Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

~ budujący w okolicach mińska mazowieckiego ~

Recommended Posts

• Odpowiedzi 3,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam.

Mam do oddania bramę za przysłowiowe piwo. Szerokość 4,4m, profil zamknięty około 20x40, trochę skorodowany, stare sztachety.

Jako brama tymczasowa nadaje się idealnie, chociaż jeszcze do niedawna służyła mi jako normalna brama.

Na zdjęciu widać jedno przęsło (tak się to nazywa?), drugie stoi za nim.

Zamykanie na brzydką sztabę z możliwością zamknięcia na kłódkę.

Do obejrzenia i odebrania w Dębe Wielkim jeszcze przez jakiś czas. Potem sztachety do pieca a metal na złom.

Jak by co pytać na PW.

http://img191.imageshack.us/img191/4892/bramap.th.jpg

Uploaded with ImageShack.us

witam sąsiadów,

U nas też budował ten Pan łącznie z blachodachówką na dachu.

Mozemy ich spokojnie polecić. Ekipa pracowała porzadnie a co najwazniejsze nie pili, na budowie był porzadek. Sporo nam doradzili.

Wiem ze robili u osób z forum i ludzie ich chwalą bo my też zanim się na nich zdecydowaliśmy to najpierw podpytaliśmy innych inwestorów o opinie. :D

Paweł Rudnik - budował u mnie - polecam

Witam,

Z racji że pierwszy sezon zaczynam palić ekogroszkiem, chciałem zapytać sąsiadów z Dębego i okolic gdzie można kupić dobry ekogroszek. Ten co jest w Castoramie szybko się wypala i jest bardzo dużo popiołu, w składzie w Dębem jest dość dobry, ale cena to 1000zł za tonę. Słyszałem że w Kowalczyku jest w dobrej cenie, ale może ktoś wie jakiej jakości? Czy warto kupić luzem, nie kantują na wadze? Ile minimum powinien mieć megajuli?

Pozdrawiam.

witam ponownie,

Bardzo Was proszę o podzielenie się kontaktami na tynkarzy którzy robili u Was tynki maszynowe zarówno cementowo wapienne jak i gipsowe.

Szukam ekipy na wiosne 2012. Oczywiście tylko tych godnych polecenia i najlepiej na priva. Z góry dziekuję.

Pozdrawiam,

witam sąsiadów,

U nas też budował ten Pan łącznie z blachodachówką na dachu.

Mozemy ich spokojnie polecić. Ekipa pracowała porzadnie a co najwazniejsze nie pili, na budowie był porzadek. Sporo nam doradzili.

Wiem ze robili u osób z forum i ludzie ich chwalą bo my też zanim się na nich zdecydowaliśmy to najpierw podpytaliśmy innych inwestorów o opinie. :D

Witam,

Z racji że pierwszy sezon zaczynam palić ekogroszkiem, chciałem zapytać sąsiadów z Dębego i okolic gdzie można kupić dobry ekogroszek. Ten co jest w Castoramie szybko się wypala i jest bardzo dużo popiołu, w składzie w Dębem jest dość dobry, ale cena to 1000zł za tonę. Słyszałem że w Kowalczyku jest w dobrej cenie, ale może ktoś wie jakiej jakości? Czy warto kupić luzem, nie kantują na wadze? Ile minimum powinien mieć megajuli?

Pozdrawiam.

Ja kupuję na Targówce k. Mińska - Pieklorz 880zł/t workowany. Palę już drugi sezon i jestem zadowolony. Oczywiście wszystko zależy od tego czy jest mokry czy suchy... Radzę się pośpieszyć z zakupem!

Witam,

zamierzamy budować dom w Borkowie koło Kołbieli. Czy jest może na forum ktoś z okolicy? Ponieważ szukamy teraz ekipy, czy ktoś mógłby mi podać nr do polecanego na forum pana Pawła Rudnika? Może ktoś ma namiary na jakąś inną dobrą ekipę?

Z góry dzięki za pomoc!

Pozdrawiam!

pytanie do mieszkańców Górek i okolic: Jak to jest w naszym rejonie z odbiorem smieci? Właśnie wprowadzamy się do domku :D trzeba rozejrzeć się za jakąś firmą śmieciową:) jakie są firmy działające w naszej okolicy, koszty, jak często odbierają śmieci? prosimy też o opinie o tych firmach, z góry dzieki:)

witam ponownie,

Bardzo Was proszę o podzielenie się kontaktami na tynkarzy którzy robili u Was tynki maszynowe zarówno cementowo wapienne jak i gipsowe.

Szukam ekipy na wiosne 2012. Oczywiście tylko tych godnych polecenia i najlepiej na priva. Z góry dziekuję.

Pozdrawiam,

Polecam firmę Mixer Polska. Kładli tynki u nas w październiku 2010 -1000m2 ścian obrobili je w dwie doby-było 9 pracowników-profesjonalnie, bez poprawek, dokładnie, czysto. Każda następna ekipa była pod wrażeniem naszych tynków.

p. Henryk Turlejski 503150487

Witam wszystkich!

Jeśli ktoś byłby zainteresowany to po zmianie koncepcji wykonania poddasza pozostało mi około 50 szt. płyt g-k gr. 12,5mm 1,25x2,6m. Sprzedam po 10 zł za sztukę. Pozostało także kilka rolek wełny Rockwool Toprock gr. 12 i 15 cm. Odbiór niestety osobisty w Chrośli - tel 793-384-479 lub mail [email protected]

Jednocześnie chciałbym przestrzec przed wykonawcą - oszustem: Andrzej Obliński 531-696-152 [email protected], w internecie namierzyłem także chyba jego brata który równiez pojawiał się na mojej budowie. http://oferia.pl/wykonawca/firma/janusz-oblinski/389867 . Generalnie pobrali 4 tys. na materiały, potem 2,5 tys. za kawałek roboty wykonanej z materiałów które osobiście kupiłem, nie zapłacili nic ludziom którzy zeszli z roboty, zostawili rozgrzebane poddasze i już sie nie pojawili. NAPRAWDĘ UWAŻAJCIE BO SZKODA NERWÓW I KASY.

Witam,

Pozdrawiam.

Carbon - Dębe Wielkie / obok szkoły podstawowej. Dobry towar, ale cena oczywiście wyższa niż z Castoramy.