Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

~ budujący w okolicach mińska mazowieckiego ~

Recommended Posts

Witam, ile u Was trwało przyłączenie domu do prądu? Całą dokumentację składałem w 2010 roku, pozwolenie doniosłem w lipcu 2011 i do tej pory nawet nie jestem wpisany do systemu w komputerach energetyki! Moje papiery leża gdzieś pewnie w pudłach pod biurkiem...

Zapomniałem dodać, że słup mam 10 metrów od działki

Pewnie rzeczywiście leżą w pudłach pod biurkiem...

a może nawet w jakimś magazynie!

Lepiej jedź osobiście i dowiedz się co w Twojej sprawie słychać.

Zakład energetyczny zmienił w tym czasie właściciela!

Jak masz już podpisana umowę to pojedź z nią i upomnij/przypomnij się.

Nowy właściciel przejął zakład wraz ze wszystkimi zobowiązaniami.

Jeśli nie masz podpisanej umowy to najprawdopodobniej będziesz musiał złożyć jeszcze raz dokumenty.

Tak było na jesieni jak ja u nich byłam. Nie mogli co prawda znaleźć mojej umowy, ale jak im pokazałam mój podpisany egzemplarz, to ten ich też się znalazł.

Powodzenia i cierpliwości życzę!

• Odpowiedzi 3,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Sprzedam/oddam

Po zakończonej budowie:

Sprzedam kompletną skrzynkę elektryczną (stan - jak nowa) wraz ze słupem i pełnym okablowaniem po prowizorce budowlanej w cenie 600 zł - do negocjacji

Stemple ok 2-metrowe kilkadziesiąt sztuk w cenie 2 zł

Deski – szalunkowe o długościach 1,5 do 3 m – cena do negocjacji

Oddam ziemię – glina ok 7 wywrotek

Marianów gmina Leszno.

Zainteresowanych proszę o kontakt na numer 504166524

Wojtek

Witam, ile u Was trwało przyłączenie domu do prądu? Całą dokumentację składałem w 2010 roku, pozwolenie doniosłem w lipcu 2011 i do tej pory nawet nie jestem wpisany do systemu w komputerach energetyki! Moje papiery leża gdzieś pewnie w pudłach pod biurkiem...

A ja składałem dokumenty w 2008 roku i nadal nie mam prądu. Termin mieli do 10.2010. W grudniu 2011 wybudowali linie ale nadal nie można się podłaczyć bo jakies formalności jeszcze nie są załatwione

Rejon ma 2 lata na przyłączenie. Radzę skontaktować się z jakimś elektrykiem z uprawnieniami a na pewno pomoże (albo czegoś więcej dowie)bo jemu zdradzą więcej szczegółów.

U nas czekaliśmy jakieś półtora roku. I tak zrobili w tym miesiącu, w którym planowali. Ale nie udałoby się to, gdybyśmy na bieżąco nie dzwonili i nie monitorowali postępów przetargu i zlecenia wykonania naszego przyłącza.

Rozmowa z dyrektorem sporo pomaga :)

pozdro,

mp

Kompleksowo zaopatrzymy Cię w styropian, kleje, siatki, wszystkie rodzaje tynku, sztukaterię elewacyjną oraz we wszystkie inne materiały niezbędne by Twój dom był ciepły i piękny. Najlepsze ceny, super rabaty. Bezpłatna wycena i transport. Docieplenia budynków, malowanie elewacji, podbitki dachów, prace remontowo budowlane. Wysoka jakość realizowanych inwestycji. Posiadamy własną mieszalnie tynków i farb elewacyjnych firmy Kosbud, posiadamy również w ofercie materiały firm Sto oraz Ceresit . Sprzedaż i usługi.

tel. 509 428 410

http://www.jarbudtynki.pl

Proszę o opinię drogich forumowiczów, czy lepiej położyć samą dachówkę z folią paroizolacyjną, czy raczej pełne deskowanie z papą i dopiero na to dachówkę? Jesli pełne deskowanie to lepsza będzie papa, czy membrana? Może są jacyś właściciele takich rozwiązań na forum i mogą się podzielić własnymi doświadczeniami.

Proszę o opinię drogich forumowiczów, czy lepiej położyć samą dachówkę z folią paroizolacyjną, czy raczej pełne deskowanie z papą i dopiero na to dachówkę?

Mam dachówkę i folię (paroprzepuszczalna oczywiście) Dziś gdybym miała decydować zrobiłabym deskowanie z papą i byłabym spokojniejsza.

Robert 600 897 716 - Amelio, dziękuję - b.dobry kontakt!

Zdecydowanie odradzam z korzystania z usług Pana Roberta. Umówił się ze mną na wykonanie elewacji po ponad 2 miesiącach stwierdził, że nie wykona tej pracy. Powód - rozpad ekipy. Jeśli teraz ponownie wykonuje usługi elewacyjne to z nową ekipą lub ze starą co może znaczyć, że wcześniej rozminął się z prawdą.

Radzę podpisać szczegółową umowę z zakresem prac, tak żeby się nie okazało, że w połowie roboty nie ma już ekipy.

Pozdrawiam.