstw bloczków fundamentowych Certusa:) Jedyny minus, to taki, że droga przed działką moją i sąsiada się tak nagle rozpadła ( dwie betoniarki, pompa, hdsy z bloczkami - i drogi brak :):) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Essa 21.04.2011 11:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2011 W Górkach sie calkiem tloczno zaczyna robic Przypominam o potencjalnym dostepie do gazu ziemnego, miejscowi sa negatywnie nastawieni do wydatkow rzedu 10 tys (cala instalacja + piec), co przy budowie domu nie jest duzo. Zreszta wydanie warunkow przylaczenia nie jest rownoznaczne z podpisaniem umowy. - i drogi brak :):) ... zbieraj palety, jesienia bedzie jak znalazl na pomost do domu I jeszcze mam jedno niedyskretne pytanie - macie jakies dzieci i w jakim wieku? Gorecka szkola w tym roku przyzla oblezenie - 20-cioro dzieciakow w zerowce, zawsze byla szostka Jestem zywo zainteresowana czy trend sie utrzyma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
donek1986 21.04.2011 13:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2011 W Górkach sie calkiem tloczno zaczyna robic I jeszcze mam jedno niedyskretne pytanie - macie jakies dzieci i w jakim wieku?. Jesli chodzi o przyłącze gazowe, to nawet rozdajemy wnioski sąsiadom. Ale to chyba nie wypali, bo oni jakoś nie są zainteresowani, mają swoje piece i nie chcą tego zmieniać. Nie wiem czy wiesz ale przygotowali rówież projekt wodociągów przez Górki - planuja zakonczyć inwestycję za 2 - 3 lata. Dzieci niestety nie mamy - jeszcze Więc przynajmniej przez jakis czas trendu nie utrzymamy. Jeśli chodzi o drogę, to chyba będę musiał załatwić kilka wywrotek gruzu, bo niedługo stanie sie nieprzejezdna :) (palety dobry pomysł). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Essa 21.04.2011 15:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2011 Nam wodociag niepotrzebny, ale jesli chodzi o innych to bardzo sie przyda, zwlaszcza jesli i kanalize zrobia. Z gruzem dalabym sobie spokoj do zakonczenia prac z materialami ciezkimi na okolicznych budowach, inaczej beda to "pieniadze wyrzucone w bloto" Na stronie gminnej jest info o zbiorce opon i elektrosmieci w maju - podoba mi sie, ze wreszcie naszym urzednikom sie chce, gratulacje dla nowego wojta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aigmad 21.04.2011 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2011 Nam wodociag niepotrzebny, ale jesli chodzi o innych to bardzo sie przyda, zwlaszcza jesli i kanalize zrobia. A jak wy sobie radzicie bez wodociągu? Jaką macie studnię?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
visMajor 21.04.2011 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2011 A jak wy sobie radzicie bez wodociągu? Jaką macie studnię?? Woda ze studni (głębokość 20m) jest kiepskiej jakości, twarda i zawiera żelazo; niestety bez filtrów się nie obeszło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
visMajor 21.04.2011 21:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2011 Jesli chodzi o przyłącze gazowe, to nawet rozdajemy wnioski sąsiadom. Ale to chyba nie wypali, bo oni jakoś nie są zainteresowani, mają swoje piece i nie chcą tego zmieniać. może warto rozważyć pompe ciepła, ja użytkuję od roku i jak narazie bardzo sobie chwalę. Teren u nas jest świetny pod odwierty głębinowe, tzn. jest dużo pokładów wody, przez co uzyskuje sie wysoką efektywność. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aigmad 22.04.2011 05:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2011 Z gazem to dobry pomysł, problem jest tylko w tym, że jeśli na etapie budowy poniesie się koszty związane z nową instalacją w określonym kierunku to raczej ciężko tak od razu przestawić się na coś innego, kasa wyrzucona w błoto. Ogólnie jesteśmy za, tylko ile realizacja inwestycji może potrwać...... Biorąc pod uwagę że jeszcze nie ma wodociągu to gdzie tu mowa o gazie..... Budując dom trzeba być optymistą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
donek1986 22.04.2011 06:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2011 A jak wy sobie radzicie bez wodociągu? Jaką macie studnię?? Ponoć w Górkach jest taka zasada, że im głębiej wykopiesz, tym gorsza i bardziej śmierdząca jajkiem woda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
komarex 22.04.2011 07:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2011 Jeśli chodzi o zwiększenie zaludnienia w górkowej zerówce to my się przyczynimy za 3 lata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Essa 22.04.2011 07:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2011 A jak wy sobie radzicie bez wodociągu? Jaką macie studnię?? Mamy studnie wiercona tzw. abisynke na glebokosci 22 m. Zakopana rura ma srednice jakis 5-6 cm, a pompa znajduje sie juz w budynku. Zreszta nasza rura musiala byc zakorkowana, bo woda z niej tryskala na powierzchnie Moim zdaniem nasza woda jest niezla, ma swietne parametry - brak zanieczyszczen biologicznych, jest to woda raczej twarda, wiec zdrowa dla ludzi. Jedyny problem to duza zawartosc zelaza (taka jest cala woda wokol Warszawy) - mamy wiec napowietrzanie + filtr z wkladem z pyroloxu (kosztowal okolo 2 tys, jest to filtr wybiorczy). Dodatkowo jestesmy swiezymi posiadaczami kuchennego filtra odwroconej osmozy, z ktorego wode pijemy bez gotowania. Mielismy tez zwykla studnie na podworku, ale woda w niej smierdziala okresowo szambem, podobnie jak wody gruntowe w czasie wykopow. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aigmad 22.04.2011 07:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2011 Mamy studnie wiercona tzw. abisynke na glebokosci 22 m. Zakopana rura ma srednice jakis 5-6 cm, a pompa znajduje sie juz w budynku. Zreszta nasza rura musiala byc zakorkowana, bo woda z niej tryskala na powierzchnie Moim zdaniem nasza woda jest niezla, ma swietne parametry - brak zanieczyszczen biologicznych, jest to woda raczej twarda, wiec zdrowa dla ludzi. Jedyny problem to duza zawartosc zelaza (taka jest cala woda wokol Warszawy) - mamy wiec napowietrzanie + filtr z wkladem z pyroloxu (kosztowal okolo 2 tys, jest to filtr wybiorczy). Dodatkowo jestesmy swiezymi posiadaczami kuchennego filtra odwroconej osmozy, z ktorego wode pijemy bez gotowania. Mielismy tez zwykla studnie na podworku, ale woda w niej smierdziala okresowo szambem, podobnie jak wody gruntowe w czasie wykopow. No to my mamy identyczną sytuację, wszyscy sąsiedzi radzili wiercić na 5metrów, ale jak podczas wykopów na fundamenty zobaczyłem co płynie w wodzie gruntowej to odszedłem od tego pomysłu. Studnia jest wiercona na 31m i woda sama wypływa tak że ciężko jest ją zatamować. Mogę powiedzieć tylko że trochę śmierdzi jajkami. Nie wiem tylko jaki jest skład chemiczny tej wody, może ktoś z naszej okolicy badał wodę i wie co w niej siedzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Essa 22.04.2011 12:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2011 Nie wiem tylko jaki jest skład chemiczny tej wody, może ktoś z naszej okolicy badał wodę i wie co w niej siedzi? To co wszedzie - mangan, zelazo i siarkowodor (zgnile jaja). My badalismy 2 razy nasza wode filtrowana i jest ok, przy czym nasz filtr wody nie zmiekcza. W wodzie zazelazionej po odstaniu 24h na dnie zbiera sie bury szlam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts