Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

~ budujący w okolicach mińska mazowieckiego ~

Recommended Posts

Proszę w skrócie napisać jaki dom jest do wybudowania(drewniany czy murowany),polecę ekipę. Przeszedłem już przez swoją budowę w okolicy więc mam rozeznanie. Pozdrawiam :)

Bardzo dziękuję za odzew. Jakiś czas temu odezwał się do mnie przez forum.... sąsiad z tej samej wsi. Skorzystaliśmy z jego kontaktów. Mamy ekipę, która zbuduje nam dom od fundamentów po dach z deskowaniem.

Pozdrawiam świątecznie:bye:

• Odpowiedzi 3,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Bardzo dziękuję za odzew. Jakiś czas temu odezwał się do mnie przez forum.... sąsiad z tej samej wsi. Skorzystaliśmy z jego kontaktów. Mamy ekipę, która zbuduje nam dom od fundamentów po dach z deskowaniem.

Pozdrawiam świątecznie:bye:

Jeśli potrzebna będzie sprawna ekipa od elewacji, poddasza i całej wykończeniówki to zapraszam. 793360720. Jestem z okolic, a od września będę już mieszkańcem Siennicy :)

Jeśli potrzebna będzie sprawna ekipa od elewacji, poddasza i całej wykończeniówki to zapraszam. 793360720. Jestem z okolic, a od września będę już mieszkańcem Siennicy :)

Super! Zapisuję w moim budowlanym notesie. Wykorzystam, gdy już będę miała poddasze. Na razie mam chwasty na działce :)

Pozdrawiam świątecznie!

Czy możecie polecić mi architekta, który ma uprawnienia do wykonywania przepustów drogowych!

Po zaczerpnięciu wiedzy w gminie wiem, że architekt do budynków mieszkalnych nie nie może zaprojektować mostka. Będę Wam wdzięczna za pomoc!

Niektóre Starostwa przyjmują projekty zjazdów z przepustami opracowane przez architektów,

ale coraz częścej się słyszy, że potrzebny jest podpis albo drogowca albo mostowca (oboje mają uprawnienia do przepustów, przy czym ten drugi do samego przepustu).

Gdyby był potrzebny drogowiec, to mam kontakt na człowieka z Mińska.

pozdrawiam

Witajcie,

po dzisiejszej wizycie w gminie, w dziale inwestycji, dopadło mnie zrezygnowania. Po szumnych zapowiedziach o budowie kanalizacji i kolejnym roku oczekiwań postanowiliśmy z żoną wpaść do gminy i dowiedzieć, co jest przyczyną tak dużego opóźnienia.

Co się okazało! Otóż kilku właścicieli działek przy ulicy Armii Krajowej nie wyraziło zgody na przeprowadzenie rurociągu! Gmina jest w patowej sytuacji, ponieważ starostwo powiatowe nie zezwoliło na poprowadzenie inwestycji w drodze.

Mieszkańcy Polnej, kolejnych ulic i całych Górek chyba jeszcze długo nie skorzystają z cywilizacyjnego dobrodziejstwa tego rozwiązania. Wciąż będziemy wąchać latem przy grillu wylewane za dom fekalia...

Ręce mi opadły...

PS A wywóz 10 m3 nieczystości kosztuje już 200 zł... I na pewno będzie drożał z każdym miesiącem...

Witam,

mam pytanie, czy po niemal roku od czasu od publikacji tego postu, coś się zmieniło w sprawie możliwości przyłaczenia do sieci wod kan ul. Polnej w Dębe Wielkim ?

Wszyscy mówią o zbieraniu podpisów, ale w dofinansowanym projekcie nie widziałem ulicy Polnej.

Czy w sprawie zapachów coś sie zmieniło?

pozdrawiam

Tak to z mieszkańcami jest.... u nas w Budach Janowskich droga wiejska to straszna kurzawka, brak rowów i odpływu a teren gliniasty wiec woda stoi na niektórych posesjach tygodniami. Przy okazji była by robiona kanalizacja i wszyscy nowej drogi chcą ale 5 czy 6 posesji musiałoby oddać za symboliczną złotówkę ( nasza gmina nie przewiduje wykupu gruntów) kawałek działki - i tu pies pogrzebany! Właściciele nowo dzielonych działek chyba od 5 lat muszą od razu przy podziale oddać pas na drogę wg pzp a ci starzy mieszkańcy chociaż mają rozwalające się płoty i chaszcze to nie! W myśl zasady - co twoje to moje, co moje to nie rusz.... Może gdyby Gmina egzekwowała kwity za wywóz szamba to wiecej osób - teraz wylewajacych na pola-by było zainteresowanych inwestycją

Witam,

mam pytanie, czy po niemal roku od czasu od publikacji tego postu, coś się zmieniło w sprawie możliwości przyłaczenia do sieci wod kan ul. Polnej w Dębe Wielkim ?

Wszyscy mówią o zbieraniu podpisów, ale w dofinansowanym projekcie nie widziałem ulicy Polnej.

Czy w sprawie zapachów coś sie zmieniło?

pozdrawiam

Drodzy mieszkańcy ulicy polnej w Debem,

aktualnie opracowywany jest projekt wodociagu na ulicy polnej. Firma która go robi w warunkach przetargu miała zapis że robi projekt + uzyskuje pozwolenie na jego budowe i dopiero wtedy konczy sie jej rola. Ma na to czas do jesieni 2012. Wybudowanie nastapi w ciagu max 3 lat bo tyle wazne jest pozwolenie.

Jest tez pomysł na szybsze wybudowanie wodociagu na te julicy ale na razie nie chce o tym pisac bo nie wiem czy to wypali. Szczegóły wkrótce mam nadzieje uzyskam i podam na forum po moim powrocie z zagranicy czy za ok 2 miesiace.

Kanalizacja bedzie projektowana na tej ulicy za 2 lata.

kasia

U mnie wiercił Pan Majszyk razem z synem. Ojciec studniarz z doświadczeniem, syn wykształcony w tym kierunku. Są z gliniaka i znają dokładnie okolicę. Potwierdziły się ich przypuszczenia na temat mojego słabego terenu i woda była dopiero na głębokości 31 metrów.

Operacja od przyjazdu do wyjazdu trwała 6godzin. Jeden odwiert. Rura 125mm, wypłukanie źródła, chlor i obsypanie rury: żwirkiem, piaskiem, gliną. Płukanie źródła ich wodą głębinową a nie jakąś z rowu. Jestem zadowolony.

http://www.georotar.pl/kontakt.html

Witam!

Słuchajcie mam problem z szambem. Dwa lata temu zakupiłem dom z istniejącym szambem. Po roku szambo to tak się zamuliło, że szambiarz z oczyszczalni po wybraniu 1,5 metra nieczystości stwierdził że nie da rady wyciągnąć reszty. Bakterie były sypane na bieżąco. Wydaje mi się że jest to zbity piasek..

Co robić?

Witam!

Słuchajcie mam problem z szambem. Dwa lata temu zakupiłem dom z istniejącym szambem. Po roku szambo to tak się zamuliło, że szambiarz z oczyszczalni po wybraniu 1,5 metra nieczystości stwierdził że nie da rady wyciągnąć reszty. Bakterie były sypane na bieżąco. Wydaje mi się że jest to zbity piasek..

Co robić?

Załóż OP1, wiadro , łopata i do przodu, a po wybraniu uszczelnić od wewnątrz :D

Załóż OP1, wiadro , łopata i do przodu, a po wybraniu uszczelnić od wewnątrz :D

Wiadro łopata na pewno ale wchodzić nie radzę, zatrucie i poparzenia górnych dróg oddechowych murowane. Zejście tylko w masce tlenowej i z osobą asekuracyjną na górze.

Upewnij się, co to jest. Sprawdź konsystencję łopatą i spróbuj przebić się np. prentem zbrojonym.

W najlepszym przypadku spocisz się przy rozkruszaniu. W najgorszym zastaniesz zastygnięte betony i kleje wylewane przez wykonawców.

Więc jest to muł-piasek-nieczystości, wszystko ma konsystencję ubitego piasku. Próbowałem to napowietrzać wbijając rurę i sypałem bakterie, ale bez rezultatów.. Poszukuję firmy z odpowiednim sprzętem tj. szambiarka z dużym ciśnieniem, żeby metodą płukania oczyściła szambo. Niestety "Pan Szambonurek" z gminy Mrozy powiedział że tego nie ruszy jego sprzętem :/ a wiem że jest wykonalne..

Macie jakieś namiary na odpowiednią firmę?