Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

~ budujący w okolicach mińska mazowieckiego ~

Recommended Posts

• Odpowiedzi 3,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Palimy głównie brykietem, bierzemy od gościa zza Łukowa, ktory sam to przywozi na miejsce. Moge podac namiary.
A my palimy brykietem od gościa z Wesołej. Też moge podac namiary. A tego gościa z Łukowa bym sobie sprawdziła, jeśli można. A jaki on brykiet produkuje? Kostki czy wałki?

A my palimy brykietem od gościa z Wesołej. Też moge podac namiary. A tego gościa z Łukowa bym sobie sprawdziła, jeśli można. A jaki on brykiet produkuje? Kostki czy wałki?

My kupujemy brykiet liściasty w kostkach po 650 zl/tona (z transportem wyszło po 700 za dwie palety).

Podjedz sobie do nas i weź paczkę dwie na próbę :-)

Ja to laik kominkowy jestem :) Do pierwszego sezonu się przygotowuję:)

Ale czemu brykietem? Nie fajniej prawdziwymi szczapami drewna?

1. taniej,

2. bardziej kompaktowo jeśli chodzi o przechowywanie i noszenie tego do domu,

3. bez robali co siedzą w drewnie (w naszym są takie czarne ze złotym V na grzbiecie)

4. śmieci się w salonie zdecydowanie mniej

5. jak się trochę potrenuje, to zawsze się dobrze rozpala, bo jest super suche i jeszcze pakowane w worki foliowe

Mamy ciągle drewno za darmo, a i tak paliliśmy często brykietem, albo pół na pół. Brykiet jest po prostu wygodniejszy.

UWAGA!!!

WYSTRZEGAJCIE SIĘ WSPÓŁPRACY Z FIRMĄ GIERBLIŃSKI JACEK. FIRMA REMONTOWO – WYKOŃCZENIOWA Z WARSZAWA RADOŚĆ ul. Średnia 5 tel. 607864472!

NIERZETELNY, NIEKOMPETENTNY NIETERMINOWY A JEGO ROBOTA TO KPINA MÓWI, ŻE ZAKOCZY PRACE W 2 TYGODNIE A TRWAJĄ 2 MIESIĄCE, BO ZNADUJE INNEGO KLIANTA I ROBI NA DWA FRONTY.

U MNIE POŁOŻYŁ FUGĘ NA PODŁODZE 80 M2 I ZJAWIŁ SIĘ PO TYGODNIU ŻEBY JĄ DOCIERAĆ, OCZYWIŚCIE JUŻ CAŁA WYSCHŁA, WŻARŁA SIĘ W PŁYTKĘ I TRZEBA BYŁO CZYŚCIĆ „SZOPEM” A I TAK NIE DAŁO RADY DOCZYŚCIĆ. PŁYTKI ZNISZCZONE DO POPRAWKI FUGA A ON MÓWI ŻE NIE UMAWIAŁ SIĘ NA FUGOWANIE TYLKO UKŁADANIE PŁYTEK.

JEGO STRONA

http://www.jacek-gierbinski.tupolecam.pl

Mam na sprzedaż:

1. Stemple 100 sztuk 350zł

2. Klinkier (który szedł u mnie na komin), pół palety, ciemny brąz 1 zł od cegły

3. Blachodachówka ponad 20 m^2, brąz czekoladowy, blacha szwedzka, 300 zł

4. Pojemnik na wodę do budowy 1000l 100 zł

5. Kołki do styropianu jakieś 300 sztuk 20 cm (100 zł)

6. Podbitka, ciemny brąz, około 30 m^2, 400 zł

7. Styropian 5 cm podłogowy i 15 ścienny, około 15-20 m^2, 200 zł

8. Stopnie kominiarskie 3 sztuki z mocowaniem 100 zł.

Wszytko to z transportem we własnym zakresie z Dębego. Więcej szczegółów na priva.

Mam na sprzedaż:

1. Stemple 100 sztuk 350zł

2. Klinkier (który szedł u mnie na komin), pół palety, ciemny brąz 1 zł od cegły

3. Blachodachówka ponad 20 m^2, brąz czekoladowy, blacha szwedzka, 300 zł

4. Pojemnik na wodę do budowy 1000l 100 zł

5. Kołki do styropianu jakieś 300 sztuk 20 cm (100 zł)

6. Podbitka, ciemny brąz, około 30 m^2, 400 zł

7. Styropian 5 cm podłogowy i 15 ścienny, około 15-20 m^2, 200 zł

8. Stopnie kominiarskie 3 sztuki z mocowaniem 100 zł.

Wszytko to z transportem we własnym zakresie z Dębego. Więcej szczegółów na priva.

Możesz powiedzieć co to za stemple? Chodzi o długość i z jakiego drewna?

Witajcie ponownie, wszyscy budujący w okolicach Mińska

Piszę "po prośbie."

Za 2 dni zaczynam budowę fundamentu. Jutro podpisuję umowę z wykonawcą t.j. P. Pawłem Rudnikiem.

Czy ktoś z Was z Nim współpracował? Wszystko wygląda w porządku - ale wolę popytać, bo nie chcę przykrych niespodzianek.

będę wdzięczna za wszelkie info

Witajcie ponownie, wszyscy budujący w okolicach Mińska

Piszę "po prośbie."

Za 2 dni zaczynam budowę fundamentu. Jutro podpisuję umowę z wykonawcą t.j. P. Pawłem Rudnikiem.

Czy ktoś z Was z Nim współpracował? Wszystko wygląda w porządku - ale wolę popytać, bo nie chcę przykrych niespodzianek.

będę wdzięczna za wszelkie info

Witam,

My dość niedawno - dokładnie około dwa miesiące temu zakończyliśmy współpracę z tym Panem - ale jeśli chodzi o opinię to lepiej na telefon. A i można zobaczyć wykonaną przez niego pracę. Tel 511 - 868 -812

Witam,

My dość niedawno - dokładnie około dwa miesiące temu zakończyliśmy współpracę z tym Panem - ale jeśli chodzi o opinię to lepiej na telefon. A i można zobaczyć wykonaną przez niego pracę. Tel 511 - 868 -812

Tu padło pytanie i tu może paść odpowiedź. Jest to najlepsze miejsce do wystawienia oceny. Niech inni skorzystają.

A fachowiec, niech będzie dumny lub się wstydzi.

Witam,

Zakończyliśmy, bo skończył swoją pracę czy też podziękowaliście przed czasem? Ogólnie wypowiedź ma charakter raczej negatywny.

Też jestem zainteresowana doświadczeniem z tym Panem. Będę wdzięczna za parę słów więcej nt. współpracy.

Mamy studnie wiercona tzw. abisynke na glebokosci 22 m. Zakopana rura ma srednice jakis 5-6 cm, a pompa znajduje sie juz w budynku. Zreszta nasza rura musiala byc zakorkowana, bo woda z niej tryskala na powierzchnie :-)

Moim zdaniem nasza woda jest niezla, ma swietne parametry - brak zanieczyszczen biologicznych, jest to woda raczej twarda, wiec zdrowa dla ludzi. Jedyny problem to duza zawartosc zelaza (taka jest cala woda wokol Warszawy) - mamy wiec napowietrzanie + filtr z wkladem z pyroloxu (kosztowal okolo 2 tys, jest to filtr wybiorczy).

Dodatkowo jestesmy swiezymi posiadaczami kuchennego filtra odwroconej osmozy, z ktorego wode pijemy bez gotowania.

Mielismy tez zwykla studnie na podworku, ale woda w niej smierdziala okresowo szambem, podobnie jak wody gruntowe w czasie wykopow.

Witaj Essa.

Odnośnie filtrów które zastosowaliście to sami je dobieraliście czy może ktoś wam doradzał co należy zastosować?

Gdzie kupowaliście te filtry i gdzie robiliście badanie wody?

Jaki jest koszt badania i wiesz może czy trzeba robić kompleksowe badanie?

Czy wasza woda przed założeniem filtrów też śmierdziała, a jeśli tak to czy po zastosowaniu filtrów nieprzyjemny zapach zniknął?

Pytam ponieważ chcemy jakoś uzdatnić to co mamy i nie wiem na ile jest to możliwe.

Dzięki z góry za odpowiedz.

Pozdrawiam.