małgoś-W 27.06.2011 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2011 Witam wszystkich budujących i wybudowanych, czy komuś z Was nie został na zbyciu garaż blaszany w przystępnej cenie. Chętnie bym przygarnęła:yes:proszę o info. Dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 28.06.2011 07:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2011 Możecie polecić jakiegoś sensownego fachowca od uzdatniania wody? Najlepiej takiego, żebym mnie nie doprowadził do bankructwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anak314 29.06.2011 05:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2011 Witam. Dzięki za elektryka! Prosze bardzo jeszcze o namiary na tynki wewnetrzne tradycyjne... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anak314 29.06.2011 05:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2011 a i jeszcze mam stęple do sprzedania ok 100 sztuk, 5 km od mińska. niedrogo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ruda102 30.06.2011 13:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2011 Jak to oczyszczalnię? A sprawdzone, co stoi w miejscowym planie zagospodarowania przestrzennego, którym objęta jest ul. Polna? pozdro, mp Sprawdzalam, jest kanalizacja i szambo ale nie ma zapisu zabraniajacego POŚ, co jest jednoznaczne z pozwoleniem, co prawda urzednik starostwa probowal mowic o roznej interpretacji przepisow ale teoretycznie zgodnie z prawem na tej podstawie nie moga oprotestowac. Czy ktos dostal negatywna odpowiedz na Polnej po zgłoszeniu do Starostwa zawiadomienia o budowie POŚ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ruda102 30.06.2011 17:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2011 Bardzo mnie ciekawi frekwencja. To takie trochę uszczęśliwianie mieszkańców na siłę. Gaz - jedno z najdroższych mediów do ogrzewania domów - okazuje się nagle jednym z ważniejszych elementów naszej infrastruktury. Co ta inwestycja daje, nam, mieszkańcom? Pewnie nic. A nieszczęsna kanalizacja - która realnie obniżyłaby koszty utrzymania gospodarstwa domowego (bo np. 10 m3 nieczystości nie kosztowałoby 180 zł, a 50) - jest nam obiecywana już blisko 2 lata. Różnica w obu tych przedsięwzięciach jest taka, że przy budowie gazociągu pewnie 3/4 kosztów inwestycji pokryje spółka gazowa, a 1/4 użytkownicy. Gmina chętnie pozbiera wnioski, bo w żaden sposób nie musi się "wysilać" i uczestniczyć w tym przedsięwzięciu. Do zrobienia kanalizacji urzędnicy się nie rwą, bo wymaga to zdobycia środków i zrealizowania wszystkich prac od "a" do "z". Ja dwa lata temu podpisałem się pod wnioskiem o kanalizację. Świetnie. A za miesiąc miła pani z firmy projektowej do mnie zadzwoniła, że naszej działki (20 m od ulicy Polnej, pierwsza zabudowana w szeregu 18 kolejnych) nie obejmuje inwestycja (to się nazywa przyszłościowe myślenie i zarządzanie). Minęły dwa lata, ulicy Polnej nikt nie naprawia, bo po co, za chwilę mają być wykopy... pozdro, mp gaz bedzie bo malzenstwa z polnej i wiosennej poswiecily kilka miesiecy na zebranie 170 wnioskow z okolicy i gazownia zrobila plany, tylko koszty byly nie do zaakceptowania, bo gaz poprowadza z sulejowka, a Wojtowa nie byla zainteresowana partycypowaniem w kosztach nawet czasowo, nowy Wojt na szczescie dogadal sie z inwestycjami gazowni na cala gmine, jak w cytacie- robota zadna a chwala duza, natomiast jezeli chodzi o kanalizacje to nie moga robic nowych planow, dopoki nie skoncza realizacji tej czesci inwestycji na ktora dostali dotacje unijna, wiec rozbudowa nie wczesniej jak za 5 lat, ale to wiadomosci jeszcze za starej wladzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anak314 04.07.2011 07:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2011 Witam.Mam stemple do sprzedania ok. 100 sztuk. niedrogo. 5 km od mińska . 509094204 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dżaronek 04.07.2011 07:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2011 Witam,mam do sprzedania 155 cm dwuteownika szerokostopowego HEB 160. Telefon kontaktowy 502367682. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
komarex 08.07.2011 07:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2011 witam Forumowiczów!może ma ktoś aktualne informacje jakie są wymagania starostwa mińskiego dotyczące odbioru budynku? jak z waszych doświadczeń wygląda ten proces, czy nadzór budowlany robi wizję lokalną? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olcia.sp 08.07.2011 09:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2011 Witam.Posprzątam dom,posesje także po budowie ,remoncie,umyję okna i inne 665 504 130 mińsk i okolice:D e-mail [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darkol 08.07.2011 12:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2011 Witam sąsiadów,Mam namiar na ZIEMIĘ OGRODOWĄ ZA DARMO. Niestety ok 40km od Dębego.Może ma ktoś namiary na przystępny cenowo transport? Info proszę na PW. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amelia 2 08.07.2011 13:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2011 witam Forumowiczów! może ma ktoś aktualne informacje jakie są wymagania starostwa mińskiego dotyczące odbioru budynku? jak z waszych doświadczeń wygląda ten proces, czy nadzór budowlany robi wizję lokalną? W lutym- marcu przechodziłam odbiór, moje i sąsiada perypetie opisałam w moim dzienniku # 376 i 377 na stronie 19 http://forum.muratordom.pl/showthread.php?130041-Powrót-do-korzeni-czyli-buduję-Planetę-2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz.sokol 08.07.2011 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2011 Witam sąsiadów, Mam namiar na ZIEMIĘ OGRODOWĄ ZA DARMO. Niestety ok 40km od Dębego.Może ma ktoś namiary na przystępny cenowo transport? Info proszę na PW. Pozdrawiam Robert Chmielewski 602334735 proszę powołać się na mnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MartaMarcin1719504949 10.07.2011 18:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2011 Witam, chcemy ułożyć kostkę wokół domu, czy posiadacie godnych polecenia brukarzy ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dmdm 14.07.2011 16:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2011 Witam, Sprzedam stemple budowlane, ok 220 szt, odbiór w miejscowości OlesinCena do uzgodnienia,Kontakt - 668 317 240Zainteresowanych proszę o kontakt Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
panicz 21.07.2011 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2011 Sprzedam stemple ok 120szt, długość 2,8 i więcej. Cena 4,5 zł szt. Pomogę w załadunku. Stemple znajdują się w Siennicy. 793360720 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cloner 24.07.2011 18:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2011 Witam,Czy ktoś z Państwa może mi polecić jakąs sprawdzoną ekipę od ogrodzenia, które ma stanąć przed domem. Słupki planujemy z klinkieru a środek drewniany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
swey 30.07.2011 16:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2011 Witam, Poszukuję ekipy do układania parkietu oraz ekipy glazurników. Możecie kogoś polecić?Z góry dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
franelka1 02.08.2011 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2011 Czy u kogoś budowała ekipa Pana Wiesława Kulika? Będę wdzięczna za podzielenie się wrażeniami, jeśli nie na forum to na priva. F. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aigmad 03.08.2011 07:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2011 Czy możecie polecić kogoś do obsadzenia i zabudowy kominka, kto zrobi to solidnie i niedrogo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts