KasioMar 20.02.2012 12:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2012 Witam, ile u Was trwało przyłączenie domu do prądu? Całą dokumentację składałem w 2010 roku, pozwolenie doniosłem w lipcu 2011 i do tej pory nawet nie jestem wpisany do systemu w komputerach energetyki! Moje papiery leża gdzieś pewnie w pudłach pod biurkiem... Zapomniałem dodać, że słup mam 10 metrów od działki Pewnie rzeczywiście leżą w pudłach pod biurkiem... a może nawet w jakimś magazynie! Lepiej jedź osobiście i dowiedz się co w Twojej sprawie słychać. Zakład energetyczny zmienił w tym czasie właściciela! Jak masz już podpisana umowę to pojedź z nią i upomnij/przypomnij się. Nowy właściciel przejął zakład wraz ze wszystkimi zobowiązaniami. Jeśli nie masz podpisanej umowy to najprawdopodobniej będziesz musiał złożyć jeszcze raz dokumenty. Tak było na jesieni jak ja u nich byłam. Nie mogli co prawda znaleźć mojej umowy, ale jak im pokazałam mój podpisany egzemplarz, to ten ich też się znalazł. Powodzenia i cierpliwości życzę! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
donek1986 20.02.2012 13:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2012 Co do prądu, to proponuję zastosować metodę sprawdzoną przezemnie.Po pierwsze rozmawiać tylko z Dyrektorem. HeheTak go przycisnąłem, że mimo braku materiałów do przyłączy i kilkudziesięciu osób przedemną, przyłączenie zostało wykonane w przeciągu 3 dni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
akapap 20.02.2012 14:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2012 Szukam chętnych do hurtowego zakupu peletu - całosamochodowego. Jeśli uzbieram się w sumie >20T to warto będzie kupić certyfikowany pelet z dobrą ceną. Zakup na przyszły sezon. Jeśli jest ktoś zainteresowany to proszę o sygnał na priv. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojtek2011 20.02.2012 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2012 Sprzedam/oddam Po zakończonej budowie: Sprzedam kompletną skrzynkę elektryczną (stan - jak nowa) wraz ze słupem i pełnym okablowaniem po prowizorce budowlanej w cenie 600 zł - do negocjacji Stemple ok 2-metrowe kilkadziesiąt sztuk w cenie 2 zł Deski – szalunkowe o długościach 1,5 do 3 m – cena do negocjacji Oddam ziemię – glina ok 7 wywrotek Marianów gmina Leszno. Zainteresowanych proszę o kontakt na numer 504166524 Wojtek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kot_behemot 22.02.2012 12:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2012 Szukam godnej polecenia ekipy do ocieplenia i tynków zewnętrznych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amelia 2 22.02.2012 12:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2012 Śmiało mogę polecić swoich: Robert 600 897 716 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
m-mormon 22.02.2012 16:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2012 Witam, ile u Was trwało przyłączenie domu do prądu? Całą dokumentację składałem w 2010 roku, pozwolenie doniosłem w lipcu 2011 i do tej pory nawet nie jestem wpisany do systemu w komputerach energetyki! Moje papiery leża gdzieś pewnie w pudłach pod biurkiem... Zapomniałem dodać, że słup mam 10 metrów od działki A ja składałem dokumenty w 2008 roku i nadal nie mam prądu. Termin mieli do 10.2010. W grudniu 2011 wybudowali linie ale nadal nie można się podłaczyć bo jakies formalności jeszcze nie są załatwione Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mistrzkaskader 22.02.2012 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2012 Witam, ile u Was trwało przyłączenie domu do prądu? Całą dokumentację składałem w 2010 roku, pozwolenie doniosłem w lipcu 2011 i do tej pory nawet nie jestem wpisany do systemu w komputerach energetyki! Moje papiery leża gdzieś pewnie w pudłach pod biurkiem... Zapomniałem dodać, że słup mam 10 metrów od działki Rejon ma 2 lata na przyłączenie. Radzę skontaktować się z jakimś elektrykiem z uprawnieniami a na pewno pomoże (albo czegoś więcej dowie)bo jemu zdradzą więcej szczegółów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mpudlo 24.02.2012 13:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2012 Witam, ile u Was trwało przyłączenie domu do prądu? Całą dokumentację składałem w 2010 roku, pozwolenie doniosłem w lipcu 2011 i do tej pory nawet nie jestem wpisany do systemu w komputerach energetyki! Moje papiery leża gdzieś pewnie w pudłach pod biurkiem... Zapomniałem dodać, że słup mam 10 metrów od działki U nas czekaliśmy jakieś półtora roku. I tak zrobili w tym miesiącu, w którym planowali. Ale nie udałoby się to, gdybyśmy na bieżąco nie dzwonili i nie monitorowali postępów przetargu i zlecenia wykonania naszego przyłącza. Rozmowa z dyrektorem sporo pomaga pozdro, mp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
interona 24.02.2012 14:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2012 Właściciele dachów krytych dachówką, czy możecie coś powiedzieć o hurtowni, gdzie się zaopatrywaliście? Jakie macie doświadczenie, kogo polecacie, a kogo odradzacie? Szukam profesjonalnej obsługi.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarek11 24.02.2012 17:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2012 Kompleksowo zaopatrzymy Cię w styropian, kleje, siatki, wszystkie rodzaje tynku, sztukaterię elewacyjną oraz we wszystkie inne materiały niezbędne by Twój dom był ciepły i piękny. Najlepsze ceny, super rabaty. Bezpłatna wycena i transport. Docieplenia budynków, malowanie elewacji, podbitki dachów, prace remontowo budowlane. Wysoka jakość realizowanych inwestycji. Posiadamy własną mieszalnie tynków i farb elewacyjnych firmy Kosbud, posiadamy również w ofercie materiały firm Sto oraz Ceresit . Sprzedaż i usługi.tel. 509 428 410 http://www.jarbudtynki.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plati 25.02.2012 17:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2012 Proszę o opinię drogich forumowiczów, czy lepiej położyć samą dachówkę z folią paroizolacyjną, czy raczej pełne deskowanie z papą i dopiero na to dachówkę? Jesli pełne deskowanie to lepsza będzie papa, czy membrana? Może są jacyś właściciele takich rozwiązań na forum i mogą się podzielić własnymi doświadczeniami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kot_behemot 27.02.2012 06:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2012 Śmiało mogę polecić swoich: Robert 600 897 716 Amelio, dziękuję - b.dobry kontakt! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
syla_sał 29.02.2012 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lutego 2012 Witam.Czy ma ktoś może namiary na jakiegoś projektanta sieci wodociągowej z Mińska??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 06.03.2012 02:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2012 Proszę o opinię drogich forumowiczów, czy lepiej położyć samą dachówkę z folią paroizolacyjną, czy raczej pełne deskowanie z papą i dopiero na to dachówkę? Mam dachówkę i folię (paroprzepuszczalna oczywiście) Dziś gdybym miała decydować zrobiłabym deskowanie z papą i byłabym spokojniejsza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 06.03.2012 02:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2012 Czy u kogoś kręciła się ostatnio jakas solidna ekipa z miksokretem? Możecie polecić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fmau 06.03.2012 10:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2012 Robert 600 897 716 - Amelio, dziękuję - b.dobry kontakt! Zdecydowanie odradzam z korzystania z usług Pana Roberta. Umówił się ze mną na wykonanie elewacji po ponad 2 miesiącach stwierdził, że nie wykona tej pracy. Powód - rozpad ekipy. Jeśli teraz ponownie wykonuje usługi elewacyjne to z nową ekipą lub ze starą co może znaczyć, że wcześniej rozminął się z prawdą. Radzę podpisać szczegółową umowę z zakresem prac, tak żeby się nie okazało, że w połowie roboty nie ma już ekipy. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
małgoś-W 06.03.2012 14:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2012 Witam, potrzebuję wykopać rów pod kabel elektr jakieś 80m. Czy ktoś z Was ma może koparkę lub może kogoś polecić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia-debe 06.03.2012 22:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2012 Witam, potrzebuję wykopać rów pod kabel elektr jakieś 80m. Czy ktoś z Was ma może koparkę lub może kogoś polecić? my bralismy mała koparkę. maszyna dowieziona na przyczepie z obsługa koparkowego oczywiście. Tel do niego 511-471-236 Kasia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EwaLip 06.03.2012 22:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2012 Witam W samym Mińsku jest kilku stolarzy wykonujących drzwi wejściowe. Czy ktoś z formuowiczów może polecić dokładnego i w rozsadnęj cenie stolarza.Może z innych rejonów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts